Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולדלייבל עוזר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קיבלתי עיצה מכמה מכונאי רכב כדי לעבור בדיקת זיהום.

פשוט לקנות במכון טסטים את הפחית שהם מוכרים כתוסף ואוטומטית מעבירים אותך.

זה מה שקרה אצלך, זה קרה ברחובות?

אגב, גם בצפון בשני מקומות שהייתי בהם , נכנסתי לשיחה עם כמה אנשים חביבים שהגיעו עם ריכבם לטסט,נאמר להם שהם לא עברו את הבדיקה,אם הם רוצים לשלם אלפי שקלים במוסכים אז בבקשה,או שלחילופין ייקנו תוסף שנמכר שם ב 110-120 שקלים,ואז הם יעברו את הבדיקה.

כמובן שלא נותרה להם ברירה,קנו ,שתקו,ונסעו לשלום.

שבת שלום.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן שחיתות ראויה. אל תשכחו שאנחנו במדינת ישראל אז אל תתפלאו.

העצוב בכל נושא זיהום האוויר הוא שלדעתי הוא מחמיץ את החלק הטוב שבו ונשאר רק החלק הרע.

בשורה התחתונה אני עדיין רואה רכבים שמסתובבים מעשנים בצורה בלתי רגילה, וכי זאת למה?

כי מי שיש לו חברת הסעות, הובלות, אוטובוסים, שליחויות וכו' משלם 500 ש"ח והאוטו עובר טסט מבלי לעזוב את החניה (נאמר מתוך ידע אישי). הרי הרכבים שלהם בחיים לא יעברו טסט אז הרבה יותר זול להם לשלם ולהאכיל את מי שצריך. ארי איכפת למטומטמים האלה מזיהום אוויר?

נטל זיהום האוויר והאתגר שבלעבור אותו נופל עלינו, האנשים הפשוטים.

אנשים טובים בנו את המדינה הזאת ועכשיו יש אחרים שהופכים אותה לבית זונ**

פורסם

avivz, אתה צודק במאה אחוז,יש זיהום לעניים וזיהום לעשירים.

בכלל מההתחלה טענתי בפורום,שכל נושא הזיהום החדש אינו אלא שטויות

מה הערך לשמור על אוויר נקי ,כשכל השכנים שלנו מסביב מזהמים את האוויר ואת מיי התהום,הרוח מבדילה בין גבולות ?.

דני זומרשטיין כתב לפני מס' חודשים,"נגמרו הקומבינות בטסט,מהיום המחשב יקבע אם האוטו מזהם או לא"ידעתי כבר אז שזה לא נכון,מכיוון שנוצרה ביננו ידידות לא הגבתי.המחשב הוא אהבל,נכון הוא מדפיס את ה-C.O שהוא "מריח" אבל הוא אינו יודע לאיזה אוטו זה שייך,צריך להקליד לו פרטים על האוטו.וכאן נכנסת הקומבינה.האוטו הראשון נכשל בטסט,עומד בחוץ,הבא אחריו נכנס הבוחן רואה שהוא תקין מבחינת הזיהום, מיד מקליד את הפרטים של האוטו שנכשל קודם לכן,מקבל את הטופס"שתקין" מחבר את שני הטפסים לרשיון(לא משמיד את טופס "הנכשל")כדי לחייב בדיקה חוזרת כביכול.

איך שר שלמה ארצי,כך עובר לו יום ועוד יום. :-P

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דויד, לפי מה שאתה כותב, אני מבין, שאם יש רכב שיש לו בעיה רצינית של זיהום

אויר הוא נכשל.

אבל אם יש רכב תקין, הם עושים תרגיל כאילו לרכב יש זהום אויר,(הנתונים הם

של הרכב הקודם, שנכשל על זהום אויר)

ואז הפחית (התוסף)

כאילו הצילה את המצב, למרות שהכל תקין מלכתחילה.

האם אני צודק ?

פורסם

שים לב שקומפי לא עובד היום והוא נמצא ליד המחשב,מסוכן לדבר. :-P

הלכת רחוק מידי עם," אבל אם יש רכב תקין, הם עושים תרגיל כאילו לרכב יש זהום אויר"

אין להם צורך לעשות מה שכתבת ,יש מספיק רכבים במשך היום שהזיהום בהם לא בסדר.

בברכה דוד.

פורסם

דוד - מה שם המכון?

חבר לעבודה ניגש ביום שישי האחרון למכון טסטים ברחובות ונתקל בדיוק באותה התופעה. נכשל על זיהום אוויר גבוה מעט מהמותר, והציאו לו "תוסף דלק שיתקן את הבעיה" תמורת 200 ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

וקומפי מגיב :twisted:

1. "קארטק" הינו מכון לבד' רכב לפני קניה/מכירה בלבד.

