Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה מכול הטנדרים המאזדה הטויוטה מיצובישי וכו' יותר טוב מבחינת תקלות ומבחינת שלות אחזקה??

מבחינת עבירות הבנתי שעם כול רכב 4X4 ען הילוך LOW אפשר לעבור ברוב המסלולים הארץ

שאלה שניה האם הטורבו בדיזל מגדיל את צריכת הדלק של המנוע או שהוא מקטין אותה?????

פורסם
איזה מכול הטנדרים המאזדה הטויוטה מיצובישי וכו' יותר טוב מבחינת תקלות ומבחינת שלות אחזקה??

מבחינת עבירות הבנתי שעם כול רכב 4X4 ען הילוך LOW אפשר לעבור ברוב המסלולים הארץ

שאלה שניה האם הטורבו בדיזל מגדיל את צריכת הדלק של המנוע או שהוא מקטין אותה?????

טורבו מגדיל את ההספק . אם אתה לא צריך את תוספת ההספק ,- יותר חסכוני לך ללא טורבו (SDI 1.9 -64 כ"ס).

אם אתה צריך ומוכן לשלם ,( אע"פ שהצריכה לכ"ס/ ק"גמ יותר נמוכה המנוע בסה"כ צורך יותר ) , קח טורבו .( TDI 1.9 _ 110 כ"ס )

פורסם

שמע, אני מצטער על ההסטה מהנושא אבל אני חייב להסביר לך משהו עלכותרות בפורום ועל סימני פיסוק בעברית -

כשאתה כותב - "שאלה בקשר לטנדר?" סימן השאלה מיותר ולמעשה משנה את כוונת המשפט כך שמשמעותו היא "האם יש שאלה בקשר לטנדר?" ואתה הרי לא שואל אם יש לך שאלה אלא שואל בקשר לטנדר.

כנ"ל לגבי החצי השני של הכותרת, סימן השאלה בו מיותר ומשנה את משמעות המשפט באותה הצורה.

בנוגע לתוכן הכותרת, הוא לא נורא במיוחד למרות שאפשר למקד אותה, הפעם אני אערוך, להבא - נא להתאמץ טיפה יותר.

אלו היו 60 שניות על כותרות וסימני שאלה מיותרים.

מלבד זאת, נשמע כאילו תוכן ההודעה שלך נוגע יותר לייעוץ לגבי רכב שאולי אתה מתעתד לרכוש ולכן הפורום המתאים יותר יהיה פורום הייעוץ ברכישת רכב.

פנה אליי בה"פ אם באמת בזה מדובר ואני אעביר אותו.

מוטי

פורסם

מבחינת אמינות הטויוטה הכי עמיד.

לגבי עבירות אני לא יודע מה קורה במיצובישי החדש אבל במאגנום הם באו עם דיפרנציאל אחורי ננעל ששיפראת העבירות ביחס לטנדרים האחרים. בכל מקרה הטנדרים יותר עבירים מרוב הג'יפים.

הטורבו לא יעלה לך את צריכת הדלק אם לא תיסע כל הזמן עם דוושה דבוקה לריצפה. עבור אותם ביצועים הטובו יהיה אפילו יותר חסכוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אלא אם אתה עולה כאן על סטארט-אפ חדש שירוויח מיליונים, טורבו לעולם לא יגרום לחיסכון בדלק.

מוטי

ובודאי שלא לחסכון בתחזוקה .

אם אתה נוסע עם מטען קל , במישור/עיר ועברת את גיל הבושה אם לא יצאת ראשון ברמזור .- אתה לא צריך עוד מערכת חמה , עתירת ס"לד , רגישה לסיכה ומאמצת מנוע ליחסי דחיסה גבוהים.

וגם כשיגיע לסוף חייו , הרבה מאות אלפי ק"מ אחרי מנוע טורבו , מנוע לא מוגדש מייבוא/פירוק מקומי הרבה יותר זול.

