Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באפלואז שלי גילתי לאחרונה שהוא מאבד מים (נוזל קירור) וכך באמצע נסיעה המנוע התחממם לי, אך לאחר שהוספתי לו מים אחרי שהוא התקרר המנוע נרגע, חשבתי שיש נזילה או טרמוסטט תקוע, אבל כאשר באתי למוסך הוא אמר לי שצריך לעשות ראש מנוע מאחר ויש לחץ חזק בצינורות.

השאלה שלי : האם באמת הבעיה היא בראש מנוע - או שאולי זה נזילה מאיזה מקום (כי המוסכניק לא מצא נזילה וגם הטרמוסטט הוא אומר שהוא טוב) ואם הבעיה בראש אז לאן נעלמים המים שחסרים?

ואולי כדי למשוך עוד עם הרכב, מכיוון שלבנתיים רק בנסיעות ארוכות הוא עושה לי בעיות חשוב לציין כי המחיר שהוא רוצה על ראש מנוע הוא זול יחסית למקומות אחרים 650 ש"ח

פורסם

ישר לראש מנוע, איך הוא קובע דבר כזה?!

מי זה המוסך הזה...?

תבדוק את הרדיאטור שלך,רוב הסיכויים ששם בעייתך, לך למכון רדיאטורים,לא למוסך,ותאמר להם את בעייתך.

כמו כן תבדוק מכסה רדיאטור.

פורסם

לפני כחודש ביצעתי ניקוי רדיאטור, כך שזה לא מהרדיאטור ולא מהטרמוסטט.

והמוסכניק הזה אומר שכאשר הוא נוגע בצינורות שעוברים מהרדיאטור למנוע הם קשיים במיוחד זה מראה שיש לחץ על המנוע ולכן האיבוד מים הוא בגוף המנוע ולכן צריך לעשות ראש מנוע (בתוצאות הבדיקה של קניית הרכב הם אמרו שיש לחץ יתר במערכת הקירור)

פורסם

תעשה כמו שדוד שלי עושה

קח משאבה תוציא תפקק *** תפקק = את הפקק *** מאיפה שאתה מחבר את המים ותתחיל לתת לחץ אוויר

ככה קצת כל פעם

ותנסה לחפש מאיפה נוזל

Renault Clio RSi 1995 :evil:

פורסם

[quote=noans אבל כאשר באתי למוסך הוא אמר לי שצריך לעשות ראש מנוע מאחר ויש לחץ חזק בצינורות.

תיקון טעות : הוא (המוסכניק) התכוון שצריך לעשות -'פקום ראש' ולא ראש מנוע

פורסם

תעשה בדיקה פשוטה, פתח את פתח מילוי המים ותתניע את האוטו.

תסתכל לתוך הפתח מילוי, אם המים גועשים ורועשים, אכן בעיה באטם ראש.

יש מספר בדיקות נוספות לשלול או לאשר את הבעיה, בכל מקרה (ואני לא מאמין שאני אומר את זה), 650 ש"ח זה מחיר זול מדי, משהוא פה מסריח לי.

אם כבר עושים ראש אז חייבים לשלוח את הראש ליישור (או לפחות בדיקה שהוא ישר) ומומלץ מאוד להחליף את רצועת הטיימינג (את הכיוון הוא חייב לעשות בכל מקרה ועלות הרצועה הוא כמה עשרות בודדים של שקלים).

אם הוא עושה את כל זה ב 650 ש"ח, נא לפרסם מי המוסך וכל חברי הפורום ינהרו לשם בהמוניהם.

מאחר ואני קצת סקפטי, יש לוודא מה הוא עושה בדיוק עבור ה 650 ש"ח האלה.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה שלי : האם באמת הבעיה היא בראש מנוע - או שאולי זה נזילה מאיזה מקום (כי המוסכניק לא מצא נזילה וגם הטרמוסטט הוא אומר שהוא טוב) ואם הבעיה בראש אז לאן נעלמים המים שחסרים?

והמוסכניק הזה אומר שכאשר הוא נוגע בצינורות שעוברים מהרדיאטור למנוע הם קשיים במיוחד זה מראה שיש לחץ על המנוע ולכן האיבוד מים הוא בגוף המנוע ולכן צריך לעשות ראש מנוע (בתוצאות הבדיקה של קניית הרכב הם אמרו שיש לחץ יתר במערכת הקירור)

כל הסימנים אכן מצביעים על אטם ראש.

לשאלתך, כנראה שהאטם נפרץ בין תעלת מים בראש לבין אחד הצלינדרים.

כאשר הבוכנה יורדת היא "שותה" מים ממערכת הקרור(ולכן נעלמים המים) כאשר היא עולה, היא דוחפת לחץ לתוך מערכת הקרור (ולכן המוסכניק הרגיש את הצינורות מאוד קשים).

עדיפות גבוה לתיקון בהקדם כדי לא ליצור סיבוכים נוספים.

בדוק את השמן שלך שאין בו מים.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המוסך הוא מעבר קו הירוק - אצל בני הדודים - כך ואני לא לוקח את האחריות להמליץ לחברי הפורום להגיע לשם.

יכול להיות שהחלפת המכסה של הרדיטור תפתור את הבעיה או אחד הצינורות, (איזה סימנים מעידים על בעיה באטם דווקא מאחר והמנוע הוא חדש מיבוא לפני שבעה חודשים, ויכול להיות מקום אחר שגורם ללחץ במערכת הקירור)

פורסם

תבקש להיות בזמן ביצוע העבודה.

מעניין, 650 שקל זה כלום בשביל ראש מנוע.

אם זה אצל ערבים אז זה מחיר נורמאלי, אך אל תשאיר שם את הרכב ללא השגחה.

• תוכן חדש...