Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר הכנסת אותי לצייר אז סימנתי לך עוד כמה נקודות חשובות במנוע.

את חלק מהנקודות אי אפשר לראות אז סימנתי את מיקומם מאחורי מה שמסתיר אותם.

מה שאתה רואה בתמונה היא גרסת ה "TBI" ולא EFFI.

הסולונואיד צריך להכנס לראש המנוע לאזור קאמשאפט היניקה כ 5 ס"מ מסוף מכסה השסתומים - אתה תראה מבנה דמוי גליל בקוטר 15 מילימטר בערך שמחובר אליו קונקטור חשמלי.

מתחתיו (אם הוא אכן נמצא ) יש לך מד טמפרטורה ופלאנג מים (זה כינוי למעבר מים המחזיק לרוב גם את הטרמוסטט ).

צילמתי לך עכשיו את האזורים ברכב שלי - אחי יגיע עוד מעט ויעביר לי אותם מהמכשיר למחשב.

עד אז תשתמש בדמיון.

האתר של JWT למי שמעוניין.

( כבר מכוון על GA16DE )

http://www.jimwolftechnology.com/customer_results.asp

IMG_1372.jpg

פורסם

הערת אגב שולית אך מעניינת:

הבחור בא לשאול על אינג'לאייז ואתם שולחים אותו לשים טורבו בגדישה נמוכה ומתווכחים על כמה המנוע הזה יחזיק בהגדשה...

לא מזמן בפורום הטכני היה ויכוח יפה על רמת התשובות שמתאימה לרמת השאלות - ניכר שהשואל לא מעונין בטורבו ואין לו שמץ של מושג במה זה כרוך מבחינתו.

אני חושב שחלק מהאחריות של פורום שיפורים כוח ואחיזה זה לדעת את מי לשלוח לחפש תשובות במקום אחר.

בתקציב של 5K אני בספק אם הוא יוכל להרים טורבו למנוע שלו [ומי שחושב שאני טועה מוזמן ליצור קשר בה"פ, כי אני מכיר E30 שתשמח לקבל חילזון בתקציב זעום כל כך]

ולשואל המקורי - חלקי שיפור - יופי וכוח תוכל למצא אצל סדנאות השיפור השונות, אם תערוך חיפוש תוכל לאתר כאלה בת"א, אשדוד ראשון, כפ"ס ואני מניח שבעוד כמה מקומות.

ואם אתה שואל אותי - ב5K הייתי משקיע בצמיגים טובים, בולמי זעזועים מעולים וקורס נהיגה ברכב [אם לצטט חתימה של מישהו פה... אם אתה לא מהיר עם 90 כ"ס גם 900 לא יעזרו לך] כמובן שתוכל גם להרכיב אינג'ל אייז או לשים פילטר פתוח, אבל כמה זה ייתן לך - מוטל בספק לדעתי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הנסיך צודק, טורבו זו השקעה גדולה, מאד גדולה. וכנראה מיותרת בשבילך (יש לציין שגם אינה חוקית, ובכל העולם אין אלמרה ששווקה במקור עם טורבו - האלמרה הכי חזקה היא הGTI עם מנוע 2 ליטר וסביבות ה150 כ"ס, שלא נמכרה בארץ).

KD2 - תודה על ההסבר, אני אנסה לראות מה הולך שם מאוחר יותר.

בקשר לאנג'ל אייז, הפניתי אותך מקודם לפורום האלמרה הבריטי, יש שם בחור ששיפר אלמרה והתקין לה אנג'ל אייז, וגם גריל מעניין :), אתה יכול ליצור איתו קשר ולשאול (http://www.almeraownersclub.com) חפש שם בפורום MEMBERS RIDES את אחד השרשורים האחרונים (זה שירשור עם דיי הרבה עמודים, בתמונות תראה אלמרה 5 דלתות ירוקה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה רבה על האתר שנתתה לי זה מאוד עזר לי.

יש כאלה למכירה בebay?

מעוניין לדעת עם חוקי ליבא מנוע של ניסן אלמרה ה. G.T.I ?

וכמה בערך יכול לעלות עם גיר ביחד?

ועם מישהו יודע איפה אפשר ליקנות דבר כזה?

השמח על עזרתכם.

תודה.

פורסם

דני הסיכויים שמישהו בארץ יאשר לך דבר כזה הם פחות מאפסיים!

לגבי חלקים - נסה את איביי הבריטי (סיומת CO.UK).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מישהו פה בכלל שם לב על איזה אוטו מדובר?

זו ניסן אלמרה שנת 97, סביר להניח שזה אוטו שכבר עבר דבר או שניים בחייו, מן הסתם (ותקן אותי אם אני טועה) עם בולמים גמורים, מנוע שכבר לא בשיאו ועוד המון דברים קטנים שמתבלים.

