Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגרור או לא לגרור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתי שאלות למכובדי הפורום,

ברצוני לקנות רכב העומד מזה שמונה חודשים ללא טסט, ולהעבירו מת"א (מיקומו כעת) לחיפה.

נאמר לי, שניתן לנסוע עם הרכב כאשר מסמך הרכישה (מרשות הדואר) מהווה אישור לתנועה בכביש, במהלך 48 השעות שלאחר מועד הרכישה. האם יש שחר לסברה?

(כוונתי היא לחסוך בעלויות הגרירה).

האם ניתן חוקית להעמיד רכב מושבת (רשמית במשרד הרישוי), בחניה שהיא רשות הרבים כגון חניית בלוק מגורים או רחוב שכונתי? (כמובן כל עוד הרכב במצב נקי ומטופח ואינו מהווה מפגע סביבתי מבחינה חיצונית).

תודה,

אלק.

פורסם

תשובות...

לא ולא....

אתה צריך להוציא אישור תנועה זמני. אגב, האישור הזה תוקפו רק לנסיעות לצורץ טיפול ברכב ולא לטיולי שבת נניח!

כמו כן לרכב ללא טסט אסור לעמוד בחוץ מהסיבה היחידה שאין לו ביטוח ואם מישהו ניתקל באוטו שלך הוא יכול ליתבוע אותך!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שכח מזה, למרות שכיסוי ומספר של רכב ששיך לך על הכיסוי יכולים לעזור...

חוץ מזה העסק הולך סביב האזור שאתה גר בו, עד כמה הוא חשוף, עד כמה השכנים נחמדים וכו'

אצלי ברחוב עמדו כמה שנים אלפות, כמו שלי עד שאיזה זקנה משועממת התלוננה ו...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
שתי שאלות למכובדי הפורום,

ברצוני לקנות רכב העומד מזה שמונה חודשים ללא טסט, ולהעבירו מת"א (מיקומו כעת) לחיפה.

נאמר לי, שניתן לנסוע עם הרכב כאשר מסמך הרכישה (מרשות הדואר) מהווה אישור לתנועה בכביש, במהלך 48 השעות שלאחר מועד הרכישה. האם יש שחר לסברה?

(כוונתי היא לחסוך בעלויות הגרירה).

האם ניתן חוקית להעמיד רכב מושבת (רשמית במשרד הרישוי), בחניה שהיא רשות הרבים כגון חניית בלוק מגורים או רחוב שכונתי? (כמובן כל עוד הרכב במצב נקי ומטופח ואינו מהווה מפגע סביבתי מבחינה חיצונית).

תודה,

אלק.

אם אתה מעוניין בגרירה,

אז יש גרריסט צפוני שאני משתמש בו,והמחירים מאוד נוחים,היות והוא מהצפון ועובד הרבה במרכז...

עמית

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

האם באמת שווה לך לרוץ, להתרוצץ, לעבור מפקיד לפקיד רק כדי לקבל אישור תנועה לרכב שעומד תקופת זמן נכבדה? וספק אם יניע. המנוע לא חייב להיות תפוס, אבל סדקים בצינורות דלק או כשלים במערכת בלימה/היגוי אלטרנטור שיכול להיות והחזיר את חייו ותצטרך לנהוג עם כבלים צמודים ורכב גיבוי יגרמו לך כאב ראש לא קטן - בסה"כ מדובר בנסיעה של כמה עשרות קילומטרים, עם סכנת תאונה בכל אחד מהם, שאחריה אני מציע לך להתחיל לחפש את החברים שלך.

זה עוד לפני שדיברנו על ביטוח שתצטרך לעשות שעולה + - כמו גרירה עצמה שבה אתה יושב בראש שקט בקבינה עם הנהג ללא דאגות על הראש. ויודע שהרכב יגיע ליעדו מבלי לפחד מכל ניידת או רכב שנוסע יותר מדי קרוב אליך.

ב400-500 שקל אתה פוטר את עצמך מכאב ראש עצום... לא מבין איפה אתה בדיוק "חוסך". כי האופציה של הבאת הרכב בנסיעה תעלה לך בערך אותו סכום.

אם אתה עדיין מעדיף להביא את הרכב בנסיעה ולא בגרירה לאחר הנקודות שלי - אני מציע לך לקרוא את הודעתי שוב.

גילוי נאות: אין לי שום קשר\אינטרס לאיזשהו חברת גרירה או גורר פרטי (למרות שפעם קרץ לי הרעיון הזה והצעתי לאבי לעבור הסבה מקצועית ולהפוך את זה לעסק משפחתי :-))

PICT0191.JPG

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
אצלי ברחוב עמדו כמה שנים אלפות, כמו שלי, עד שאיזה זקנה משועממת התלוננה ו...

עמית.

... ומאז היא כבר לא איתנו. (?)

ירחם השם.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

העלויות הן: ביטוח חובה לשבועיים (זה המינימום) - 150~ ש"ח. אישור נסיעה ל48 שעות - 35~ ש"ח וזה לא טירטור ולא בלגן.

את אישור התנועה הוצאתי בסניף משרד רישוי די ריק (בראשל"צ) בו נאלצתי להמתין פחות משתי דקות בתור. את הביטוח הוצאתי בטלפון וקפצתי לסוכן לאסוף אותו. אגב, לא כל סוכן מסכים לעשות ביטוח לזמן כה קצר לרכב שהוא צריך לשבור את הראש כדי להמציא לו קוד.

