Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התבלבלתי הכוונה ל85 אחורה 70 קדימה! :oops:

אני חושב שהרעיון של הצמיגים הוא מצויין!

עכשיו רק לקנות שוב קליאו ... :roll:

ברשד, מוכר? ;-)

תום

יש לי בשבילך אלפתא 1.6 שעובדת על 3 צילינדר במחיר פייייזול !!!

מתאימה לדריפטים על מסלולי אפוקסי רטובים :lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם כדי לחדד במידה ולא הייתי ברור, לא התכוונתי לסט שלם של גלגלים וצמיגים אלא לזוג (בשביל הסרן הקדמי) חישוקים רחבים יותר עם צמיגים רחבים יותר עליהם.

אם הרכב נוסע כרגיל על 205 הייתי מנסה 225 בתור התחלה.

זוג גלגלים גם נכנס בתוך הרכב בלי בעיות אם אתה לא רוצה ליסוע עליהם מהבית בגלל המשטרע, ולפרק/להרכיב זוג גלגלים לוקח בסה"כ כמה דקות כשאתה מגיע לג'ימקאנה.

מוטי

פורסם

לפי מיטב הבנתי הקליאו רוכבת על 195/45/16. לכן הצאתי את ה 215/40/16

מצד אחד לא יהיה הפסד כוח (חשוב, זה יהיה תרוץ מצויין לבכי אצל ניר), מהצד השני תהיה הרבה יותר אחיזה.

יתרון נוסף - קיימים צמיגים כאלו מצויינים בשוק - F1 האהובים עליך ועוד חברות.

פורסם

הגודייר הוא הפשרה הטובה ביותר לצמיג ספורטיבי לרכב יומיומי.

אם הצמיג המיועד אמור לשמש לג'ימקאנות בלבד יש צמיגים מתאימים ממנו לעניין וכוונתי היא לא לצמיגי מירוץ חוקיים אלא לצמיגי כביש לכל עניין ודבר עם TW של 200 ומעלה.

מוטי

פורסם

השאלה היא לא רק מה הכי טוב לגימקנות. אלא מה הכי טוב שניתן להשיג בארץ.

אני למשל ניסיתי להשיג למטרה צמיגים של 205/45/15 טויו T1R ולא רק שאין בארץ אלא גם לא ניתן לשלוח אותם דרך www.1010tires.com

מעניין אותי איזה צמיגים טובים יש לגימקנה. רצוי כאלו שיש בארץ או שניתן להזמין מהאתר www.tirerack.com הם דרך אגב, כן עושים משלוחים.

הקבוחצה העיקרית של מתחרי ה MDC בקטגוריה של עד 2000 החליטה שלא להשתמש בצמיגי מרוץ החוקיים לכביש. כדי לחסוך ככסף וכיוון שבסופו של דבר כולנו נהיה בעלי יתרון זהה אבל נשלם סכומי עתק, לא מצדיק את עצמו כרגע.

הצמיגים שמצאתי במידה הזאת 215/40/16 באתר הראשון הם Goodyear Eagle F1 GS-D3, Michelin Pilot Exalto PE2

צמיגים נוספים שאייני יודע אם ישנם בארץ הם: BFGoodrich g-Force T/A® KDW NT, BFGoodrich g-ForceTM Sport, Falken GRB FK-451, Hankook Ventus Sport K104, Kumho Ecsta SPT (KU31), Kumho Ecsta Supra 712, Toyo Proxes T1R

אשמח לדעת בעצמי מהם הצמיגים המומלצים לגימקנות בלבד ושאינן יחשבו צמיגי מרוץ...

פורסם

T1R הוא בעל Slip angle גדול מדי בשביל להיות צמיג ג'ימקאנה מצוין, גם התגובה שלו לא מהירה כמו של חלק מהאחרים.

לג'ימקאנה יש לך את המתמודדים הבאים -

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Falken&tiremodel=Azenis+RT%2D615

שמופיע בזוג מידות קרובות לאילו שציינת.

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Kumho&tiremodel=Ecsta+MX+%28KU15%29

גם הוא עם מידות קרובות מאוד.

וכמובן הגודייר שגם הוא טוב יותר מהטויו לעסקי הג'ימקאנה.

מוטי

פורסם

בהתחלה אמרת:

הגודייר הוא הפשרה הטובה ביותר לצמיג ספורטיבי לרכב יומיומי.

אם הצמיג המיועד אמור לשמש לג'ימקאנות בלבד יש צמיגים מתאימים ממנו לעניין ...

