Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גפ"מ לרכב אספנות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקבות ערנותו של חבר הפורום אסף....מסתבר שמאתמול ניתן להתקין גפ"מ בכל רכב!!

למתעניינים יש כתבה ב

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3285248,00.html

אם כמה בעלי וולו 144/164 יתארגנו יחד- נוכל כנראה להשיג התקנה במחיר מוזל

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה כמו לשים ביצה על שולחן עם שלוש רגליים

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם
זה כמו לשים ביצה על שולחן עם שלוש רגליים
מזה ביצה עם שלוש רגליים...?

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

השימוש בממיר קטליטי החל בארה"ב בשנת 1975.

אני מאמין ששינוי החוק כן ייתן עם הזמן פתח לרכבי אספנות שיעברו הסבה לגפ"מ.

אסף

פורסם

נכון להיום העניין אינו רלוונטי לרכבי אספנות.

קשה לי להאמין שיש בארץ רכב אספנות אחד עם ממיר קטליטי. נכון שרכבים שנמכרו כחדשים בארה"ב החל משנת 75 צויידו בממיר, אבל הסיכוי שהממיר נשאר ברכב הוא אפסי. אני מכיר לפחות 2 MGB "אמריקאיות" שהגיעו לארץ לפני שנים, ומייד העיפו להן את הממיר.

השאלה תהיה רלוונטית באזור שנת 2020... ועד אז החוק יכול להשתנות 20 פעם.

נכון הוא שרכב אספנות שייובא מארה"ב בשנים הקרובות, ובהנחה שמותקן בו עדיין הממיר, יוכל לעבור הסבה לגאז. רק שלא ברור לי איזה אספן יפגע בצורה כה משמעותית במקוריות הרכב, כדי לחסוך כמה גרושים בנסיעות הכף שלו.

לגבי היוזמה של jlavi2002 להתאגדות בעלי וולבו 144/164 - תבדקו קודם אם יש לכם ממיר (והתשובה למיטב ידיעתי היא - לא).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אספן יפגע בצורה כה משמעותית במקוריות הרכב, כדי לחסוך כמה גרושים בנסיעות הכף שלו.

זה בהחלט ניסוח אליטיסתי מתנשא ומעליב!

להחזיק מטע של פגרי מתכת מחלידים במשק - זו אספנות

להחזיק מכונית במוסך וליסוע 1000קמ בשנה- זו אספנות

לנסוע יום יום...12000קמ בשנה - זה כדי לחסוך כמה גרושים....

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

רוצה גפ"מ לרכבי אספנות?בבקשה.

התכבד נא וגש למשרד התחבורה ותנסה לשכנע אותם עד כמה הדבר נחוץ לרכבי אספנות ש 90% מהם אכן נוסעים 1000 ק"מ בשנה,וממש לא מעניין אותם הנושא,ובצדק.

בודדים קנו מכונית אספנות על מנת לעשות בה שימוש יום יומי מאסיבי,ובייחוד בעלי מכוניות בעלות נפח מנוע גדול יחסית.

כשקניתי את ה 144 שלי ידעתי בדיוק מהי צריכת הדלק שלה,ולמרות שהיא בשימוש כמעט יום יומי,העיניין לא מפריע לי,ושיקולי חיסכון היו די זניחים אצלי.

אם הייתי מחפש מכונית חסכונית הייתי קונה פיאסטה או מיני.

ה 164 צורכת הרבה דלק,וזה כלל לא משנה אם היא מתודלקת בבנזין,גפ"מ,וויסקי סקוטי או נפיחות עיזים.

וחוץ מזה,אתה מצפה שמישהו יעשה עבורך את העבודה?ידאג לך שתוכל לעשות שימוש בגפ"מ או ידאג לך לבנזין מוזל?!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אספן יפגע בצורה כה משמעותית במקוריות הרכב, כדי לחסוך כמה גרושים בנסיעות הכף שלו.

זה בהחלט ניסוח אליטיסתי מתנשא ומעליב!

להחזיק מטע של פגרי מתכת מחלידים במשק - זו אספנות

להחזיק מכונית במוסך וליסוע 1000קמ בשנה- זו אספנות

לנסוע יום יום...12000קמ בשנה - זה כדי לחסוך כמה גרושים....

לגבי הנסיון שלך ליחס לי תכונות אישיות כאלה או אחרות - אני לא חושב שיש לך זכות לכך, אבל ניחא, זו מדינה דמוקרטית :? ...

לעצם העניין: יש להבחין בין ההגדרה החוקית של רכב אספנות, לבין ההגדרה ה"תחביבית".

