Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החומוסייה שלי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד, שכחת פרט קריטי!

איך הפיתות?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 547
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הביקורת שלך מפתיע, אלעד.

אכלתי שם שבוע שעבר וחומוס הרגיש לי מאוד רחוק אפילו ממקומות סטנטריים, כמו אבו אדהם בקרליבך בתל אביב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא יודע מה איתך, אבל אני החל מתחילת ההשתוללות של מאות אלפי ערביי ישראל , הפסקתי לפרנסם לאלתר.

בבקשה תחסוך מאיתנו את דיעותך הפוליטיות. השרשור הזה עוסק בחומוס.

שי, אני מתייחס לפיתות כאשר יש בהן משהו יוצא דופן. הסיבה לכך שלא התייחסתי אליהן כי הן היו סטנדרטיות למדי - טובות, שמנמנות ו... זהו בערך. לא משהו שאפשר להרחיב עליו יותר מידי.

יש סיבה מיוחדת שאתה שואל לגביהן?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
קרא כאן את דבריו של רוני ואולי תבין מדוע תגובתך אינה ראויה להתפרסם. אני ממליץ לגלול עוד חמשה-שה תגובות קדימה ולקרוא גם את דבריו המחכימים של בגירה באותו עניין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

שי, אני מתייחס לפיתות כאשר יש בהן משהו יוצא דופן. הסיבה לכך שלא התייחסתי אליהן כי הן היו סטנדרטיות למדי - טובות, שמנמנות ו... זהו בערך. לא משהו שאפשר להרחיב עליו יותר מידי.

יש סיבה מיוחדת שאתה שואל לגביהן?

התאורים שלך מפורטים וגם מגרים... זכרתי שהיה שלב בשרשור שהפיתות היו נושא לדיון של עמוד או שניים. אבל אין שום סיבה מיוחדת. לא אכלתי שם.

פורסם

אבו ברקו נמצא מרחק 3 דקות הליכה מהבית שלי, ויחד עם זאת אני לא יושב לאכול שם.

בישיבה במסעדה, החומוס הוא בינוני ולא יותר, אולי פחות.

לפעמים בימי שישי אני לוקח משם קופסת חומוס ושקית עם פלאפלים ( 1 שקל ל 1 כדור), ומביא הביתה.

דווקא בפורמט הזה החומוס שלו בסדר גמור, ואפילו הילדים אוהבים אותו.

נראה לי שאני אלך אליו עכשיו...בא לי, אבל לקחת הביתה. לא לשבת.

נ.ב. - הזיתים הדפוקים שלו מצויינים. ברור לי שהוא לא עושה אותם לבד.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

הביקורת היום הולכת לחרוג מהפורמט המוכר מכמה סיבות. ראשית, לא הגעתי למסעדת אל שייך במקרה - ידידי היקר 504L המליץ לי להיכנס לשם כשאהיה בנצרת. נאמן להמלצתו, היום הייתי בעיר וחיפשתי במכוון את המקום על אף שעוד לפני שהגעתי אליה עברתי חומוסיות שהמוניטין הטוב שלהן מוכח ושארחיב עליהן בהמשך.

שנית, לצערי לא ניתן לנתק גם את חלקת האלוהים הקטנה שהשרשור הזה מעניק לנו מים החדשות, השנאה והדעות הקדומות ששוטף את הארץ בצל האירועים הבטחוניים ברצועת עזה.

אני מרגיש כבר עכשיו שהביקורת הזאת הולכת להיות מבולגנת לחלוטין. אשתדל להישאר קוהרנטי ככל הניתן ואבקש מכם לגלות הבנה ואורך רוח, בתקווה שבסופו של דבר לא תתאכזבו.

אתחיל מקצת פוליטיקה, למרות שאני שונא את זה ולמרות שזה קצת מנוגד לכללי האתר, ואשתדל להיצמד לעובדות ככל הניתן מבלי להיכנס לדעות. בכל זאת, לא בא לי בטוב לזהם את חלקת האלוהים הזאת.

מסעדת אל שייך (או יותר נכון: אלשיח') נוסדה קצת לפני שנולדתי, כלומר: לפני יותר משלושה עשורים. היא בבעלות משפחת זועבי. כן, חמולת זועבי היא אחת הגדולות בנצרת, ולצד הדברים הטובים שיצאו ממנה (מסעדנים), היא הצליחה לייצר לפחות דבר רע אחד (ח"כ). אתם יודעים איך זה: אין טוב בלי רע. חוק טבע שכזה.

