Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים, בצומת כפר חב"ד, בשעת חשיכה, הרמזור החל להבהב בירוק, והחלטתי, לאור הכרותי את המצלמה הממוקמת באותו צומת, כי אני עוצר, למרות שהייתי במרחק ומהירות שהיו מאפשרים לי לחצות את הצומת בבטחה, ולא באור אדום.

עצרתי, והבטתי לרמזור של המכוניות שחוצות את הכביש שעליו אני עומד, וחיכיתי לראות שם אדום. סתם כך, משעמום. במלים אחרות, במקום לחכות שיהיה לי ירוק ברמזור שלי, חיכיתי שיהיה לאלו שבגללם יש לי אדום (או שכך לפחות חשבתי) - אדום, ואז אוכל לסוע כי יהיה לי ירוק.

למי שהצלחתי לבלבלו, לקרוא לאט לאט שוב מהפסקה השנייה.

מכשהתחלף הרמזור שאליו אני מביט (אלו שחוצים אותי) לאדום, התחלתי בנסיעה איטית (מבחינתי נדלק לי אור ירוק) - חשוב מאוד לציין, כי לא היו רכבים נוספים בצומת באותה עת.

כשניה לאחר שהתחלתי את הנסיעה, הבהוב הבלהות ולאחר חצי שניה - עוד אחד. עצרתי את הרכב. הבטתי ברמזור שלי - ואני רואה שהוא ... אדום! רק אז, בדיעבד, קלטתי את שהתרחש ובנתיים הרמזור שלי הספיק להתחלף לירוק, ונסעתי. המרחק שאותו עברתי בין שתי התמונות הוא אפסי, שכן מהירות הנסיעה שלי הייתה אפסית אף היא. מה הולך לקרות? האם לדעתכם אקבל דו"ח או שיבינו שם את הטעות, או שאולי זה ממש לא משנה להם שטעיתי, ומבחינתם עצם עובדת היותי באמצע צומת, כשהאור ברמזור אדום - מהווה עילה לקנס?

אשמח לדעתכם.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אם לא רואים בתמונות שנכנסת לתוך הצומת או שלא היית בתנועה לא תקבל כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מאמין שיראו את הרכב ממש באמצע הצומת - כך לפחות בתמונה הראשונה.

בתמונה השניה, אני כנראה אהיה במרחק של 2-3 מטרים ממקומי בתמונה הראשונה, כנראה גם עם אור בלם.

בהנחה שאת הרכב ומספרו הם יראו, השאלות הן:

א. האם הם יבינו את המצב שנוצר שם בעצמם ויוותרו?

ב. אולי הם יבינו את המצב וזה לא ממש יעניין אותם - וישלחו דו"ח בכל זאת?

ג. האם מותר להם לשלוח דו"ח על מצב כזה, בהנחה שהוכח שהוא נעשה בתום לב, או שמא המניע לא רלוונטי לעניין?

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אם אתה מופיע שם אז מבחינתם עברת באדום.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

גם אני לפעמים מסתכל על הרמזור הנגדי ומתכונן לנסוע, אבל אף פעם אני לא שם את הרגל על הגז בלי לראות שיש לי ירוק, לא משנה שהתחלף להם לאדום. זה הרגל.

כמו שכבר נאמר - המצלמה מצלמת רק אם יש 2 סרנים אחרי קו הצומת. אם התמונה מגיעה אליהם, מבחינתם אכן עברת באדום.

Xbox12341

פורסם

לא היבנתי למה ניכנסת לצומת באור אדום ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

גם אני חושב שאם יראו אותך בתוך הצומת כאשר הרמזור היה אדום, מבחינתם עברת באדום.

אבל תקווה לטוב, אבא שלי עבר באדום לפני שנה+ ועדיין לא קיבלנו שום דוח.

פורסם

אם זה יגיע אליהם, כנראה תוכל אותה - הרי היית בצומת באור אדום.

תראה את זה בתור ביקורת בונה: להבא תלמד לא לגנוב רמזורים :)

פנוי או לא - לא עושים את זה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דבר ראשון עשית טעות בזה שניסית לחצות את הצומת כל-כך מהר, גם אם הרמזור מתחלף לאדום-צהוב זה לא אומר שהצומת פנויה ואפשר לעבור בביטחה.

