Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. לאחר שנים של נהיגה באוטומט אני עובר להילוכים-ומכאן החששות. אציין כי תרגלתי לא מכבר נהיגת הילוכים במקום סגור והיה בסדר גמור, אך החשש הוא לקראת התמודדות עם תנועה זורמת וכו. חיפוש מקיף פורום רק העצים את החששות עקב ריבוי הדעות על איך לבלום (ואם תרשו לי-יותר מידי דעות בהן רשום "המורה שלי אומר כך...". לעניין- אשמח לתשובות נחרצות מבעלי נסיון על השאלות הבאות:

1. בלימת חירום- הדרך הטובה ביותר (קרי ב120 קמ"ש ומכשול פתאומי)-ואם אפשר הסברים כיצד לא יכבה הרכב

2. פקק בעליה- האם מצמד לחוץ עד הסוף וראשון או לשים על ניוטרל ולשלב הילוך כל פעם שהפקק זז?

3. הגעה לרמזור- להוריד הילוך הילוך עד שני ועצירה מוחלטת ומעבר לניוטרל או העברה לניוטרל מכל הילוך ובלמים בעת ההגעה לרמזור?

תוספת ל3- מה לגבי בלי ה לפני רמזור בסוף ירידה (דוגמת סוף ירידת פרויד בחיפה למי שמכיר)?

תודה לעונים ומקווה לקבלת תשובות אחידות ונחרצות ולא 60 דעות כמו בחיפושים-כדי להפיג מעט את החששות

וכן-ברור לי שבסופו של יום נהיגה לא לומדים בהתכתבות, אך אני מעדיף לרכוש כמה שיותר ידע בטרם יציאה לכביש

תודה!

פורסם

לא כל כך חושש...והשיקול הוא כמובן כלכלי-רכב ראשון וכו (עד עכשיו היה רכב חברה).

מקווה שלא השתמע שאני משקשק או משהו...סתם מחפש הבהרות לסוגיות מסוימות.

פורסם

למה כל הזמן להוריד לניוטרל ?

לא שמים ניוטרל אלא אם כן זו עצירה לזמן ממושך.

אתה מגיע לרמזור אדום, אתה בולם, לוחץ את הקלאץ' ומעביר לראשון. יושב עם קלאץ ובלם לחוצים עד הירוק ואז נוסע.

יש שמעדיפים להשתמש גם בבלימת מנוע, כלומר להאט ולהתחיל להוריד הילוכים. היתרון העיקרי הוא שאם הרמזור מתחלף לירוק לפני שעצרת לחלוטין תהיה בהילוך המתאים למהירות ותוכל פשוט לתת גז ולסוע.

מה שחשוב זה לא להחזיק את הקלאצ' חצי לחוץ כי זה שוחק אותו. יש אנשים שמחזיקים את האוטו בעליה עם קלאץ'-גז .. וזה לא נכון. בכל עצירה קלאץ' לחץ עד הסוף ובלם. לא ניוטרל, לא בלם יד. כשיש ירוק מתחילים בנסיעה ישר.

אתה מעביר לניוטרל או שם בלם יד ואז כשיש ירוק אתה מסתבך והרכב נכבה, נכנס להילוך הלא נכון או שאתה סתם מעכב ומעצבן הרה אנשים שמאחוריך. שלא לדבר על כך שאם אתה רואה למשל אמבולנס או סתם אוטו שטס לכיוונך אתה צריך להיות מוכן להתחמק, לזוז מהמקום ולכן לא מורידים לניוטרל.

לגבי דלק, כשהקלאצ' לחוץ הרכב בהילוכי סרק בדיוק כמו ניוטרל והורדה לניוטרל לא חוסכת כלום. מיתוס שיש למלא מהנהגים היותר ותיקים משום מה.

בקיצור כל עצירה, קלאץ' לחוץ, בלם, הילוך ראשון ואתה מוכן לצאת לדרך.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

תגלה מהר מאוד שלא שוכחים איך לנהוג ברכב ידני.

מסתגלים מהר מאוד.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

ראשית-תודה על התשובה המפורטת. הרכב אגב יהיה פיאט אונו-זה כבר נסגר

אני חייב להתעקש- קלאץ לחוץ עם בלם כל עצירה? גם בפקק בעליה? לא קצת שוחק? (את הנהג כלומר).

ותוספת שאלה- בפקק בעליה (שוב פרויד בחיפה למכירים)- ניתן לשים ניוטרל? ואיך ממזערים את ההתדרדרות אחורה?

תודה וסליחה על השאלות הירוקות.

פורסם

אני מעצלנות באוטומט לפעמים שם בניוטרל.

אם אתה מצליח להגיב בזמן ומסתדר לך עם ניוטרל/בלם יד מה טוב.

אבל תדע שזה אחד הסימפטומים של שחיקה מנהיגה מרובה, וזה ללא ספק פחות בטיחותי/נכון/...

