Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה היה לנו שם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואללה לא, תודה לאל לא עברתי שום טראומה שקשורה לערבים. פשוט לא חסר מקרים שהיו בשנים האחרונות שבהם ערבים מכרו נשק, ערבים נכנסו עם מישהו לשטחים ואח"כ אותו המישהו נהרג שם, וכ"ו וכ"ו. וכן כשאני נכנס לכפר ערבי אח עיר ערבית ע"ע נצרת, ע"ע עכו, לא אני לא מרגיש בטוח.

שמעתי על שני מקרים שאנשים פחדו להיכנס לנצרת אחרי המהומות, חוץ מזה לא שמעתי עוד ולי יש הרבה חברים שבאים לנצרת רק לאכול חומוס :)

עכו היא עיר מגוונת וכנ"ל גם חיפה אז גם שם אתה מפחד ?

אתה מפחד לנסוע ולשבת במושבה הגרמנית בחיפה ? - כל לפעמים יש כל מיני ערסים שמסתובבים שם אבל זה כבר עניין אחר .

לא יודע עם מי עובד אחמד טיבי ועם מי לא, אבל הוא כבר מזמן היה צריך להיות שם בשטחים ולא בכנסת בירושלים, כנ"ל לגבי בשארה, בראכה, וכל שאר החברי הכנסת הערבים.

אחמד טיבי עובד עם המוסד הישראלי ואני לא ארחיב בעניין הזה למרות שהוא דיי ידוע - לפחות אצל רוב הערבים-

בקשר לשאר , למה הם צריכים להיות בשטחים ? ולמה הם צריכים להיזרק מהכנסת ?

בגלל שהם ערבים או בגלל שדעותיהם מנוגדות לשלך ?

למרות שאני מודה שאין אף מפלגה ערבית שאני יכול להגיד שהיא מייצגת אותי או את מחשבותיי בכלל אף אחת מהן אבל זה לא סותר שאתה חיי במדינה דמוקרטית וזכותם להביע את מה שהם רוצים .

טוב לי נמאס לטחון מים, איש איש באמונתו יחיה. יודע מה? כמובן כל אחד חיי לפי מה שהוא מאמין מי יתן ועוד 20-30 שנה נוכל לשבת ביחד על כוס קפה ולהיות חברים לי יש כבר הרבה - אפילו יותר מערבים- ובינתיים אתה מוזמן לכוס קפה בכל זמן ושכולם יחיו בשלום (מבלי שנחזיר חצי מהמדינה שלנו), אבל במציאות של היום אני לא רואה את זה קורה. אני מקווה שאתה טועה

12345

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אומר לך את האמת פאדי,גם אם נעשה שלום עם הערבים אני בספק אם זה יחזיק,כי אצל הערבים המנטליות שונה,מחר יקום מנהיג אחר ויחליט שכל ההסכמים לא תקפים ונחזור אל נקודת ההתחלה.

ביום שהערבים יתחילו קצת להתנהג כמו ארצות המערב,אולי אז יקרה איזשהו שינוי במזרח התיכון.

הבעיה שאתם לא מבינים שלפני 1948 חיו פה יהודים,הארץ הזאת היתה מלאה ביצות ואפילו דרכים סלולות בקושי היה פה,לא היה פה שום מדינה מסודרת ושלא ימכרו לנו ולכם לוקשים,לך תשאל את ה"ווקף" ,שמוצא עתיקות של יהודים בהר הבית בני אלפי שנים ופשוט מנפץ אותם כדי למחוק כל זכר לעבר היהודי בארץ ישראל!

קודם תקבלו את העובדה שחיו פה יהודים לפני 1948,אחרי זה שיהיו מוכנים לפשרות ,רק אחרי זה נוכל לדבר על שלום סופי.

פורסם
אני אומר לך את האמת פאדי,גם אם נעשה שלום עם הערבים אני בספק אם זה יחזיק,כי אצל הערבים המנטליות שונה,מחר יקום מנהיג אחר ויחליט שכל ההסכמים לא תקפים ונחזור אל נקודת ההתחלה. אם תקרא את מה שכתבתי בעיון תבין שאני כבר התייחסתי לנקודה הזו והסברתי שהתשובה היא לא במנהיגים אלא באנשים ובעם עצמו

ביום שהערבים יתחילו קצת להתנהג כמו ארצות המערב,אולי אז יקרה איזשהו שינוי במזרח התיכון.

הבעיה שאתם לא מבינים שלפני 1948 חיו פה יהודים אני לא אמרתי את זה ! ,הארץ הזאת היתה מלאה ביצות ואפילו דרכים סלולות בקושי היה פה כי האנשים חיו בפשטות ובלי יותר מידיי תסבוך,לא היה פה שום מדינה מסודרת ושלא ימכרו לנו ולכם לוקשים בוא אני אסביר לך משהו , כן היתה מדינת פלסטין וכן היה עם פלסטיני שחיי באדמה הזו ועובדה כל הפליטים בכל מדינות ערב , ולא לא היתה "ממשלה" וכוח החוק היה מקומי ברוב האזורים ,לך תשאל את ה"ווקף" ,שמוצא עתיקות של יהודים בהר הבית בני אלפי שנים ופשוט מנפץ אותם כדי למחוק כל זכר לעבר היהודי בארץ ישראל! אני לא אשאל שום ווקף על כלום כי קודם כל אני לא מוסלמי וחוץ מזה דת היא הדבר האחרון שמעניין אותי בכל העולם הזה !

אני יודע הרבה יותר ממה שאתה חושב על המדינה הזו , אני מכיר אנשים שקנו יהודים את רובי אדמות הכניסיה בירושלים כי הם שיחקו על בטריארק היווני אז, ומכיר גם דברים חדשים .

אני יודע שאת העיר שבה אבי נולד ולמשפחה שלנו היו רוב האדמות כבר כמעט מחוקה מעל האדמה - אם בא לך לבצע מחקר אז השם שלה היה "מעלול" - .

