Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוקר טוב מרק.

בדבריך ציינת "המעגל שעליו מגן הנתיך חייב להיות ממותח במתח של 12 וולט כלומר הסוויץ' ברכב צריך להיות במצב ON".

לאמיתו של דבר אין בכך די. בנוסף צריך שיהיה עומס על הנתיך, כלומר שצרכן זרם כלשהוא יהיה מחובר למעגל הנבדק בזמן הבדיקה. הרי יתכן למשל שמתג הפשרת שמשה אחורית יהיה במצב מופסק ואז יציאת הנתיך של מעגל זה תהיה 'צפה' והפרש הפוטנציאלים על הנתיך יהיה בין פלוס ובין חיבור צף, והלדים לא ידלקו.

כמובן שגם במצב כזה ניתן לגלות נתיך שרוף אבל אז יש לחבר את אחד הבחונים (פרובים) של הלדים למינוס - לכן יש צורך למען נוחיות השימוש להוסיף אפשרות לחיבור מהדק תנין לאחד הבחונים.

בקיצור, החיים מורכבים ותמיד יש צורך להבין מהן האפשרויות ומהן המיגבלות.

יחד עם זאת, כל הכבוד ליוזמה ולהשקעה.

חתימה טובה, יוסי

יוסי בוקר טוב גם לך,

מחר אני שוטף את הרכב ולאחר מכן הרכיב פיוזים שרופים במספר מערכות ברכב כפי שציינת ובעזרת הטסטר שבניתי אני אבצע בדיקה ואחזור עם תשובות.

תודה על הארה

מרק

איזה כייף לי :)

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה רשמת

"כאשר מחברים את הטסטר במקביל לנתיך הנבדק אחד הלדים ידלוק במידה והנתיך "שרוף". כאשר שתי הלדים יישארו כבויים אזי הנתיך תקין."

אתה עשית פעולה הפוכה של הנורת ביקורת, שלדעתי תסבך, הרי זה גם לא מדוייק. הנתק לא בהכרח חייב להיות בפיוז. מכיוון שהאור לא נדלק, מה שאומר יכול להיות שקצה אחד של החוט לא מחובר לשום דבר או התנתק לגמריי מהצרכן.

בנוסף - היום כבר לא מוכרים נורת ביקורת רגילה בהומסנטר, כל המנורות ביקורת הינן עם לד, הוא פשוט לבן ולכן זה לא נראה כך. המחיר כ7 וחצי שקל. מה שגם יותר נוח לעבוד איתה כי עובדים עם יד אחת

לגבי בדיקת קוטביות זה מאוד פשוט.

תגע במינוס עם התנין של נורת הביקורת ואז בחוט

אם הוא ידלק - מצאת פלוס.

אם לא, גע עם התנין בפלוס

וחפש מינוס.

בכל זאת לדקור חוט ב2 ידים משני קצוות של פיוז זה לא ממש קל, אתה צריך גמישות ביד כדי שלא תדקור את עצמך אם יש יד אחת שכבר מחוברת לחוט ועם יד נוספת אתה אמור גם לתפוס את החוט וגם לדקור אותו

אם אתה רוצה לחשוף את החוט זה כבר מיותר, דורש עבודה עם קאטר ולא מבטיח שהחוט לא יקרע בטעות אם הוא דק.

לכן ייתכן שנורת ביקורת עושה את העבודה יעילה יותר

בקשר למצוא פלוס ומינוס, אתה צריך לזכור איזה לד חיברת למה, מה שגם אצלך אין סימון חוץ מצבע החוט, אבל אתה לא זוכר לאיזה צד של הלד חיברת אותו. מה עשית בזה? אתה יכול בטעות להתבלבל ולחבר פלוס ופלוס לצרכן ולא להבין למה הוא לא עובד. מה שגם שאם תבדוק אותו עם נורת הביקורת שלך, היא לא תדלק! ואתה תחשוב שמגיע מתח ואין שום נתק.

פורסם

srack ידידי,

ראשית, מומלץ לקרוא את הערות של דניאל ותשובתי באשכול מכיוון שאתה חוזר על דברים שדניאל כבר כתב.

כמו שכתבתי במאמר לטסטר יש מיגוון שימושים (ניתן לחבר במקום הפרובים או אליהם מהדקי תנין)

האם עבדת פעם עם רב-מודד ? במידה ולא אז קבל הסבר קטן.

ברב-מודד עם אפשרויות רבות כגון: בדיקת זרם גבוה,קיבוליות,תדר ועוד יש צורך להוציא את הכבלים של הפרובים ולחבר אותם לשקעים אחרים ברב-מודד, כלומר במידה ואתה מודד מתח ורוצה לדעת את קוטביות עלייך לשים לב לאן מחובר הפרוב האדום/שחור.

האדום לשקע המסומן בפלוס והשחור לשקע המסומן במינוס.

וגם אצלי הדבר פשוט צבע אדום מסמל פלוס ולד אדום דולק מסמל פלוס, מה יותר פשוט מזה.

