Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רק הישנות. גם בחדשות זה ככה.

קחו לדוגמא את הדודג' וייפר SRT-10 לעומת הפגאני זונדה

8.3 ליטר לוייפר לעומת "רק" 7.3 לזונדה. ובכל זאת לוייפר יש 510 BHP ולזונדה 547. עכשיו למה, אם היה לאמריקאים ליטר שלם לשחק איתו יותר מלאירופאים, הם הוציאו מהמנוע שלהם 37 כ"ס פחות?

אני עדיין מעדיף את הוייפר.

אל תשכח שאם המומנט גדול מספיק אז כל הדאווין שהם מפשים כבר נמצא שם, הם לא מחפשים מהירות מקסימלית אלא מומנט - ואת זה המנוע שלהם יודע לייצר מצויין.

בריאות לכולם!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

8.3 ליטר לוייפר לעומת "רק" 7.3 לזונדה. ובכל זאת לוייפר יש 510 BHP ולזונדה 547. עכשיו למה, אם היה לאמריקאים ליטר שלם לשחק איתו יותר מלאירופאים, הם הוציאו מהמנוע שלהם 37 כ"ס פחות?

הוייפר עודכנה זה מכבר ומוציאה 600 כ"ס מאותו המנוע בערך.

חוץ מזה בחרת דוגמא על הפנים.

ביום שפאגאני יצליחו לייצר את הזונדה שלהם במחיר שאנשים נורמליים אשכרה יכולים להרשות לעצמם ולא תצטרך צוות של עשרה מכונאים מוטסים כל פעם שיש לה פנצ'ר, תודיע לי.

עד אז הוייפר היא מכונית פגז בעיקר בהתחשב במחיר המצחיק שלה.

אם ניקח את המספרים, ניתן למתוח אותם לשני הכיוונים כדי להראות למה זה כן שווה וזה לא שווה.

למי שרגיל לאופן החשיבה האירופאי (והישראלי) האמריקאי נראה מפגר.

זה ניכר ביותר בשלל התגובות שמרוצפות בדעות קדומות.

למי שמבין את אופן החשיבה האמריקאי יש הרבה מאוד הגיון בדברים, זוכרים? דברים שרואים מכאן לא רואים משם.

ניתן לדוגמא את מנוע ה-M5 החדשה ונשווה אותו למנוע הקורבט Z06 (שניהם טיפל'ה מעל 500 כ"ס)

לכאורה, מנוע ה-M5 נותן נוק-אאוט של משהו כמו 101 כ"ס לליטר למנוע הקורבט שעומד רק על 72 כ"ס לליטר.

נכון שאפשר לצחוק עכשיו על האמריקאים המפגרים שלא מצליחים לייצר מנועים עם כוח?

אז זהו, שלא.

קודם כל, מנוע הקורבט מייצר הרבה יותר מומנט.

דבר שני, למישהו פעם עלה הרעיון שהמנוע הסופר מתקדם של BMW הוא גם לחלוטין בלתי ניתן לשיפור בתקציב אנושי?

כל זאת בעוד החלפת קאמשאפט במנוע הקורבט (יש רק אחד מול ארבעה בבימר) היא סיפור של פחות משעת עבודה, פחות מ-$500 ומייצרת עוד כמה עשרות של סוסים.

לא רע, נכון?

נמשיך עוד קצת עם זוג המנועים האלו.

במנוע הבימר מרובע הקאמשאפטים ישנם כמובן זוג ראשי DOHC.

מישהו חשב פעם כמה המנוע הזה גדול פיזית?

מישהו חשב פעם איך שני ראשי DOHC מעלים את מרכז הכובד של הרכב בכמה ס"מ טובים?

מישהו חשב על עלות הייצור של שני המנועים בהשוואה אחד לשני?

מישהו חשב על הפרשי המשקל בין שני המנועים האלו?

התשובה היא כמובן שלא, זה לא מעניין כל עוד אפשר לעקם את המספרים בכיוון הרצוי.

יש קטע שהאירופאים נוטים לזלזל בו בארה"ב והישראלים נוטים שלא להבין אותו בכלל והוא אחד העקרונות שמובילים את תעשיית הרכב האמריקאית ואת כל יצרני הרכב שמוכרים בארה"ב - The best bang for the buck, התמורה הגבוהה ביותר לדולר.

אני בטוח שרובכם מסתכלים על המכוניות האלו וחושבים כמה הן דביליות, אבל אדם אמריקאי שנכנס לדילר לקנות אותו מסתכל על השורה התחתונה שאומרת "מה אני מקבל וכמה זה עולה לי".