את סבא שלי אני מבין ושומע , הוא נולד בסוריה - בגולן הם ברחו במלחמה אחרי הרג אנשים לחיפה ואז גם שם הם נרדפו והוא ברח לנצרת. הוא לא רצה שדודה שלי תברח מחיפה כשהיא היתה מופגזת כי הוא אמר שזה מה שהישראלים רוצים שתברחו מהערים שלהם , ולטענתו גם ב 48 הישראלים תקפו ערים בהרג ראשוני של כמה תושבים והשאירו פתח מאחרו לבריחה כדי שכולם יברחו מישראל - וכך ישראל לעשות בלבנון כשהיא השאירה מקום לבריחת מחבלים .

היו יהודים בישראל ואף אחד לא טוען שלא אבל היתה מלחמה שבה ישראלים רצו לקבל את ישראל השלמה וקיבלו חלק ממנה בכוח ...

וזהו תם ונשלם , כיום קיימת מדינת ישראל ולדעתי זה דבר שלא ישתנה לעולם. עכשיו היא צריכיה לדעת איך לחיות עם השכנות שלה בשלום כדי שתוכל להתקיים.

קודם תקבלו את העובדה שחיו פה יהודים לפני 1948,אחרי זה שיהיו מוכנים לפשרות ,רק אחרי זה נוכל לדבר על שלום סופי.

היו יהודים בישראל לפני 48 , אבל לא בכל הארץ כמו שהיא כיום, אני לא בא להגיד שצריכים לוותר על הכל חוץ מתל אביב ועוד כמה מוקדים (אין לי כוח לחפש מפות עכשיו ) אבל בזמנו יהודים התרכזו במקומות אסטרטגיים לפי כמה מפות שראיתי **הכי ברורה היתה זו ל 1922 אבל לך תחפש עכשיו**

נ.ב האדמות של הכניסייה לא נמכרו באופן מלא כמכירה כי אסור לאף בן אדם למכור אדמת כניסייה אבל הם השכירו את האדמות ל 999 שנים !

עוד פיסת מידע שאולי תעזור לך בלהבין, 90% מרחוב העצמאות בחיפה שייך לכניסייה והוא הושכר ל 99 שנה בלבד - כן ובמחיר זנות . אבל איך אתה תדע את זה .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

-לפני 48 הוצעה חלוקת הארץ שהיתה מאוד נדיבה לצד הערבי, הערבים לא הסכימו ואמרו "היהודים לים".

-גם ההורים שלי נולדו בסוריה,הם ברחו ממנה לישראל,בעיקר בגלל שהנוצרים רגמו אותם באבנים כל פסח,המוסלמים בכל מלחמה היו מחרימים אותם ולא מוכרים להם סחורה,המודיעין הסורי בכל מלחמה היה מחרים מכשירי רדיו מהיהודים,לוקח כמה גברים לכלא מלקה אותם ומשחרר אותם בתום המלחמה עם ישראל. (אבותיי ברחו בכל אסיה והמזרח התיכון ממקום למקום ,בגלל היותם יהודים,עד שהגיעו לישראל).

-אנחנו מוכנים לשלום מזמן,האם הערבים מוכנים? אני בספק.

-גם לי יש מכרים ערבים,בעיקר דרך העבודה,יש ביננו דו קיום אני לא צריך שלום רשמי בשביל זה.

-חזרת על המילה "השפלה" בהקשר להסכמי שלום,הבעיה המרכזית אצל הערבים שאצלם "שלום" פירושו חולשה וכניעה לאוייב,זו אחת הסיבות המרכזיות שאין שלום הרבה זמן,אין שום השפלה בהסכם שלום לאף צד!

-ארצות ערב הן האחרונות בעולם שאפשר להגיד שדעת העם קובעת,אצל הערבים המלך/דיקטטור/בעת'/מה שלא יהיה הוא הקובע,דעת העם לא מעניין אותם (ראה אירן והעם שלה נטול החופש,ראה סוריה והמיעוט העלוואי ששולט ועוד...).

פורסם
בוא אני אסביר לך משהו , כן היתה מדינת פלסטין וכן היה עם פלסטיני שחיי באדמה הזו ועובדה כל הפליטים בכל מדינות ערב , ולא לא היתה "ממשלה" וכוח החוק היה מקומי ברוב האזורים .
עיוות קל של ההיסטוריה.

אם נלך אחורה עד ימי הביניים , אז שטח ישראל דהיום היה נתון בידי הצלבנים , ואח"כ עבר (בכח הזרוע) לידי צלח א-דין.

מאוחר יותר כבשה האימפריה העות'מאנית את שטח ישראל (1517) , ושלטה במשך 400 שנה. ב-1917 נכבשה הארץ ע"י כוחות האימפריה הבריטית בראשות הגנרל אלנבי, עד 1948.

בשום שלב (גם לא הרבה לפני) - לא הייתה מדינה פלשתינית. למען האמת - היו אלה יותר משפחות מקומיות שהיוו כל אחת כפר (כמו השבטים הבדואים , רק בלי לנדוד). אם נדייק עוד יותר - מלבד כמה ערים מרכזיות בודדות , רוב שטח ארץ ישראל היה כפרים מבודדים , בלי חשמל/מים וכו' - וזאת עד הגעת המפעל הציוני , בעיקר מזמן העלייה השלישית והלאה (ובשטחי יהודה ושומרון אפילו עד שנות ה-70).

היהודים רכשו בזמן דמדומי השלטון התורכי שטחים רבים מידי הבעלים המקומיים (ערבים) באותו זמן , בכסף מלא , תוך קבלת קושאן מהשלטון באיסטנבול.

אפשר להיכנס לויכוחים עד שחר ההסטוריה כעת , אבל העובדה היא שעל אותה פיסת אדמה מבקשים לחיות שני עמים.

