Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתוב בספר הרכב מה ומתי צריך להחליף. אם אין לך ספר יגידו לך במוסך מרכזי, תלוי בק''מ נכון לעכשיו.עוד שאלות ספציפיות? :?:

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

למה לא?

אם זה רק שמנים ופילטרים אין בכלל בעיה לעשות את זה לבד.

ממה שאני זוכר הגישה לקליאו היא לא הכי נוחה וגם לכל רכיב צריך ארבעה מברגים שונים (:shock: )

בכל מקרה אם זה מסתכם רק בהחלפת שמן, פילטר אויר, פילטר שמן, פלאגים או דברים דומים

אין מניעה שתעשה את זה לבד.

כמובן שתצטרך קצת חוש טכני והדרכה שאני מאמין שקיימת ברשת.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

הדרכה יש ברשת, אבל חוש לא תמצא פה.

עדיף להכנס למוסך לעשות ולראות איך עושים ולשאול שאלות ובפעם הבאה לעשות לבד שיש לך את כל הרקע.

או לעשות את הטיפול עם מישו שמבין בשביל להמנע מטעויות וכאב בכיס.

מוגש כחומר למחשבה

פורסם

כמו שאביתר אמר, גם אני עושה אותו דבר; בפעם הראשונה נוסע למוסך ומתבונן עד מצב של הפנמה מלאה במעשי המוסכניקים, בסוף משלם מה שמבקשים - הם לא יודעים שבעצם הרווחתי כפול, גם עבודה טובה (בד"כ) וגם ידע נוסף.

בפעם הבאה שאני נתקל באותה 'תקלה' אני כבר מנסה לבד.

דרך אגב, אצלי זה לא נובע רק ממניעים כלכליים אלא בעיקר כי אני אוהב לטפל ברכב לבד.

בריאות לכולם!

פורסם

דיברתי עם מוסך מורשה של רנו. טיפול 10K עולה 1500 ש"ח. אמרו שגם אוטו מזמן לא עבר טיפולים (בעל קודם טיפל בו לבד) לכן כדאי לעשות טיפול יותר גדול שיעלה לי 3500 ש"ח. מה תגובות?

פורסם

אם אתה רוצה אני מוכן לעשות לך טיפול ב 3000 - גם אני ארוויח טוב וגם אתה תחסוך.

מאיפה מביאים את המחירים האלה? או במלים אחרות; מה כולל הטיפול שהציעו לך ב 3500?

בריאות לכולם!

פורסם

שווה לזכור שטיפול 10000 הוא לא רק שמן\פילטר. לא מדובר סתם ב10000 ק"מ מאז הטיפול הקודם וצריך להסתכל על מרווחי הטיפולים הכלליים של מכלולים שונים ברכב. יכול להיות שזה הטיפול שבו צריך גם לעשות טיימינג, יכול להיות שזה הטיפול שבו צריך גם לרענן נוזל קירור או בלמים וכו'.

אם זה סתם שמן\פילטר שמן\ פילטר אויר\בדיקת פלאגים - כל אחד עם ידיים סבירות יכול לעשות את זה, אבל צריך לזכור שבטיפול כזה במוסך גם בודקים את הברקסים ומחליפים רפידות או צלחות במקרה הצורך, וזה לא דבר שכל אחד יכול או רשאי לעשות בבית.

פורסם

לדעתי לא כדאי לך לבצע לבד אם אתה לא יודע איך עושים זאת, למרות שצריך להתחיל ממשהו

וטיפול 10K זה דבר טוב להתחיל ממנו.

מי שלא יודע לבצע פעולה פשוטה לדוגמא לנתק חוטי הצתה מהמצתים, ומושך בחוט ללא ידע מוקדם

למראית עין הכל יהיה בסדר אבל אחרי החלפת המצתים האוטו לא יניע ואף אחד כאן מהפורום לא יבוא לחלץ אותו ובנוסף הוא גם לא יוכל להגיע למוסך.

לכן פעם ראשונה לך למוסך אם אתה מפחד שיעבדו עלייך או משהו כזה,

אם אני לא טועה אתה מהקריות אני יכול להמליץ לך על שני מוסכים אמינים,

ותשאל שאלות בעדינות תוך כדי הסתכלות מה עושים (באמת לא מסובך)

לחילופין תוכל להיכנס לכל מוסך ולשאול כמה יקחו על עבודה בלבד ותרכוש לבד את החלקים,

לאחר שהמכונאי במוסך יגיד לך\ירשום לך מה להביא.

דרך אגב שתי חנויות לחלקים לרכב באיזור הקריות שאני מרוצה מהן:

"ים חלפים"(יש אתר אינטרנט) יושבים בדרך דשנים צומת קרית אתא

וגם יש את "צליל וחלק" יושבים בצ'ק פוסט לא רחוק ממוסך מורשה וולבו הונדה "ארז".

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

בנוסף לטיפול 10000 החלתתי לעשות טיפול טיימינג.

דיברתי עם חברים, והסבירו לי שפעעעעם גם הם חשבו לטפל במוסך מורשה של יבואן. אבל אחרי טיפול ראשון היו מבתרים. החלתתי להיות חכם וללמוד לא מטעויות שלי, אלא מטעויות של אחרים. התקשרתי למוסכים אחרים. מסכום של 1500 ירדתי ל-600.

אבל בא אלי חבר, ואמר לי שיש לו טלפון של בחור ערבי, שעובד במוסך ובשישי עוזר למסכנים כמוני שאין להם הרבה כסף. המחיר ירד ל-300 ש"ח.

שאלה האם לעצור ולהיות חכם ב-600 שח, או להמשיך עד הסוף. שלא יצא לי ביוקר. הוא אמר שיחליף רק רצוע ומותכן של רצוע. האם זה מספיק?

אשמח לכל תגובה.

• תוכן חדש...