מוטי

ועכשיו אתה אומר:

וכמובן הגודייר שגם הוא טוב יותר מהטויו לעסקי הג'ימקאנה.

מוטי

אז אני מבין ששני הצמיגים ששמת בקישור הם יותר טובים מהגודייר?

יש עוד צמיגים שטובים בעיקר לגימקנות ועדיפים על פני הגודייר?

פורסם

וואו, איזה קצב, אני מתרשם.

אם כמו שתום אומר, שהבעיה היא עודף כוח, למה לא לשקול דיפרנציאל מוגבל החלקה?

אין בעיה ביום יום.

משהו כזה ? :twisted:

http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=1792

יצא ממש לאחרונה.

האמת היא שיש לי במקרה זוג צמיגים כאלו, אבל אחרי שהם נמצאים בייבוש כבר שבועיים, אני בספק אם הם יתנו לך שיפור במסלול...
לפני שאתה מציע לי צמיגים תקנה כבר אוטו ותבוא לפנות מהמחסן שלי את כל הסטים שאני שומר לך, חוצפן 8-).

להרכיב על אוטו קויל אוברים כמו KW V2 בשביל ג'ימקאנה נחשב בשבילך פתרון טוב?

זה כמו להרוג זבוב עם טיל לאו.

זה האבא, אמא, סבא, סבתא וכמה דודים של האוברקיל.

מהי תצורת המיתלים הקידמית/אחורית של הקליאו?

כשאתם אומרים שזה אוברקיל הכוונה היא רק מבחינת בזבוז כסף או משמעויות נוספות ביום-יום ? או קושי גדול יותר להגיע לכיוונון מספק ?

ועוד דבר, במה הקליאו שונה מהמיאטה בה אתה כן ממליץ על הדברים האלה ?

מצאתי את זה מעניין שכל החבר'ה שהקשיחו טוענים שהרכב לא מתנהג טוב בג'ימקאנות בזמן שמהצד זה נראה שכן (כפי שרוני וניב ציינו על הקליאו של תום או כפי שאני חשתי מהצד) אז אולי זה פשוט התחושה התמידית בפניות האיטיות של ג'ימקאנה ששום דבר לא מספק ?

לגבי תצורת המתלים:

Front suspension type: McPherson type with lower wishbone and anti-roll bar

Rear suspension type: H-type, trailing arms and torsion beam

בקשר לצמיגים אין מה לדאוג, אם אני אחזיק סט נפרד במיוחד לג'ימקאנות זה ממש לא יהיה F1.

* עריכה: אני רואה שכבר נכנסתם לדיון צמיגים אז מוטי ציין בדיוק את האופציות שחשבתי עליהם (אזניס בעיקר). בכל מקרה, לא לחטוף עדיין את השרשור לכיוון של צמיגים, עדיין לא מיציתי :wink:.

ניר

פורסם

ניב -

אל תבלבל את עצמך סתם.

הגודייר הוא הצמיג הראשון שהייתי מרכיב על רכב ספורטיבי ליומיום בגלל שהוא מהווה מבחינתי את אוסף הפשרות הטוב ביותר בין ביצועים ברמה הגבוהה ביותר ובין כל פקטור נוסף שנכנס לבחירה של צמיג יומיומי - נוחות נסיעה, רעש, אורך חיים ועוד.

ברור לי שיבוא עכשיו איזה חכם בלילה ויחשוב שהוא חייב את הכי אולטמטיבי שיש אז יאללה, מיסטר חכם בלילה, למה להתפשר? לך על צמיגי מירוץ!

הגודייר הוא צמיג אדיר וזה לא אומר שהוא בעל האחיזה האולטימטיבית לג'ימקאנות או להפך, לדעתי הפאלקן יותר טוב ממנו לג'ימקאנות - ולג'ימקאנות בלבד.

ניר -

אוברקיל במקרה של קוילאוברים שהם Double או Triple-adjustable הוא שפשוט לעולם לא תדע איך לכוון אותם כמו שצריך.

ברור לי שבשיחה שמרבית המגיבים לה ענו תשובות נוסח "שים קוני ואייבאך, תנמיך 47.5 מ"מ והאוטו ייפנה כמו רכבת על מסילה, תאמין לי שלא תתחרט!" התגובה שלי לא עוברת טוב במיוחד.

ההבדל בין ההמלצות שלי למיאטה לבין אילו של הקליאו הן שאת המיאטה אני מכיר ואת הקליאו לא.

זה לא אומר שהעצה שנתתי לך היא לא טובה.