בבלימת חירום לוחצים קודם כל על הבלם...עזוב קלאץ'

עדיף אוטו מכובה והולך רגל בחתיכה אחת מאשר אוטו דולק עם תאונה על הראש.

אם תצליח ללחוץ קלאץ' גם, הרווחת. מומלץ ואף מחייב לתרגל בלימת חירום מספר פעמים.

בפקק, תראה זה תלוי מה רמת הפקק, יש פקק של נוסעים קמ"ש וחצי

ויש פקק שעומדים ופעם בחצי דקה מתקדמים מטר.

תראה מה מצב הפקק ותחליט לפי המצב.

בעקרון, הורדת הילוכים בזמן בלימה היא נהיגה נכונה.

אתה מתאים את ההילוך למהירות האוטו, וגם נהנה משירותי הבלימה של המנוע.

יש שאומרים שזה מבזבז דלק וכו וחוחו...זה לא כזה משמעותי אם בכלל.

בלי שום קשר (עצירה או סתם ירידה) תמיד מומלץ ליסוע בהילוך נמוך יחסית בירידות.

מקווה שעזרתי

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

מי בדיוק קבע שבלימת הילוכים היא נהיגה נכונה? בולמים עם הבלמים ולא עם ההילוכים. מה עולה יותר שיפוץ גיר או החלפת בלמים? בלמים כשמם כן הם לבלום. בנהיגה ספורטיבית זה משהו אחר. בנהיגה מנהלתית אין טעם להוריד הילוכים בעת בלימה.

בקשר לצריכת דלק, בלימה עם הילוכים לא צורכת יותר דלק.

ROOONEEYY

פורסם

שלום לכולם. לאחר שנים של נהיגה באוטומט אני עובר להילוכים-ומכאן החששות. אציין כי תרגלתי לא מכבר נהיגת הילוכים במקום סגור והיה בסדר גמור, אך החשש הוא לקראת התמודדות עם תנועה זורמת וכו. חיפוש מקיף פורום רק העצים את החששות עקב ריבוי הדעות על איך לבלום (ואם תרשו לי-יותר מידי דעות בהן רשום "המורה שלי אומר כך...". לעניין- אשמח לתשובות נחרצות מבעלי נסיון על השאלות הבאות:

בלימת חירום- הדרך הטובה ביותר (קרי ב120 קמ"ש ומכשול פתאומי)-ואם אפשר הסברים כיצד לא יכבה הרכב

לחיצה "בריאה" על דוושת הבלם (בהתאם לעוצמת הבלימה הנדרשת) תוך כדי שהרכב בהילוך ודוושת הקלאץ' לא לחוצה. לחיצה על הקלאץ' ושילוב להילוך המתאים (או ניוטרל), בהתאם למהירות הרכב לאחר ההאטה/עצירה הפתאומית.

2. פקק בעליה- האם מצמד לחוץ עד הסוף וראשון או לשים על ניוטרל ולשלב הילוך כל פעם שהפקק זז?

זה עניין של נוחות גרידא. בעיקרון אורך החיים של הקלאץ' (וליתר דיוק, דיסקת הלחץ, ה"שמש") יתארך אם תמעיט ב"עמידה" על הקלאץ' ותשלב לניוטרל

הגעה לרמזור- להוריד הילוך הילוך עד שני ועצירה מוחלטת ומעבר לניוטרל או העברה לניוטרל מכל הילוך ובלמים בעת ההגעה לרמזור?

ברכב מוזרק (רוב הרכבים הנעים על כבישי ישראל כיום) מחשב ניהול המנוע מפסיק את הזרקת הדלק במצב של האטת הרכב בהילוך ללא לחיצה על דוושת הגז, בגלל שהגלגלים הם אלו שמסובבים את המנוע במצב כזה. אם תשלב לניוטרל, המחשב "ייאלץ" להזריק דלק על מנת שהמנוע לא יכבה. לכן, השיטה הבטוח והחסכונית ביותר לעצור לפני רמזור היא תוך כדי שימוש בהילוכים ושילוב לניוטרל רגע לפני העצירה המוחלטת.

תוספת ל3- מה לגבי בלי ה לפני רמזור בסוף ירידה (דוגמת סוף ירידת פרויד בחיפה למי שמכיר)?

אותו דבר כמו בסעיף 3, עם לחיצה יותר "אסרטיבית" על הבלמים.

תודה לעונים ומקווה לקבלת תשובות אחידות ונחרצות ולא 60 דעות כמו בחיפושים-כדי להפיג מעט את החששות

וכן-ברור לי שבסופו של יום נהיגה לא לומדים בהתכתבות, אך אני מעדיף לרכוש כמה שיותר ידע בטרם יציאה לכביש

תודה!

תשובותיי בכחול

אלכס.

• תוכן חדש...