Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שרציתי הפעם לעדכן שכבר יצא לי לכופף את קשת ההתהפכות ולחבר אותה למקומה, רק שהמכופפת לא רק שכופפה את הקשת אלא גם עיקמה לה את הצורה לגמרי והוסיפה כל מיני קיפולים במתכת ושאר מרעין בישין.

בקיצור, אין עדיין קשת ואני צריך לקנות צינור חדש כדי לכופף ממנו את הקשת :?.

מה שכן, עבדתי על המוטות שבסופו של דבר ישמשו כבסיס לתושבות למשולשים מקדימה ועוד כמה ממוטות החיזוק שרצים לאורך השלדה והופכים חללים מרובעים למשולשים -

Super4chs-026.jpg

Super4chs-027.jpg

ונחתום בתמונה אומנותית באור השקיעה (והפלורסנטים של הגראז') -

Super4chs-028.jpg

שקלתי את השלדה הערב והיא עומדת על בערך 13.2 ק"ג במצבה הנוכחי, אני מניח שעד שאני אסיים עם הקשת, תושבות המנוע והתעלה המרכזית המשקל פחות או יותר יכפיל את עצמו.

מדובר במשקל השלדה בלבד ללא חלקים נעים (בכללם גם זרועות המיתלים וכו').

מוטי

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדי למנוע את בעיית הכיפופים הנוספים במכונה בעלת ציר תנועה אחד ובקים המתאימים חלקית ,יש למלא את הצינורות חול ולאטום בעזרת הלחמה משני הצדדים הכיפוף יצא כמו בMANDREL יפה וחלק

יגאל

פורסם
הרמן -

המנוע ככל הנראה הולך להיות משהו כמו 80-110 סמ"ק.

עוד לא קניתי אותו ובגלל זה באמת רוב מוטות החיזוק הקדמיים עדיין לא מרותכים למקומם.

השולחן הזה שוקל המון, לבד כמעט בלתי ניתן להזיז אותו, שלא לדבר על להוציא ולהכניס אותו לגראז' בכל פעם.

דווקא איכות הריתוכים יוצאת בסדר גמור, אם אתה מסתכל על ריתוך ונראה לך שהוא אולי בולט מדי, כנראה שזה בגלל ששם נתתי את הפיק הראשון שיחזיק את החלק למקום.

למה אתה קורא משור שורף?

אני משתמש בכמה סוגים של כלים לחיתוך בזמן העבודה, הדגמים והמחירים מצורפים -

Band saw עם מפתח "4.5 (שרק לאחרונה למדתי ששמו שישראל הוא משור סרט) של גריזלי, עלות של בערך $350

Chop saw עם להב "14 (האם זה השורף?) של DeWalt, עלות של $200

Jigsaw (אין קשר למייקל ג'קסון) של Craftsman, הדגם החזק ביותר בנמצא, משהו כמו $100

Angle grinder עם להב "4.5 (משחזת דיסק?) החזק יותר של DeWalt, בעלות של $95

מצטער, את השמות של הכלים אני מכיר באנגלית ולאו דווקא בעברית.

את המגנטים קניתי אצל ספק המתכת המקומי שלי בעלות של בערך $20 לשישיה, האתר שלהם באינטרנט הוא http://www.industrialmetalsupply.com/

נסה לראות אם הם מוכנים לשלוח אליך.

מוטי

עבודה יפה מאד ומרשימה. אני קניתי את הספר לפני 10 שנים ומת לבנות את הגודל המקורי. בארץ כמו שכולם יודעים לא ניתן יהיה לעלות את הרכב לכביש בצורה חוקית, אין לי כבר מקום לרכבים שבניתי ולא ניתן חוקית לנסוע איתם ,לפחות מהבחינה הזאת אנחנו חיים במדינה הלא נכונה.

דורון

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

יגאל שמעתי על השיטה הזאת הרבה פעמים אבל לא ניסיתי אותה(חול בתוך צינור ) - יש אמת בדבר?

