Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במהלך הנסיעה אני שומע, לפעמים, את הגלגלים חורקים, כאשר אני נוסע בקו ישר ובעיקר כאשר אני מבצע פנייה. החריקות לא נשמעות בכל נסיעה, אלא פשוט הולכות ובאות. בנוסף, אני מרגיש שהמרחק בלימה של הרכב מהרגע שאני לוחץ על הבלמים הוא יותר מדי ארוך והרכב לא מגיב ישירות לבלימה ולוקח לו כמה שניות כדי לעצור עצירה מלאה (הרגשה פנימית).

לפני חודשיים ניגשתי למוסך מורשה, כשהתחיל לי החשש שהאוטו לא בולם כמו שצריך.

במוסך האשימו את הרפידות האחוריות והחליפו אותן לחדשות וטענו כי אין לי יותר מה לחשוש מבלימות.

הדבר הכי מוזר הוא שאחרי שהייתי במוסך, החריקות התחילו והצטרפו למרחק הבלימה הגדול, שבגללו הלכתי למוסך.

הצמיגים של האוטו הם יחסית חדשים (חמישה חודשים) והם מלאים, ז"א לא חסר בהם אוויר.

חשוב לציין שאני לא נוטה להרוס את הבלמים ובכלל מתנהג בעדינות עם המכונית.

השאלה שלי היא: האם אני, חובבן, יכול לבדוק מה הבעיה מבלי לפרק את הגלגלים, לפני שאני ניגש למוסך ?

בכלל, האם שווה לי לחזור למוסך ולהגיד להם שהם לא פתרו לי את הבעייה ? האמת שאני לא יודע אם הבעיה היא בבלמים מאחורה או מקדימה, יש דרך לזהות?

אני פשוט מפחד שאולי אני "מדמיין" את כל עניין מרחק העצירה...

אם הבעיה בבלמים מאחורה, אז אני חוזר למוסך מורשה בטענה שהם לא פתרו לי את הבעיה ויש לי עדיין אחריות על החלקים. אם הבעיה היא אחרת, אני אפנה למוסך לא מורשה (כבר הספקתי להפגע מהמחירים של VW).

מדובר בפולו ידנית שנת 2000 עם 67 אלף קילומטר בלבד.

אשמח לעצות.

פורסם

אתה שומע את הגלגלים חורקים או את הבלמים חורקים?

אם מדובר בחריקות (או שריקות בעצם) מהגלגלים בזמן שאתה לא לוחץ על הבלם ובעיקר בזמן פנייה - אז כנראה שאלו פשוט צמיגי זבל שצורחים ברגע שהם רואים סיבוב. (כתבת שהם מלאים אוויר בלחץ הנדרש, אז זו האפשרות היחידה).

אם אתה שומע שריקות מהבלמים בעת לחיצה על הדוושה, אז כנראה שבאמת צריך להחליף רפידות. בכל הנוגע לתחושה בבלימה כאילו הרכב לא עוצר כמו פעם - זה יכול להיות מנוזל בלמים, אוויר במערכת וכולי - קח את האוטו למוסכניק שאתה סומך עליו לבדיקה מקיפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האמת שזה די מוזר, אני שומע את השריקות גם כשאני עושה פנייה וגם כשאני לוחץ על הבלמים...זה די מוזר. יש איזושהי דרך לבדוק את זה לפני שאני לוקח את האוטו למוסך

?

פורסם

אלו שריקות שונות. בזמן פנייה, מהגלגלים נשמעות מעין צווחות שמלמדות שהם נתונים בעומס צידי (או סתם עשויים מגומי זבל, מהסוג שמחזיק לנצח אבל מספק אפס אחיזה).

בזמן בלימה נשמעות שריקות בתדר מאוד גבוה, שמעידות על רפידה לקראת סוף חייה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

O.K, בוא נדבר על השריקה שנוצרת בעת שאני לוחץ על הבלם. עוד הפעם, היא לא מופיעה בכל פעם שאני לוחץ על הבלם, אלא לעיתים.

הבנתי שבמכונית שלי נידלקת נורה ברגע שהרפידה היא לקראת סוף חייה והנורה לא דולקת (למרות שברור שעדיף לא לסמוך על זה).

האם זה שהשריקה מופיעה רק לעיתים ולא כל פעם אומר שהרפידה עוד לא גמורה?

ואיך מזהים אם השריקה היא מקדימה או מאחורה?

פורסם

אני הבנתי את הכוונה שלך...

אני בילבלתי בין הנושאים.....הרעש בפנייה עם הצמיגים לא משנה לי, כי גם ככה הוא מאוד חלש והוא קיים לעיתים מאוד רחוקות.

מצד שני, המקרה שאני מדבר עליו. השריקה בזמן הבלימה, אצלי היא די חלשה ולא צורמת באוזניים והיא גם כמו שאמרתי, לא מופיעה בכל בלימה.

אני מאמין שרפידה לקראת סוף חייה משמיעה רעש ממש צורם שאי אפשר להתעלם ממנו, נכון?

פורסם

מתי שאתה שומע רעש מאוד צורם זה אומר שהגעת לברזל כבר, וזה לא מומלץ כי אז צריך להחליף גם רפידות וגם דיסקים, ואם אתה מחליף את הרפידות בזמן אז במידה והדיסקים במצב טוב לא תצטרך להחליף גם אותם, לפי מה שאתה מסביר אז או שמגיעה קיצן של הרפידות או שהדיסקים עקומים ובזמן הבלימה הם שורקים כי השיפשוף ברפידה הוא לא אחיד

פורסם

אולי התקינו רפידות זבל על דיסקים ישנים שזה השילוב הכי גרוע שיכול להיות ומתכון מנצח לשריקות למרות שעל פניו הרפידה נראת חדשה.

פורסם

אני לא מאמין שעשו את זה, כי זה אחרי הכל, מוסך מורשה די גדול.

בכל אופן, בדקתי שוב את העניין והגעתי למסקנה שממש אין כמעט בכלל רעש, כאשר אניה בולם. במידה ויתגבר הרעש, אני אלך למוסך לבדיקה.

תודה רבה לכולם.

• תוכן חדש...