Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחרונה התחלתי להתעניין במערכת לרכב שלי

הייתי שמח לשמוע את דעתכם בקשר למפרט הבא

אלפיין 9854R

לגבי הרמקולים: לא סגור,

1. FLI (איך הם ב3 WAY, ובקומפוננט)

2. INFINITY (רפרנס\קאפפה\סיריוס?)

3. BOSTON, יקרים, אך האם הם שווים את ההשקעה?

4. MOREL

אני מציין שאני מחפש איכות גבוהה, ולאו דווקא "עוצמה"

בנוסף אני חולה על "תדרים" נמוכים, הייתי שמח לקבל המלצה לסאב תואם

וכמובן מגברים שיתאימו למערכת (אשמח לקבל הצעות בכל התקציבים)

בנוסף, את הבניה אני יעשה בעצמי (יש לי לא מעט ידע וכלים)

פורסם

קודם כל גם למורל וגם לבוסטון יש סדרות נמוכות וגבוהות , השאלה היא מה התקציב שלך וההגברה שלך ?

בגדול קומפוננט ואלמנטים בכלל הם עיניין של טעם הכי טוב שתשמע לפני שאתה קונה ותיתן לאוזן שלך להחליט.

פורסם
שלום, לאחרונה התחלתי להתעניין במערכת לרכב שלי

הייתי שמח לשמוע את דעתכם בקשר למפרט הבא

אלפיין 9854R רדיו דיסק מצויין

לגבי הרמקולים: לא סגור,

1. FLI (איך הם ב3 WAY, ובקומפוננט) חברה בת של VIBE הבריטית חברה מעולה אבל הייתי ממליץ לך בתוספת קטנה כבר לקנות את המקור וללכת על VIBE SE-K SERIES

2. INFINITY (רפרנס\קאפפה\סיריוס?)אם יש לך מספיק כסף והגברה ראוייה אז קאפפה למרות שגם הרפרנס נותן תמורה נאותה למחיר

3. BOSTON, יקרים, אך האם הם שווים את ההשקעה?שמעתי רק מעט אז אני לא יכול להגיד לך במדיוק אבל במחיר שלהם אתה יכול להביא דברים טובים אחרים

4. MOREL זה תלוי באוזן שלך,אני אישית לא מת על מורל בכלל אבל יש פה כאלה שיגידו לך רק מורל, לדעתי תשמע ואז תחליט

אני מציין שאני מחפש איכות גבוהה, ולאו דווקא "עוצמה"

בנוסף אני חולה על "תדרים" נמוכים, הייתי שמח לקבל המלצה לסאב תואם

וכמובן מגברים שיתאימו למערכת (אשמח לקבל הצעות בכל התקציבים)

בנוסף, את הבניה אני יעשה בעצמי (יש לי לא מעט ידע וכלים)

סאב הייתי ממליץ לך ללכת על קיקר L5 L7 אבל הם יקרים (יש לי את הL5 ואני ממש מרוצה)

אם אתה מחפש משהו זול יותר אז גם קיקר CVR

ד''א לא אמרת משהו לגבי הגברה איזה מגברים אתה הולך לקנות או שכבר יש לך ככה ההמלצה יכולה להיות לא רלוונטית בכלל.

וגם תקציב לא הזכרת פה אז זה עוד בעייה.

ואני סיימתי פרוייקט בנייה עצמית כרגע אם אתה רוצה רעיונות, קח קישור לבנייה שלי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=124932

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

א. תודה על התגובות

ב. עכשיו שאני יודע קצת יותר, אני יעשה עוד "סיבוב" ונראה לאן העסק מתפתח..

בינתיים הכיוון שלי זה האלפיין, קומפוננט של הרץ (לפי מה שהבנתי הם מיוצרים באיטליה בעבודת יד?)

לגבי הסאב, האם מומלץ לשים 2 סאבים קטנים, או אחד גדול? ואיך זה בדיוק יסתדר עם ההגברה?

שאלה כללית: האם כדאי לערבב מספר יצרנים, או כדאי להשאר עם יצרן אחד?, כלומר האם הערבוב יגרום לשינוי כלשהוא בסאונד, או שאין לזה חשיבות?

לגבי התקציב

אני מתכוון לקנות כמה שיותר רכיבים בפעם אחת (להתחלה, HU, קומפוננט אחורי ומגבר)

השלב הבא יהיה קומפוננט קדמי, סאבים, מגבר, קבלים.