לפי רוח החוק, רכב אספנות הוא כזה שלא מיועד לשימוש יום-יומי של בעליו, אלא לצורך תחביב ונסיעות כף. לכן החוק מוכן גם להקל על הדרישות הכספיות והחוקיות מהרכבים האלו. אישור בלמים אחד בשנה, פטור ממעבדת מכון התקנים, ביטוח מוזל - כל אלו לוקחים בחשבון שהרכב נוסע הרבה פחות מרכב רגיל. כדי לוודא שאכן כך יהיה אופי השימוש ברכב, קבע המחוקק גם את ההגבלה המפורסמת על שעות הנסיעה. אם הרכב שלך עושה 12,000 ק"מ בשנה, נוצרת למשל רמת בלאי שלא מצדיקה לדעתי את הפטור משני אישורי מוסך בשנה. מדוע רכב בן 28 צריך להביא שני אישורים, ורכב אספנות בן 31 מביא רק אישור אחד? פשוט מאד - רכב האספנות אמור לנסוע פחות, ולסבול מפחות בלאי.

עכשיו נעבור להגדרה ה"תחביבית" - אני מסיר את הכובע בפני אנשים שמשתמשים ברכב ישן ככלי תחבורה יום-יומי (ומגיעים ל-12,000 ק"מ בשנה). זו בהחלט דרך לגיטימית לממש את התחביב הזה, אבל - רכב כזה לא מתאים לרוח חוק רכבי האספנות - הוא נוסע יותר ולכן יש לו סיכוי סטטיסטי גבוה יותר להיות מעורב בתאונות, יש לו בלאי גבוה יותר ולכן הוא צריך להיבדק כמו כל רכב מיושן אחר. לדעתי יש גם פתרון חוקי פשוט לענין - לא רושמים אותו כרכב אספנות, וחסל. אם אתה בחרת לממש את התחביב שלך ע"י שימוש אינטנסיבי ברכב, כל הכבוד, ואז אני גם מבין את הצורך שלך בהסבה לגאז, אבל אל תשתמש בסטאטוס שקבעו עבור חובבים מהסוג שלי. אנשים כמוך לא זקוקים (ולדעתי גם לא זכאים) לסטאטוס "רכב אספנות". אתם ממילא משתמשים ברכב ככלי יום-יומי. הנקודה היחידה היא שזה עולה יותר, אבל כבר ציינתי בעבר שאי-אפשר להחזיק את המקל בשני קצותיו.

לסיכום - בעל רכב הרשום כ"אספנות" בדרך כלל לא נוסע הרבה, ולכן לא יזדקק להסבה לגאז כי החסכון שלו זניח (שלא לדבר על הפגיעה ברכב - אבל זו זכותו). בעל רכב קלאסי שנוסע הרבה כנראה יכול לחסוך לא מעט מגפ"מ, אבל לדעתי ממילא אין סיבה שיהנה מהקלות של סטאטוס אספנות. הסטאטוס הזה לא נועד ל"פרופיל שימוש" כזה.

אגב - כאזרח "סתם", וללא קשר לעובדה שאני אוהב מכוניות ישנות לא פחות ממך - למדינה יש אינטרס ברור שרכבים ישנים לא ישמשו לתחבורה יום-יומית. הם פחות בטוחים ומזהמים יותר. אני מעדיף שביום חורף יסע מאחורי רכב מודרני עם ABS, מאשר מישהו עם רכב בן 40, אפילו אם הוא משופץ למשעי. יש פחות סיכוי שהוא יכנס בי מאחור.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לדעתי העובדה שרכב נמצא בשימוש יום יומי אינה משנה את הגדרת האספנות שלו.

יש מי שמחזיק רכב אספנות בגלל עניין אישי ברכב מהעבר, יש מי שמחזיק אותו בגלל צורה חיצונית, יש כאלו שאוהבים מכניקה ישנה ויש אחרים שסתם הזדמנה להם מציאה.

אני באופן אישי מחזיק לי מאזדה ליום יום, גם היא בלי גפ"מ, אבל זה אני וזו היכולת הכלכלית שלי.

אחרים ? כרצונם.

באומנות כמו באספנות. אין דבר כזה שאין דבר כזה.

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

פורסם

זה בהחלט ניסוח אליטיסתי מתנשא ומעליב! -לא, רק מציאותי, ותקרא את מה שכתבתי בהמשך.

להחזיק מטע של פגרי מתכת מחלידים במשק - זו אספנות -כן. מה לעשות- לא לכולם יש כסף לשפץ את כל מה שיש להם. ועדיין- מילה "אוסף" אינה מגדירה את מצב המוצר, שאוספים.

להחזיק מכונית במוסך וליסוע 1000קמ בשנה- זו אספנות -כן. כי מראש מחזיקים אותה לתחביב בלבד!

לנסוע יום יום...12000קמ בשנה - זה כדי לחסוך כמה גרושים.... -אם נוסעים 12000 ק"מ בשנה- כמו שקובי אמר- זה לא ממש אספנות. נכון, שהאוטו נשאר עדיין קלאסי, אבל הוא כלי תחבורה יומיומי, על כל היוצא מכך.

תרשה לי גם לא להסכים איתך בחלק מהדברים, התשובות בכחול.