זוכר?

הבסיס לכל שיפור שהוא מתבטא בסופו של דבר בקשר שלך לכביש - הצמיגים.

מכיוון שיש לך הגבלה מלאכותית על רמת הדביקות של הצמיגים ואתה מוגבל לצמיגי כביש רגילים, פשוט שים "יותר" מהם על הקרקע.

זה לא אומר שלא תסתחרר כמו שקרה לג'רמי, שינוי כזה ידרוש הסתגלות מהנהג.

שים לב לדברים שנאמרו ואני מצטט מההודעה שלך -

"מצאתי את זה מעניין שכל החבר'ה שהקשיחו טוענים שהרכב לא מתנהג טוב בג'ימקאנות בזמן שמהצד זה נראה שכן".

החבר'ה עשו משהו לא נכון.

או ששיבשו את היחס בין ה-Spring rate הקדמי לאחורי (סביר מאוד) או שהנמיכו למקום שבו אין לרכב מספיק מהלך מתלה כדי להשלים את העברת המשקל ואז אתה מגיע לבאמפ סטופ וה-Spring rate פתאום מזנק למעלה בטירוף (כי למעשה הבאמפ-סטופ מתפקד כקפיץ הרבה יותר קשיח), וגם זה סביר מאוד.

ובדיוק בגלל זה אני חוזר ליסודות וקורא את מה שכתבת בעצמך -

האיזון טוב והעברת המשקל הולמת את סגנון הנהיגה שלך ורק חסרה לך יותר אחיזה צידית מקדימה = יותר צמיגים מקדימה ולא לגעת בשאר.

מוטי

פורסם

הבנתי. כלומר שלעונת הגימקנות אני אמור לחפש את הפאלקן או הקומהו.

ניר, יש לי צמיגים 205/45/16. מורכבים על גאנטים 16 אינטש של המיאטה.

הצמיגים טובים יחסית, חדשים כמעט לגמרי. מסוג סביר + - הנקוק Z212

אין לי בעיות להשאיל לך אותם לגימקנה הקרובה שתראה איך זה מרגיש לעומת המצב כיום.

דבר איתי אם תרצה...

פורסם

ניב, תודה על ההצעה אבל הג'אנטים שלנו לא תואמים ולבצע הורדה והתקנה על הג'אנט שלי (ונסיעה לא חוקית לשם או משהו כזה) זה הרבה בלאגן וגם לא לעניין. אבל תודה בכל זאת.

טוב, אם לסכם את מה שהבנתי פה, שינוי כמו קוילאובר מכיל יותר מדי משתנים (בולמים חדשים עם קשיחות משתנה שצריך להתאים, קפיצים שונים לגמרי, כיוון גובה לשחק איתו וקאמבר שלא מדאיג יותר מדי כי הולכים לכיוון פרונט לבדוק, מקסימום שומרים על כיוון יצרן ולא משחקים עם זה) ויקשה עליי מאוד להגיע לתוצאה טובה של כיול כאשר רוב הסיכויים שאני אגיע לסט-אפ לא מדהים (שאולי גם יהיה פחות טוב מהמקורי) שלא שווה את הבלאגן.

אני מקבל את ההצעה לצמיגים שונים כי חשבתי על זה גם קודם ואני מניח שלעונה הבאה אני בלאו-הכי אדאג לסט נפרד, כי אפילו אם זה לא צמיגי מירוץ, עדיין יש יתרון גדול בסט נפרד שאני יכול לקנות בלי פשרות של נהיגה יומיומית ולבחור בצמיג שמתאים יותר ואז גם אני פחות מוגבל במידות החוקיות לרכב ויכול להתנסות עם מידות שונות.

באיזה שהוא מקום אני עדיין קצת חושב שזוג צמיגים נסיוני מקדימה כמרכיב בשינוי התנהגות הם גורם גס מדי ואני שוקל פתרון "עם יותר טווח".

אם אני הולך על בולמים בלבד (קוני נניח בשל הכיוונונים) זה לא נשמע כמו שינוי קיצוני מדי שאני לא אוכל להתמודד עם הכיול שלו. יש רק משתנה אחד והוא ניתן לכיוון בשני הצירים. צריך אמנם לעשות קצת משחקים כדי לזהות את היחס קשיחות המקורי בין הצירים ועל זה קצת שינויים כדי לקבל את ההתנהגות הרצויה.

נשמע הגיוני ?