במידה ואתה מתקשה לזכור דבר פשוט כזה תדביק מדבקה על הכבל עם הסימן פלוס.

לא הבנתי מה הבעיה להשתמש בשתי ידים לצורך הבדיקה של פיוז או קוטביות ? מה אתה חייב יד אחת שתהייה פנוייה בכדי לשפשף את הביצים :razz: :razz:

פורסם

אני מודה עקבתי רק בריפרוף על השרשור א-ב-ל זה דבר אחד הוא שגוי בצורה מוחלטת, האמירה שמנורת ביקורת ב10 שקל מהווה תחליף

2 דברים חשובים מאוד

א.יצרנים אוסרים בתחליט האיסור לבדוק בעזרת נורת ביקורת, כי נורת ביקורת מייצר משיכת זרם גבוה לעומת לד ובגלל זה רחיבים מאוד רגישים עלולים להנזק זה א.

ב.נורת ביקורת לא מראה קוטביות שלדעתי זה דבר מאוד חשוב למי שמתעסק בחשמל רכב וגם מבין מה הוא עושה...

ג.התחליף ההולם למוצר זה הוא "פלוק" כמו שנמצא אצלי, אך מחירו הוא באיזור ה200 דולר +/- ככה ש....

פורסם

עתיד חן חן לך על התשובה המלומדת.

כמו שהבטחתי לדניאל, מצורפים מספר קבצים שסרקתי מתוך ספרות מקורית של BMW והיינס לגבי ביצוע דיאגנוסטיקה בעזרת לד ולא מנורה מסכנה שמחוברת לקרוקודיל שאחרי 10 דקות החוט מתנתק מהקרוקודיל כמו שמוכרים באוטודיפו !!

בשבילי אוטודיפו=קניה של עצי ריח

מומלץ תחילה לקרוא את הקובץ:

שימוש בלד לבדיקת חשמליות ברכב.pdf

הדבר לא בא להחליף דיאגנוסטיקה ממוחשבת שמבוצעת במוסך רק כאיבחון בסיסי בלבד.

בדיקת חיישן מהירות.pdf

קריאת תקלות בעזרת לד.pdf

שימוש בלד לבדיקת חשמליות ברכב.pdf

פורסם

מאמץ כביר, אבל דניאל התייחס להגדרתך את הפרוייקט , כפי שכתבת בכותרת : טסטר לבדיקת נתיכים ברכב.

אתה עצמך הצגת את המתקן ככזה- ולכן קיבלת את התשובה האמורה. כל שאר הויכוח מיותר.

פורסם

הטסטר התפתח וקיבל כיוון חדש, אפשר להחליף את הכותרת 'טסטר לבדיקת נתיכים ברכב ועוד...'

אכן הוויכוח מיותר, היום ירדתי לרכב גולף דור 5 שקופסאת הפיוזים נמצאת קרוב לדלת (לא הכי נוח) ולא היתה לי בעיה לבדוק עם שתי ידיים.

הוצאתי שתי פיוזים והרכבתי פיוזים שרופים (עם קטר מינאטורי חתכתי את הפיוז מפנים את האלמנט שנשרף בדרך כלל) ובדקתי ואכן הטסטר מתפקד מצויין.

בהצלחה לכולם (אפשר לנעול או/גם לעביר את הפרוייקט לדף הקישורים הגדול)

פורסם

אתה מזכיר לי איזה איזה טיפוס מהעבר, איזה בחור מוזר, מהנדס אלק' שהיה בונה כל מיני טסטרים כמו שלך מסתובב בין מוסכים ומנסה למכור אותם: בודקי טעינה, מזרקים, מודולים ושאר חלקי אלק' ברכב.

אלה שהיו מתפתים וקונים היו מהר מאוד זונחים אותם לטובת מנורת הביקורת הישנה והטובה ולרב מודד הפשוט.

בדיקת רציפות מבצעים כאשר המעגל מנותק ממקור מתח, ולשם כך יש רב מודד.

לחיישנים נורת הלד תספק תשובות מוגבלות רק לחיישן מסוג הול כמו שיש ל VSS בתנאי שאין קצר או נתק לקו הסיגנל.

וכל המזהירים למניהם שאסור לחבר מנורת ביקורת לרכב עם מחשבים, אל תצחיקו, מדובר בבדיקת פיוזים בלבד.

פורסם
אתה מזכיר לי איזה איזה טיפוס מהעבר, איזה בחור מוזר, מהנדס אלק' שהיה בונה כל מיני טסטרים כמו שלך מסתובב בין מוסכים ומנסה למכור אותם: בודקי טעינה, מזרקים, מודולים ושאר חלקי אלק' ברכב.

אלה שהיו מתפתים וקונים היו מהר מאוד זונחים אותם לטובת מנורת הביקורת הישנה והטובה ולרב מודד הפשוט.

בדיקת רציפות מבצעים כאשר המעגל מנותק ממקור מתח, ולשם כך יש רב מודד.

