Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אצלי בפונטו ספייס 2003 ישנה חריקה חזקה ומעצבנת מהדוושת קלאץ' בכל פעם שאני לוחץ עליה או מרפה.

התופעה קיימת כבר המון זמן. בזמנו ניסיתי לשמן את המנגנון של הדוושה עם תרסיס WD-40 אבל זה לא עזר.

במוסך המורשה, אמרתי להם על הבעיה והם טענו שגירזו לי את הדוושה ובאמת החריקה נעלמה אבל חזרה מהר מאוד.

בטיפול התקופתי האחרון הודעתי להם שוב על הבעיה והם אמרו שחבל לפרק את כל מכלול הדוושה כדי לתקן את זה כי זה ייצא לי

מאוד יקר והמליצו לי לחכות עד החלפת קלאץ' מלאה עם הבעיה הזאת ואז לטפל גם בה :shock: ...

האם מישהו מכם נתקל בתופעה הזאת בפונטו שלו ?

האם ניתן לתקן את המצב כי החריקה כבר מתחילה לשגע אותי ואת כל הנוסעים איתי ברכב ?

רפי - אולי לך הפתרון ?

פורסם

בעיה שאתה מפרט קיימת גם אצלי ב פונטו 2001 ובנוסף ל WD40 ניסיתי גם ווזלין מיוחד צבאי(שששש) שפטר אותי מחריקות למשך יום בלבד.בנוסך הקלאץ נלחץ בכוח מסויים.הרכב עבר רק 69000. אם לא אמצא פתרון ,אז החלפת קלאק היא התשובה.

מצטרף לבקשת עזרה מרפי :) .

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

בעיה מוכרת בפונטו האלו, גם ליצרן, שהוציא הוראה לגירוז באמצעות גריז לבן לפלסטיק את הדוושא.

אני ביצעתי גירוז כזה אצל שמשון ביהוד. חיים היה אדיב מאוד וביצע את זה בתוך פחות מדקה וללא תשלום.

בנוסף, נאמר לי שהבעיה עלולה לחזור (והיא אכן מתחילה לחזור, כשנה לאחר הגירוז) - ואם רוצים פתרון קבוע לזה, ניתן לבצע "בניה" של ציר הדוושא ממתכת, במקום החלק הפלסטי - זה כמובן יעלה יותר, אבל יחזיק לתמיד.

פורסם

אבל ע"מ לגרז את ציר הדוושה, יש צורך לפרק אותה ? או שאני טועה ?

כי אם צריך לפרק אותה, איך זה לוקח רק דקה כמו שרשמת ?

ועוד שאלה, מה הבדל במקרה הזה בין גריז לתרסיס WD-40 ? כי התרסיס גם אמור לחדור לציר הדוושה ולשמן אותה.

וכמו שאמרתי WD-40 לא עזר בכלום.

פורסם

לאחר התייעצות עם חיים מ"מוסך שמשון יהוד" (מורשה פיאט) אז הפתרון הנו לפרק את ציר הדוושות ולגרזו בגריז מיוחד שנופק

למוסכים המורשים של פיאט. חיים ממליץ לא לבצע זאת לבד, כי ללא נסיון ומיומנות הדוושות בורחות ממקומן (או משהוא כזה) ואז זה מסתבך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אצלי לא פורקה הדוושה, כי זה באמת לקח מעט מאוד זמן.

לגבי ההבדלים בין WD-40 לאותו חומר סיכה לבן - קטונתי. אני חושב שWD40 לא מיועד לחלקי פלסטיק כ"כ, אבל אולי אני מנפיץ פה שטויות - תבדוק מה כתוב על המיכל.

בכל אופן, בלי פירוק ועם הגריז הזה, המצב השתפר פ-ל-א-י-ם. היום, כשנה אחרי, יש קצת רעשים כפי שציינתי, במיוחד בימים

חמים - שבהם, כידוע, החומרים מתחממים ומתרחבים וקצת יותר קשה להם לזוז.

פורסם

בעיה מאוד נפוצה לא רק בפונטו. כמעט בכל רכב ישן.

תצתיד בפנס ותרסס עם D-40 על הקפיץ של הדוושה. לי זה עזר וגם לכל החברים שלי. גם לכאלה שנסעו עם מוסיקה ולא

שמעו שיש להם חריקה. :-P

פורסם
בעיה שאתה מפרט קיימת גם אצלי ב פונטו 2001 ובנוסף ל WD40 ניסיתי גם ווזלין מיוחד צבאי(שששש) שפטר אותי מחריקות למשך יום בלבד.בנוסך הקלאץ נלחץ בכוח מסויים.הרכב עבר רק 69000. אם לא אמצא פתרון ,אז החלפת קלאק היא התשובה.

מצטרף לבקשת עזרה מרפי :) .

אין קשר בין החריקה(שכבר ניתנה לכך תשובה) לבין הקושי בלחיצה.

הקושי בלחיצה בפונטו מהדגמים הראשונים נובע מכך שאצבעות הפלטה נשחקו(תופעה ידועה בפונטו). הפתרון הוא בהח' המצמד, התופעה תחזור על עצמה כעבור עוד כ-60K.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1286359&postcount=1

שים לב לזה: " לאחר ההחלפה לא היו רעשים ואני נהניתי מכל רגע על לחיצת הקלאצ' החדש והרך כמו מרשמלו שלי."

וזה עלה לי רק 70 שקל. כבל קלאצ', בגלל כבל קטן ומסכן כזה, הקלאצ' חרק כמה שנים. עד שאני קיבלתי את האוטו לידיים שלי:)

פורסם

בפונטו ספייס הקלאץ' מופעל הידראולית ולא ע"י כבל (בדומה לבלמים) ולכן אין כבל שיכול להתחכך וליצור את הרעש.

הדבר היחיד שגורם לכך לדעתי הוא חיכוך באיזור ציר הדוושה.

פורסם

עדכון !

לאחר שחקרתי את הנושא לעומק, מצאתי שהחיכוך והחריקה איננו מגיע מהציר של הדוושה אלא שיש במרכז הדוושה מאחורה חיבור למוט אשר הולך למשאבה המרכזית של הקלאץ' (כזכור, הקלאץ הידראולי). אותו מוט מחובר לדוושה במין גולה עגולה ע"מ לאפשר לו להסתובב ולהיות חופשי ככל שהדוושה נלחצת והזוית ביניהם משתנה.

נסיון להשפריץ WD-40 למקום הנ"ל (מאחורי הדוושה) גם לא עזר.

ואז בחנתי את האזור עם מראה ופנס כדי לראות מה קורה שם מאחור.

מסתבר שיש כיסוי פלסטיק מעל אותו חיבור עגול אשר מגן עליו וגם מחזק אותו שלא ישתחרר מהדוושה. ולכן כל נסיון של התזת שמן לשם לא מגיע פנימה אלא מיד נוזל החוצה.

פירוק של הכיסוי, התזת WD-40 וגם דחסתי לשם גריז (לא גריז לבן כי אין לי אלא גריז טפלון), הרכבת הכיסוי בחזרה והדוושה מושתקת לחלוטין !!!

יש לציין שהגישה לא נוחה וצריך להתכופף ולהתפתל ע"מ לעשות את זה.

• תוכן חדש...