Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירון,

בעצם נהג לא מיומן עם קיט יבש שיתזמן לא נכון עם דוושת האוץ (נגיד, במהלך הזרקת נוס ירים את הרגל מהדוושה לחלוטין) יכול לעשות נזק למנוע..?!? ובקיט רטוב זה לא יקרה?

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. תמ"ת-משרד תעשיה מסחר ותעסוקה.

2.כן ניתן להתקין על אוטומט.

3.ולא לא יגרם נזק אם עוזבים את הגז שכן הסוויצ' שיושב על המצערת הופסק וה"סולונואיד" קיבל פקודה להיסגר.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• ספונסר פורום
פורסם

שבת שלום

אומנם כל מה שידידי ירון רשם נכון,אך לי יש הסתייגות קלה מהנושא של "לא יקרה כלום חוץ מכווית קור.."

ירון ידידי,ראית פעם איך מתפוצץ בלון סדוק בTEST? (ניתן לראות בכל חנות לציוד צלילה שמצעת בדיקת מיכלים שנתית)

או הברגה שנתלשת מהבלון בגלל שאיזה כפכף תורן חיזק חזק מידי? אני ראיתי! זה עף לגובה שאתה לא יכול לראות את הברז יותר...

בכל מקרה,אין בעיה להרכיב על אוטומט,כן הכוח מתפרץ,וכן זה לא ממש חוקי בארץ רק שאף אחד בוחן לא ממש מבין מזה.

לניטרו יש יתרונות משלו,הוא השיפור שמספק הכי הרבה כוחות סוס לשקל,מלבד האפקט שהניטרו יוצר בעת ההזרקה,כמו שירון כבר ציין,כאשר הנוזל הופך לגז בתהליך הרתיחה הוא משתחרר בטמפ של מינוס 50 מעלות,מה שגורם להורדה משמעותית של טמפ' סעפת היניקה,מה שיוצר עוד כוח.

רצוי להרכיב קיט רטוב שכן ההבדל במחירים אינו גדול,ורצוי אף להיות בצד העשיר מעט,כמה כוחות סוס פחות,אבל פחות מקום לטעויות.

ולמאותגרים שביננו יש את האפשרות של DIY.

באתר הנ"ל יש את כל מה שצריך לדעת על נייטרוס אוקסיד

http://www.diy-nitrous.fsnet.co.uk/index.htm

בברכה אורן

פורסם

1.כשמתנהגים לבקבוק כראוי ובהתאם לא יקרה כלום.אין שום סיבה שבעולם לאדם שאינו מיומן לגעת בהברגה של הסיפון.

2.על הבקבוק מוטבע תאריך בדיקה.

3.ובכל מילוי בעל המקצוע בודק את הבקבוק.

4.אין מקום להשוואה לבלון צלילה, הדופן שלו דקה בהרבה.

5.מלבד קירור וחמצן ניטרו אוטם את תאי הבעירה והלחץ בהם עולה.

ירון

• ספונסר פורום
פורסם

ירון,אין מקום להתמצחויות והתחכמויות.

טיפול ושימוש במיכל נוזל תחת לחץ דורש משנה זהירות! נקודה

ובקשר לבלון צלילה..מילוי רגיל הוא 300BAR ולעיתים ממלאים נייטרו בבלון במקום חמצן.

ככה שהלחץ בבלון צלילה הוא בערך פי 3 מהבלון באוטו,וסתם לצורך השוואה,אני בניתי מערכות ניטרו מבלון של מטף כיבוי אש co2

ומבבקבוקי סודה סטרים לאופנועים.

בברכה,אורן

פורסם
שבת שלום

אומנם כל מה שידידי ירון רשם נכון,אך לי יש הסתייגות קלה מהנושא של "לא יקרה כלום חוץ מכווית קור.."

ירון ידידי,ראית פעם איך מתפוצץ בלון סדוק בTEST? (ניתן לראות בכל חנות לציוד צלילה שמצעת בדיקת מיכלים שנתית)

או הברגה שנתלשת מהבלון בגלל שאיזה כפכף תורן חיזק חזק מידי? אני ראיתי! זה עף לגובה שאתה לא יכול לראות את הברז יותר...

בכל מקרה,אין בעיה להרכיב על אוטומט,כן הכוח מתפרץ,וכן זה לא ממש חוקי בארץ רק שאף אחד בוחן לא ממש מבין מזה.

לניטרו יש יתרונות משלו,הוא השיפור שמספק הכי הרבה כוחות סוס לשקל,מלבד האפקט שהניטרו יוצר בעת ההזרקה,כמו שירון כבר ציין,כאשר הנוזל הופך לגז בתהליך הרתיחה הוא משתחרר בטמפ של מינוס 50 מעלות,מה שגורם להורדה משמעותית של טמפ' סעפת היניקה,מה שיוצר עוד כוח.