2. דוד יכול בקלות(נסיעה של עד 10 דקות) להכנס למכונים בנס-ציונה או ברמלה ועם תוספת זמן של 20-25 דקות הוא מגיע גם למכונים בראשל"צ(ואם אני רוצה להגזים או שהלקוח שלו דרומי יותר, חצי שעה נסיעה והוא באשדוד או בבאר-טוביה/קסטינה).

3. כבר כתבתי זאת לא פעם אחת, אחוז הפסילות(לפחות אצלינו) עומד על כ-5% מסך הרכבים משנת היצור 95' ואילך אשר מונעים בבנזין והם בעלי מע' הזרקה.

מתוך 5% אלו חלקם נפסלו או יותר נכון לא נבדקו מאחר ומע' הפליטה שלהם אינה תקינה(ממיר חסר, דליפות המערכת). רכבים אלו ישלמו בד' חוזרת(19 ש"ח) ולא עלות נוספת של בד' זיהום(24 ש"ח).

בתוך 5% אלו נמצאים גם אלו אשר הממיר ברכבם לא היה חם דיו בעת הבדיקה, כך שנותרמנו עם כ-2-3% אשר יצטרכו תיקון משמעותי.

4. התוספים היחידים שאצלינו מוכרים הם לרכבים בעלי הקרבורטור(גם זאת לאחר שהוסבר להם שפעולה זו לבדה לא תתן מענה לפסילה והם צריכים לגשת לביצוע כיוון).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

Tzvika-Pick.החבר שלך הוא פרייר בדרגה של 200 ש"ח,אני הייתי פרייר

בדרגה של 100 ש"ח.מהתגובה שלי לאיציק היית צריך להבין, שזה לא אותו מכון.נראה שהוירוס מתחיל להתפשט בין המכונים.

אגב,האם לאבא שלך קוראים אליעזר פיק,מאזור רעננה?.

בברכה דוד.

פורסם

דוד,

אתה שייך לדור היישן של המכונאים עם הקומבינות בכול מקום שניתן, אתה מזהם את הסביבה והפורום עם הדעות והתפיסה המיושנת שלך, אם כולם מקבנים למה שאני השאר פרייאר !

אתה עברת טסט עם רכב מזהם את הסביבה !! אתה ואני ויילדך יסבלו בעתיד מזיהום בדרכי הנשימה בגלל אנשים כמוך.

מה זה מעניין אותך מה אחרים עושים ? קודם כול תהייה אתה בסדר.

הדרך שלך לא נכונה ואתה מלמד אחרים איך לקמבן מבלי שאתה מרגיש בזאת אנא ממך צור את לשונך.

יש לי יום יום חג....

פורסם
דוד,

אתה שייך לדור היישן של המכונאים עם הקומבינות בכול מקום שניתן, אתה מזהם את הסביבה והפורום עם הדעות והתפיסה המיושנת שלך, אם כולם מקבנים למה שאני השאר פרייאר !

אתה עברת טסט עם רכב מזהם את הסביבה !! אתה ואני ויילדך יסבלו בעתיד מזיהום בדרכי הנשימה בגלל אנשים כמוך.

מה זה מעניין אותך מה אחרים עושים ? קודם כול תהייה אתה בסדר.

הדרך שלך לא נכונה ואתה מלמד אחרים איך לקמבן מבלי שאתה מרגיש בזאת אנא ממך צור את לשונך.

אני לא מסכים עם האמירה הזאת כיוון שדוד בתור בעל מקצוע (למיטב הבנתי) מחפש עבור לקוחותיו את הפתרונות הזולים ביותר. אם לא יעשה כך הם פשוט ילכו למישהו אחר. אין במה שהוא עושה כל עבירה על החוק. מי שעובר על החוק זה המכון שלאחר מילוי פחית קולה למיכל מעבירים אותך למרות שהרכב עדיין מזהם.

הבעיה היותר גדולה הם המזהמים הכבדים- משאיות, אוטובוסים וכו' וכו'. ואלו כמובן שלא נבדקים. חבר שלי סיפר לי שיטה דומה למה שדוד סיפר- יש אפשרות להזין נתונים ידנית. זה נקרא בדיקה ידנית. ואז הם מזינים מה שבא להם ונותנים לך אישור. אחסוך את שם המכון שעשה זאת.

אני כן מסכים שלמרות ש"אם לא נרמה נידפק" זאת לא סיבה לעשות קומבינה ברמה האישית. לכן אם רכבי מזהם אני אשלם כמה שצריך ואתקן את הבעיה, במקום לשלם 200 ש"ח ולעבור בלי שום בעיה (כולל בעיות מכאניות). כל עוד המוסכניק שמעביר את הרכבים עבור הלקוחות שלו לא שיחד אף אחד (וגם את זה כידוע עושים) לדעתי הוא פטור מאשמה. האשמה כאמור נופלת על הלקוחות הקמצנים ועל הבוחנים המושחתים.

