Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי שלא כדאי להשאיר מיכל דלק חצי ריק או כמעט ריק מהסיבה שכשקר מצטברים טיפות מים בתוך מיכל הדלק ומוהלות את הדלק, האם יש בסיס לכך?

פורסם

זה נשמע לי הגיוני. לדוגמא נהגת ברכבך היום בצהריים. במקום הבנזין שנשרף נכנס למיכל אוויר בלחות יחסית מסויימת. הלילה הגיע, האוויר התקרר והלחות שבאוויר הפכה לטיפות מים.

אבל נראה לי שמדובר בכמות קטנה של מים ולכן זה לא משמעותי.

פורסם

:evil: התיאורייה נכונה, והיא נכונה גם לקיץ, בנוסף קצב התאיידות בטנק שמחציתו ריקה, בעיקר בקיץ ,היא גדולה יותר, לכן גם ברכב חדש יחסית תיתכן כמות מסוימת אומנם אפסית של מים ששקעו בטנק הדלק בגלל משקלם הסגולי, מה שיגרום במשך השנים לחלודה ומשקעים בצנרת הדלק , שחלקה ברכבים הישנים בכל אופן היתה מצנרת דלק חלקית ממתכת הנוטה להחליד.

לתשומת לב הנוסעים עד להדלקת נורת הרזרבי.

הערה: תוסף דלק לא יעזור במקרה שכזה, אלא יחמיר את הבעייה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה- לדעתי אין משמעות לכמות הדלק שנותרה במיכל. לפי התהליך שתארתי הפרמטר שקובע הוא כמות האוויר שנכנסה למיכל הדלק במקום הדלק שנשרף.

משמע: יותר נסיעות =יותר דלק= יותר אוויר= יותר התעבות= יותר מים.

אלא אם כן - המים נמהלים בבנזין ונשאבים למנוע. במצב זה יותר דלק במיכל = אחוז מהילה נמוך יותר (פחות מים לליטר בנזין).

מה דעתך?

פורסם

ישנה סיבה נוספת, ברכבים בעלי משאבת דלק טבולה במיכל, היא גם מתקררת על ידי דלק, ונסיעה מתמדת על טיפות דלק אחרונות, כשהמשאבה נמצאת בחלקה מעל פני הדלק במיכל, תגרום לקיצור חיי המשאבה .

פורסם
צביקה- לדעתי אין משמעות לכמות הדלק שנותרה במיכל. לפי התהליך שתארתי הפרמטר שקובע הוא כמות האוויר שנכנסה למיכל הדלק במקום הדלק שנשרף.

משמע: יותר נסיעות =יותר דלק= יותר אוויר= יותר התעבות= יותר מים.

אלא אם כן - המים נמהלים בבנזין ונשאבים למנוע. במצב זה יותר דלק במיכל = אחוז מהילה נמוך יותר (פחות מים לליטר בנזין).

מה דעתך?

דעתי הלא מחייבת היא כזאת:קח את המשוואה הבאה: נסיעות צורכות דלק, את הנפח שנוצר עקב

התרוקנות הדלק, תופס האוויר הקיים באטמוספירה, ואין לנו שליטה עליו, באוויר יש אדי

מים, המים כבדים מהדלק לכן שוקעים בקרקעית הטנק, הטנק עשוי מתכת עם צפוי מבודד בין הטנק לדלק, הצפוי מתקלף עם השנים, תוספי הדלק החריפים , מזרזים תופעה זאת,

המים השוקעים בקרקעית, באים במגע עם החלק המתכתי בטנק הדלק, שהתקלף מהצפוי מגן,

התהליך שנוצר הוא חלודה, החלודה יוצרת משקעים, המשך נסיעה על טיפות הדלק האחרונה סוחפים את המשקעים, לעבר מסנן הדלק, וסותמים אותו, המשקעים שמצליחים בכל זאת לעבור, סותמים את הקרבורטור או המזרקים ברכב מוזרק, תוספי הדלק רק מחמירים את הבעייה,

את תופעות הלוואי המשתמעות בכך, אני נתקל במהלך עבודתי, ומספורי לקוחות שהגיעו אלי

לאחר שנסעו עד טיפות הדלק האחרונות, קיבלו המלצת אחיתופל , להשתמש בתוסף דלק המנקה את מערכת הדלק, הבעייה החמירה, ניסיון נואש נוסף להשתמש בספריי קרבורטור, גרם להגיע אלי בצוק משוך עד סופו, ובקריאת SOS\ את המסקנה והמשמעות תסיק בעצמך, את עיניין הנזק הנגרם למשאבת דלק חשמלית הטבולה בטנק הדלק, ומתקררת על ידי הדלק, דנו ודסקסנו כבר אלפי פעמים בעבר, והנושא נטחן עד דק, ולכן לא ארחיב בנושא, חיפוש יעזור בכך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טיפות המים המתעבות במיכל הדלק מעטות ולא מזיקות למנועי בנזין, אז קצת מים לא "יהרגו" אף אחד.

ישנו תוסף דילול מים בדלק, אמנם בריכוז מאוד נמוך, אז מי שמוטרד מהעניין שישפוך כל תוסף דלק שהוא למיכל - כולם מכילים מדללי מים.

בדיזל הסיפור שונה. מים וסולר ממש לא הולך ביחד וגורמים לנזק למשאבת ההזרקה והמרססים, למרות מפריד המים במסנן הדלק, או בכניסה למשאבת ההזרקה ברכב כבד או חקלאי, רצוי בהחלט להמנע מחניית לילה עם מיכל ריק.

זכורה לי הנחייה גורפת, בקיבוץ בו עבדתי בעבר לפני שנים , לתדלק את כל הטרקטורים לפני חניית הלילה - בדיוק מהסיבה הזו.

פורסם

לצביקה ודניאל - קודם כל תודה על תגובתכם העניינית.

שאלה לצביקה - כתבת שחלק מהמשקעים נוצרים כתוצאה מתהליך של קורוזיה במיכל הדלק.

שאלתי היא : יש לי רושם שמיכלי הדלק במכוניות שיוצרו בשנים האחרונות עשויים אך ורק חומר פלסטי כלשהו וללא מתכת (דבר שלפי התאור שנתת מקטין את כמות המזהמים המגיעים למנוע).

האם הרושם שלי נכון או שמדובר בציפוי פלסטי על מתכת?

• תוכן חדש...