דבר שני, זה אדום לכל דבר אם צולמת באמצע הצומת, לא משנה מבחינתם אם עברת את הצומת ב-5 קמ"ש או ב-100.

פורסם
אם אתה מופיע שם אז מבחינתם עברת באדום.
בולשיט!

הסר דאגה מליבך. קרה לי מקרה זהה בדיוק לפני יותר משנה ומאז לא שמעתי על כך דבר.

העבירה על חציית צומת ברמזור אדום מתקיימת רק במידה ואכן ח צ י ת את הצומת. במקרה המבואר, תוכל לקבל דו"ח על כך שעברת את קו העצירה, אך מנסיון, הם לא טורחים לשלוח כזה!

דבר נוסף, במידה ואכן חציית קו העצירה המיועד, היתה נחשבת למעבר באור אדום, היו מסתפקים בצילום אחד בלבד. מטרתו של הצילום הכפול היא להוכיח שהרכב אכן חצה את הצומת במלואה.

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

פורסם

הרשו לי לחזק את דבריו של חברי eli s (שממנו אני לא שומע כבר הרבה זמן ומתחיל לחשוב שהוא פשוט עסוק בתיקון כל מיני מכשירים חשמליים ולכן אין לו זמן לנהוג על כלום ובטח שלא לבוא להדגים את יכולותיו בהנעה קדמית בטופ-דרייבר):

קרה לי גם מקרה דומה. אצלי בלמתי טיפה בתוך הצומת לקראת הרמזור האדום וצולמתי פעמיים בהפרש של אולי מטר. זה היה לפני יותר משנה ומאז לא קיבלתי שום דו"ח. שוטרת ששאלתי אותה בנושא בהזדמנות אחרת אמרה לי שכל עוד לא עוברים את הצומת, לא מקבלים דו"ח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

eli_s ורוני, גם דעתי כדעתכם. חשבתי לקבל פה פשוט עובדות מנסיון, ואנ ישמח שאכן יש הגיון שפועל אי שם בחדר הפיקוד האפל והמסתורי של מפענחי התמונות של מצלמות הרמזורים.

מה שכן, האם אפשר לומר בוודאות שהעבירה של מעבר צומת באור אדום תקפה רק לגבי אי עצירה (כמשתמע מהמונח "עברתי באדום" - המשכת בנסיעה למרות שיש חובת עצירה), או שהוא תקף לכל מצב שבו רכב נמצא בתוך צומת, כשהרמזור אדום, יהיו הנסיבות אשר יהיו.

האמת היא שחשבתי לעצמי שאם יגיע הדו"ח, אבקש להישפט וכשאסביר את טענותיי, ההוכחה שלהן תהיה המרחק בקצר מאוד של הרכב בין התמונה הראשונה לשנייה.

בהנחה שנסעתי על מינימום 70 קמ"ש ועברתי את הצומת באדום, 70 קמ"ש = בערך 20 מטרים לשניה, ואם הפרש הזמן בין תמונה אחת לשנייה הינו כחצי שניה, דהיינו שעברתי לפחות כעשרה מטרים בין התמונות. וזוה עוד למהירות מינימלית של 70 קמ"ש. בעצם כך אני מוכיח את הטיעון שהתגלגלתי במהירות אפסית, ולא "גנבתי" את הרמזור.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

שלח את הבחורה מהסימלון, היא כבר תסדר הכל :beerchug: .

מהירות האור גדולה ממהירות הקול, זו הסיבה שאנשים נראים חכמים עד שהם פותחים את הפה.

פורסם

היית מדליק איתות אזהרה , כאילו נתקע לך הרכב :]

נשאר שם לעוד סיישן של תמונות , ואז "דוחף" את הרכב מעבר לצומת

אני מאמין שזה היה עוזר :D

פורסם

1. להבא לא לעשות את זה ולא להיכנס לשעמום ולא לזוז חצי מטר בלי להשתכל נהיגה זו אחריות

2. למה תמונה של בחורה יפה אפ אתה בן?

3. כמה זמן אתה על הכביש? הרמזור הופך לירוק אחרי 5-10 שניות אחרי שהצד השני נהיה אדום

• תוכן חדש...