הברירה היא בין מלחמה לעולמי עולמים , בה שני הצדדים יפסידו (וזה לא משנה מי ינצח צבאית. ההפסד הוא גם כלכלי , ערכי ובחיי אדם) - לבין נוסחה כלשהי לחיים משותפים לשני העמים.

אף אחד לא צריך לאהוב את העם שלצידו. אני גם לא מת על ערבים , אבל אני לא מת על ערבים גזענים (אלה שרוצים לחסל אותי בשל מוצאי היהודי הם גזענים בשבילי) - בדיוק באותו אופן בה אני מתעב יהודים גזענים.

אנחנו צריכים להגיע לצורת מחייה כלשהי בשטח הזה - כי אף אחד משני העמים הללו לא ייעלם (ותשכחו מהאשליות של "לגרש את כל הערבים לירדן/יהודים לים". זה לא יעבוד).

אם אפשר להגיע להסכם שלום וגבולות נורמליים - מה טוב , ולא - שתי מדינות מופרדות. מי שירצה לעבור מצד לצד ישתמש בדרכון - כמו כל שתי מדינות שכנות לא ידידותיות זו לזו.

בכל מקרה- מצב בו שני העמים מעורבבים בעודם במצב חצי מלחמה (במקרה הטוב), לא יעבוד.

פורסם

שמר, סחתיין על הידיעות בהיסטוריה, אני מניח שככה זה שאתה הרגע סיימת כיתה י'.

כן היינו פה, לא היינו פה, כן פלסטין, לא ירושלים, ערבים, יהודים, שמענו כבר הכל, ראינו את הרוב, אכלנו חרא מכל הכיוונים, מה עכשיו ? יש פתרון ? דו קיום אפשרי ?

המונח "ערבים" לא מוצא חן בעיני.

יש לי חברים "ערבים" ויש אנשים שב"SHIT LIST" שלי שהם ערבים. ערבי זה קודם כל בן אדם, אם קוראים לו נסראללה והוא מעוניין במוות לעם היהודי אז מבחינתי מגיע לו ולכל מי שנמצא ברדיוס של 30 ק"מ ממנו למות. אבל אם קוראים לו אחמד והוא עוזר לדוד שלי בגינה אז הוא יכול להיות החבר הכי טוב שלי. בן אדם זה בן אדם, גם יהודים יודעים לשים סכינים בגב, גם ערבים יודעים, גם רוסים, ספרדים, גרמנים, אמריקאים, סינים, אפגאנים וכל בן אדם באשר הוא אדם. אינטרסים זה הכוח המניע העיקרי ולא יעזור לאף אחד כלום.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
בן אדם זה בן אדם, גם יהודים יודעים לשים סכינים בגב, גם ערבים יודעים, גם רוסים, ספרדים, גרמנים, אמריקאים, סינים, אפגאנים וכל בן אדם באשר הוא אדם.
יפה אמרת! :mm_yeah:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שמר יש לך כמה טעויות בהיסטוריה הכוללת ואני לא הולך להתווכח על אף אחת מהן כי כבר נכנסתי לדיון הזה יותר מידיי פעמים וזה פשוט בזבוז זמן כי לכל צד יש היסטוריה משלו כנראה, כבר המצאתי מסמכים שמוכחים את טענתי , וגם אחרים הציגו את הצד היהודי בעניין הזה וזה פשוט שנוי במחלוקת.

כמו שאמרת ההיסטוריה שייכת להיסטוריה ! ואנחנו אנשי היום וצריכים לחיות זה לצד זה .

הבעיה נוצרת כשמתחילים להבדיל בין בני אדם בגלל דת ולאום, למרות הכל אתה כן אמרת שאתה לא ממש אוהב ערבים בלי סיבה.

את האמת אני אישית לא מרגיש שום קרבה לשום מקום בישראל או במדינות ערב ! ועל זה כבר תהיה לי תגובה קצת יותר מפורטת בזמן קצת יותר נורמאלי

איציק ההצעה היתה צודקת לא היתה צודקת אותי לא מעניין כיום, פשוט כי זה היסטורייה ואת ההיסטוריה אי אפשר לשנות אפשר רק ללמוד ממנה .

ובקשר להסכם שלום של ישראל מול מדינות ערב ,

בוא נביא דוגמא קטנה :

אתה כיום בעל עסק מסחרר ושולט ברוב נתח השוק שלו, ויש לך כמה חברות שעובדות מולך - כמו קלבני משנה -

ואתה צריך להגיע איתם להסכמה בקשר לעבודה, מי לדעתך יקבל את מה שהוא רוצה ?

כמובן אתה כי אתה זה שנמצא בעמדת כוח, אתה זה ששולט ואתה מכתיב איך העניינים יתנהלו כי אחרת לקבלני המשנה שלך אין עם מי לעבוד .

יש יתורונות ויש חסרונות בעמדת הכוח, החיסרון פה הוא שהצד החלש יותר לא יכול לדרוש את מה שהוא רוצה והוא תמיד ירגיש מקופח , הישראלים כיום נמצאים בעמת כוח אפילו אחרי המלחמה הזו , ועל ישראל להכתיב איך העניינים יתנהלו, היא זו שצריכה לוותר יותר למרות הכוח שלה כדי שתוכל להגיע להסכם שגם הצד השני יקבל אותו בלי שיהיו לו רגשי נחיתות בהסכם הזה .

ובקשר לעם בארצות ערב, העם הוא זה ששולט בסופו של דבר לא משנה מה יהיה.. אם אתה רוצה שלום אז אתה צריך שלום שהעם יקבל אותו כי לא משנה מי ילשוט במדינה אם העם מקבל אז גם המושל יקבל אותו . הבעיה נוצרת כשאשר העם לא מקבל והמנהיג כן מקבל בגלל אינטרסים שלו , מצריים למשל היא דוגמא בעניין הזה .