לחיישנים נורת הלד תספק תשובות מוגבלות רק לחיישן מסוג הול כמו שיש ל VSS בתנאי שאין קצר או נתק לקו הסיגנל.

וכל המזהירים למניהם שאסור לחבר מנורת ביקורת לרכב עם מחשבים, אל תצחיקו, מדובר בבדיקת פיוזים בלבד.

נסה לחבר מנורת ביקורת לרכב מודרני לפיוז כריות אוויר כאשר הסוויץ' במצב ON (תקלה תרשם בטוח).

רציפות ניתן לבדוק גם כשאר זורם זרם בקו הנבדק.

פורסם

חבר'ה חבל מאוד שבפורום מלומד וממוקצע כמו זה אנשים נותנים תשובות מעלוך גיחוך,

אני מציע שכל מי שמתכוון להגיד שנורת ביקורת מהווה תחליף לכל השימושים כלל בדיקת פיוזים (וכן גם בבדיקת פיוזים כתוצאה מהצריכה של המנורה אם הצרכן הוא צרכן עדין הוא עלול להתקל בתת מתח) שיקרא קצת ספרות בנושא ויביא לפה סימוכין לדעה שלו, לזרוק דעות ללא שחר זה לא לעיניין אנשים קוראים את זה מיישמים ניזוקים ומשלמים על זה

את הטענה שמרק העלה שמיטב היצרנים (לדעתי היום כולם) אוסרים בתחליט האיסור שימוש בנורת ביקורת לצורך בדיקת נתיכים או כל דבר אחר ברכב, יש לך סימוכין והצהרות רישמיות של יצרנים, אז מי שמתכוון לסתור את זה שיביא עובדות כתובות של יצרן מודרני שמדבר על רכב מודרני שמסביר איך בודקים נתיך עם נורת ביקורת ב9.90 מאוטו דיפו במצע מארז כפול עם חוט צבעוני.....

פורסם

אין שום בעייה לבדוק נתיכים ברכב עם נורת ביקורת וזה לעולם לא ידליק נורה של כרית אויר או כל נורה אחרת או יגרום לנזק לאיזושהי מערכת אלקטרונית.

מעבר לבדיקת נתיכים או צרכני חשמל 'כבדים' כגון מאוורים, מנורות וכו' כמובן שיש להשתמש ברב מודד בלבד.

גם בדיקת קוטביות ניתן לעשות ללא קושי עם נורת ביקורת פשוטה.

הטסטר שלך לא יעיל במעגלים "צפים" כפי שציין יוסי, מעגל שמזין ממסר לדוגמא, כאשר הממסר יהיה מנותק (לא ממותג) והנתיך שרוף, הטסטר שלך יראה נתיך תקין! (שני הלדים כבויים) בדוק ותווכח.

עם נורת ביקורת פשוטה, אתה בודק גם אם נתיך מסויים מוזן במתח וגם אם הוא לא שרוף, ללא קשר למעגל ממותג או לא.

אותי כבעל מיקצוע לא שכנעת.

מכיר את הבחור, תמהוני לגמרי, כל פעם שהיה מגיע אלי הייתי מתווכח איתו שבעזרת רב-מודד אני עושה את כל הפונקציות שהגג'טים שלו עושים. המחירים שהוא היה מבקש היו לא ראליים לחלוטין.
פורסם
פרויקט חביב, אך יש לי כמה הערות והארות:1. מי מוציא נתיכים לבדוק אם הם שרופים? נורת ביקורת פשוטה של 10 שקל מהום סנטר זה כל מה שצריך. .[/]
למה אתה מתכוון נורת ביקורת פשוטה ?

פורסם

הנה דוגמא:

TestLight2cRev-lg.jpg

שהתעסקתי בעבר עם תקלות חשמל, היה לי ספק טכני לציוד חשמל שמכר נורת ביקורת מצויינת ממתכת, קטן, קל משקל, חוד דק ודוקרני במיוחד ובעל נורה 4W, היה מחזיק חודשיים שלוש.

הייתי קונה כל פעם 5. 8 ש"ח ליח' ---גרושים.

הייתה לי גם מנורת ביקורת מיקצועית - של 150 ש"ח. פשוט לא נגעתי בה, בגלל גודלה היה קשה להכנס איתה למקומות צפופים.

פורסם

דניאל,

לטסטר שבניתי ניתן לחבר בקצה אחד מהדק מסוג תנין במקום או בתוספת לפרוב הקיים בצד אחד, ואז ניתן לחברו לקוטב השלילי של המצבר "ולרוץ" עם הצד השני על הפיוזים כפי שכתבת.

במקרה הזה אתה יכול להיווכח שהטסטר שבניתי יעיל יותר לעומת נורת הניאון בצילום, נורת לד יכולה לשמש למיגון בדיקות כפי שכתבתי קודם לכן.

איך בדיוק אתה בודק עם טסטר בעל נורת ניאון (או נורה רגילה) של 4W קוטביות בצורה פשוטה ? אני סקרן לדעת.

• תוכן חדש...