פורסם

טורבו יכול לגרום לחיסכון בדלק בדיוק כמו שמנוע יותר גדול יכול לגרום לחיסכון בדלק.

אני לוקח כדוגמא את הטנדרי איסוזו שהיה לי. את חצי מליון הקילומטרים הראשונים הוא עבר עם מנוע הטורבו דיזל המקורי שלו (איסוזו איפון חד קבינה 2X4 מודל 96' 2.5 ליטר טורבו דיזל) ובערוב ימיו המנוע הגיע לצריכה ממוצעת של 1:13 לפי דוחות הדלקן. אחרי שהמנוע הלך לעולמו הותקן מנוע זהה אך ללא טורבו משומש מיבוא. לפני הרכבתו הוא עבר שיפוץ וניקוי של כל מערכת הסולר והושתל ללא הטורבו (באיסוזו הטורבו הוא עם מיסבים והוא כבר היה עייף אז ויתרתי על כל ההתאמות כי היה ברור לי שלא אחזיק את האוטו עוד הרבה זמן). המנוע האטמוספרי היה מגיע לצריכה ממוצעת של 1:10. האוטו היה נוסע בכל הארץ ועם משקל של בערך טון עליו רוב הזמן.

כשאתה נוסע במישור ו בנסיעות עירוניות בלבד אתה צודק אבל אם אתה נוסע באיזורים הרריים ששם מנוע יותר חזק מאפשר לך נצילות יותר טובה ושמירה על המנוע התחום היותר נציל שלו אז אתה מקבל חיסכון.

פורסם

כמה שטויות אפשר לכתוב?!?!?!

גם בהאנטר יש נעילת דיפ' אחורית

בטויוטא קימת נעילת דיפ' אחורית אופציונלית בחלק מהשנתונים- כמעט כל הרכבים שהוזמנו הוזמנו עם נעילה

טנדר יותר עביר מSUV?? אתה סגור על זה? כי כמעט כל הSUV עושים בית ספר לטנדרים החדשים

מנוע טורבו עדיף על מנוע אטמוספרי ולא פחות אמין ממנו, טורבו בעיקרון מעלה את צריכת הדלק אבל גם משפר את יעילות המנוע מה שאומר שבדר"כ הצריכה זהה ואפילו פחותה במנועי טורבו.

מנועי טורבו דיזל הם ממש לא עתירי סל"ד וממש ממש לא מערכת חמה, המנוע כבר בשיא גדישה באיזור ה1800 עד 2200 סל"ד

לחץ הגדישה במנועי דיזל הוא בערך 0.7 עד 1.1 BAR (כמובן שיש גם דפוקים כמוני שנוסעים עם לחץ של 1.4 BAR)

היום כל הטנדרים מהשנים האחרונות מוגדשים.

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

כמו שכתבתי, אני לא יודע מה קורה בהאנטר.

לגבי הטויוטה אתה מדבר על תוספת שהותקנה לא רק בו אלא בעוד טנדרים רבים אחרים אבל אתה לא יכול להשוות מערכת כזו למערכת מקורית מפס הייצור.

הטנדרים החדשים פחות עבירים מהישנים אבל ממה שאני רואה בשטח הם עדיין עובריםבמקומות שרוב ה SUV לא יעיזו לעבור בגלל מרווחי גחון וזויות טיפוס ונטישה עדיפות. אני עובד עם הרבה קבלני עפר ותשתית שחיים בשטח לצרכי עבודתם. חלק גדול מהם חזר לטנדרים מה SUV בגלל עבירות.

מה שמשפר את יעילות המנוע בהכרח משפר את צריכת הדלק (יעילות= אנרגיה מקבלת ביחס לאנרגיה מושקעת).

פורסם

מקווה שכבר נרגעת

קרא עוד פעם , לאט ועם משקפיים מתאימות, את מה שכתבתי .