רצוי להרכיב קיט רטוב שכן ההבדל במחירים אינו גדול,ורצוי אף להיות בצד העשיר מעט,כמה כוחות סוס פחות,אבל פחות מקום לטעויות.

ולמאותגרים שביננו יש את האפשרות של DIY.

באתר הנ"ל יש את כל מה שצריך לדעת על נייטרוס אוקסיד

http://www.diy-nitrous.fsnet.co.uk/index.htm

בברכה אורן

תודה רבה על ההסבר המפורט, לך וגם לירון.

בקשר לקטע על בוחני התנועה - נראה לי שהם דווקא מודעים מאוד לרעיון, ה NOS נכנס חזק לתודעת המושפעים והשוטרים מאז מהיר ועצבני, מצד שני תמיד אפשר להגיד שזה סאב של באזוקה, הבוחן לא ידע את ההבדל - ממילא מגייסים למשטרה כנראה רק את אלו שלא מסוגלים לחשוב בבירור בכוחות עצמם :roll: (הרי מהירות זה רצח במחשבה תחילה)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כל אחד רשאי לחשוב מה שחפצה נפשו.

מי שירצה ישמע לעצות שלך.

מי שיבחר אחרת ישמע לעצות שלי.

תן לכל אחד לשמוע ושכל איש ואיש ישקול את עמדתו.

ולגבי הבקבוק, ניתן להחביאו בדופן כפולה ואפילו בתוך קופסה של סאב.

פורסם

לא עדיף שהבלון יהיה בתוך תא הנוסעים כך שתוכל לראות את הלחץ?

או שניתן למקם את הבלון בתא המטען ולהוסיף מד לחץ שיהיה מחובר אליו אך ימצא בתוך תא הנוסעים?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

שאלה אינפורמטיבית לחלוטין - האם יש לNOS שימוש מעבר ל"פתיחות" או "לחיצות" ?

כלומר, מתי זה מבטל ביטוי מעבר למצבים כאלה [ומרוצי דראג, כמובן]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ועוד איך.

הנוזל מכונה "מצערת בבקבוק".

בכל מצב שנדרשת תוספת הספק ניתן להעמיד אותו לשימוש.

למשל- נעשה שימוש בנוזל ברכבי שטח בעלי צמיגים ענקיים ע"מ לטפס על דיונות.

ניתן להשתמש בנוזל כדי לזרז את פעולת הטורבו ברכבי טורבו.

ניתן להשתמש בו ע"מ לקרר אינטרקולר באמצעות מסגרת מיוחדת.

ניתן לשאוף אותו ולצחוק - not!.

והיה בו שימוש מקורי במטוסים בעלי מנועי מדחף כשנוצר חוסר באוויר בזמן טיסה בגובה רב.

תרשו לי עצת חינם נוספת: אני הייתי מציע לא להשתמש בשום בקבוק שלא יועד לניטרו.

מלבד סיבות בטיחותיות, הסיפון (צינור בתוך הבקבוק) אמור להיות מכופף כלפי מטה בכדי לינוק את הנוזל.

בקבוק רלוונטי לניטרו אינו יקר ויכול לעלות כ500 ש"ח.

בקבוק רגיל מכיל 5 קילו וישנם כאלה המכילים גם 10 קילו.

קיימת גם תחנת מילוי בקבוקים לרכישה למי שרק מעוניין.

ירון

• ספונסר פורום
פורסם
ועוד איך.

תרשו לי עצת חינם נוספת: אני הייתי מציע לא להשתמש בשום בקבוק שלא יועד לניטרו.

מלבד סיבות בטיחותיות, הסיפון (צינור בתוך הבקבוק) אמור להיות מכופף כלפי מטה בכדי לינוק את הנוזל.

ירון

אמת,צריך להגיע נוזל ולא גז, אין בעיה להרכיב צינור עד לתחתית המיכל, או פשוט להרכיבו הפוך, בכל מקרה יש להרכיב את הבלון בזווית ואם כיוון הנסיעה כדי שבהאצה במצב של בלון חצי מלא כל הנוזל "נזרק אחורה".

אורן

פורסם

מסכים.

וכיוון הבקבוק לא רק כשראשו לפנים (שהרי אנו לקראת פסח - שיהיה לנו לראש ולא לזנב) אלא כך שהסיפון ינוק את הנוזל וע"כ יש לדעת להיכן הסיפון נוטה כדי למקם את הבקבוק נכון תוך כדי סבסוב הבקבוק בבראקטים שממחזיקים אותו למקומו.

ירון

פורסם

האם התקנת המערכת חייבים מנוע הזרקה?

או שאפשר גם על קורבורטור?

תודה על ההסבר המפורט!

פורסם

כן, ניתן להרכיב ברכב בו קיים קרבורטור כמי שמזין את הדלק והאוויר למנוע.

ישנה פלטה מיוחדת לצורך הזה. ערוך חיפוש בגוגל אחרי קרבורטור + ניטרו ותמצא את מבוקשך.

ירון

• תוכן חדש...