לצערי, לאחרונה שמעתי גם חלק מחבריי הטובים ביותר קוראים להחרים עסקים של ערבים לאור ההתרחשויות בעזה. על גילוייה של התופעה המבישה הזאת בשרשור הזה חבל לשחת מילים. למעט אותו כתם שחור שדבק בחמולת זועבי על לא עוול בכפה ולמרות העובדה שמדובר בערבים מוסלמים, יש לזכור שהם בסה"כ אזרחים נאמנים שאף תורמים למוסדות יהודיים מובהקים. בבקשה, הנה הוכחה:

IMG_20140821_143403.jpg

אני לא אומר שבקרב ערביי ישראל אין תפוחים רקובים, ממש כשם שאינני מתיימר להציג את הציבור היהודי כטלית שכולה תכלת. חרמות על עסקים בבעלות ערבים מוסלמים אינה תשפר את המצב ואינה מועילה לאיש, נהפוך הוא: היא רק תעמיק את הקרע בין שני העמים ותכניס אותנו למשבר עמוק וקשה עם מגזר מסויים של הציבור הישראלי. אנא, אל תתנו לארגונים קקיוניים שטופי גזענות ושנאה להשתלט לכם על השכל הישר.

ואחרי ששמנו את הקטע הפוליטי הכבד והדוחה מאחורינו, אפשר לגשת לעניין שלשמו התכנסנו:

אז מה אוכלים אצל השיח'?

IMG_20140821_140643.jpg

לרוב אני בוחר במנה קומפלט או לפחות בפול, אבל ברגע שהבנתי שהשווארמה מכילה חוץ מהודו גם כבש שיניתי כיוון ולקחתי חומוס עם שווארמה:

IMG_20140821_141013.jpgIMG_20140821_141021.jpg

אז מה היה לנו:

• הפיתות יוצאות אחת-אחת. יתנו לכם כמה שתבקשו, אבל קודם תסיימו את מה שקיבלתם. הפיתה עצמה היא ערבית למהדרין, כלומר: דקיקה ובעלת משקל סגולי נמוך יחסית. אני מעדיף את הפיתות שלי אשכנזיות יותר, כלומר: שמנמנות ורכות, ואם אפשר אז גם טיפטיפונת חמימות.
  • כמו הפיתות, גם הפלאפל יוצא בנגלות של 3 יחידות, כאשר הנגלה הבאה תצא רק לאחר שקודמתה נאכלה עד תומה. לגבי הפלאפל: לאחר כמה לעיסות בודדות מגלים שיש בו יסוד חריף כלשהו. לא שבאופן אישי יש לי בעיה עם חריף, רק שלפחות במקרה הזה העסק פשוט לא עובד, וזה מבלי שהזכרנו את זה שיש אנשים שלא יכולים אפילו לעמוד ליד חריף. BIG NO NO.
  • השווארמה היתה יבשושית למדי. כמו"כ, לאור הטעם הניטרלי משהו, נראה שהיחס בין ההודו לכבש נטה באופן ברור לטובת העוף. כנראה שלא בכדי הוא מכונה "כבש פרסי" :wink:
  • החמוצים הוגשו במשורה. למעשה, זה לא נכון לומר "חמוצים" כי הדבר החמוץ היחיד שם היה המלפפון. אפילו זיתים לא היו :?
  • הטחינה היתה מימית ביותר והוגשה לשולחן בבקבוק. אצל השיח' נותנים לסועד לקבוע את המינון שלה בתוך המנה.
  • החומוס: כל מה שהיה עד כה היה בעצם התפאורה של הדבר העיקרי. החומוס של אלשיח' טחון גס ואינו משחתי. באופן אישי אני פחות מעדיף את הצורה הזאת, אבל כאשר החומוס טוב זהו בפירוש אינו דיל ברייקר. דה עקא, החומוס של אלשיח' היה תפל בצורה תהומית. הדבר הפחות גרוע שאני יכול לומר עליו זה שהדבר הראשון שחשבתי עליו ברגע שטעמתי אותו לראשונה היה שבטח חומוס אחלה שוב מריצים דאחקות על אנשים סטייל "החומוסיה של אבי". נשבע לכם. הדבר היותר גרוע הוא שאני די בטוח שיש שם רמז כלשהו לטעם חמצמץ, ואני לא לגמרי בטוח שהטעם הזה היה אמור להיות שם במקור. בינתיים לא נרשמו תופעות גסטרואנטרולוגיות כלשהן וכל שנותר לי לקוות זה שהמצב יישאר כך. אגב, המנה מגיעה נטולת שמן זית. אם לא הייתי מבקש, כנראה שהיה עלי לאכול אותה ככה יבשה :?
  • אני לא יודע האם זה מכיון שהשעה היתה שעת צהרים מאוחרת למדי או שזה המצב הרגיל שם, אבל בכל מקרה לא התרשמתי שהמקום נקי בצורה יוצאת דופן. בסדר, זה אומנם לא משהו שגובל בפיגוע סניטרי (לפחות לא משהו שאני נחשפתי אליו), אבל אני כן אכלתי בלא מעט חומוסיות שהיו מצוחצחות ונקיות יותר.

