Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אשמח לקבל הסבר על שני מונחים:

1 מערכת בקרת יציבות - האם יש הבדל ביןDSC ל ESP אם יש הבדל האם הוא משמעותי לבטיחות הרכב וצריך להוות שיקול בקניית רכב?

2 מה הבדל בין רכב שמפורסם כי תיבת ההילוכים בו אוטומטית לכזה שרשום תיבה טיפטרוניק?

תודה

פורסם

1. אין הבדל בין השניים. אלו שמות שונים לאותה מערכת - בקרת יציבות.

2. טיפטרוניק הוא כינוי לתיבה אוטומטית רגילה עם מנגנון בידית ההילוכים שמאפשר שליטה מדויקת על ההילוך (לרוב בעזרת הסטת הידית מעלה-מטה או ימינה-שמאלה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני תודה.

אני יודע ששתי המערכות הן בקרת יציבות. רציתי לדעת האם יש הבדל ברמת הביצועים ועקרון העבודה של המערכות?

פורסם

כל המערכות האלו שולטות בבקרת היציבות באותה שיטה , מחשב שמקבל נתונים לגבי אחיזה של כל אחד מהגלגלים ושליטה בבלמים בכל אחד מהגלגלים , על קצה המזלג .

ים long time no

פורסם

שכחת לציין רוני, שברוב המבחנים שלכם בעיתון ("אוטו") מציינים גם את מידת היעילות של המערכת. לא אצל כולם היא יעילה, יש כאלה טובות יותר ויש כאלה טובות פחות. אבל כולן עושות את העבודה ומרסנות את הרכב, חלק נותנות יותר מרווח להשתולליות, חלק פחות, חלק עובדות חלק יותר וחלק פחות.

יאיר

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אני חושב שמציינים את זה בעיקר במכוניות דינמיות במיוחד או ספורטיביות. או אם יש רכב חריג - נניח משפחתית שבה המערכת מאוד ליברלית (יש גם מקרים הפוכים, כמו מיאטה NC, בהם המערכת מאוד "עצבנית"). אני ציינתי את זה במיוחד במבחן מלפני איזה שנה, לגולף GTI (בה המערכת חוזרת לפעולה - אפילו שניתקו אותה - כאשר הנהג לוחץ על הבלמים בזמן החלקה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כדאי לבדוק בדיוק באיזה רכב מדובר ומה היה המפרט שלו באותה שנת ייצור, במיוחד ברכב משומש. ברכב שלי (BMW מודל 2000) לדוגמה, יש מערכת ASC שמבצעת בקרת משיכה בלבד, ויכולה לפתור חלק מבעיות היציבות הנוצרות ע"י לחיצה אגרסיבית מדי על הגז, אבל זאת לא מערכת בקרת יציבות מלאה ששמה לב גם לכיוון הפניית ההגה על ידי הנהג.

מערכת ה-DSC היתה באותו זמן אופציה בתוספת תשלום ונכנסה כסטנדרט רק ב-2002 אם אני לא טועה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...