Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא בטוח במאה אחוז שזה עדיין כך, אבל בזמנו מדידת ההספק (כו"ס) בארה"ב היתה שונה מבשאר העולם. בארה"ב זה נעשה לפי תקן של SAE, ובמקומות אחרים יש תקנים אחרים (DIN וכו'). ההבדל היה, אם אני זוכר נכון, בכמות האביזרים השונים המותקנים על המנוע כשמבצעים את הבדיקה על דינמומטר (משאבת הגה כוח, אלטרנטור, וכו').

זה יכול להסביר בחלקו את ההפרש "לרעת" האמריקאים.

היה הבדל בשיטת המדידה על שנת 70 או 71. היום ההבדל הוא חישובי והוא ממש כלום (שבריר אחוז או משהו כזה).

איזו משמעות יש להשוואת הספקים באותו סל"ד כאשר מדובר במנועים בעלי אופי שונה לחלוטין? מה זה נותן? הרי מספיק שיהיו להם יחסי-מסירה שונים כדי שהנתון הזה יהיה חסר-משמעות.
הדיון פה הוא על טכנולוגיה ולא על ביצועים, והתחיל מזלזול בנתון כ"ס מירבי של מנועים אמריקאיים. אני סה"כ מנסה ליצור בסיס נורמלי להשוואה, ואתה יודע מה? אתה צודק. זה לא ממש ניתן להשוואה.
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדוגמא, מנוע 3 ליטר של סרטוגה מפיק 140 כ"ס

141 כ"ס, אני מבקש

ואם כבר, השווה אותו למנוע של הSigma, עדיין SOHC ומייצר 170 כ"ס כשההבדל העיקרי הוא מחשב ניהול מנוע שונה.

אגב, אותו מנוע (בתצורת DOHC) מפיק 300 כ"ס עם צמד מגדשי טורבו במיצובישי 3000 GT VR4, יותר מפי 2 מהגרסה הקרייזלרית :-)

פורסם

יש היבט נוסף שלא הוזכר בשירשור.

האמריקאים נוסעים מרחקים גדולים , כמובן כל דבר בתרבות האמריקאית נותן חשיבות גבוהה מאוד לנוחות/פינוק המשתמש , לכן הפתרון האמריקאי לשיוט מחוץ לעיר בסל"ד אפסי הוא השימוש במנועים עתרי בוכנות וסמ"ק.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

זה מיתוס.

כמה אמריקאים לדעתך נוסעים מרחקים ארוכים יום יום? רובם לא נוסעים לעבודה יותר מהישראלי הממוצע, ויושבים בפקקים לא פחות גרועים.

פורסם

הי מוטי

אני יודע מה זה EJ20, יש לי כזה ברכב.

לעומת זאת אני מניח שאין הרבה אמריקאים שמכירים אותו, כי אצלם זה מתחיל ב-EJ22...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

מוזר, ה-WRX נמכרה באמריקה עם EJ20' ואילו האטמוספריות (עד כמה שידוע לי) נמכרו עם ה-EJ22 (או שגם כאן אני טועה...), ואילו בארץ נמכרו כולן עם ה-EJ20 בלבד.

החל מ-2006 נמכרות כאן האטמוספריות עם EJ20, ואילו ה-WRX (גם האימפרזה) קיבלה את ה-EJ25.

ואיך באמריקה?

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

וזה ממחיש את הנושא של השרשור הזה: האמריקאים לא יסתכלו על רכב פנאי קומפקטי עם מומנט של 19 קג"מ (שזה מה שניפק ה-EJ20 האטמוספרי).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לא הבנתי איך זה בדיוק ממחיש את נושא השרשור.

אתה מגדיר את זה כרכב פנאי קומפקטי.

להרבה מאוד אנשים אימפרזה TS היא סתם עוד Econobox.

אתה שוכח שדרישות השוק האמריקאי והיצע בו שונים מאוד ממה שאתה רגיל לו.

מוטי

פורסם

הי מוטי, נפל האסימון.

אני התייחסתי לפורסטר בלבד, ואתה התייחסת לאימפרזה.

האם תוכל להתייחס אל התגובות והשאלות שלי בעניין ה-EJ בהתייחס לפורסטר ולא לאימפרזה?

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...