Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי בשביל אפר במהירות לא גבוהה. פתאום פגעתי בסלע עם החלק התחתון של האוטו. המכה לא עצרה אותי ולא הרגשתי שינוי בנהיגה.

מה שראיתי כשנכנסתי מתחת לאוטו זה שיש מוט שעובר בין הגלגלים הקדמיים, אבל לא זז איתם, ונראה שהוא אמור להיות מחובר בעוד שני מקומות, אבל הם רחוקים מדי מהמוט עצמו. כשחזרתי למקום התאונה מצאתי חתיכת גומי שמתאימה למוט, ואולי זה מה שחסר שם. עוד שעתיים אני אלך למוסך לבדוק את זה, ואם הם לא עוזרים לי אני אעלה תמונות (אם אחותי נזכרת לשלוח לי אותן)

פורסם

יוסי, פגעת במוט המייצב, שתפקידו לייצב וליישר את ההגה לאחר הסיבוב.אני מקווה שלא עקרת את הברגים שמחזקים אותו לבודי.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

חזרתי מהמוסך. הם תיקנו לי את זה. נראה שעיקמתי לגמרי את המוט המייצב, והיו צריכים ליישר אותו במכות פטיש ועוד כמה שיטות שלא ממש גורמות לי עונג.

זה, ביחד עם החלפת צינור ברדיאטור שלא קשור בכלל למקרה הזה, עלה לי 300 שקל. זה גם תיקן לי רעש מוזר שהיה לי בגלגל כבר כמה זמן, ככה שכנראה שהייתה לי בעיה כבר מקודם.

את התמונות אני בכל מקרה אשים יותר מאוחר כדי שתתרשמו. אני התרשמתי, וגם המכונאים.

פורסם

קשה ביותר לעקם מוט מייצב מכוון שהוא קפיצי, וזה רק מעיד על המכה החזקה שקיבלת.

לא מיישרים מוט מייצב שהתעקם, למעשה לא מיישרים שום חלק מחלקי המתלה.

מדובר בחלקים שאחראים באופן ישיר על יציבות ובטיחות הרכב! כאשר מיישרים חלקי מתלה שנפגעו החלקים הופכים להיות חלשים בצורה משמעותית מאשר תכנונם ועלולים להשבר מכל מכה קטנה.

פורסם

הנה תמונות של המכה. עכשיו שהבנתי מה הלך שם, אני מתחיל להבין את גודל המכה.

מה שמוזר הוא שאפילו לא השתוללתי. הייתי מקסימום ב40 קמ"ש בכביש עפר שמקיף את הקיבוץ, ונסעתי שם המון פעמים. זה סביר לגמרי לנסוע שם במהירות הזו. אין במה להתנגש (כנראה שעכשיו יש), ורואים הכל, אז אין סכנה שמשהו יתפרץ מולי.

מצ"ב תמונות. (זהירות, תמונות קשות! חלק מהן לא מתאימות לקטינים, במיוחד כי אין להם רשיון)

1.jpg

11.jpg

111.jpg

פורסם

גם סעפת הפליטה קיבלה מכה וחסר אביזר חיבור.

רואים את המכה והיישור וכפי שכתב דניאל לא מתקנים חלקים של מערכת ההיגוי שהתעקמו.

החלפה בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

כבר תיקנו את כל זה, והוסיפו מה שחסר.

אני אחליף את כל מה שיישרו שם ברגע שאני אוכל. מה שמוזר זה שהאוטו מרגיש יותר טוב עכשיו מאשר לפני המכה. אולי הייתה שם בעיה רצינית לפני כן ופשוט לא שמתי לב. יש לי את האוטו רק 4 חודשים, ולא טרחתי לעשות יישור קו בגלל בעיה כספית זמנית, שנקראת "רנו 11" או "האוטו הערפד שמוצץ כסף נזיל עד הטיפה האחרונה".

פורסם

אם נגיד אתה נוסע ויש בור בכביש, אז במקום שהרכב ישקע רק בצד של הבור,

ויאבד איזון, אז מה שקורה זה, שבזכות המוט המייצב ישנה שקיעה של הרכב,

גם בצד שאין בור.

המוט עוזר לייצוב של הרכב, ולכן נקרא מוט מייצב.

אם אני לא טועה, אז בחלק מהמכוניות העתיקות, אין מוט מייצב

פורסם

המוט המייצב לא קשור למערכת ההיגוי בכלל, הוא חלק משני במערכת המתלים, אתה יכול לסוע לאורך זמן גם בלעדיו ונהג ממוצע בכלל לא ירגיש. התיקון שעשו לך נשמע ונראה סביר לגמרי. סע לשלום, ואם אתה רוצה לתת בגז בשטח - תקנה ג'יפ. או מזדה בליסינג :twisted:

Jeepolog.com

פורסם

מוט מייצב תורם לאחיזת הרכב בנסיעה, גם ישרה וגם סיבובים, חסרונו כן יורגש, ולא מומלץ כלל להסירו או לנסוע בלעדיו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יוסי לפי דעתך ומה שראית במוסך ,האם החלפת מוט מייצב יכולה להתבצע בתנאים ביתיים ללא ליפט?

כמה יכולה לעלות רק החלפה של מוט כזה במידה ואני מגיע עם אחד חדש כזה למוסך?

תודה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...