Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה בידית האיתות. האיתות שמאלה פחות מדי רגיש, כלומר אחרי סיבוב ממש ארוך הוא לא חוזר, וסיבוב ימינה פחות מדי רגיש, כלומר בקושי הזזתי את ההגה ימינה, והאיתות חוזר. חוץ מזה יש בעיה שאם אני בסיבוב קל, אי אפשר לאותת.

חשבתי לפרק את ההגה ולראות מה קורה שם. למישהו יש מושג איך לעשות את זה?

תודה

פורסם
אם אני בסיבוב קל, אי אפשר לאותת.

ככה זה באוטו הזה.

אז אולי כל הדברים האחרים שכתבת הם גם רגילים. האם אתה חושב שזה משהו חדש ? או שפשוט אתה לא מספיק זמן מכיר את האוטו ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תראה, לפני 3 חודשים קניתי את הרכב מחברת השכרה לאחר שעבר 89000 ק"מ.

יש לו *הרבה* בעיות חוץ מהאיתות. (סיפור ארוך למה קניתי בכל מקרה). חוץ מזה דולקת לי הנורה שאומרת שיש בעיה במערכת האורות של הרכב, דולקת נורת האיי בי אס, ודולקת הנורה של ההגה.

ההגה עוד לא נהפך לקשיח..

אבל הבעיה עם האיתות היא בעיה שאני בטוח שלא צריכה להיות. זה שהוא לא נותן לאותת שאני בסיבוב אני מרגיש שהידית עולה חצי דרך, ומשהו לא נותן לה להכנס...

וכתשובה לשאלתך, זה לא דבר חדש. זה היה המרגע שקניתי אותו..

פורסם

וואו !

אני לא מכיר מצב שדולקת הנורה האדומה של ההגה וההגה לא קשיח !

נורית התרעה כתומה על בעית אורות ברכב שדולקת בזמן שאורות הרכב עובדים= או שאחת מהנורות של הרכב (פרט לנורות הראשיות) שרופה או שאחת מהן בעוצמה פחותה ממה שצריך. תבדוק בחושך אם אתה מזהה אחד מאורות הרכב בעוצמה נמוכה יותר מהאחרים.

ABS - האם ה- ABS עובד, אתה יודע לבדוק ?

שילוב כל הנורות - וואו שוב. ככה קנית את האוטו ? עשית משהו שגרם לשילוב הזה?

עושה רושם שאין מנוס מללכת למוסך מורשה ולבדוק על ידי התחברות למחשב.

תנסה לספק יותר פרטים יש פה בפורום כמה אנשי מקצוע מעולים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

פעם התחברו לי עם מחשב ואמרו שהתקלה בהגה היא אחד החיישנים. בנוסף אמרו שלתקן יעלה בסביבות ה2000 ש"ח. הם אמרו שאני יכול להמשיך לנסוע עד שיגיע מצב שההגה יהיה קשיח. בנתיים הוא בסדר.

בקשר ל ABS: אין לי מושג איך לבדוק אם הוא עובד או לא. בקשר לזה אני לא יודע מה לעשות. אני חושב אבל לפני החורף שכדי שאני יסדר את זה..

איזה עוד פרטים אני יכול להוסיף?

אתם חושבים שאפשר לעשות משהו עם הידית איתות? אני יודע שיש 4 ברגים מתחת להגה. אם אני ינתק את המצבר ויוציא את ארבעת הברגים האלו תהיה לי גישה למשהו?

פורסם

כדי להגיע אל מנגנון החזרת האתות יש צורך בפרוק גלגל ההגה וכמובן שלפני כן לפרק את כרית האויר שבגלגל ההגה. בחלק המסתובב של ידית האתות יש גם את "סליל שעון" של מגעי כרית האורי והצופר שבטיפול שגוי עלולים להקרע. גש למוסך מורשה טוב של פיאט לבצוע התקון.

לגבי נורת תקלת אורות אז בדוק אם 2 נורות החנייה הקטנות הקדמיות דולקות (במצב הפעלה 1 של מתג האורות) ואם 2 נורות אור אחורי דולקות ואם נורת לוחית הזהוי האחורית דולקת. אם אחת מנורות אלו שרופה אז זאת הסיבה שנורת בקרת האורות (כתומה) נדלקת כשהאורות דולקים.

תקלה נפוצה אחרת, שיד אדם גורמת אותה, זה הרכבת נורת אור אחורית, ימין או שמאל או שתיהן, של 5W כשהנורה צריכה להיות של 10W והטעות נובעת מחוסר ידע ובגלל שהנורות נראות אותו הדבר.

נורה אור אחורי של 5W תגרום להדלקות נורת הבקרה.

בברכת חתימה טובה - רפי לין :idea:

פורסם

אוקי. בקשר לאורות אני אבדוק ויעדכן.

עכשיו עוד 2 שאלות:

1) איפה אני יכול להשיג שני שרוכים שמרימים את מדף תא המטען?

2) הפלסטיק שיש עליו את הידית שמכוונת את המראה הצדדית כל הזמן יוצא לי. אפשר לסדר? או פשוט להחליף? (ואם להחליף אז איפה)

תודה

פורסם

זה שאין אפשרות לאותת שאתה מסובב את ההגה זו לא תקלה !

כמו שכבר נרשם מעלי, ככה זה.

יש פוזיציות של ההגה שבהן כן אפשר לאותת, אני מניח שזה איזהשהו מנגנון בטיחות, שכאשר אתה מסובב את ההגה, אתה מסובב את ההגה.

בכל מקרה, כל הקטע עם התקלות, למה אתה נוסע כך אם אפשר לשאול? אני מאוד ממליץ לך לגשת במידית למוסך לאבחון התקלות, ולטפל בהן. חבל. זה עשוי להחמיר.

!AWDSOME

• תוכן חדש...