מה שכן ראיתי זה כיפוף צינורות עם קרח בפנים( מים שקפאו ) משפר את איכות הכיפוף במכופפת בינונית.

כיפוף מורכב זה בכלל לא פשוט כמו שזה נשמע - הרבה אנשים מוצאים כיפופים לבעל מקצוע בשביל לקבל כיפוף טוב וישר.

מוטי, אתה מכופף עם מכופפת מושכת או דוחפת ( המושכות הם היקרות יותר והאיכותיות יותר )?

פורסם
יגאל שמעתי על השיטה הזאת הרבה פעמים אבל לא ניסיתי אותה(חול בתוך צינור ) - יש אמת בדבר?

מה שכן ראיתי זה כיפוף צינורות עם קרח בפנים( מים שקפאו ) משפר את איכות הכיפוף במכופפת בינונית.

כיפוף מורכב זה בכלל לא פשוט כמו שזה נשמע - הרבה אנשים מוצאים כיפופים לבעל מקצוע בשביל לקבל כיפוף טוב וישר.

מוטי, אתה מכופף עם מכופפת מושכת או דוחפת ( המושכות הם היקרות יותר והאיכותיות יותר )?

אמת ואמת...

SAND MAN :

http://i26.photobucket.com/albums/c127/racepak/sandp62.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c127/racepak/sandp63.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c127/racepak/sandp64.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c127/racepak/sandp66.jpg

קו---------------------------------------

פורסם

כשקניתי את הקליבות הסיניות האלה (תמונות ראשונות) במחיר רצפה,

התביישתי להסתכל למוכר בעיניים. :wink:

עכשיו אני יכול להרים את החזה בגאווה ולומר: גם למוטי יש אותן! :-D

בכל מקום בעולם מוצאים את אותם כלים בדיוק, זה מטורף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי הכיפופים, מוכר לי העניין עם החול למרות שהעסק עם הקרח חדש לי (איך מקפיאים צינור של 3 מטר בלי מקרר תעשייתי?), הבעיה היחידה היא שאין לי אפשרות לחמם את הצינור לרמה שניתן לכופף אותו.

עוד בעיה עם החימום היא שהמתכת מאבדת מהחוזק שלה (HR לעומת CR).

אין לי מכופפת.

יום אחד אני אקנה לעצמי איזו מכופפת Mandrel עצבנית, עד אז אני אשתמש בשירותיהם של בעלי מקצוע בעניין.

אתמול ניסיתי את מזלי ברכישה של מכופפת הידראולית זולה, חשבתי להצדיק את הרכש בזה שבסה"כ הייתי צריך זוג כיפופים לקשת וזהו.

אחרי הכיפוף הראשון ראיתי שהעסק שווה לתחת והחזרתי אותה כמו שהיא לחנות במיידי.

אני אקח את הצינור השבוע לאיזה בעל מקצוע שפשוט יכופף לי את הקשת וזהו.

דורון -

למכונית הקטנה יש קשר ישיר למכונית בגודל המלא, כפי שיתברר בסיום הפרוייקט :wink:.

האמת היא שהיום לא היה יותר מדי זמן לעבוד על האוטו, בכ"ז הספקתי לחתוך ולרתך כמה ממוטות החיזוק הקדמיים.

זוג המוטות העליונים שיוצרים משולשים בחזית -

Super4chs-029.jpg

מוטות חיזוק צידיים לתא המנוע -

Super4chs-030.jpg

Hans, על מה אתה מדבר?

מוטי

פורסם

הכיפוף בקרח שאני ראיתי נעשה ע"י טכנאי מזגנים בצינור לצורת U.

הצינור היה כמובן קצר אבל תמיד יש לך מקררים של חדרי אוכל -קייטרינגים וכו... יש כאלו שגם 6 מטר לא מפחידים אותם.

אבל אין ספק שפחות פרקטי.

בתמונה הראשונה, הברזל שמוחזק ע"י המגנט האדום - מראה את אחד היתרונות הגדולים של רתכת MIG.

