Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריך להפריד בין נסיעה מהירה לנדיעה מסוכנת

אני נוסע מהר ויעיד על זה כל מי שמכיר אותי אבל זה לא קשור... סבתא שלי נוסעת 20 קמ"ש באיילון ודופקת את האוטו 50 פעם ביום או בדיוק היום קרה לי מקרה שאיזה אישה על אופנוע נסעה (אמנם בעיר אבל בכביש גדול ורחב) על 40 ואני נסעתי על 60 ובאתי לעקוף אותה וה"חכמה" חותכת לי נתיב וכמעט הורדתי אותה או שפעם אני עומד ברמזור מאותת ימינה הרמזור מתחלף לירוק איך שאני מתחיל לסוע עוקף אותי אופנוע מימין!! בזה צריך להילחם

בקיצור צריכים להבין שנהיגה מהירה היא לא בהכרח מסוכנת גם נהגים שנוסעים לעט יכולים לסכן את חייהם וחיי אחרים אתה רק צריך ללמוד לשלוט באוטו, לעשות באמת קורס נהיגה וכו... ברגע שאתה מגיע למצב שאתה יודע שיש בכוחך לסוע מהר וטוב ואתה יודע שאתה לא מסתמך על הפעולות של נהגים אחרים אלא רק על הפעולות שלך אתה יכול לסוע גם 100 בעיר רק תדע לעצור ולהאט אם וכשצריך ומי שנוסע לאט באמת ומרוצה מכך שייסע בימין אין לי בעיה אבל אני לא רואה סיבה לסוע בימין תמיד (לפעמים כן) כשאני נוסע יותר מהר מכל מי שנוסע בימין אין לי שום סיבה להאט בשבילם זה הכל.

"אתה יכול לסוע גם 100 בעיר" :?::?::?::mm_nah: חזק.

אכן, קיימים כבישים המוגדרים מבחינת החוק כ"שטח עירוני" בהם 100 תהיה מהירות סבירה. אבל להגיד באופן גורף מה שאתה אמרת זה לא נכון ואפילו מסוכן!

בתוך העיר, בניגוד לכבישים הפתוחים הבינעירוניים, קיימים התנאים הבאים:

1. כל כמה מאות מטרים רמזור - אין מקום או סיבה להאיץ למהירות כ"כ גבוהה.

2. הרמזורים הם ללא ירוק-מהבהב - במהירות גבוהה מדי עלולים להפתיע ולא תספיק לבלום לפני הצומת ולכן תעבור אותה באדום בעל-כורחך (חמור מאוד!!)

3. שדה ראיה מוגבל בגלל בניינים, מכוניות חונות, שלטים וכו'.

4. ילדים וזקנים שלא תמיד מסתכלים לאן שהם הולכים ועלולים להתפרץ לכביש.

אז כן, קיימים אי-אלו כבישים "עירוניים" ללא מגבלות אלו ושם אפשר לנסוע מהר יחסית, אבל הרוב המוחלט של הכבישים בערים אינם מתאימים למהירות של 100 או קרוב לזה בגלל הגורמים שציינתי.

תעשו טובה לעצמכם ולכולנו - את היצר הזה ללחוץ על הדוושה (שהוא בסך הכל טבעי ויש אותו לכולנו, מי פחות ומי יותר, בפורום פה בד"כ יותר :twisted: ) תשמרו לכבישים המתאימים לכך ולא למרכזי הערים :!:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אז ככה, קוראים לי יאיר ואני נהג חדש (ווידוי מרגש מאוד ... :roll: )

........

ובכלל אני מאמין שהעוד 20 קמ"ש האלו לא ישנו יותר מדקות ספורות עד שאגיע ליעדי.

זה לא העוד כמה דקות האלה, זאת ההנאה שבאה בדרך.

ולפי איך שאני רואה את זה, זה כבר מתאר את הקשר בינך ובין הנאה מנהיגה.

אז אולי נגיע לרמזור ביחד, אבל אני אהנה בדרך.

מה גם שההנאה הזאת לא מחייבת סיכון כלשהו. אין קשר בין העוד 20 או 100 קמ"ש מעל המהירות המותרת לבין עקיפה בפס לבן או על מסילת רכבת. זה 2 דברים מנוגדים לגמרי. אפשר ליסוע מהר ובטוח.

יש דבר שנקרא נהיגה ספורטיבית ויש דבר שנקרא השתוללות בלי טעם. תלמד להבדיל ביניהם.

אורון.

פורסם
אז ככה, קוראים לי יאיר ואני נהג חדש (ווידוי מרגש מאוד ... :roll: )

........

ובכלל אני מאמין שהעוד 20 קמ"ש האלו לא ישנו יותר מדקות ספורות עד שאגיע ליעדי.

זה לא העוד כמה דקות האלה, זאת ההנאה שבאה בדרך.

ולפי איך שאני רואה את זה, זה כבר מתאר את הקשר בינך ובין הנאה מנהיגה.

אז אולי נגיע לרמזור ביחד, אבל אני אהנה בדרך.

מה גם שההנאה הזאת לא מחייבת סיכון כלשהו. אין קשר בין העוד 20 או 100 קמ"ש מעל המהירות המותרת לבין עקיפה בפס לבן או על מסילת רכבת. זה 2 דברים מנוגדים לגמרי. אפשר ליסוע מהר ובטוח.