זה קונספט שרוב המשתמשים כאן בכלל לא מבינים.

בעוד המשתמש הנורמלי בפורום יתחיל להתווכח שבימר סדרה 5 מייצרת עוד כמה סוסים לכל ליטר יבוא האמריקאי ויאמר שבעלות של הבימר הוא קונה קרייזלר 300 SRT-8 שהיא אולי לא מכונית מדוייקת כמו הבימר (ואפשר לחשוב שרוב בני האדם קונים מכוניות בגלל סיבות כאלו... ממש לא), אבל היא גם מגיעה עם 425 כ"ס ומשאירה לך עוד עודף בכיס לעומת רכישה של בימר 530 (!).

דבר אחרון, אין ספק שיצרני ארה"ב מייצרים חארות של מכוניות בערימות ענק, כאלו שלא שוות אפילו את עלות הפח שלהן, אבל יש כאן גם מכוניות מלאות ב-Go Fast Goodies במחירים מדהימים.

פונטיאק סולסטיס GXP היא דוגמא לא רעה בכלל, יש עוד כמה וכמה.

מוטי

עריכה - היינו בסרט הזה לפני שנתיים.

פורסם

מוטי,נתת דוגמא לא הכי טובה.

מעבר לנתונים היבשים,במכוניות בעלות כזו ניכנסות למשוואה כמה תכונות נוספות-אופי הפעולה,חלקות,תגובת דוושה ועוד.

לא נסעתי ב M5,אך הבנתי שבתחומים האלו היא מיתקרבת לשלמות.

לא תמיד קיים צורך לשפר מנוע,בייחוד מנועים שמיתקרבים למקסימום ניצול הפוטנציאל שלהם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם כבר מדברים על הקורבט , אני בטוח שמוטי יכיר

את הסדנת lingenfelter של הקורבט האימתנית

ישנם שני שיפורים בסיסיים שהרכב הזה עובר בסדנה

האחד הוא טורבו , השני הוא סופרצ'רג'ר.

בשניהם תקבל כמות מבעיתה של כ"ס , שאין הרבה מכוניות שיעמדו איתה באף קו

לדוגמא

אם תקשיבו טוב , אפשר לשמוע את הקורבט מפליצה על הלמבו :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אתם שוכחים נתון קטן אבל משמעותי - הסל"ד בו נמדד הכח הזה.

מתימטית -כ"ס הוא מכפלה של סל"ד ומומנט (חלקי קבוע).

מעניין אותי לראות השוואה בין זוג מנועים המותקנים במכוניות מאותו סגמנט (ספורט, סאלון-ספורטיבי וכו') האחת אמריקאית והשניה אירופאית מוערכת - אבל השוואת ההספק באותו סל"ד, נניח 4K.

פורסם

טורבו-TURBO זה ההבדל.

המנוע של הוויפר הוא מנוע דיזל שהפכו אותו לבנזין,לא שיא הטכנולוגיה.

כמו תמיד מה שחשוב שבמחיר כזה אין רכב עם 600 כ"ס.

אני לא חושב שמשהו היה מתנגד לאחד.

אייל

פורסם
דווקא המנועים האחרונים שלהם נחשבים מודרנים.

גם המנוע של האקספלורר(3.6 ליטר אם אני לא טועה, עם הספק נאה של 292 כ"ס) וגם של הסילברדו, מה גם ששניהם משודכים ל6 הילוכים, מה שנותן מיצוי קצת יותר טוב של הכוח מבעבר.

לאקספלורר מנוע 4.6 ליטר. יחי ההבדל הקטן.