בעיניי- יותר מלגיטימי להפוך את הרכב לגז במיקרה שלך, כמו שגם שאר המכוניות הישנות וחדשות, ללא הבדל בשנה, גודל מנוע או ממיר. ויותר ממטומטם מצד המדינה לאסור הסבה לרכב כלשהו, בתנאי כמובן, שתעשה במקום מסודר ועם בדיקות מחמירות! מישהו אגב, יכול להסביר לי, מה הקשר לממיר קטליטי?

הוויכוח כאן היה לא על הזכות לרכב כלשהו לעבור לשימוש בגז, ולא על הזכות של הבעלים "לפגוע במקוריות"- הוויכוח היה על הזכות להיקרא "רכב אספנות", ולקבל את כל ההטבות היוצאות מכך! וכאן יש לחלקינו אי-הסכמות "קלות": בעיניי, ובעיניי הרבים האחרים- "רכב אספנות"- זהו רכב, שלא נעשה בו שימוש יומיומי, ומוחזק לצורך התחביב בלבד! וכל רכב, שמשמש כ"יומיומי"- אין לו זכות להיקרה "אספנות"! "קלאסי"- כן! "אספנות"- לא! הרי, הוא לא מוחזק לצורך האוסף בלבד, אלא ככלי תחבורה לכל דבר! אז למה אני, למשל, ורבים אחרים, צריכים לשלם, נניח על הקטנוע מסכן כמה אלפים לביטוח, ומישהו אחר עובד עם ווספה- "אספנות" כשליח?- וראיתי דברים כאלה! -זה נראה למישהו צודק? זה לא, שכואב לי או למישהו אחר כאן, שמישהו נהנה, ואני לא- הבעיה, שהוא נהנה בדרך של "קומבינה"- וזה באמת כואב, כי רובנו לא יעשו את זה לא כי לא יכולים, אלא כי זה לא מוסרי! זה כמו, נניח, לעקוף את הפקק בשוליים- רוב הסיכוי, שלא ייתפסו אותך, אבל רובנו גם לא יעשו את זה, כי זה לא הוגן כלפי האחרים, שעומדים! (אני מדבר בשם עצמי, אבל אני בטוח, שרבים יסכימו איתי).

ולא, אני בטוח לא בא בגישה "אליטיסטית"- הלוואי, והייתי יכול להעיד על עצמי, שאני אפילו מתקרב ל"אליטות"!:?

לסיכום: הלוואי, ויכולנו כולנו לעביר את הרכבים הישנים לגז. היה הרבה פחות זיהום הסביבה. מה לעשות- ויש עדיין מלא מכוניות ישנות וחדשות, שמזהמות את הסביבה בצורה מחרידה. נכון, שלמדינה יש לכאורה אינטרס לצמצם את הכמות רכבים הישנים, אבל לאסור להם להתקין גז- בעיניי, זו לא הדרך!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יש מי שמחזיק רכב אספנות בגלל עניין אישי ברכב מהעבר, יש מי שמחזיק אותו בגלל צורה חיצונית, יש כאלו שאוהבים מכניקה ישנה ויש אחרים שסתם הזדמנה להם מציאה.

אני באופן אישי מחזיק לי מאזדה ליום יום, גם היא בלי גפ"מ, אבל זה אני וזו היכולת הכלכלית שלי.

אחרים ? כרצונם.

באומנות כמו באספנות. אין דבר כזה שאין דבר כזה.

כן, אבל חלק מהעניין של ה"אספנות" האמיתית - זה שרכב הוא לא כלי תחבורה יותר! אם הוא כן- אז הוא כבר לא ממש אספנות! וזה כלל לא משנה, שבעל הרכב מחזיק אותו, כי אוהב אותו ונהנה לנהוג בו. תאמין לי, שלו היה לי כסף וצורך אמיתי ליקנות, נניח, פורד פוקוס לנסיעות יומיומיות- הייתי מחזיק אותו, ומאד נהנה ממנו, כי זה האוטו, שאני מאד אוהב. ואני כבר לא מדבר על המרצדס, או משהו בסיגנון.

להבדיל, אגב- בעיניי, המושג "האספנות" פחות קשור דווקא לשנתון של הרכב - ניקח, לדוגמה, את אותו הפוקוס, בן, נניח 4- בשמחה הייתי לוקח אותו אך ורק כחלק מה"אוסף", לו הייתי יכול להרשות זאת לעצמי, ולו בגלל שאני מאד אוהב את האוטו הזה! ובעיניי זה היה אז "רכב אספנות" אמיתי! ואני חושב, שהיה צודק, לו הייתי גם יכול לקבל עליו את כל ההטבות של ה"אספנות"- כמובן, אם באמת היה אצלי רק בשביל האוסף!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
העובדה הזו אולי לא משנה את ההגדרה של התחביב שלך, אבל היא בהחלט משנה את ההגדרה החוקית של רכב אספנות. אתה יכול להיות אספן של מכוניות קלאסיות, אבל אם אתה נוסע עליהן יום-יום הן לא ראויות להגדרה הזו, כולל כל ההטבות שמתלוות אליה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...