Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

***כשעורכים לך כותרת מוטב שתשאיר אותה ובטח שלא להחזיר את הקודמת. קרא את כללי הפורום. אזהרה לפני מעקב הודעות.

לאחר שקראתי את ה-FAQ, ואימצתי את תאי מוחי הלא אודיופיל בעליל, נשארו לי מספר שאלות להן לא מצאתי תשובה בנ"ל, ואודה על עזרתכם (פרט נוסף- ברשותי רדיו דיסק של פיוניר deh-2750mp):

1. השתכנעתי לרכוש רמקולי קומפוננט קדמיים (הוכיתי בתדהמה כי אכן האמנתי שהרמקולים האחוריים הם אלו שחשובים). לפי רוח הדברים, ומכיוון שאיני מחפש מערכת בשביל לדפוק את הראש (או את הראש של אלו שנוסעים בצידי מכוניתי), אני מבין שעלי לחפש רמקולים עד הספק של 70RMS, על מנת שלא אזדקק למגבר, פריט שמייקר את העסק. האמנם?

2. האם ניתן להסתפק ברמקולים קדמיים בלבד? האם האיכות יכולה להיות משובחת גם אם אין רמקולים אחוריים? או שמא כדאי לרכוש רמקולים אחוריים פשוטים, לצורך השלמת "תמונת" הסאונד?

3. האם כדאי לרכוש טוויטרים בנפרד או שמא הטוויטרים המובנים כחלק מרמקולי הקומפוננט (2 או 3 WAY) מספקים לצורך זה?

4. האם יש מתקין באזור פ"ת או ת"א שניתן לסמוך על המלצותיו כי טובות הנה, והוא אכן אובייקטיבי ואמין?

5. האם יש רמקולים כנ"ל מומלצים?

6. האם יש משמעות לכך שהרדיודיסק שלי תומך ב- 50W*4? האם יש להתחשב בכך ברכישת הרמקולים?

מודה מראש.

פורסם
***כשעורכים לך כותרת מוטב שתשאיר אותה ובטח שלא להחזיר את הקודמת. קרא את כללי הפורום. אזהרה לפני מעקב הודעות.

לאחר שקראתי את ה-FAQ, ואימצתי את תאי מוחי הלא אודיופיל בעליל, נשארו לי מספר שאלות להן לא מצאתי תשובה בנ"ל, ואודה על עזרתכם (פרט נוסף- ברשותי רדיו דיסק של פיוניר deh-2750mp):

1. השתכנעתי לרכוש רמקולי קומפוננט קדמיים (הוכיתי בתדהמה כי אכן האמנתי שהרמקולים האחוריים הם אלו שחשובים). לפי רוח הדברים, ומכיוון שאיני מחפש מערכת בשביל לדפוק את הראש (או את הראש של אלו שנוסעים בצידי מכוניתי), אני מבין שעלי לחפש רמקולים עד הספק של 70RMS, על מנת שלא אזדקק למגבר, פריט שמייקר את העסק. האמנם?

לא יודע איך הגעת לזה, בלא מגבר ההד יוניט שלך מפיק משהו כמו 22 אר אמ אס, אז בטח ש-70 אר אמ אס זה לא קנה מידה זה פי 2 וחצי כמעט יותר ממה שההד יוניט מוציא, לעומת זאת באמת אתה תוכל למצוא רמקולים נצילים גם 70 אר אמ אס שיעבדו לך יחסית מאוד יפה בלא הגברה חיצונית

2. האם ניתן להסתפק ברמקולים קדמיים בלבד? האם האיכות יכולה להיות משובחת גם אם אין רמקולים אחוריים? או שמא כדאי לרכוש רמקולים אחוריים פשוטים, לצורך השלמת "תמונת" הסאונד?

תלוי בהעדפה שלך, אני אישית אוהב גם רמקולים מאחורה כי זה משלים לי את הסאונד, אבל חלק מהאנשים פה בפורום תומכים רק ברמקולים מקדימה.

אני אישית חושב שללא הגברה עדיף לשים גם רמקולים מאחורה שיכולים גם לספק יותר באס מאשר קומפוננט קידמיים

3. האם כדאי לרכוש טוויטרים בנפרד או שמא הטוויטרים המובנים כחלק מרמקולי הקומפוננט (2 או 3 WAY) מספקים לצורך זה?

אם אתה קונה קומפוננט (מיד, טוויטר וקרוס) אז בוודאי שלא תצטרך עוד טוויטר.

אם תקנה רמקול 6.5\ 5.25 רגיל ולא קומפוננט ההמלצה היא שתצטרך לרכוש טוויטר בנפרד.