ההבדל ביני לבין אחדים פה שאני מתייחס לבני אדם כבני אדם, דת לדעתי היא אחת הבעיות הכי גדולות בעולם ! והרוב המוחלט של המלחמות בעולם הזה מקורם הדת .

אני לא מבדיל בין ערבי או יהודי אני לא מבדיל בין נוצרי למוסלמי ואני לא מבדיל בין אשכנזי ספרדי מרוקאי או פולני ! הבן אדם הוא העיקר ותוו לא

בבית אירחנו כמה חברים יהודים מחיפה , סידרנו לאחרים חדרים בבתי מלון בנצרת במחירים זולים כי בעלי המלונות בנצרת חברים עם השפחה ובכלל לא היה מבחינתו הבדל .

הכוונה לחברים זה לא חברי עבודה, בכלל אני לא מתייחס לאנשים שיש לי קשרי עבודה איתם כחברים . אני מדבר על האנשים עצמם, אני מדבר על שיי מתל העדשים שמתקשר אליי כל פעם כשנופלים פצצות באזור, אני מדבר על אסף שמרים אליי טלפון כדי לוודא על שלומי אני מדבר על בני אדם שהם פשוט מאוד חברים שלי אישית ללא קשרי עבודה בכלל .

בעיה תמשיך ותגדל כל עוד אנשים חושבים שיש הבדל בין בני אדם בגלל דת או לאום

ובקשר להודעה של דניאל, אני מסכים ב 100%

Henry Miller

פורסם
הבעיה נוצרת כשמתחילים להבדיל בין בני אדם בגלל דת ולאום, למרות הכל אתה כן אמרת שאתה לא ממש אוהב ערבים בלי סיבה.

יכול להיות שהניסוח שלי לא היה הכי מוצלח בעולם. הכוונה הייתה שאני לא אוהב ערבים , אבל את הגזענים שבהם (שמחפשים להרוג יהודים-באשר הם) באותה מידה שאני לא אוהב יהודים גזענים (ראה אחת התגובות הקודמות שלי כאן בשרשור).

מי שבן אדם - אני אסתדר איתו , ולא משנה אם הוא בן לאום/דת/עדה אחרת.

לעומת זאת - מישהו שיאיים על שלום הקרובים אליי , יזכה לסכין בין הצלעות , גם אם יהיה בעורקיו דם כחול או שיגוייר כהלכה.

מקווה שזה ברור עכשיו.

פורסם

שמר ,

לכל בן אדם יש דעות קודומות ולכל בן אדם יש קוו מחשבה שונה מהאחרים שהוא פשוט גדל איתו בסביבה שלו ובחיי היום יום שלו .

אני לא מאמין שכל מי שמצהיר שהוא לא גזעני אפילו אם זה רק קצת גזעני מדבר אמת וזה לא בגלל מקרים או חיכוכים שהיו להם עם האוכלוסייה האחרת במדינה אלא פשוט כך הם גדלו .

דוגמא :

לפני כשנה חבר שלי התחיל ללמוד באוניברסיטה בירושלים, גר במעונות ולא ממש הסתדר עם כולם במיוחד כמה מהימנים ששנאו אותו בגלל היותו ערבי .

סמסטר השני התחיל, הוא כבר חבר של כולם ואני אגיש בחור אחד שממש שנא את רק את המבטא של מילה ערבי .

אני בא לביקור בירושליים וכשהייתי אצל החבר קיבלנו הזמנה! כן יצאנו שנינו למאחזר של "נער הגבעה" כפי שהוא מייצג את עצמו ועשינו על האש ושתינו והיה סבבה , אותו בחור ששנא ערבים רק בגלל היותם ערבים . כיום ההגדרה שלו השתנתה , הוא שונא ערבים מוסלמים ודווקא ערבים נוצרים הם אחלה של אנשים!

עדיין יש אצלו גזענות ממה שהוא חיי וממה שהוא רואה וממה שהוא מרגיש מסביבו, זו לו בושה ואני יכול להבין אנשים גם אם הם גזעניים! אני לא סובל אנשים גזעניים אבל דווקא מי שמשנה את דעתו ואפילו בקצת מתקבל בברכה כי לדעתי ככך שאנשים יכירו אחד את השני יותר לעומק הם יבינו שאלה פשוט בני אדם !

לימוד וחינוך הוא המפתח לכל הסכסוך הזה לדעתי ובזה אני מאמין .

נ.ב בקשר להבהרה שלך נתקבל ביתר בירור :)

Henry Miller

פורסם

פאדי תבין משהו. לא כל הערבים חושבים כמוך. הלוואי וכולם היו חושבים כמוך בדרך של שלום.

אבל,

הבעייה היא שאתה מדבד על התקדמות ומודרניזציה אבל אתה בעצמך עדיין תקוע.

כל פעם אתה מזכיר "קיפוח" ו"ההסכם לטובת היהודים" אז מה? מה עוד אפשר לתת לפלשתינאים?

ברק רצה לתת להם 100 אחוז מהשטחים וחצי ירושלים מה לא טוב? 2 מדינות אחת לצד השנייה.

אבל המנהיגים היו חזירים ורצו יותר. סלח לי אבל אנשים כאלה מבינים רק בכוח בסופו של דבר כי את השלום הם לא רצו!

כמה שזה יישמע לך מוזר ערבים אני לא שונא. לא לזה חונכתי למרות שגדלתי בבית דתי!

אתה בנתיים זה שעושה הכללות ואומר שאנחנו שופטים לפי דת אבל אצלי בבית ספר הדתי לא חינכו לשינאת ערבים אלא לשלום והציורים שהיינו מציירים בכיתה ב' היו של יונות שלום ולא של שאהידים!