הרווח בקצה הקרוב למצלמה , רתכת מיג קופצת על רווח כזה בקלילות וכתוצאה מכך גם החיבור חודר עמוק.

אחלה תנאי מזג אויר יש לכם שם - אני לא רואה אפילו טיפה ג'ינגי'ם...

טיפ למי שבונה במתכת חשופה -

להעביר חומצה פוספרית במברשת על הברזל - בשלב הראשון טורפת את החלודה ולאחר מכן מתחילה תהליך של חימצון מבוקר של פני השטח ויוצרת שכבה (ששכחתי את שמה ) שבולמת את התחמצנות המתכת לזמן רב( לא ניסיתי, אבל שמעתי מכמה "מומחים" לעניין ).

2 לינקים טובים

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=16210&page=1

בעברית - בנייה של באגי של EDGE, אולי תקבל משם כמה רעיונות מעניינים.

http://www.minibuggy.net/modules.php?name=Forums

פורום באנגלית על רכבים באותו סדר גודל.

פורסם

התכוונתי לאלה. שכחתי לרגע שהשפה לכלי עבודה בארץ

היא שילוב של עותמנית/ערבית/יידיש/צה"לית/ENGRISH.

טוב, אני אפסיק להפריע ואמשיך להזיל ריר.

בהצלחה לך ולאחיין!

Super4chs-007.jpg

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מדהים!

אם רק היה אפשר להעלות דבר כזה על הכביש בארצנו ( בגודל המלא) אז גם בארצנו היו פרויקטים יפים כי בסך הכול לבנות דבר כזה זה אפשרי בהחלט למי שיש את הכלים והידע

וגם אני רציתי כמה פעמים לבנות דבר כזה כי כלים יש ,ידע יש ( נראה לי ):wink: ואז אתה מגיע לשלב של החוק ואתה מגלה שחוץ מדגם זה לא יהיה כלום :x

ונחזור לנושא מדהים ותמשיך לעדכן!!:-P

פורסם

אני קולט פה כמה בעלי מקצוע אז אני מתעלק ברשותכם.

מישהוא כאן מכיר שיטה ליישור כיפופים ומכות בצנורות עגולים ע"י דחיסה בכח של כדורי עץ בקוטר הפנימי של הצינור?

אם כן, מי מתעסק עם זה בארץ הקודש?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ההתקדמות נמשכת והפעם מגיעה קשת ההתהפכות, שכמו שציפיתי, באמת מוסיפה הרבה למשקל השלדה (יחסית, באחוזים זה המון), אחרי התוספת שקלתי את השלדה והתוצאה עלתה מ-13.2 ל-18.6 ק"ג!

לתוספת הרצינית במשקל תורמת העובדה שהקשת עשויה מצנרת עם דופן עבה יותר שלא תקרוס אם יקרה משהו, אני מעדיף ללכת על אוברקיל במקרה הזה.

לעסק -

הקשת עוברת התאמה לגובה הרצוי (שוב מדידה של האחיין והוספתי עוד כמה ס"מ ליתר בטחון), המשולשים הקטנים יוצרים מסגרת שאליה אחבר את הפלאחים שמשמשים כבסיס לרגליים האחוריות של הקשת -

Super4chs-031.jpg

הפלאחים מחוברים למקומם, גם הם עבים יותר כדי שלא ייווצר מצב חו"ח במקרה של התהפכות שהרגל תצא מהצד השני שלהם.

בתמונה הם מרותכים רק מצד אחד (ופיק בצד השני כדי שלא יתעוותו), אבל בסוף הם כמובן רותכו מכל הצדדים -

Super4chs-032.jpg

הרגל האחורית והאלכסון אחרי התאמות Fish mouth -

Super4chs-033.jpg

המוצר המוגמר -

Super4chs-034.jpg

ותמונה אומנותית לסיכום עמל היום :-) -

Super4chs-035.jpg

מוטי

• תוכן חדש...