מערכת הטורבו היא חמה, עתירת סל"ד מאד(= עוד אמורטיזציה ) ומנועי טורבו הם בד"כ בעלי יחס דחיסה יותר גבוה. הם צורכים פחות דלק לכ"ס/קג"מ מאותו נפח מנוע, אבל למי שלא צריך את תוספת הכח אחזקת אטמוספרי יותר כדאית.

פורסם

בהילקס הנעילה האחורית היא תוספת מקורית!!!! נכון קימים גם נעילות אפטרמרקט כמו ARB, מקנמרה, מקסי דייב, לוקריט וכו'

וברוב במקרים SUV מול טנדר עם מערכות הנעה וצמיגים זהים הSUV יהייה עביר יותר בדלל זויות טובות יותר (בעיקר זוית בטן)

מבחינת הטנדרים ההילקס עד 97' הוא אחרון המוהיקנים עם 2 סרנים חיים.

טורבו במנוע דיזל לא עובד על טורים גבוהים (להבדיל מהבנזין), הסלד המקסימלי של מנוע דיזל הוא סביב ה4000 סל"ד- זה כמעט הסל"ד שאתה מקבל גדישה במנועי בנזין

פורסם
בהילקס הנעילה האחורית היא תוספת מקורית!!!! נכון קימים גם נעילות אפטרמרקט כמו ARB, מקנמרה, מקסי דייב, לוקריט וכו'

וברוב במקרים SUV מול טנדר עם מערכות הנעה וצמיגים זהים הSUV יהייה עביר יותר בדלל זויות טובות יותר (בעיקר זוית בטן)

מבחינת הטנדרים ההילקס עד 97' הוא אחרון המוהיקנים עם 2 סרנים חיים.

טורבו במנוע דיזל לא עובד על טורים גבוהים (להבדיל מהבנזין), הסלד המקסימלי של מנוע דיזל הוא סביב ה4000 סל"ד- זה כמעט הסל"ד שאתה מקבל גדישה במנועי בנזין

טורבו מסתובב ב-12000-18000 סל"ד.

זאת מערכת מאד רגישה לכשל בסיכה/קירור/זיהום במיסבים ורוטור,- אפילו שבמודרניות כבר לא צריך להקפיד לתת קצת סרק לפני כיבוי .

אם ה 70/80 כ"ס של האטמוספרי מספיקים לתנאי הנסיעה , עומס וצורת נהיגה רגועה ,- החזקתו הגיונית יותר מטורבו.

פורסם

מגדש טורבו מסתובב במהירות גדולה פי 10. כ 160,000 סל"ד.

הוא רגיש מאוד לנושא השימון אבל אם אתה מתחזק את האוטו בצורה סבירה הוא יהיה לא פחות אמין מכל מערכת אחרת באוטו ובוודאי הרבה יותר אמי מגיר אוטומטי ממוצע.

פורסם

זאת מערכת מאד רגישה לכשל בסיכה/קירור/זיהום במיסבים ורוטור,- אפילו שבמודרניות כבר לא צריך להקפיד לתת קצת סרק לפני כיבוי .

אם ה 70/80 כ"ס של האטמוספרי מספיקים לתנאי הנסיעה , עומס וצורת נהיגה רגועה ,- החזקתו הגיונית יותר מטורבו.

לא משנה כמה הרכב מודרני עדין טורבו צריך קצת זמן להירגע ולהוריד מהירות עם שימון

גם אם לצורך הדיון מספיק לך מנוע אטמוספרי אז במציאות של היום תהייה לך בעיה למצוא טנדר ללא טורבו

ומסכים עם זה שרכב עם טורבו יהייה אמין כמו רכב בלי כל עוד טופל נכון

שמן מנוע נורמאלי, להקפיד לפני כיבוי לתת למנוע לעבוד על סרק, החלפת שמנים סדירה וכו'

• תוכן חדש...