Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נטול ניסיון בקליאו ולא סגור על תצורת המיתלים, אבל אם מדובר בג'ימקאנה בלבד, למה שלא תקנה פשוט זוג חישוקים וצמיגים רחבים יותר לחלק הקדמי ושלום על ישראל?

ככה גם אין שום שינוי לרעה בנהיגה יומיומית.

מוטי

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבחינת הפרקטיקה לגימקאנה הייתי הולך בלוגיקה של מוטי, אחרי הכל כולה גימקאנה.

לשאלתך הקוני בכיול הרך ביותר שלהם גורם לרכב לדלג על גבשושיות בכביש ביתר נוחות מאשר עם הבולמים המקוריים, בדוק.

לגבי השוואה בין ה- MK2 סטנדרט מול MK1 סטנדרט, יש הרגשה שה- MK2 קשיחה יותר מה- MK1 ומעבירה בצורה מוחשית וחזקה יותר לתא הנוסעים כל סדק בכביש, לדעתי הנ"ל נובע ברובו מחתך הצמיגים ב- MK2 חתך 45/16 מול 50/15 ב MK1.

בסה"כ מדובר במכוניות מאד דומות בהתנהגות ובתחושות מאחורי ההגה, ההגשה לטעמי ב- MK1 היא מעט קיצונית יותר ומצריכה ריכוז רב יותר בדרכים תובעניות וזאת כתוצאה ישירה לדעתי מעקומות המנוע ולא מהתנהגות השלדה והמיתלים.

בהצלחה בבחירה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
אני נטול ניסיון בקליאו
לצערנו :cry:.

אבל מה זה הפתרון low-tec הזה ? אחרי כל ההפצצות מספרים וידע ופתרונות מתוחכמים עם המיאטות ציפיתי לקצת יותר :wink:.

תראה, עקרונית שקלתי סט צמיגים נפרד לג'ימקאנות מבחינת אחיזה ושחיקה. לעשות משחק של סט קדמי שונה מהאחורי נראה לי גם בעייתי ודורש משחקים למציאת האיזון הנכון (בדומה למתלים). בג'ימקאנה האחרונה ג'רמי הגיע ועשה ניסוי כזה עם ה-106 וזה הסתיים בכמה צלחות שהרסו לו את המקצים. זה נראה לי משחק גס מדי.

נשמע שבבולמים אני אוכל לשחק עם האיזון של הרכב יותר טוב, יותר בקלות ובמצטבר גם יותר זול מאשר סט ג'אנטים נוסף וניסויים של צמיגים שונים (או שלא לגמרי הבנתי אותך).

אתה חושב שקוילאובר זה פתרון מוגזם לצרכים שלי ?

הדגש שלי הוא שיפור התנהגות בג'ימקאנות אבל אני אשמח גם לשיפור על הכביש למרות שאם המחיר כולל התרסקות מתמדת על כבישים ממוצעים ואיבודי אחיזה במשטחים משובשים אז זה קצת מדאיג.

camaroRS69 - אם אני לא טועה אז ב-cliosport.net ראיתי שמייצב אחורי במקרה של הקליאו לא נותן כלום (כפי שהם ניסחו: סתם קישוט שמונח בתא-מטען מעל כריות הבולם).

ברשד - תודה על הייעוץ הטלפוני :mm_yeah:.

ניר

פורסם
תום, ממה שאני זוכר וראיתי מהצד דווקא נראה שהרכב שלך, גם במצב המוקשח, סיפק הרבה יותר זריקות ממה שהרכב שלי סיפק באותו מסלול (וגם הנהיגה שלי אגרסיבית ומתבססת על העברות משקל חזקות).

היה לך רק סט קוני, נכון ? על כמה כיוונת אותו ?

ניר

היה לי רק סט של קוני ש90 אחוז מהזמן לא נגעתי בכיוון שלו אע"פ שהייתי צריך לנהוג מאוד בזהירות באיזורים עם מכשולים.

הכיוון שלי היה על 85 אחוז קדימה ו70 אחורה, משהו כזה, לא זוכר בדיוק.

אני מציין שוב שלא אהבתי את ההתנהגות של הרכב בג'ימקאנות, אבל בחיי היום יום הוא היה מושלם!

אחרי הרבה משחקים בהתחלה במציאת "האיזון/הכיוון" המושלם, הגעתי למצב של הוצאת זנב בקליאו בקלילות ובשליטה במהירויות של איזור 70-80 קמ"ש

הרכב הרגיש נהדר....

אךךךךך הגעגועים!!!!

ברשד, למה שיכנעת אותי למכור???

:cry:

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

על כל שאלה-תשובה.

לא להתבייש...גם בנות מוזמנות בכל נושא:oops: .

אלפי אנשים ניסו והצליחו בגדול :shock:

כנסו לאתר הבית:

WWW.BARSHAD-OSHRAD.COM

ולא תתאכזבו.

ברשד-אושרד."שאלתם?עניתי."

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
אני לא מוצא את ההגיון שהקדימה יותר קשיח מהאחורה, זה צריך להיות ההפך.
אכן מוזר. הייתי מהמר על כיוונים של מקסימום מאחורה ו-75% קדימה או משהו באיזור הזה.

תום, אתה בטוח בכיוון ?