אם אתה רוצה להשקיע באוטו שלך מבחינה קוסמטית, אני בטוח שאתה יכול לפוצץ 5000 ש"ח בלי לשים לב בכלל, ואז כל אוטו הוא פלטפורמה טובה.

אם אתה רוצה משהו שיזיז את האוטו שלך קצת יותר מהר ויתן לו התנהגות טובה יותר, תתחיל בנושא ההתנהגות. החלפת בולמים וצמיגים (לא מדבר על צמיגים של ערסים עם ג'אנטים מגנזיום מפוצצים - פשוט צמיגים איכותיים, אולי בחתך קצת יותר נמוך אם אפשר) זה השלב הראשון והחובה לדעתי. להוסיף טורבו על אוטו כזה? השתגעתם????? אני בטוח ששאר האוטו לא יעמוד בזה (בטח ובטח לא מערכת הבלמים).

בקיצור, תחליט אם אתה רוצה שיפור של "מבוגרים" או שיפורים של ילדים/ערסים.

אם אתה רוצה שיפורים של מבוגרים, אני אישית הייתי מחליף קודם כל את האוטו.

גלעד

פורסם

גלעד האלמרה נתפסת כמשעממת בארץ וחבל.

מה שכן - אני בהחלט מסכים שהרכב סובל מבעית תת-היגוי חריפה, שלדעתי אפשר לפתור ע"י עליה במידת הצמיגים (ל195\55\15), והוספת סטראט.

הקשחת של הרכב הזה תהפוך אותו לבלתי סביל לנסיעה על הכביש, הוא גם ככה לא נוח.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אם אתה רוצה שיפורים של מבוגרים, אני אישית הייתי מחליף קודם כל את האוטו.

אוסיף לשורה התחתונה שלך כמה שורות משלי מתוך שרשור שנקרא "ברוכים הבאים לפורום שיפורים! [כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא לפני שמתחילים לגלוש!]"-

וכאן אני גם אוסיף מלת אזהרה חשובה!

תגובות נוסח "תשאיר את האוטו מקורי" או "לך תקנה אוטו אחר" לא ייתקבלו כאן בברכה אלא ייחשבו לטרוליות.

גם אם מישהו שואל על שיפורי כוח לסובארית או אחיזה בטויוטה פריוויה, השאלות הללו לגיטימיות לחלוטין לפורום הזה ואם אין לכם משהו להוסיף לתוכן של הטופיק, עדיף שלא תכתבו כלום.

מטרת הפורום היא לחנך לתרבות שיפורים, תגובות מסוג זה לא תורמות לחינוך של אף אחד.

יכול להיות שמי ששואל את השאלה שלו לא מודע להשלכות ואז תמיד ניתן לקשר אותו לאחת-עשרה הדיברות למשפר המתחיל אבל משם והלאה תגובות טרוליות יימחקו ומי שמתעקש לחזור על התנהגות זו יטופל בהתאם.

מוטי

פורסם

למיטב ידיעתי יש כמה יחידות של המנוע של הGTI בארץ.

לגבי אישורים חוקיים?

לא חושב - למרות שהמנוע מופיע בספר הרכב כאחד מהמבחר.

הוא הגיע בSUNNY/PULSR GTI שהיא בעצם סאני האצ'.

ואחרי זה גם באלמרה.

מופיע בעוד דגמים ספורטיבים של היצרן ונחשב מוצלח מאוד.

פורסם

PULSAR=ALMERA באוסטרלית :)

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם אני לא טועה אז הקוד מנוע של האלמרה GTI הוא SR200E שזה אותו המנוע בניסן פרימרה (לפחות לפי אוטו-דטה) , לדעתי שווה לבדוק את הנושא כי מנוע של פרימרה הרבה יותר קל לאתר ברחבי ארצינו הקטנה.

שווה לבדוק אם הגיר של ה1.6 יתברג על המנוע ה2.0 , לדעתי תוכל לבדוק את זה באחד המוסכים המורשים בתוכנות הEPC למיניהם.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

הפרימרה לא חולקת את אותו מנוע , המנוע של הפרימרה הוא האחרון בסדרה ולא דומה למה שיש בGTI( למיטב ידיעתי ).

זה לא SR200E אלה SR20DE ואם יש טורבו מוסיפים T.

בניסן 2 האותיות הראשונות זה קוד מנוע, אחריהם נפח ואז פירוט ( DOHC ELECTRONIC - גל זיזים כפול, הצתה אלקטרונית ).

פורסם

מוטי, אם אני לא טועה - אתה אכן לא טועה :D

הפולסרים נמכרו גם עם טורבו, לא מעט בריטית הפכו את המנועים שלהם לטורבואים, גם את SR20DE וגם את הGA16DE (שיש באלמרות הישראליות).

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...