4. האם יש מתקין באזור פ"ת או ת"א שניתן לסמוך על המלצותיו כי טובות הנה, והוא אכן אובייקטיבי ואמין?

לא יודע כמה הוא\הם אמין\ים אבל כי לא התנסיתי איתם, אבל שמעתי כמה המלצות לגבי אוטופרט בפ"ת

5. האם יש רמקולים כנ"ל מומלצים?

אי אפשר להמליץ לך סתם כך, אתה צריך לתת לנו תקציב, מה ברצונך לרכוש? (קומפוננט, אחוריים או את שניהם) ואת סוג הרכב\ מידות של הרמקולים (6.5, 5.25, 4) תלוי בסוג הרכב

6. האם יש משמעות לכך שהרדיודיסק שלי תומך ב- 50W*4? האם יש להתחשב בכך ברכישת הרמקולים?

50*4 בדרך כלל אומר שהרדיו דיסק שלך מוציא בפועל בין 18ל-22 אר אמ אס(אות נקי)

ככה שזה יכול לעזור לך כמו שכתבתי לך בסעיף 1.

מהיא החברה ומהו הדגם של הרדיו דיסק שלך?

מודה מראש.

התשובות בכחול

יום טוב

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

נדב, ראשית תודה על דברי ההסבר.

אשתדל לענות ולהסביר לפי הסדר:

1. אני מצטט הגדרה של הספק אפקטיבי, כפי שנתקלתי בה במהלך שיטוטי ברשת: "הספק אפקטיבי, נמדד ביחידות וואט RMS.

שיטת מדידה זו מאפשרת לנו להעריך באיזו עוצמה יעמוד הרמקול, מבלי לעוות את הצליל.

הנתון מיוחס לרמקול בודד.

לרמקולים בעלי הספק 70 וואט ומעלה, מומלץ להוסיף מגבר".

מכאן לקחתי את הרעיון. מה אתה ממליץ אם כן מבחינת ה-RMS (ללא מגבר)?

2. נראה לי שבכל מקרה אני מתכוון להתחיל ללא רמקולים אחוריים, ובעתיד, אם יהיה צורך, אוכל להוסיף.

5. מכיוון שיש לי רדיו דיסק, התקציב הוא בסביבות 1000 - 1500 ש"ח לרמקולים קדמיים. אם ניתן להשיג רמקולי קומפוננט + מגבר טובים בטווח מחירים זה, אשמח לשמוע.

הרכב, אגב, הוא פורד פוקוס 2005, אשר כרגע מצויד ב-2 רמקולים קדמיים בלבד (די נאחסים).

6. ברשותי רדיו דיסק של פיוניר deh-2750mp.

תודה.

פורסם

כיוון שאתה חושב על הוספת אחוריים אז כדאי לך ללכת על מגבר 4 ערוצים שיעלה בסביבות ה- 1000 שקל

קומפוננט קידמי טוב יעלה בסביבות ה- 500-600 שקל

אני אישית חושב שמאוד כדאי לך לקחת קומפוננט של מורל או JBL עם מגבר של מק אודיו 4100

זה יעלה לך 1550-1600 בערך, אם אתה רוצה משהו יותר זול, יש מגברים של מגנאט או לנזר

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

srool,

האם תוכל לפרט בקצרה את תפקידי המגבר ומדוע למעשה אני צריך אותו?

האם ניתן, לצורך העניין, להרכיב מאחורה רמקולים פשוטים?

מה משמעות הנתון "הספק המגבר"? היכן מתקינים את אותו "מגבר"?

כמה בכלל עולה (סדר גודל) התקנה של מערכת כזו (4 רמקולים ומגבר)?

תודה רבה.

פורסם

תפקיד המגבר פשוטו כמשמעו, להגביר.

נניח וההד יוניט שלך מוציא 20 אר אמ אס (אות נקי ללא עיוות) אז מגבר מסוגל להגביר נניח לדוגמא, המגבר שאני ממליץ לך עליו 80 אר אמ אס שזה פי 4 וההבדלים גדולים ביותר באיכות השמע שאתה שומע גם חזק וגם נקי.

זה המגבר שאני ממליץ לך

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=37068

וקומפוננט לקדימה אני ממליץ מה שהרוב פה ימליצו

מורל פולס - אחלה מחיר לאחלה מוצר.

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=23401

בגדול את 2 המוצרים אני בטוח שאפשר למצוא ביותר זול אם מתאמצים.