פורסם

מר קליין שלום לך !

נראה שאתה יותר איש דיבורים,הנמצא בתוך בועה מאשר הינך קשור למקצוע הרכב.

ואני מכיר הרבה כאלה.חשבת על זה אולי ?,שעצם זה שאני כותב את האמת על מה שנעשה בשטח,יתרום בעתיד למנוע זאת.

קרא בבקשה את כל השרשור ,והצביע לי היכן קראת שאני מלמד אחרים

לקמבן ?. מה גם בהבנת הנקרא אתה חלש ?.בקשר לזיהום הפורום האמן לי

שהמנהלים מספיק ערניים,אני מקווה שאתה יודע את המשך הפתגם של "מי קופץ בראש",ומנסה לכתור כתרים לא לו.אוי לי מהמחופסים ליפיי הנפש. :-P

אנא ממך צור את לשונך.

מבלי לפגוע דוד.

פורסם
Tzvika-Pick.החבר שלך הוא פרייר בדרגה של 200 ש"ח,אני הייתי פרייר

בדרגה של 100 ש"ח.מהתגובה שלי לאיציק היית צריך להבין, שזה לא אותו מכון.נראה שהוירוס מתחיל להתפשט בין המכונים.

אגב,האם לאבא שלך קוראים אליעזר פיק,מאזור רעננה?.

בברכה דוד.

למה אתה חושב שהחבר פרייאר? הוא סירב בנימוס להצעה והגיע להתיעץ. לאור העובדה שמערכת הפליטה שלו אינה תקינה, והוא אינו מעוניין לתקנה, המלצתי לו לשלם את השוחד ולעבור את הטסט.

בכל מקרה, מדובר בתופעה מדאיגה. נקווה שבסוף עוד ישארו חברים הגונים כמו ידינו קומפי.

לאבא שלי לא קוראים אליעזר. השם האמיתי שלי אינו צביקה-פיק. פעם הייתי המעריץ שלו, היום יש כבר יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
דוד,

דווקא טוב שדויד חשף את התופעה המדאיגה, אני לא אתפלא אם בקרוב נראה

את זה בכלבוטק או משהו כזה.

פורסם
למה אתה חושב שהחבר פרייאר? הוא סירב בנימוס להצעה והגיע להתיעץ. לאור העובדה שמערכת הפליטה שלו אינה תקינה, והוא אינו מעוניין לתקנה, המלצתי לו לשלם את השוחד ולעבור את הטסט.

בכל מקרה, מדובר בתופעה מדאיגה. נקווה שבסוף עוד ישארו חברים הגונים כמו ידינו קומפי.

לאבא שלי לא קוראים אליעזר. השם האמיתי שלי אינו צביקה-פיק. פעם הייתי המעריץ שלו, היום יש כבר יותר.

כולם יודעים שהתופעה קיימת,חוץ מאלה שמשתמשים בעין הכחולה של המשטרה וכותבים "משטרה אתה עצור!!".אלה שבתמימותם מעדיפים להתנהג כמו בת יענה לעצום עיניים,ולחשוב שאין בעיה ואסור לדבר עליה,שמא ילמדו חברי

הפורום ויחחילו לקמבן.בעניין הטכני אין להם מה לכתוב לכן הם נותנים דרור ללשונם. נכנסתי לתגובות של מר קליין,מה שהצחיק אותי שהוא לא יודע דברים פשוטים ביותר ,כמו "איך בודקים ניצוץ" אבל פתאום הוא מבין בזיהום אוויר.אגב,אם אשים בחתימה שלי תמונה של נעל,ואכתוב "משטרה אתה עצור!!"האם יחשבו שאני הסנדלר של המשטרה,או רק אני היחיד שאחשוב כך ?. :-P

בברכה דוד.

פורסם

אתם יודעים שהמקרה הזה מזכיר לי סיפור ישן שיכול לשמש כאנלוגיה טובה לעניין:

החוק לגבי בדיקת אלכוהול.

כולם יודעים שבעבר לא היה נהג מחוייב לתת דגימת אלכוהול לבקשת שוטר והם היו צריכים לעשות שמיניות באוויר ותיחמונים כדי לקבל דגימה, שבמקרים רבים נפסלה בבית משפט. מי שידע את זה ניצל את זה לטובתו, מי שלא אכל אותה כששתה. כשהנושא נועד לשידור בתוכנית של חיים הכט המשטרה התחננה שלא יפרסם את זה בכדי שלא לאחרים שלא ידעו עד עכשיו לנצל את החוק המטומטם.

אך חיים הכט לא נענה ופרסם את העניין ברעש רב. והתוצאה- כמובן שלאחר זמן לא רב כמו שכולנו יודעים עלה הנושא לסדר היום של הרגולטורים הנכבדים, ואלו החליטו להציא את האצבע מהת** ולשנות את החוק.

• תוכן חדש...