אתה יכול לבוא לנגב ועם כל זה שיש פשע במגזר הבדואי בוא למוסכים ולשוק העירוני וגם לבית החולים ולאוניברסיטה (הם מקבלים לימודים בכמעט חינם) וכד' ותראה מהו דו קיום יום יומי כי הבדואים עובדים כאן ויש בניהם הרבה אנשים טובים ואתה יכול ללא כל בעיות להיכנס לישוב בדואי (חוקי כמו תל שבע, חורה, רהט בשעות האור כמובן לא שהעבריינים וסוחרי הסמים יוצאים החוצה) ולקנות מהם דברים בזול או לתקן את האוטו בזול.

אבל הבעייה בכל מקום בעולם היא סטיגמה. ברגע שמישהו יראה בן אדם עם כיפה על הראש מקלל או מתנהג לא יפה, או יראה מישהו שניראה כמו חרדי עושה את אותו הדבר מה הוא יגיד? הוא יגיד "אהה זה דתי זה? זה יהודי זה? ככה כל הדתיים/חרדים מתנהגים" ובגלל זה יש שנאה לחרדים ברחוב וזה מגיע למצב שבן אדם חילוני רק רואה חרדי עוד לפני שהוא פותח את הפה הוא כבר שונא אותו!

כנ"ל לגביי ערבים ובדואים. הבדואים לפחות כפופים למערכת חינוך שהיא לא מסיתה לרצח יהודים.

יש בניהם פשע והרבה אבל לפחות מאצלהם יש מאמץ למגר אותו בניגוד למה שהולך ברשות! אני מתנדב במשמר האזרחי ורק שתדעו לכם שיש המון מהמגזר הבדואי שמתנדבים על חשבון הזמן הפרטי שלהם ועוזרים המון אם זה באבטחה כנגד גניבות מיישיבים יהודים, משטרת תנועה, יחידות מיוחדות וכד'.

אצל הפלשתינאים יש הסתה גם בחינוך בבית. ברגע שבן אדם רואה הפגנה שמשתתפים בה המון פלשתינאים וזורקים אבנים וילדים קטנים יוצאים לזרוק בקבוקי תבערה מה הוא יגיד? הוא יגיד "הפלשתינאים, אלה חיות וכו'...".

נכון, אנחנו יודעים שזה לא ככה אבל בגלל קומץ מקבוצה מסויימת כל הקבוצה סובלת אבל אם הקבוצה (ואני לא מדבר רק על ערבים אלא גם על יהודים)תציב כללים ברורים ולא תיקח על עצמה אחריות למעשהו של אדם כזה או אחר אז הסטיגמות ייפחתו.

אתה יודע פאדי שמעתי על מקרה מאיזה מישהו שהתחילו המהומות באוקטובר 2000, שבעבר המאוד רחוק בן אדם פלשתינאי נפצע וחיילי צה"ל טיפלו בו ופינו אותו לביה"ח. שהתחילו מהומות אוקטובר 2000 האיש כבר היה סבא ונתן הוראה לכל הילדים והנכדים שלו לא לצאת למהומות לאחר שהוא שמע שהם יצאו והם כיבדו את דבריו ולא יצאו למהומות. אבל היום כבר מי מכבד "מילה" של סבא/אבא? יש עוד חייה כזו או שארגוני הטרור מאיימים עליהם?

אז בעבר הרחוק שהוא ניפצע וצה"ל טיפל בו זה אומר שצה"ל רצה להרוג אותו? צה"ל רוצה להרוג אזרחים חפים מפשע? לא! החמאס לעומת זאת כן רוצה לרצוח אזרחים חפים מפשע!

הבעייה היא גם במגזר הבדואי שאין כבר שייח שייתן הוראה לא לעשות משהו וכולם באמת יקשיבו לו. זה כבר חלף ועבר. היום לשייח אין מעמד כמו פעם.

אם אתה אומר שהשלטון זה הבעייה ולא האזרחים אז כמו שהם יוצאים להפגנות נגד ישראל שיצאו להפגנות נגד הרשות וישרפו אותם חיים את אלה שהורסים את השלום כי בנתיים אצלנו השב"כ נילחם בארגוני טרור יהודים שרוצים לרצוח ערבים חפים מפשע!.

אני מקווה שאני טועה אבל בנתיים ניראה שהמצב הזה נוח להם שהרשות לוקחת להם את כל הכספים ומממנת טרור.

עריכה: שלא יהיה לך כל ספק, אינני גזען. למדו איתי בשכבה בדואים וכאלה שההורים שלהם משתפ"ים,

עם כל זה שהם יודעים שאני בדעה ימנית הם מכבדים אותי ואני אותם. עד היום שהם רואים אותי ברחוב, במועדונים, הם והאחים הקטנים שלהם שלמדו גם באותו בית ספר תמיד באים וצוחקים איתי ומדברים ותאמין לי אין הבדל בנינו. ואני דתי, רק שתהיה בעניין.

אבל ברגע שיקום מישהו ויגיד שצריך להשמיד יהודים לא יהיה מנוס מלהשמיד אותו כי זה דבר לא מקובל ואין מה לעשות. אחמדינג'אד, נסראללה אבו טיר וחבריהם הם ממשיכי דרכו של היטלר (וכמו שכתבתי רק אתמול אחמדינג'אד עשה תערוכת קריקטורות על השואה)

פורסם

לכל אלה שמספידים את המלחמה ונגררים אחרי הנהי והבכי של "תבוסה".

אי אפשר כעת לדעת מה תוצאות המלחמה כי "דיפלומטיה היא המשך המלחמה באמצעים אחרים".

לכן צריך קצת סבלנות, גם מצד התקשורת וגם, שומו שמיים, מצד הפוליטיקאים.

תוצאות המלחמה ייבחנו בעוד כשנה ורק אז נוכל לדעת אם השגנו את מטרות המלחמה.

