Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

תודות להענות חברי הפורום לשאלות שלי אני כמעט בסוף הדרך לבניית המערכת שלי.

אז ראשית תודה רבה על כל העזרה.

שנית אני ממש מתלבט האם לשים קומפוננטים או קואקסיאלים מאחורה באוטו.

יש לי הונדה סיוויק 2002.

הרמקולים מאחורה הם לא בדלתות אלא מאחורי משענות הראש.

מקדימה החלטתי שאני קונה את ה BOSTON ACOUSTICS Z6

מה עדיף לי לשים מאחורה?

יש לי חורים של "5.25.

תודה וערב טוב!

H.U - CLARION DXZ 956MC, FRONT - BOSTON ACOUSTICS Z6 AMP - ROCKFORD T8004,

MONOBLOCK - PHOENIX GOLD XENON 600.1,

SUB - ROCKFORD P312D2

פורסם

ערב טוב,

מכיוון שיש לך קומפוננט ברמה גבוהה רמקולים מאחורה מיותרים.

אם ברצונך להתחשב במעט בנוסעים איתך שים רמקולים פשוטים, 5 ורבע זה מידה קטנה והרמקול לא יהיה חזק במיוחד במיוחד אם יש לך סאב (יבלע יחסית).

אני הייתי מוותר על הרעיון אבל אם החלטתך שאתה רוצה רמקול אחורי תרכוש רמקול זול יחסית שינגן מעט בשביל השלמת הסאונד לנוסעים מאחורה.

אתה מחבר אותם גם למגבר או סתם על הרדיו?

אם למגבר שווה להשקיע מעט ברמקול איכותי לא יקר! עוד פעם רמקול אחורי זה בזבוז כסף ורמקול חזק סתם יהרוס לך את הבמה הקדמית. צריך רמקול איכותי יחסית (יחסית!) לחתוך אותן אמצע ומעלה (ללא באס) ולכוון אותו בצורה שאתה מקדימה לא תשמע אותו.

מקווה שעזרתי.

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

אני הייתי ממליץ קומפוננט מאחורה. אבל, השאלה שלי היא האם אתה תגביר אותו או שהוא יוגבר ע"י ה-HU? אם תגביר אותו אז תגיד מה תקציב. אישית הייתי הולך על סט קומפוננט, אם יש לו הגברה. אחרת, לטעמי כדאי לוותר על זה,או שבאמת לשים שם צמד רמקולים פשוט, שרק ייתן צליל לאלה שיושבים מאחורה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כדי להשלים את כל התמונה אז כמו שאמרתי מקדימה זוג קומפוננטים BOSTON ACOUSTICS Z6המגבר שיש לי הוא מגבר 4 יציאות של רוקפורד T8004HU - CLARION DXZ956וסאב - ROCKFORD FOSGATE STAGE 3 P312D2אני לא מעוניין לרכוש עוד מגבר כרגע לפחות.החורים מאחורה הם החורים המקוריים של הרכב והם מוגבלים בגלל התושבת של החגורה שיוצאת משם.צירפתי קישור לזוג רמקולים של בוסטון האם כדאי לרכוש משהו בסגנון (אפילו להוסיף עוד כמה גרושים ולקנות משהו יותר טוב כדוגמת קומפוננט) או שזה בזבוז כסף.תודהhttp://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=3392

SUB - ROCKFORD P312D2

פורסם

מהשאלות שלך אני מבין שכבר החלטת שאתה שם רמקול אחורי בכל מקרה. השאלה היא למה הוא ישמש אותך. אם אתה רק רוצה להשלים את החלל האחורי - רמקול בסיסי וטוב יענה על דרישתך. מכיוון שיוגבר מהרדיודיסק אני לא רואה סיבה מיוחדת להשקיע. יש לי מאחורה מורל פולס רגיל (לא קומפוננט) ואני מאוד מרוצה. הבמה לא מושכת לאחור במידה ניכרת, והרמקולים האחוריים רק משלימים.

