Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

206 XS - מחשב השתגע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי 206 XS שנת 2003 מזה יומיים ואני מאד מרוצה.

ביקרתי היום במוסך (אהלן איציק... זוכר פג'ו 206 כחול בהיר?) לצורך החלפת טיימינג ובדיקה של בלמים וחום מנוע - הכל תקין.

נסעתי כשלוש שעות אחרי ללימודים על איילון, האצתי קצת לכיוון ה120 קמ"ש כדי לבדוק מה מצב הגלגלים ואם צריך איזון. לפתע נדלקו מס' נוריות אזהרה בלוח השעונים (בלי קשר אחת לשניה... שמן, מנוע וכריות אוויר) לשתי שניות, כל המחוגים צנחו למטה ושניה אחרי כל אבל *כל* הנורות האפשריות בלוח השעונים הבהבו - כולל הSTOP ומה לא! ליבי ירד לתחתונים ועוד לפני שהספקתי להגיב ולהאט נסיעה כל הנורות כבו ולוח השעונים חזר לחיים (כל המחוגים עלו חזרה). נסעתי מאז כ-20 דקות עד הבית, ולוח השעונים בסדר עד כה. חשוב לציין שלא הורגש שום דבר באוטו והוא נוסע מצויין. המנוע לא התחמם ולא נעשתה שום פעולה שיכולה לגרום למשהו כזה. פשוט נסיעה בינעירונית רגילה.

המחשב באוטו השתגע?

מה עושים במקרה כזה? אני הנחתי שבמידה ויש בעיה אז היא כנראה במערכת החשמל ואין סכנה בהמשך הנסיעה (מצד שני, עם המולטיפלקס הזה לכו תדעו)

• ספונסר פורום
פורסם

גש למובך לדיאגנוזה מקצועית.

סביר להניח שהבעיה היא במחשב bsi או בנתק\מגע רופף בחיווט בינו לבין הלוח שעונים.

פורסם

יתכן והכל נבע ממתג ההצתה.

אם בדובר בתקלה חולפת קשה לאבחן זאת. אם שוב זה יקרה אז נסה קצת להזיז את המפתח במתג ההצתה

ולבצע פעולה של תחילת כבוי וההפעלה מחדש ואם הכם חוזר לפעול כשורה אז כנראה שאכן מתג ההצתה פגום.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
(אהלן איציק... זוכר פג'ו 206 כחול בהיר?)
אהלן אהלן :D בטח שזוכר ! :)

איזה קורוזיה? המצבר חדש!

אתה בטוח ? מה התאריך שלו ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יתכן והכל נבע ממתג ההצתה.

אם בדובר בתקלה חולפת קשה לאבחן זאת. אם שוב זה יקרה אז נסה קצת להזיז את המפתח במתג ההצתה

ולבצע פעולה של תחילת כבוי וההפעלה מחדש ואם הכם חוזר לפעול כשורה אז כנראה שאכן מתג ההצתה פגום.

בברכה - רפי לין :-)

רפי מן הסתם לא התכוון למשחק עם המפתח במתג ההצתה במהלך נסיעה - ההגה עלול להינעל.

אורי

פורסם

לחבר שלי קרה דבר זהה ברכב זהה (חדש כמעט לחלוטין ד"א), פעם אחת, ואז עוד פעם שאחריה האוטו כבר לא הניע יותר.

אצלו נמצאה בעייה באלטרנטור, ועד כמה שאני זוכר הוא הוחלף (אחריות) והבעייה נפתרה.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

אתה בטוח ? מה התאריך שלו ?

איציק

בדקתי ומודה בטעות, זה המצבר המקורי (2003).

הוא נראה ממש נקי ואין קורוזיה לכן חשבתי שהוא חדש.

היום ד"א, נדלקה ונכביתה כמה פעמים נורת כריות האוויר.

האם בעיות חשמל ב206 יכולות להגרם ע"י מצבר גמור?

חיבור צב"ד למצבר הראה LOW אבל ההתנעה חלקה ומידית.

האם יש משמעות לאמפר שהמצבר מוציא - גם אחרי ההתנעה?

ירין

פורסם

היום ד"א, נדלקה ונכביתה כמה פעמים נורת כריות האוויר.

האם בעיות חשמל ב206 יכולות להגרם ע"י מצבר גמור?

ירין

בהחלט. במיוחד כשמדובר בנורת כרית האוויר.

סיכוי סביר שאכן מדובר במצבר.

פורסם

עדכון קל:

היום הוחלף המצבר למצבר חדש, בהתנעה לוח השעונים כבר לא משתגע ובנתיים יום שלם שאף נורית סוררת לא נדלקת לי בלוח שעונים.

מקווה לטוב, ותודה רבה לכל העונים.

ירין

• תוכן חדש...