פורסם

כמה תגובות, והכל כדי לנצח אותי ב-MDC הבא...

:wink:

דעתי - מניסיון קליל על הקליאו (לשעבר) של תום: עם קוני מקבלים שליטה עדיפה על הזנב ופחות זווית גלגול. הנוחות לא נפגעת באופן משמעותי (גם עכשיו וגם אח"כ אתה תסטה ימינה ושמאלה כדי לא לפגוע במכסי ביוב בולטים או שקועים).

מעבר לכך, לא רואה צורך לתת לקליאו SETUP של מסלול (קויל אוברים וכדומה) - נשמע כמו OVERKILL. האוטו באמת נהדר גם בלי זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, הניסיון שלך היה במגרש לפי זיכרוני.

הקליאו של תום היתה נהדרת, קשיחה, זורקת בקלות, אבל כל שבר כביש היה מקפיץ אותה.

ניר, הייתי ממליץ לך לעזוב את הגימקנות, סריגה יותר כיף :lol:

בפועל מניסיוני הטרן אין של הקליאו פנטסטי, החיסרון העיקרי שלה זה עודף כוח מול חיסרון אחיזה בקדמיים. ממש קשה להאיץ תוך כדי סיבוב וכו.

לכן יכול להיות שעדיך לך ליישם את עצת מוטי וללכת על צמיגים רחבים יותר. אני הייתי הולך על 215/40/16. ההפרש בכוח הוא זניח, 0.6% לטובתך, כלומר עוד סוסון בודד :-) . והדבר העיקרי: יהיה לך הרבה יותר אחיזה בקדמיים. 10% יותר גומי לרוחב.

האמת היא שיש לי במקרה זוג צמיגים כאלו, אבל אחרי שהם נמצאים בייבוש כבר שבועיים, אני בספק אם הם יתנו לך שיפור במסלול...

פורסם

אם כמו שתום אומר, שהבעיה היא עודף כוח, למה לא לשקול דיפרנציאל מוגבל החלקה?

אין בעיה ביום יום.

יעניק זינוק משופר (בג'מיקאנה הדבר קריטי), ויאפשר יותר לחץ על המצערת ביציאה מהסיבוב, לדעתי זה יתבטא היטב.

ללא הוספת משקל כגוון צמיגים מוגדלים+חישוקים וכו'.

אביחי

פורסם

הפתרון הוא אולי Low-tech אבל הוא עונה על הצרכים שלך מצויין.

ברכב כמו שלך שהגלגלים האחוריים נמצאים בעליו רק כדי שהזנב לא ייגרר על הרצפה אתה פשוט שם יותר גומי על הסרן החשוב יותר.

האוטו מאיץ יותר טוב, פונה יותר טוב וגם בולם יותר טוב, מה עוד רצית? לא לפגוע בנוחות הנסיעה היומיומית שלך?

גם את זה אתה מקבל.

להרכיב על אוטו קויל אוברים כמו KW V2 בשביל ג'ימקאנה נחשב בשבילך פתרון טוב?

זה כמו להרוג זבוב עם טיל לאו.

זה האבא, אמא, סבא, סבתא וכמה דודים של האוברקיל.

מהי תצורת המיתלים הקידמית/אחורית של הקליאו?

מוטי

פורסם

החיסרון העיקרי שלה זה עודף כוח מול חיסרון אחיזה בקדמיים. ממש קשה להאיץ תוך כדי סיבוב וכו.

הלואי וזה היה החיסרון שלי :? ... או יותר נכון- אני מוכן לקבל את החיסרון הנ"ל

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

ברכב שלי מורכב סט B8 של בילשטיין וקפיצי הנמכה 30 מ"מ של אייבך. בנוסף יש גם סטארט קידמי.

אישית אני חושב שהסטראט הקידמי לא עושה טוב לרכב שלי בג'ימיקאנות והסט בולמים/קפיצים לא כל כך משפר התנהגות בג'ימיקאנה (במיוחד בסיבובים יותר איטיים). אני באמת צריך לעשות ניסוי ולהוריד את הסטראט באמצע ג'ימיקאנה ולהפריך/לאמת את הרגשה שלי.

אני מת למצוא דרך להקשיח את הרכב מאחור - אולי אני יכול להגיע לזה בעקיפין אם אוריד את הסטראט הקידמי (עליון).

ההצעה של מוטי נראית לי הרבה יותר הגיונית אם אתה מעוניין בשיפורי התנהגות רק לג'ימיקאנה.

הצעה נוספת יכולה להיות לשפר אולי את הבלמים. זה יעזור לך גם בנסיעות יומיומיות וגם בג'ימיקאנות.

מדהים כמה בלמים טובים יכולים לשפר זמנים (מנסיון בקארטינג)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
הלואי וזה היה החיסרון שלי :? ... או יותר נכון- אני מוכן לקבל את החיסרון הנ"ל

אין בעיות.

אני יכול לארגן לך צמיגים של 165/60/14 ותראה איך אתה מקבל את התת היגוי מיידית ובזיל הזול ;-)

פורסם

התבלבלתי הכוונה ל85 אחורה 70 קדימה! :oops:

אני חושב שהרעיון של הצמיגים הוא מצויין!

עכשיו רק לקנות שוב קליאו ... :roll:

ברשד, מוכר? ;-)

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

• תוכן חדש...