אני מעדיף להשקיע בתור התחלה במעט חלקים איכותיים , מאשר להביא את הכל , אבל באיכות ירודה.

בקשר למיקום הרמקולים:

קדמיים, מתחת לרגליים של הנהג והנוסע (בהמשך לדלת, פנימה)

אחורי - על המגש

פורסם

א.רוב ההרץ מיוצר במזרח למעט הליין הגבוהה

ב.אין שום בעיה לערבב מוצרים לא מאותה חברה כי לרוב כל חברה מתמחה במשהו אחר

פורסם
א. תודה על התגובות

ב. עכשיו שאני יודע קצת יותר, אני יעשה עוד "סיבוב" ונראה לאן העסק מתפתח..

בינתיים הכיוון שלי זה האלפיין, קומפוננט של הרץ (לפי מה שהבנתי הם מיוצרים באיטליה בעבודת יד?)לפני שאתה מחליט רצוי ואף רצוי מאוד שתשמע מה אתה קונה, כי יכול להיות שלמישהו זה סאונד מעולה ולך זה רק סבבה ובאסה לשפוך המון כסף על משהו שאתה לא יודע מה הוא בכלל.

למרות שהרץ חברה מעולה.

לגבי הסאב, האם מומלץ לשים 2 סאבים קטנים, או אחד גדול? ואיך זה בדיוק יסתדר עם ההגברה?

מה אתה רוצה מהבאס שלך?אתה רוצה דיוק או שירעיד את האוטו? 2סאבים תמיד עדיפים על אחד אבל זה גם תלוי איזה למשל קיקר סולו באריק יותר טוב בתיבה כפולה של P2 או 2 פיונירים.

לא הייתי שם סאב 15 אינץ אם הייתי מחפש דיוק.יש פה הרבה פרמטרים שאתה צריך לקחת בחשבון. כמו תיבה פתוחה תיבה סגורה וכו'.לגבי ההגברה רצוי מונובלוק במיוחד אם יש לך סאב כפול .ואתה צריך לחשב את עומצת המגבר לפי הסאבים שיש לך אם יש לך נגיד שני C12 שכל אחד מהם הוא 150 RMS רצוי שתיקח מונו שמוציא לפחות 250 RMS או 300.

שאלה כללית: האם כדאי לערבב מספר יצרנים, או כדאי להשאר עם יצרן אחד?, כלומר האם הערבוב יגרום לשינוי כלשהוא בסאונד, או שאין לזה חשיבות? זה תלוי מאוד אבל באופן עקרוני אין יותר מידי חשיבות.לא משהו שצריך לשנות לך את סדר העדיפויות.

לגבי התקציב

אני מתכוון לקנות כמה שיותר רכיבים בפעם אחת (להתחלה, HU, קומפוננט אחורי(למה קומפוננט אחורי ?יותר חשוב קומפוננט קידמי בהרבה.אחורי תביא מאוחר יותר) ומגבר)

השלב הבא יהיה קומפוננט קדמי, סאבים, מגבר, קבלים(אין צורך בקבל תקרא בFAQ של הפורום אם אתה לא הולך להשתתף בתחריות ואתה לא מביא סאב של 1000 RMS אין לך צורך בקבל ).

אני מעדיף להשקיע בתור התחלה במעט חלקים איכותיים , מאשר להביא את הכל , אבל באיכות ירודה.

בקשר למיקום הרמקולים:

קדמיים, מתחת לרגליים של הנהג והנוסע (בהמשך לדלת, פנימה)נקרא גם קיק פנל

אחורי - על המגש

מה התקציב שלך למגברים?

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

שוב תודה על המידע, אם כך

השלב הראשון הוא HU, קומפוננט קדמי בקיק פנל (תודה על השם המקצועי)

ומגבר

התקציב שלי למגבר הראשון נכון להיום הוא כ1000 ש"ח

אשמח לקבל הצעות למגבר בשביל סט קומפוננט

בקשר לבאסים, איני מחפש סאב של 15" שיקפיץ את הרכב, אני מחפש איכות ודיוק, אם כי

רצוי שיהיה גם חזק

עוד שאלה, האם כדאי לקנות מגבר בעל 4 יציאות בשביל 2 סטים של קומפוננט

או רצוי מגבר יחיד לכל סט? (אני מניח שאפשר לחסוך קצת בכסף בעסק הזה)

• תוכן חדש...