IMG_20140821_140615.jpg
  • המחיר? התבוננו בתפריט. 40 ש"ח שילמתי על הפארסה הזאת, והם אפילו לא מכבדים כרטיסי אשראי. במסעדת אלשיח' המנטרה השלטת היא שאין ידיד נאמן מכסף מזומן. במחיר הזה גם קיבלתי קפה שחור קטן בסוף. נחמה פורתא.

לסיכום: אל תאמינו להמלצות של "מפה" - אם אתם רוצים חומוס בנזונה בנצרת, כשאתם נכנסים לעיר מכיוון כיכר המוסכים, די בהתחלה מצד שמאל מול האצטדיון יש את מסעדת עימאד. אכלתי שם לפני כמה ימים. מרוב שכיסחתי את החומוס במהירות לא הספקתי אפילו לצלם אותו, לכן גם לא כתבתי עליו סיקור :oops:

והמחיר? טיפונת יותר ממחצית ממה שהשארתי אצל השיח'.

אם אחרי שאכלתם אצל עימאד נשאר לכם מקום בבטן וקרייבינג למשהו מתוק, אז בדיוק ממול השיח' יש את חנות הממתקים של מחרום. בתמונה הזאת ניתן לראות את הפורד ח'אזוקסטה שלי חונה בדיוק בחזית שלו, שנמצאת מאחוריי, ומעבר לכביש את אלשיח':

IMG_20140821_144235.jpgIMG-20140817-WA0018.jpg

אצל מחרום אכלתי לראשונה בחיי כנאפה עם צנוברים.

IMG-20140817-WA0010.jpg

כיסחתי מנה אחת וישר לקחתי עוד אחת מרוב שהיה מוצלח :-P

שורה תחתונה:

1. שמרון, עוד המלצה אחת כזאת ואני קונס אותך :twisted:
  2. החומוס של אלשיח' הוא אחד הגרועים שיצא לי לטעום
  3. שזה בדיוק ההיפך ממה שאפשר לומר על החומוס של עימאד
  4. ועל הכנאפה של מחרום
  5. כל החבר'ה מהסעיפים הקודמים נמצאים ברדיוס של פחות מק"מ זה מזה. זה כולל גם את שמרון, בימים שבהם הוא מסתובב בנצרת :lol:
  6. למרות מה שכתבתי על מסעדת אלשיח', אני אומר בקול רם וברור שאסור להחרים עסקים מהמגזר הערבי על רקע לאומני. זה בסדר אם אתם תימנעו מלהגיע לאלשיח' בגלל הביקורת שלי, אבל רק בגלל זה.
  7. פורד פיאסטה זה דרעק. אני מוכן לתרום אותה לחמאס, שישתמשו בה להוביל טילים או לחפור מנהרות. ככה לפחות יש סיכוי שאיזה מטוס של חיל האויר יוריד אותה.

פאק, יצא ארוך!

עריכה אחרונה על ידי אלעד

פורסם

סליחה אבל חומוס בנצרת זה עימאד. לא בשום מקום אחר. יחד עם השווארמה המצויינת והקריספית.

אוף. עשית אותי רעב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)

את החומוס הכי טוב בנצרת גיליתי דווקא בנצרת עילית, במסעדת פועלים קטנה - קטנה מדי שיהיה לה שם.

ואת הכנאפה אני מעדיף 50 מטר לפני מחרום, ברחוב המוסכים אצל אלמוכתר.

עריכה אחרונה על ידי YNV

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אלעד - קבל +1. כיף לקרוא.

פורסם

מה תודה?

אל תתפשט - סע תביא לחבר'ה!

לשעבר:

• תוכן חדש...