הזונדה היא לא דוגמא טובה במיוחד כיוון שיש לה מנוע יחסית גדול בשביל מכונית על. פורשה ופרארי מוציאות יותר הספק מפחות נפח, למשל. חוצמזה שההבדלים ביחס נפח/הספק של הפאגאני והוויפר לא כ"כ גדולים בלי קשר, ובנוסף, גם לזונדה גרסה משופרת עם יותר מ-600 כ"ס מאותו מנוע. בכל מקרה שתיהן לא מתחרות אחת בשניה. הוויפר מיועדת לספק כמה שיותר כוח בכמה שפחות כסף (כמו שמוטי אמר), והפאגאני מתחרה בקטגורייה אחת מעל, נגד פרארי אנזו, פורשה GT ומקלארן SLR. ד"א, ללא העניין הכספי - קשה לי להבין איך אפשר להעדיף את הוויפר על הפאגאני, אבל זה כבר עניין אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא בטוח שהאמריקני הממוצע בוחן מנוע כמונו במונחי "כוח סוס לליטר"... שמתי לב שהם כמעט תמיד, בשיחה על מכוניות, לא ישאלו "איזה נפח מנוע הרכב שלך" אלא "כמה צילינדרים המנוע"?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני לא בטוח במאה אחוז שזה עדיין כך, אבל בזמנו מדידת ההספק (כו"ס) בארה"ב היתה שונה מבשאר העולם. בארה"ב זה נעשה לפי תקן של SAE, ובמקומות אחרים יש תקנים אחרים (DIN וכו'). ההבדל היה, אם אני זוכר נכון, בכמות האביזרים השונים המותקנים על המנוע כשמבצעים את הבדיקה על דינמומטר (משאבת הגה כוח, אלטרנטור, וכו').

זה יכול להסביר בחלקו את ההפרש "לרעת" האמריקאים.

פורסם

240sx: ממש, ממש לא. ההבדלים זניחים. קח את אותה מכונית באירופה ובארה"ב ותשווה את ההספקים המוצהרים.

למוטי - רק תוספת קטנה: עוד שיקול שקיים הרבה אצל האמריקנים, נדיר אצל האירופים וכמעט לא קיים אצלנו הוא יכולת גרירה. זה בדיוק היכן שמומנט גדול - ומשקל עצמי - באים לידי ביטוי. ואלו שתי תכונות שמכוניות אמריקניות רבות מתאפיינות בהם. להספק המירבי בשברולט סברבן, נניח, אין כמעט משמעות.

לאשפוז - איזו משמעות יש להשוואת הספקים באותו סל"ד כאשר מדובר במנועים בעלי אופי שונה לחלוטין? מה זה נותן? הרי מספיק שיהיו להם יחסי-מסירה שונים כדי שהנתון הזה יהיה חסר-משמעות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אם תקשיבו טוב , אפשר לשמוע את הקורבט מפליצה על הלמבו :)

מה הם האורות האחוריים שמהבהבים אצל הקורבט?

"I teach the fools some basic rules"

פורסם
מה הם האורות האחוריים שמהבהבים אצל הקורבט?

יתכן שאלו 4 וינקרים, אף כי אני בספק.

במכוניות האמריקאיות אור ברקס מהבהב משמש כאיתות.

יתכן שהנהג הפעיל את ארבעת הוינקרים.

למרות שאם אני לא טועה יותר הגיוני שהקיצוניים יהבהבו והימניים ישמשו כאורות רגילים מאחור.

פורסם

חן, גם אני לא נסעתי ב-M5 ולא נהגתי עדיין ב-Z06 החדשה.

נהגתי ב-Z06 הקודמת והמנוע הרשים אותי מאוד, אני רק יכול לתאר לעצמי כמה המנוע החדש עוד יותר טוב כמו שכל מקור שיצא לי לקרוא באמת כתב.

חוץ מזה, עניין היכולת לשפר הוא רק נקודה אחת משש שהעליתי.

למוטי - רק תוספת קטנה: עוד שיקול שקיים הרבה אצל האמריקנים, נדיר אצל האירופים וכמעט לא קיים אצלנו הוא יכולת גרירה. זה בדיוק היכן שמומנט גדול - ומשקל עצמי - באים לידי ביטוי. ואלו שתי תכונות שמכוניות אמריקניות רבות מתאפיינות בהם. להספק המירבי בשברולט סברבן, נניח, אין כמעט משמעות.

טל, כמי שבעצמו גורר טריילר העסק מוכר לי היטב.

את מי לעזאזל מעניין כמה כ"ס מוציא פורד Excursion?

מה שחשוב למי שקונה את המפלץ הזה היא העובדה שיכולת הגרירה שלו מספיקה כדי להזיז בניין תלת קומתי מהמקום.

כמו שהתגובה של "כמה צילינדרים" חוזרת על עצמה כאן שוב ושוב :?...

ה-Car guy הממוצע מדבר איתך בכ"ס, מס' צילינדרים, נפח ומה לא.

חובבי האמריקאיות בכלל מדברים בנפחים באינצ'ים מעוקבים, ע"ע 350, 302, 383, 289 וכל שאר החבורה העליזה.

אנשים כאן מכירים הרבה פעמים אפילו דברים כמו קוד דגם המנוע, כמה מאנשי הפורום לדעתך יודעים מה זה EJ20?

מוטי

• תוכן חדש...