יש דבר שנקרא נהיגה ספורטיבית ויש דבר שנקרא השתוללות בלי טעם. תלמד להבדיל ביניהם.

אורון.

יפה בדיוק הטענה שלי

צריך להפריד בין נהיגה מסוכנת והשתוללות לנהיגה מהירה אפשר לסוע מהר ולא מסוכן זה בדיוק התמצית של מה שנקרא נהיגה ספורטיבית. אתה יכול לסוע מהר אם אתה יודע שכשאתה לא יכול לעקוף אז אל תעקוף ואם אתה צריך להאט תאט וכו...

בקשר ל-wil - כמובן שאין לקחת את מילותי בכתבה כפי שהן בדיוק כמובן שאני לא נוסע 100 בעיר (למרות שלפעמים באמת שאפשר) ובוא לא נגזים סבתא שלי גם לא נוסעת באמת על 20 קמ"ש באיילון כי אז היו מורידים אותה על הפרעה לתנועה כמובן והיא אפילו לא דופקת את האוטו 50 פעם יותר משהו כמו פעם ב50 יום (עדיין הרבה יותר ממני שאני נוהג יותר מהר ממנה) אלו היו רק דוגמאות להמחיש את נקודתי שנהיגה איטית אינה בהכרח טובה ובטוחה יותר מנהיגה מהירה, המהירות לא משנה רק צורת הנהיגה זה הכל.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

לומר את האמת,

אני לא הנהג הזהיר ביותר (יעיד את זה הדו"ח על תמרור אין-כניסה שלי), אני לא נוסע לאט, (תמיד קמ"ש אחד מעל המותר).

הקטע שמעצבן אותי הוא שנהגים "ותיקים" רואים שלט "נהג חדש" ועוד עוקפים אותי כאילו שאני נוסע על 20.

העצה שלי היא פשוט לא לשים שלט נהג חדש. אני שם אותו על המגש מאחורה בין הרמקולים, ואם דרדס יצייץ אני יגיד לו שנפל על המגש. מהיום הראשון שיש לי רשיון הנהג חדש שוכב שם

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

פורסם
לומר את האמת,

אני לא הנהג הזהיר ביותר (יעיד את זה הדו"ח על תמרור אין-כניסה שלי), אני לא נוסע לאט, (תמיד קמ"ש אחד מעל המותר).

הקטע שמעצבן אותי הוא שנהגים "ותיקים" רואים שלט "נהג חדש" ועוד עוקפים אותי כאילו שאני נוסע על 20.

העצה שלי היא פשוט לא לשים שלט נהג חדש. אני שם אותו על המגש מאחורה בין הרמקולים, ואם דרדס יצייץ אני יגיד לו שנפל על המגש. מהיום הראשון שיש לי רשיון הנהג חדש שוכב שם

אם אלו הדברים שאתה עושה בתור נהג חדש , המקום שלך הוא לא על הכביש.

שלט הנהג חדש חייב ליהיות במקום קריא בחלון האחורי , ויעידו על זה כמה חברי

פורום צעירים שקיבלו דוחות גם כאשר השלט היה על מגש הרמקולים.

אתה לא נוסע לאט , נכנס באין כניסה .. ושלא נדבר על ההתפרעויות שלך בחניונים

ציבוריים עם מאות אנשים וילדים.

אל תטיף לאנשים לעבור על החוק.

פורסם
בכביש בן 3 נתיבים - יש נתיב אחד ימני, וכל השאר שמאליים !! לכן, אם אינך עוקף שום רכב, אין שום סיבה בעולם שבגללה תמצא עצמך בנתיב ה"אמצעי" (שהוא למעשה הנתיב השמאלי, אבל לא השמאלי קיצוני). אם תסע בימני, תרוויח :

לא יעקפו אותך מימין.

תוכל להיצמד לקו הצהוב וכך להתרחק מהתנועה החולפת.

יעמוד לרשותך השול הימני למקרה חירום.

אף אחד לא ישב לך על הזנב במטרה לגרום לך לאפשר לו לעקוף.

רציתי רק לציין עוד נקודה מאוד מרגיזה שאפשר לקשר אותה למה שאמרת.

במקומות שאינני מכיר אני תמיד מעדיף ליסוע בעדינות, בנתיב הימני, לוקח את הזמן שלי.

אבל לעיתים תכופות מתגלה שהנתיב הזה משמש ליציאה או לפניה בלבד, לכן יש צורך להשתלב לנתיב השמאלי, וכאן הבעיה.

המכוניות משמאל יעשו הכל כדי לא לתת לנהג להשתלב, לפי מיטב ידיעתי במדינות מתורבתות כשאתה מאותת הנהג השני יאפשר לך להשתלב, אז למה, למה לא בישראל?!

למה?

יובל.

פורסם

אני הכי אוהב את אלה במכוניות החדשות או המפוארות שחותכים אותך ימינה ושמאלה בלי חשבון תוך כדי דיבור בפלאפון-

קניתם אוטו ב100 ומשהו אלף שקל אבל דיבורית אישית ב50 שקל אין להם!!!

"יש לי אינטרנט בג'יפ-רק בישראל!!" :evil::cry:

• תוכן חדש...