Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:?: בשבוע האחרון התחילה מנורת הצ"ק של המנוע להבהב לאחר כ5 דקות מההדלקה, ולאחר מיכן היא ניכבת וזהו.

בזמן שהיא דולקת אם הרכב בנסיעה הרכב כאילו בולם את עצמו, כשהנורה כובת הכל חוזר לעצמו בשלום.

לא חסר שמן ,לא חסר מים.

מה התופעה הזו?

פורסם

כשהנורה נדלקת יש איזה תקלה במע' נהול המנוע (הצתה והזרקה) ואז המע' עוברת לפעולה במצב חרום המאפשר נסיעה (צליעה = LIMP) עד לתקון במוסך.

יש להתחבר אל מחשב נהול המנוע עם מחשב/סורק אבחון תקלות ולראות מה הקלה/ות הרשומה/ות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

קוראים לזה --- תקלה!

גש למוסך בעל סורק תקלות כדי ליוכל לאבחן את מקורה.

במקביל בצע חיפוש על נורת הזרקה נדלקת, כדי לקבל יותר רקע בנושא.

פורסם

לי במשך 4 חודשים נדלקה מנורה כזו כל שבוע באלנטרה 2001... היא הפסיקה להדלק כשנפטרתי מהרכב אחרי 20,000 ש"ח תיקונים.

כל שבוע הלכתי למוסך מורשה יונדאי והם החליפו לי כל פעם משהו אחר (חיישן קדמי, חיישן אחורי, כבלי הצתה, שיפוץ מלא לגיר, אגזוז ועוד).

ככה זה אלנטרה, החל מ - 100K אתה תבקר הרבה במוסך.

פורסם

מעניין, כנראה שככה זה אצל בעלי רכבים, כל תקלה שיש להם הם חושבים שלכולם זה יקרה או שזה מחלה של האוטו.

הפתעה- הרבה מהתקלות, כולל אלו שמדליקות נורת תקלת בקרת מנוע, הם תוצאה של תחזוקה לקוייה, ובתחזוקה לקוייה אני מתכוון לאו דווקא בנהג אלא גם במוסך המטפל.

פורסם

נכון, כאשר אני נכנס למוסך מורשה יונדאי מבחינתי זה חלק ישיר של הרכב ולכן זו מחלה של הרכב, אני יודע שזה נשמע לך מוזר אבל מבחינתי כל זמן שאני משלם בסכומי עתק את הטיפולים במוסך של היבואן, אני מצפה לשרות בהתאם.

רק לשם הדוגמא אחרי טיפול 150,000 ק"מ (יום אח"כ) הרסתי לסוברו שלי את הראש מנוע (נדלקה מנורה אדומה של שמן ואישתי המשיכה לנסוע), הם ביצעו ראש מנוע מלא על חשבונם (כן, למזלי הטיפול היה במוסך המרכזי) - ולכן כאשר אני מחמיא על הסוברו שלי אני לא רק מחמיא על המוצר עצמו אלא "רמת פתרון".

מוגש כחומר למחשבה לאנשים שחושבים שמה שחשוב הינו הרכב ולא הפתרון הכולל של נסיעה אמינה ומוסך אחראי.

פורסם

נדלקה לך נורה ואחרי 20K ש"ח הוצאות הצהרת שכל הלנטרות מבקרות תדיר במוסך אחרי 100K ק"מ. אח"כ טענת שרכב שלך הוא חלק מהמוסך... מעניין, אולי תבקש גם השתתפות מהרווחים של המוסך?

אני ממש לא הבנתי מה אתה אומר, אך מסתבר שגם אתה לא ירדת לסוף דעתי, אז אני אסביר שוב.

אם אין לה משהו לתרום לשרשור, ז"א אתה יודע בדיוק מה גרם לכך שהנורה באלנטרה שלך דלקה, אז אל תוסיף.

אין דינו של רכב אחד לרכב אחר, במיוחד שאין לך, ולמוסכים שטיפלו ברכב,מושג ירוק מה קרה שם בדיוק.

פורסם

בהמשך לשרשור שלי!!

לא מדובר ברכב שלך yftachcar אלא ברכב שלי.

הרכב מטופל המוסך מרכזי בנתניה.

למשל כבר כמה ימים הנורה לא דולקת האם לעזוב עניין זה אוו כן לגשת למוסך ולא להזניח את המצב?

על בדיקת מחשב לוקחים הרבה כסף,נכון שצריך להסתכל על עלות מול תועלת,אבל אני חושב שהשאלה במקומה.

תודה מראש למשיבים הניכבדים.

פורסם

א. חובה לגשת למוסך, ועדיף בהקדם.

ב. למרות מה שדניאל חושב, באלנטרה המנורה נדלקת מסיבות רבות מאוד, ואצלי בכל פעם תיקנו משהו אחר, כי סוג השגיאה היה שונה לחלוטין בכל הגעה.

ג. מה שאמרתי הינו שבאלנטרה שהיתה לי, שטופלה אך ורק במוסכים מורשי יונדאי, נדלקה לי פעמים מאוד המנורה בשל בעיות שונות ומשונות, והחל מ - 100,000 ש"ח התיקונים עלו לי ביוקר.

ד. תאלץ לתקן, כי כל הסיבות שהן יסבירו לך הינן "מהותיות".

פורסם

התגובה שלך מזכירה לי את הבחור שאומר על אביו שהוא לא השתנה אבל ככול שהוא גדל כך גם אביו נעשה חכם יותר.

אני לא מוצא סיבה לחזור על דברי מההתחלה אבל נספור לך מה נאמר בשלושת ההודעות שלי :

בהודעה הראשונה :

קיטורים שבאלנטרה נדלקה לי המנורה הזו הרבה פעמים, שכמובן כל פעם הלכתי למוסך, טיפלתי רק במוסך מורשה והם בכל פעם החליפו משהו.

הודעה שניה :

קיטורים שבאלנטרה שלי היו הרבה תיקונים, והסבר שאני רואה את הרכב כפתרון כולל, שזה כולל גם הרכב וגם המוסכים

כמו כן השוואה לשרות של יבואן רכב אחר.

הודעה שלישית :

קיטורים שבאלנטרה ישנם הרבה תיקונים, כמובן שביצעתי את כל הטיפולים במוסך מורשה

הפניה של המשתמש למוסך כי נראה שהוא עדיין לא עשה זאת וברור שצריך לעשות.

אם עכשיו אתה מרגיש שאני מסכים עימך, אז שתרגיש טוב עם זה.

פורסם

אתה חוזר על דברים שכבר נאמרו - להכנס למוסך לבדיקה והמנורה נדלקת מסיבות רבות - לא ממש חידשת משהו.

כל שאר הקיטורים לא מעניינים, כי הם אינם מפרטים מה בדיוק הוחלף או מה הבעייה האמיתית שנמצאה לבסוף - ולכן הם ממש לא רלוונטיים לפורום בכלל ולשרשור בפרט.

ומעכשיו נגיב רק אם יהיה משהו לחדש או פותח השרשור יעדכן אותנו מה המוסך מצא - אם בכלל.

• תוכן חדש...