מטרתה העיקרית של המלחמה היתה לבצע שינוי אסטרטגי ותודעתי אצל אויבינו ובכל העולם. אני מניח שהתוצאה הזאת הושגה, ובגדול. תמונת רחוב מופצץ בבירות אולי עושה לא טוב לקיבה האנינה של כתב ה BBC, אבל שולחת איום מפורש למשקיע הסעודי ולמליונר המושחת הלבנוני. גם בדרום, ברור הוא כי מה שהיה כבר לא יהיה עוד.

כמו שנאמר כאן, תמיד אויבינו הכריזו על "נצחון מפואר". מצחיק היה לראות את נשיא לבנון מברך את החיזבאללה על "נצחון" כשהוא עומד בצנטרום של הבירה שלו ההרוסה.

אנחנו עושים בירור נוקב וטוב שכך, זו האיכות שלנו. אבל מראה ביירות ההרוסה, נסראללה המסתתר, לעומת חיפה שניזוקה קלות ואולמרט שהולך חופשי ברחוב, זה מה שיוצר את ההבדל ואל תתנו לפוליטיקאים משוחדים ולתקשורת המוטה לשנות לכם את העובדות.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני, תראה את אסד. תראה איך הוא מתגאה ורוצה לגאול את רמת הגולן בידיים סוריות ולא מפחד (ימכשימו)

אתם יודעים מה? עם כל הבלאגן וההפסד כביכול אני לא מפחד. יודעים למה?

בבקשה:

http://www.youtube.com/watch?v=Yf39qkvwOhU

(פורסם כאן בעבר אבל אני מקווה שמדינות ערב יידעו, וזה עוד מ- 86, לכו תדעו מה כבר יש עכשיו)

פורסם
כל פעם אתה מזכיר "קיפוח" ו"ההסכם לטובת היהודים" אז מה? מה עוד אפשר לתת לפלשתינאים?

ברק רצה לתת להם 100 אחוז מהשטחים וחצי ירושלים מה לא טוב? 2 מדינות אחת לצד השנייה.

אבל המנהיגים היו חזירים ורצו יותר. סלח לי אבל אנשים כאלה מבינים רק בכוח בסופו של דבר כי את השלום הם לא רצו!

מה דעתך שדווקא זה כן סוכם עם הפלשטינים - אתה תאמין ? לא נראה לי אבל בכל מקרה ההסכם הזה נתקבל אצל הרשות אז .

כמה שזה יישמע לך מוזר ערבים אני לא שונא. לא לזה חונכתי למרות שגדלתי בבית דתי!

אתה בנתיים זה שעושה הכללות ואומר שאנחנו שופטים לפי דת אבל אצלי בבית ספר הדתי לא חינכו לשינאת ערבים אלא לשלום והציורים שהיינו מציירים בכיתה ב' היו של יונות שלום ולא של שאהידים!

לא עשיתי הכללות, או לפחות לא התכוונתי לבצע הכללות ואם יש משהו ספיציפי אז תפנה אותי - אני פשוט רואה שכתבתי יותר מידיי ביומיים האחרונים באשכול הזה ;)

אתה יכול לבוא לנגב ועם כל זה שיש פשע במגזר הבדואי בוא למוסכים ולשוק העירוני וגם לבית החולים ולאוניברסיטה (הם מקבלים לימודים בכמעט חינם) וכד' ותראה מהו דו קיום יום יומי כי הבדואים עובדים כאן ויש בניהם הרבה אנשים טובים ואתה יכול ללא כל בעיות להיכנס לישוב בדואי (חוקי כמו תל שבע, חורה, רהט בשעות האור כמובן לא שהעבריינים וסוחרי הסמים יוצאים החוצה) ולקנות מהם דברים בזול או לתקן את האוטו בזול

אתה שוב מדבר על יחסי עבודה או קנייה/מכירה/תיקון ולימודים ועדיין לא מדבר על דו קיום ממשי .

בל הבעייה בכל מקום בעולם היא סטיגמה. ברגע שמישהו יראה בן אדם עם כיפה על הראש מקלל או מתנהג לא יפה, או יראה מישהו שניראה כמו חרדי עושה את אותו הדבר מה הוא יגיד? הוא יגיד "אהה זה דתי זה? זה יהודי זה? ככה כל הדתיים/חרדים מתנהגים" ובגלל זה יש שנאה לחרדים ברחוב וזה מגיע למצב שבן אדם חילוני רק רואה חרדי עוד לפני שהוא פותח את הפה הוא כבר שונא אותו!

סטיגמות תמיד יהיו בדרך זו או אחרת, אי אפשר למחוק משהו שנקרא סטיגמה ... גם אני נזהר מחרדים/דתיים ולא בגלל הדת אלא בגלל משהו אישי שבו קבוצת חרדים פשוט "גנבו לנו" הרבה מאוד כסף ובמשך 10 שנים לא הצלחנו לחלץ את הכסף מהן בגלל כל מיני תחבולות בבתי משפט , אבל אני עדיין לא פוסל אף בן אדם בגלל הדת ובכלל לאחרונה נפגשתי עם הרב רוויץ שהוא חבר של אבי ואפילו קראתי איזה חוברת שהוא כתב על איך שהוא רואה את ישראל בעתיד, הוא בן אדם הגון וטוב לב אבל הפגיעה הקשה שהיתה לנו עם החבורה שגנבה ממנו עדיין משאירה אצלי אישית "הרתעה" מסויימת שנחלשת עם השנים .

כנ"ל לגביי ערבים ובדואים. הבדואים לפחות כפופים למערכת חינוך שהיא לא מסיתה לרצח יהודים.

גם למערכת החינוך אצל הערבים אין הסתה לרצח יהודים בישראל

יש בניהם פשע והרבה אבל לפחות מאצלהם יש מאמץ למגר אותו בניגוד למה שהולך ברשות! אני מתנדב במשמר האזרחי ורק שתדעו לכם שיש המון מהמגזר הבדואי שמתנדבים על חשבון הזמן הפרטי שלהם ועוזרים המון אם זה באבטחה כנגד גניבות מיישיבים יהודים, משטרת תנועה, יחידות מיוחדות וכד'.

