Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל חברי הפורום שלום

ברשותי פגו 106 XS שנת 95 1400 5 דלתות

היום כשהחנתי את הרכב ניסיתי לסגור את החלון של הנוסע עם המפסק שנימצא בצד שלי ולהפתעתי לא הייתה שום תגובה , ניסיתי גם מהפסק השני וגם לא הייתה תגובה.

פתחתי את הדלת של החלון שלא ניסגר וסגרתי כדי לראות אולי מגע או משהו, וניסיתי להעלות את החלון שוב והפעם הוא עלה .

אחר כך חזרתי אל הרכב ניסיתי לפתוח את החלון וכבר לא הייתה תגובה אבל כשאני מנסה להעלות אותו יש תגובה .

אודה לכם על המלצה מאיפה להתחיל לבדוק,או מה יכולה להיות הבעייה?

פורסם

אלה האפשרויות:

מפסק הדלת של החלון הבעייתי.

מפסק במרכזיית המפסקים.

מרים חלונות ככל שקיים כזה ברכב

חוט בעל מגע לקוי:

ואלה החוטים האפשריים: חוט שמגיע מהפסקים הראשיים למפסק בדלת הבעייתית, החוט שמספק + לעלייה של החלון בדלת הבעייתית בזמן הפעלת המתג הראשי של יחידת המתגים הכללית, החוט שמספק + בזמן ירידה באותו מקום

אחד החוטים שיוצאים מאת המתג בדלת הבעייתית אל המנוע של החלון באותו הדלת.

יתכנו זוטרים כאלה ואחרים.

גמר חתימה טובה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על התגובות

שמתי לב שהמפסק של הדלת עם החלון הבעייתי רק מעלה את החלון ולא מורידה אותו גם כשהחלון סגור אני לוחץ על המפסק והוא מגיב בהרמה אבל לא מוריד.

לעומת זאת המפסק שבצד של הנהג {שהוא אגב בודד לא מרכזי כי בדגם הזה יש רק 2 חלונות חשמל}

לא מגיב כלל לא מעלה ולא מוריד

פורסם

היום בדקתי את ההדקים שמגיעים למנוע של החלון הבעייתי,

שמתי מנורת ביקורת על אחד ההדקים ואת הצד השני למינוס,ולחצתי על המפסק להעלאה של החלון והיה זרם וגם בהורדה יש זרם {שוב להזכירכם המוע מגיב בעלייה ולא בירידה}

מה יכול להיות שהמנוע של החלון פועל רק בהרמה ולא בהורדה?

אם כן כמה יכולה להיות העלות של מנוע כזה?

וואיפה אני משיג?

פורסם

שלום !

נתקלתי בבעיה כזו ,א בל לא בפיז'ו , בפורד מונדאו שנת 98.

כפי שנאמר זהו מעגל כפול ללא ממסר.

לעצתי -

1. פרק את שני המתגים ונקה על ידי חומר הנקרא ספריי מגעים (SERVISOL , או חומר דומה)

בדוק כל מתג בנפרד על ידי DVM ,בדוק מבחינה אוהמית , כמה אוהם יש בסגירת המתג (צריך להיות קצר מוחלט ( 0 אוהם) , ובדוק גם שיש נתק מוחלט בזמן שאתא לא לוחץ על המתג . (זה לא מספיק עם מנורה ).

2. פעלה נוספת שעליך לעשות היא לבדוק באופ עצמאי את המנוע.

פרק את הדופן של הדלת וגש אל המנוע , הכן סט של מברגי כוכב ( בד"כ - זה כוכב או פיליפס), ופרק את המנוע על ידי פתיחת 4 ברגים הדופנים את המנוע לפלסטיק .

כאשר המנוע בחוץ אתה צריך לשים לב שלא זזו המברשות בזמן הפרוק והמוט המרכזי (רוטור) לא זז ממקומו.

נסה לחבר למנוע מתח עצמי של 12V (וולט) ורה אם הוא מסתובב לשני הכיוונים. אם כן בצע שימון או גירוז לחלקים המכאניים והרכב חזרה, סביר להניח שזה יעבוד .

אם המנוע לא עובד עם מתח חיצוני אז אתה צריך לנקות או להחליף מברשות ( מצטבר פיח על המברשות או שהן נשחקות עד למגעיים) , זה עניין של 50 שקלים , לא יותר , בחנות של מנועים או בחנויות כאלה שמתעסקים עם מכונות כביסה אפילו, יותר פשוט מזה - לקנות מנוע כזה מפירוק ( כל המנועים הם כמעט זהים).

אני עשיתי את זה וזה פועל מצויין, (ניקוי מגעים וגם החלפת מברשות) הבעיה היא שניקוי המגעים במתגים לא מחזיק הרבה זמן כי נוצרת שם קשת חשמלית והמגעים נשרפים, לפעמים צריך לחזור על הפעולה כל 1/2 שנה או משהו כזה.

ניתן לצפות את המגעים בבדיל וזה מחזיק קצת יותר זמן , הכי טוב זה ציפוי זהב , אבל אני לא יודע מי עושה את זה.

בהצלחה

:mm_cool:
פורסם

אותה בעיה בחלון חשמל חדל לפעול ב106 XS.

לקונקטור של המנוע מגיע + בשני המצבים.החלון סגור יש תנועה כלפי מעלה אבל לא יורד.

מה הכוונה של doroh1, במילה "מיברשות" ?.

האם ייתכן שלהוריד את המנוע צריך לשחרר ברגים מפנים הדלת ?.הברגים ניראים גזורים.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מה הכוונה של doroh1, במילה "מיברשות" ?.

האם ייתכן שלהוריד את המנוע צריך לשחרר ברגים מפנים הדלת ?.הברגים ניראים גזורים.

בברכה דוד.

"מברשות" הם המגעים בעלי מתח חיובי ושלילי הנוגעים ברוטור ומאפשרים לו להסתובב לכיוון הרצוי.

בקשר לבורג , אתה צריך לשים לב לכך שהיצרן לא רוצה שאתה תתקן רק את המנוע אלא תחליף את כל המנגנון, תקנו אותי אם אני טועה.

ולכן אתה צריך להתגבר על המכשול של הברגים ולפרק אותם בדרך כלשהי, ואח"כ לחבר ברגים לפלסטיק תואמים לההרגה עם ראש פיליפס.

בהצלחה

:mm_cool:
פורסם

היום לקחתי חוט מינוס וחיברתי למפסק של הדלת הבעייתית,והחלון התחיל לעבוד טוב לעלות ולרדת.

הבעייה עכשיו היא שמהמפסק של הצד של הנהג החלון רק עולה לא יורד.

החלפתי את המפסק באחר ואותו הדבר רק עולה ולא יורד .

מה עוד אפשר לעשות ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בסופו של דבר הבעייה הייתה במרים חלונות האוטומטי שסוגר את החלונות עם האזעקה

ניתקתי אותו וחיברתי את שני החוטים שלו למפסק והכל היסתדר

פורסם

אלה האפשרויות:

מרים חלונות ככל שקיים כזה ברכב

דני

זה עזר? או שבכלל לא ראית?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...