או שגם במקרה של בולמים בלבד ההמלצה היא "עזוב, אתה רק תפגע בהתנהגות המקורית הטובה ולא תשפר כלום מעבר אולי להרגשה הסובייקטיבית (ושגויה) של אוטו קשיח יותר שמתנהג טוב יותר" ?

אולי זה נראה ככה אבל אני באמת לא מחפש שינוי בכל מחיר או שכבר החלטתי ואני רק מחכה לאישור שלכם אבל אני כן מנסה להבין מה יכול להיות פתרון טוב עבורי (גם לא לעשות כלום יכול לעבור בשלום אם כי קצת מבאס).

תודה,

ניר

פורסם

נאמרו כאן דברים בוגרים ,עם ניחוח של ניסיון

לפעמים לא לשנות זה הדבר הקשה ביותר ,הגדרת בצורה מדויקת מה אתה רוצה מהרכב ,ולכן קיבלת תשובות מקיפות ,אל תתעלם מעצה טובה,סט צמיגים מתאים יעשה את העבודה ומעבר

שם את ממונך בתיחזוק הרכב ,עד שתרגיש שמיצית את אופן הנהיגה או את אופי הרכב

יגאל

פורסם

דווקא למיטב ידיעתי הגאנטים שלנו טועמים.

מרווח גלגלים 4*100

האופסט גם נראה לי זהה או דומה.

אני חשבתי פשוט לקחת אותם למנחת ולהחליף במקום . אבל מה שתרצה...

בקשר לקוני, השאלה היא מה חסר לך ברכב. שאני החלפתי לקוני זה היה כי רציתי קשיחות גדולה יותר, הבולמים שלי היו כבר בסוף חייהם והעדפתי רכב קשיח ללא זוויות גילגול.

אם אתה רוצה יכולת להקשיח עוד יותר את הרכב אז קדימה, לך על זה.

פורסם
אני מת למצוא דרך להקשיח את הרכב מאחור - אולי אני יכול להגיע לזה בעקיפין אם אוריד את הסטראט הקידמי (עליון).

גלעד,

רעיון שעלה לי אבל שאלת היישום קצת לוטה בערפל.

ישנם קפיצים הנקראים קפיצי כוח (POWER SPRINGS) ומיועדים להרכבה ברכבים בעלי נטיית זנב לשקוע.

הקפיץ במקרה של ה- 306 מגיע עם תושבת מיוחדת וקוטרו רחב במעט מקוטר הבולם (מין הסתם).

קפיץ כזה יקשיח את החלק האחורי של הרכב כמובן אבל שאלת ההתנהגות ביום יום היא הבעייה.

אני מעריך שהרכב יהיה קופצני יותר מאחור, מה שלא סימפטי בכבישי ישראל המתוחזקים וכמובן איך משפיעה ההנמכה על הקפיץ ולהיפך.

פרט לזה אולי עניין ביטול ההיגוי הפסיבי או צימצומי ע"י קיט ייעודי יכולים לעזור גם כן.

למיטב זכרוני, הבילשטיינים אינם ניתנים לכיוונון קשיחות כמו הקוני. אמת?

ירון

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

ניר , לדעתי השיפור הטוב ביותר הוא הניסיון והכשרון!

אני יודע שיש לך את זה וגם אתה יודע וגם המתחרים שמקללים אותך מידיי פעם יודעים את זה . :wink:

אתה פשוט צריך לשפר את זה! הקליאו ספורט רכב נהדר! אני לא בטוח ששינויים כאלה או אחרים יהפכו את התוצאות משמעותית!

המתחרים שלך לא קלים וזה חלק מהכייף!

אני אישית עשיתי איתך סיבוב בג'ימקאנה ואני זוכר שהתרשמתי מאוד מהקליאו וממך כנהג!

אם זאת לדעתי הנהיגה שלך אגרסיבית מידיי , יש לך ביטחון אדיר (אולי אני קצת פחדתי כי ישבתי בכסא הנוסע:oops: ), אולי תנסה סוג שונה של נהיגה, יותר חלקה פחות "שוברת" ללא החלקות כלל וללא פרובקציות! אני תמיד מנסה להגיע למגבלות האחיזה מבלי להיכנס לתת היגוי או היגוי יתר (שניהם מיותרים מבחינת זמנים!!!).

אני חושב שתמיד אפשר לשפר והשיפור המשמעותי מכולם הוא הנהג והצמיגים!

אני יודע שאני מסיים הקפה שתמיד יכלתי יותר טוב , אני תמיד מנסה ללמוד איפה טעיתי ואיפה הפסדתי את עשירית השניה!

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...