גרירה יכולה להיות זולה יותר אבל לי זה השתלם יותר מגרירה כי התכוונתי בתוך השבועיים האלו להזיז את הרכב עוד פעם, וגם לקחת אותו לטסט והכל על אותו ביטוח. ובנוסף - הרכב היה במצב בטיחותי תקין והנסיעה הייתה של לא יותר משלושה-ארבעה ק"מ בתוך העיר.

ביטוח צד ג' לא עשיתי, אז כמובן שנהגתי מאוד מאוד מאוד בזהירות.

במקרה שלי זה השתלם כלכלית.

פורסם

האם ניתן חוקית להעמיד רכב מושבת (רשמית במשרד הרישוי),

אלק.

אם הבנתי נכון והרכב הורד מהכביש (להבדיל מהפקדת רשיון זמנית) אסור לנסוע איתו בכלל,אי אפשר להוציא לו אישור תנועה ולא לבטחו בביטוח חובה.

אם מדובר ברכב לחלקים שלא צריך לנסוע איתו לתיקונים ומוסכים,הגרירה עדיפה,אתה מכוסה וחוסך סיכון וכאב ראש .

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ירחם השם.

בהחלט...

תראה גם כשקונים רכב לחלקים מעמידים אותו, אחרי שבוע ניתן לראות סימני זיהוי, מלא עלים וכו' מסביב לרכב, קורי עכביש וכו', את כל זה צריך לנקות מדי פעם, צריך להזיז את הרכב לפעמים וע''מ שיפריע כמה שפחות שיעמוד מכוסה אך בכ''ז לא מוזנח!

אם הוא עומד ברחוב ולא בחניה פרטית המראה החיצוני קובע המון, כדאי לפרק כל מה שצריך ובחיצוני לגעת רק בסוף!

היו 3 ספרינטים, אחת לקראת סוף שיפוץ (איכשהו הבעלים הוציא לה אישור לעמוד שם... אין דבר בעולם שימנה ממנו להעמיד אותה שם), השניה שהייתה רקובה מחלודה אך שלמה חיצונית הלכה לחניה פרטית, השלישית שהייתה לה מכה עצומה מאחורה והיא תרמה חלק או 2 (לי) ירדה לפירוקיה.

קיצר חשוב המצב החיצוני וחשובה הסביבה!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

האם הרכב בעל רישוי אספנות? מפני שלמיטב ידיעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) אם הרכב הוא אספנות א"א לעשות לו ביטוח לפחות משנה (זה מה שנאמר לי בביטוח של מועדון 5). בנוסף את האישור תנועה זמני אפשר לקבל רק אם שילמת אגרת טסט.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

ירחם השם.

לא יכול להיות, אני לא מכיר אף זקנה שקוראים לה אלפא...

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם
האם הרכב בעל רישוי אספנות? מפני שלמיטב ידיעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) אם הרכב הוא אספנות א"א לעשות לו ביטוח לפחות משנה (זה מה שנאמר לי בביטוח של מועדון 5). בנוסף את האישור תנועה זמני אפשר לקבל רק אם שילמת אגרת טסט.
לא נראה לי. לדעתי- אם אתה פונה ל"פול"- יעשו לך ביטוח גם לשבוע לכל דבר, רק שהעלויות בהתאם! למשל- לי, למשאית שלא "אספנות" עלה ביטוח לשבוע כ-350 ש"ח (ביטוח "רגיל" שלה עולה כ-4000 לשנה)! רוב הסוכנים לא מוכנים בכלל לעשות ביטוח זמני לזמן קצר, במיוחד רק חובה- לא שווה להם.

לגבי אישור לתנוע זמני- אני לא שמעתי על הקשר שלו לאגרות, אבל יכול להיות... בכל מיקרה- לרכב, שהורד מהכביש דרך משרד הרישוי (עם מילוי הטופס)- אף אחד לא יתן לך כנראה אישור תנועה זמני, מכוון שהרכב כבר לא נחשב ל"קיים" יותר, ואם תעשה לו ביטוח- לא נראה לי, שיהיה לזה תוקף חוקי, אלא סתם תזרוק כסף. אז, או שאתה לוקח על עצמך סיכון (ויש רבים, שעושים, אבל ממש לא מומלץ), או שאל תשבור ת'ראש, וקח גרר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
תשובות...

לא ולא....

אתה צריך להוציא אישור תנועה זמני. אגב, האישור הזה תוקפו רק לנסיעות לצורץ טיפול ברכב ולא לטיולי שבת נניח!

כמו כן לרכב ללא טסט אסור לעמוד בחוץ מהסיבה היחידה שאין לו ביטוח ואם מישהו ניתקל באוטו שלך הוא יכול ליתבוע אותך!

גילי

דיברתי עם אלק בטלפון ואני רוצה לחדד נושא מסויים,

האוטו שלי חונה קבוע בחניה ציבורית ברחוב. אם ניגמר לי הטסט ולא הספקתי לחדש אותו במהלך (לדוגמא) חודשיים אז אסור לו לעמוד בחניה הציבורית ?? האם אני יכול לקבל קנס על כך ?

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לא תקבל כל עוד לא בדקו אותה במסוף . תדאג שתיהיה לך תמיד מדבקה של טסט בתוקף( גש לאיפה שמחליפים שמשות יש שם מלא מדבקות של טסטים בתוקף).

אם חס וחלילה מיהו מקבל מכה מהאוטו שלך גם אם הוא אשם לא יהיה לך ביטוח

• תוכן חדש...