כמו בכל מקום ואתה מביא דוגמאות שאתה מכיר בלבד מהסביבה שלך ולי יש דיי הרבה חברים שדווקא התנדבו במשטרה/מד"א בנצרת עלית

אצל הפלשתינאים יש הסתה גם בחינוך בבית. ברגע שבן אדם רואה הפגנה שמשתתפים בה המון פלשתינאים וזורקים אבנים וילדים קטנים יוצאים לזרוק בקבוקי תבערה מה הוא יגיד? הוא יגיד "הפלשתינאים, אלה חיות וכו'..."

למה הם זורקים אבנים ?

למה יש להם את הדחף לעשות את זה ?

אתה יודע פאדי שמעתי על מקרה מאיזה מישהו שהתחילו המהומות באוקטובר 2000, שבעבר המאוד רחוק בן אדם פלשתינאי נפצע וחיילי צה"ל טיפלו בו ופינו אותו לביה"ח. שהתחילו מהומות אוקטובר 2000 האיש כבר היה סבא ונתן הוראה לכל הילדים והנכדים שלו לא לצאת למהומות לאחר שהוא שמע שהם יצאו והם כיבדו את דבריו ולא יצאו למהומות. אבל היום כבר מי מכבד "מילה" של סבא/אבא? יש עוד חייה כזו או שארגוני הטרור מאיימים עליהם?

אז בעבר הרחוק שהוא ניפצע וצה"ל טיפל בו זה אומר שצה"ל רצה להרוג אותו? צה"ל רוצה להרוג אזרחים חפים מפשע? לא! החמאס לעומת זאת כן רוצה לרצוח אזרחים חפים מפשע!

את הסיפור הזה לא שמעתי אבל הוא כן ממחיש את מה שאני אומר!

במקרה הזה אותו סבא/אבא או מה שלא יהיה הבין שהמצב לא כפי שארגוני טרור בצהירים ומראים, הוא הבין והשכיל והוא הסיבה שבגללה לא יצאו ילדיו לרחובות!

הוא למד והפנים ולכן הוא הבדיל ולא הסכים עם מעשי החבורה ברחובות ולא הסכים להוציא את ילדיו איתם .

אם במקרה אחר סבא/אבא אחר היה נפגע מחיילי צה"ל נעצר ע"י צה"ל או בכלל אחד ממקורביו נפגע מצה"ל הוא היה יוצא ביחד עם הילדים לרחובות כדי להתנגד .

לא עם ערבים אלימות לא עוזרת בטח עם ערבים שקבל קיבלו על הראש הרבה מאוד וכבר אין להם הרבה מה להפסיק .

הבעייה היא גם במגזר הבדואי שאין כבר שייח שייתן הוראה לא לעשות משהו וכולם באמת יקשיבו לו. זה כבר חלף ועבר. היום לשייח אין מעמד כמו פעם.

לא יכול לענות מכיוון שאיני יודע

אם אתה אומר שהשלטון זה הבעייה ולא האזרחים אז כמו שהם יוצאים להפגנות נגד ישראל שיצאו להפגנות נגד הרשות וישרפו אותם חיים את אלה שהורסים את השלום כי בנתיים אצלנו השב"כ נילחם בארגוני טרור יהודים שרוצים לרצוח ערבים חפים מפשע!.

זו התמונה שאתה רואה , אך פלשטיני רואה שהיהודים סגרו לו את כל המעברים, הוא מוקף מכל הכיוונים ופוגעים בהם ללא הרף. השב"כ נילחם בהם והורגים אנשים כל יום - בממוצע לאחרונה היו 7-8 הרוגים בכל יום (היה איזה יום כשהיתה מלחמה בלבנון שבה נהרגו 28 אנשים ) אבל זה כבר שיא בחודש האחרון , בגלל היהודים הפלשטינים נהרגים, אין להם אוכל ועבודה והם לא יכולים לצאת מהבית בבטחה.

התמונה שאתה רואה זה לא מה שהפלשטינים רואים, אתה יכול לטעון שזה לא נכון ושזה שטות וזה שטיפת מוח וזה וזה זוה אבל בסופו של דבר לא הארגון הוא זה ששולט, אם העם שם יפנים שהארגונים לא עוזרים לו אלא פוגעים אז הם כבר לא יתמכו בו ואין ארגון שיכול להתקיים בלי תמיכה של אוכלוסייה

אני מקווה שאני טועה אבל בנתיים ניראה שהמצב הזה נוח להם שהרשות לוקחת להם את כל הכספים ומממנת טרור

כבר כתבתי יותר מפעם, הרשות מושחטת ומכורה לגמרי! אותי כבר שמעת הרבה יותר מפעם אחת שישראל צריכה לתרום היא זו שצריכה לוודא ואם היא חייבת אז גם לבצע את הבנייה של האזורים הפלסטיינים , היא זו שצריכה לעזור לחברה להיבנות מחדש כדי שתוכל לקבל אימון שלהם אחרת זה לא יגמר ועוד כוח לא יעזור וישראל מנסה את הכוח איתם כבר יותר מחמישים שנה זה פשוט לא הפיתרון

עריכה: שלא יהיה לך כל ספק, אינני גזען. למדו איתי בשכבה בדואים וכאלה שההורים שלהם משתפ"ים,

עם כל זה שהם יודעים שאני בדעה ימנית הם מכבדים אותי ואני אותם. עד היום שהם רואים אותי ברחוב, במועדונים, הם והאחים הקטנים שלהם שלמדו גם באותו בית ספר תמיד באים וצוחקים איתי ומדברים ותאמין לי אין הבדל בנינו. ואני דתי, רק שתהיה בעניין

משתפ'ים הם הליכלוך של המדינה, הרוב במוחלט הם משפחות פשע/ערסים/סוחרים ותוו לא, אכיפת החוק נגדם שולית ואף אחד לא אוהב להתעסק איתם (מנסיון)