בקיצור המלצה שלי היא לשים משהו בסיסי ולא יקר מדיי מותג טוב - כי לדעתי אין סיבה להשקיע יותר מדיי בבמה האחורית. לדעתי הסט הקדמי שלך יספק גם את היושבים מאחור.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

לצרכים של מולטימדיה (DTS) שמים קומפוננט טוב מאחורה ופשוט לא מפעילים אותו כששומעים סטריאו.

במקרה שלך אני מבין שאתה פשוט רוצה להוסיף תחושה של חלל מלא ומשהו לנוסעים מאחורה.

כדי לא למשוך את הבמה רצוי להוריד מהרמקולים האחוריים את התדרים הגבוהים שהרי הם אלה שנותנים כיוון.

אפשר לעשות את זה ע"י רכיש קומפוננט וניתוק הטוויטר, הרי את הרמקול (Woofer) את חותך במגבר (LP) מהתדרים הנמוכים והקרוס שלו חותך את הגבוהים (HP) ובך יצרת בעצם Bandpass פילטר.

אפשרות נוספת היא להשאיר את הטוויטר אבל לחתוך אותו עם LP פילטר באזור ה-5-6KHz, זה כבר שאלה של השקעה בכיוונים.

בכל מקרה יש שיטה לכוון רמקולים אחורים בפשטות מבלי להרוס את הבמה הקדמית:

תפעיל את המערכת בעוצמה שאתה נוהג לשמוע ללא רמקולים אחוריים.

שב במושב הנהג, ותסתכל אחורה על הרמקול האחורי, תגביר אותו לאט לאט עד שאתה מזהה את הצליל שמגיע ממנו (בזמן ששאר הרמקולים עובדים הרבה יותר חזק כמובן) תוריד מעט מהעוצמה שלו כך ששוב לא תבחין בצליל שמגיע ממנו...ותהנה (מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי).

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אני בעד רמקול ממותג (Morel , Soundstream , Kicker) בגודל 5.25" להשלמת הסאונד ושיחובר לHU .

הסיבה שרשמתי רמקול ממותג היא שאם הוא מחובר לHU עדיף רמקול טוב שלא יגיע לרוויה מהר ויעמוד בעומס גם כשתגביר.

העניין הוא שכשיש לך רמקולים קדמיים מוגברים וסאב לעיתים האחוריים הולכים לאיבוד ובאמת משמשים רק כתוספת ליושבים מאחור , אחת הדאגות היא שהרמקול (שנבלע אל מול הקידמיים והסאב) יגיע לרווייה וייהרס או לחילופין יישמע זוועה ויהרוס , לכן אני בעד לקנות רמקולים טובים מאחור אבל קואקסלים על מנת שיחזיקו איזו מוסיקה שלא ננגן - כמובן שאין פה ערבות אבל אני מאמין שרמקול טוב יחזיק את המוסיקה יותר טוב.

אצלך יש מקום ל5.25" כך שהכל בעירבון מוגבל.

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

שאלה לא במקום, אבל איכשהו קשורה אלייך: שמעת את ה-P3 כבר? ואם כן תוכל לשתף אותנו איך הוא בתור סאב? מבחינת עוצמה, איכות, דיוק, יורד\לא לנמוכים. מאוד מעניין אותי לשמוע חוות דעת על הסאב הספציפי הזה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
שאלה לא במקום, אבל איכשהו קשורה אלייך: שמעת את ה-P3 כבר? ואם כן תוכל לשתף אותנו איך הוא בתור סאב? מבחינת עוצמה, איכות, דיוק, יורד\לא לנמוכים. מאוד מעניין אותי לשמוע חוות דעת על הסאב הספציפי הזה.

גיא.

את מי שאלת ?

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הסאב עדיין לא מותקן אצלי ברכב אבל אחרי שאתקין אותו אני אשמח לשתף אתכם באיכות שלו.תודה.

SUB - ROCKFORD P312D2

• תוכן חדש...