לגבי אם אתה יכול להכניס מאחורה גם רמקולים פשוטים אז כן, אתה יכול ולא חייב לחבר אותם אל המגבר אלא אתה יכול שרק ההד יוניט יגביר אותו וככה הוא רק ישלים לך את הסאונד לא יתעוות ויהיה לך סבבה.

זהו

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

פורסם
התשובות בכחול

יום טוב

נדב אני רוצה להתייחס לתשובה בסעיף 2 שנתת לבחור"

"האם ניתן להסתפק ברמקולים קדמיים בלבד? האם האיכות יכולה להיות משובחת גם אם אין רמקולים אחוריים? או שמא כדאי לרכוש רמקולים אחוריים פשוטים, לצורך השלמת "תמונת" הסאונד?

תלוי בהעדפה שלך, אני אישית אוהב גם רמקולים מאחורה כי זה משלים לי את הסאונד, אבל חלק מהאנשים פה בפורום תומכים רק ברמקולים מקדימה. תתדגיש בבקשה מיהם אותם חלק מהאנשים, מה הידע והנסיון שלהם.(ואני לא מדבר עליי!)

אני אישית חושב שללא הגברה עדיף לשים גם רמקולים מאחורה שיכולים גם לספק יותר באס מאשר קומפוננט קידמיים".בוודאי התקוונת למחלת ה9*6, נכון. אז ראשית לידע כללי רמקול זה עקב צורתו האליפטית פחות יעיל מאשר רמקול עגול. שנית, רמקול 9*6 יורד לתחום של 63 HZ במקרה הטוב וגם זה אם התקנה, איטום והגברה נכונה, לכן לא נכון להגיד כי הוא ייתן יותר באס. רמקול 6.5 אינץ' ברמה טובה ייתן את אותו התדר ללא שום בעיה (כמובן הכל תלוי בהתקנה, איטום והגברה).

לגבי אם אתה יכול להכניס מאחורה גם רמקולים פשוטים אז כן, אתה יכול ולא חייב לחבר אותם אל המגבר אלא אתה יכול שרק ההד יוניט יגביר אותו וככה הוא רק ישלים לך את הסאונד לא יתעוות ויהיה לך סבבה. אני מאד מצטער אבל זאת תשובה לא נכונה. גם HU איכותי יעוות מעל ל3/4 רמקול איכותי ללא הגברה!

בברכה.

פורסם

מה זה משנה מי? אמרתי בכלליות שרק ידע שיש כזאת אופציה

ולדבר השני

הבחור לא עם רצון עז למערכת sq או spl מטורפת

בטוח שבהתחלה הוא לא יאטום, ותתפלא אבל בתקציבים שלו תיהיה בטוח שה-6\9 יתן יותר באס מהקומפוננט שהוא ירכוש (וכל זאת ללא איטום והגברות סופר מקצועיות

בברכה

נדב

נ.ב

אני מציע לך לפני שאתה מנסה לקטול לא ישר ללכת לפי הספר אלא לקרוא קודם מה אנשים רוצים ולהבין לאיפה הם חותרים קצת הבנה גבר.

שנה טובה וגמר חתימה טובה לך

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

פורסם
אני לא קוטל נדב, אני פשוט לא רוצה שיווצרו פה תובנות לא מדוייקות. זה הכל.

לא אמרתי שום דבר שמוכח

אמרתי שזאת דיעה שלי

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

פורסם

נדב, אם אתה אומר שניתן לחבר את ההד יוניט (הלא הוא הרדיו דיסק) לרמקולים האחוריים, מדוע אני צריך מגבר 4 ערוצים? האם לא כדאי להסתפק במגבר 2 ערוצים, שמן הסתם יהיה גם זול יותר?

שאלה נוספת, האם ניתן להעביר את הרמקולים הקדמיים המצוים כרגע באוטו לשמש כרמקולים אחוריים ובכך למעשה להוזיל את העסקה?

היכן מתקינים את המגבר?

כמו"כ, אשמח לטווח מחירים של התקנה על מנת שאוכל לשקלל הכל ולראות אם עומד בתקציב.

תודה.

פורסם

בקשר לרמקולים השאלה היא איזה רמקולים יש מקדימה? ואיזה מקום יש מאחורה? (או שצריך לחתוך)?

איזה רכב זה?

בגדול בקשר למגבר אתה יכול לקנות מגבר 2 ערוצים ולהוזיל את העסקה

אבל לדעתי מגבר 4 ערוצים פשוט נותן לך יותר אופציות לעתיד במידה ותרצה להגביר גם אחוריים או סאבוופר נחמד.

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

• תוכן חדש...