חברי כנסת לא מוכנים להתערב איתם בכלל ש"הם לא רוצים ללכלך על מי שעזר למדינה"

המשטרה לא מתערבת מתוך חשש ! תאמין או לא אבל בפעם הראשונה אני שומע את הציטוט הזה של מפקד במשטרה (בחיפה למי שזה באמת מעניין) שהם פשוט מפחדים מהם כי יש להם נשק, הם לא מבינים מה זה חוק , והם פשוט יקלעו לקרב באמצע העיר חיפה (המקרה הפרטי שאחד ממכרי נקלע בו )

בכלל זה לא ממש לעניין אבל כפי שהוסבר לי וכפי שראיתי המשתפ"ים בדרך כלל הם הזבל שישראל מנסה להתחמק ממנו וכל בעל תפקיד מתרחק מהם כמו אש - סתם לידע כללי .

אני לא מנסה להכליל בהם פשוט זה מה שהחוויתי וזה מה שנאמר לאבי בזמנו מידי בכירים במשטרה ~ ובממשלה , יש יוצאים מהכלל אבל מהרושם שמכולם קיבלתי וזה הרבה מאוד אנשים זה מה שנתקע לי בראש

מטרתה העיקרית של המלחמה היתה לבצע שינוי אסטרטגי ותודעתי אצל אויבינו ובכל העולם. אני מניח שהתוצאה הזאת הושגה, ובגדול. תמונת רחוב מופצץ בבירות אולי עושה לא טוב לקיבה האנינה של כתב ה BBC, אבל שולחת איום מפורש למשקיע הסעודי ולמליונר המושחת הלבנוני. גם בדרום, ברור הוא כי מה שהיה כבר לא יהיה עוד.

כמו שנאמר כאן, תמיד אויבינו הכריזו על "נצחון מפואר". מצחיק היה לראות את נשיא לבנון מברך את החיזבאללה על "נצחון" כשהוא עומד בצנטרום של הבירה שלו ההרוסה.

בני תרשה לי לתקן את דבריך, ביירות לא הרוסה !

הרוחב הדרומי של ביירות הרוס לגמרי ושטוח לחלוטין אבל בשאר ביירות כמעט ולא היה פגע - היו שני בניינים שהופצצו בביירות שהן לא ברובע הדרומי עצמו (מידע ממשפחתה של דודה שלי שגרה בצפון ביירות ומכמה חברות לעבודה של אחותי הצעירה שהיא מדברת איתם מלבנון )

מי שניצח בקרב התקשורתי הוא לבנון בלי צל של ספק , הקרב התקשורתי הערבי התנהל בצורה מעולה ודחק את התקשורת הישראלית הציד בלי שום בעיה !

משרד החוץ של ישראל לא הצליח אפילו בניסיון הנואש לשכנע את הקהילה העולמית הנוצרית שנסראללה פגם בנצרת במכוון , למרות שזה היה מבחינה מעשית משהו שדווקא אפשר לתפוס עליו גל באופן תקשורתי ולמרות ההתגייסות ההמונית במשרד החוץ לצורך הסברה זו שאני בכלל לא הרגשתי בקיומה!

מה שנפגע בלבנון הוא התשתית אבל ביירות עצמה עדיין חייה אבל לא בועטת בגלל שרוב התיירים כבר ברחו .

בני, תראה את אסד. תראה איך הוא מתגאה ורוצה לגאול את רמת הגולן בידיים סוריות ולא מפחד (ימכשימו)

אתם יודעים מה? עם כל הבלאגן וההפסד כביכול אני לא מפחד. יודעים למה?

איתמר נראה לי שפיספסת את הפואינטה של אסד שדווקא אותה אני כבר אמרתי כמה פעמים

הוא אמר בהמשך הדורות !! יוחזר הגולן לסוריה, כי במשך הזמן ישראל תיחלש ומכל בחינה הגיונית ריאלית אין ביכולת ישראל להתמודד מול כל העולם הערבי אלא שהיא צריכה לחיות לצידו בדו קיום ושלום .

חוץ מזה פצצות אטום כבר לא ביג דיל, כמה ראשים גרעניים "אבדו" כשברית המועצות נפלה ?

התשובה היא המון !

כמה נמכרו ? כמה נמצאים בידי מי ומה בדיוק ?

אף אחד לא יודע אבל אני וכל אחד יכול לנחש .

ישראל חייבת שלום בסוף , ועדיף כמה שיותר מהר

Henry Miller

פורסם

רוצה דוגמא של דו קיום? בבקשה:

היום נירשמה ילדה ערבייה לגן של אמא שלי שמגיעה מחוץ לבאר שבע מאחד הישובים כאן בנגב. האמא של הילדה יודעת שאנחנו יהודים, דתיים, ולמרות זאת בחרה להביא את הילדה שלה לכאן!

לפנייה היו עוד 2 ילדים ערבים.

תשמע זה שחוסמים להם את המעברים זה לא כי בא לנו. זה כי יש פיגועים. כבר כתבתי את זה אבל לפני שהגיעו האלה ששטפו להם ת'מוח כולם הלכו וקנו סחורות רק מעזה!

כל הבית הקודם שלנו שבנינו- צינורות, בלוקים, הכל- מעזה.

הרתכת של אבא שלי שהיא כבר עובדת מעולה עם 0 תקלות כבר מעל 30 שנה- מעזה.

והדוגמאות עוד רבות. (כמו שכתבתי טיפולים לרכבים היו עושים רק בעזה ויכלת לצבוע את האוטו קומפלט צביעה מקצועית ב- 1500 שקל אפילו להחליף צבע וכולל פירוק של כל המכלולים ברכב ככה שהאוטו יוצא חדש!)

זה יכל להמשיך כך אבל בגלל הפיגועים זה ניפסק וחבל.

• תוכן חדש...