Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על סף ייאוש... סיוויק VTI או 106GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

אני מחפש כבר חודשים ארוכים (מדי...) אחר 106GTI במצב תחזוקתי ופיזי מושלם (עד כמה שניתן לדרוש כמובן ברכבים מהסוג הזה).

הדרישות שלי מן הרכב הן: ניהוג ברמה גבוהה, שילדה חדה ומהנה וביצועים שלא יביישו את אותה השילדה... הדרישות שלי גבוהות אני יודע,

והרכב היחיד שנכנס בתקציב שלי תחת הדרישות הללו הוא 106GTI.

כעת, הסיוויק VTI נכנסת לתמונה רק משום שמצאתי אחת (לא ייאמן נכון? נמכרו לפי דעתי בבודדות) אשר אוכל לשכנע את בעליה למכור לי.

חיפושי ברשת לגבי מבחנים וסקירות לרכב הזה לא העלו תוצאות משביעות רצון, אין מספיק מידע... לצערי אני פשוט לא מכיר את הרכב בכלל (חוץ מקריאת

הנתונים היבשים המבטיחים שלו) וזאת לעומת ה106 עליה נהגתי (והתאהבתי). מה שכן זכור לי ששמעתי פעם הוא שלסיוויק הזו נקודת התורפה היא דווקא הניהוג...

עוד נקודה, שאולי מן הראוי לציין, הרכב אמור לשמש אותי כרכב "פאן" לסופ"ש בלבד. ומאילוצים כלכליים בלבד אני נאלץ להסתפק בהוט-האטצ' ולא בספורטיבית אמיתית כדוגמת המיאטה.

השאלה היא כזו והיא מופנית לאנשים עם נסיון בלבד על 2 הרכבים (סיכוי קלוש למצוא כאלה בישראל אבל אין ברירה :? ):

ידוע לי שה106 טובה יותר... אך עד כמה ההבדל גדול? באשר לניהוג בסיוויק, הוא עד כדי כך לא טוב?

למי שקורא את NetCar אז יש שם הודעה דומה שלי באותו נושא, רק שפה אני "מרשה" לעצמי להזכיר שלסיוויק מן הסתם סבירות נמוכה יותר לבעיות ותקלות לעומת ה106.

זה לא שיקול מרכזי מבחינתי, אך זו כמובן נקודה לזכותה. כמו"כ תמיד יש את עניין המנתק ב8000 RPM.... :twisted:

העניין הוא שאני די מיואש מהחיפושים המייגעים ונראה שסוף סוף מצאתי אקזמפלר טוב, מה חבל שיש עליו סמל של הונדה (או שלא...?) .

תודה רבה אנשים יקרים!

טל.

נ.ב:

אגב העימות הזה מזכיר לי קצת את העימות בין הקליאו ספורט ל206GTI: הבדלים גדולים בכוח מנוע לטובת הקליאו ויתרון ניהוג ל206.

לי נראה שהייתי לוקח את הקליאו ע"פ ה206 (יש לציין שנהגתי רק על הקליאו, כך שאולי דעתי הייתה משתנה לו הייתי נוהג על ה206).

כמו"כ למי שמוצא\יש לו סקירה, כתבת מבחן עבור סיוויק VTI אני אשמח לקבל !!

פורסם

טל , ההונדה היא רכב בינוני עם מנוע מעולה, אף פעם באף מגאזין הוא לא הוזכר כאמת מידה למכוניות ספורטיביות בעוד שאת ה106 אפשר למצוא בכל מגאזין.

אמרת שיש לך מישהו שאתה מכיר שיכול למכור לך את ה VTI תחת לחץ מתון, גש אליו, בקש ממנו סיבוב, תראה כמה זה מתאים לך או לא, עזוב מה מאגאזינים ואנשים אחרים אומרים, יכול מאוד להיות שבשבילך, ההונדה היא בדיוק מה שצריך.

ה 106 GTI יותר טובה מהסיוויק בתחום הדינמי , חוץ מהמנוע.

ה VTI מאוד מיוחדת ולך תדע אם תקלות בה לא יעלו יותר מתקלות ב 106.

פורסם

היי טל, אני מבין שה-106 שדיברנו עליה לא רלוונטית... :(

בכל מקרה, לא נהגתי על ה-VTI, אבל אני יודע שהיא משופרת בכמה וכמה תחומים ביחס ל-ESI ולסיוויקים האחרים. מצד שני עדיין היא נופלת בסעיף ההגה ה"מת", כיאה לסיוויק וכן הבנתי כי המנוע גדול מעט על השלדה. כלומר האחיזה טובה אבל בקרבת המגבלות היא מאבדת את שלוותה, כמו שאומרים... :wink:

מצד שני בקו ישר אין ל-106 סיכוי מול הסיוויק, וזה גם יתרון. יש פה בחור עם VTI, שכחתי את שמו, אולי הוא יתן לך סיבוב...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מבחן לZX 16 וי מול VTI מגליון "אוטו".

יש לי עוד מבחן בבית לVTI מירחון CAR מול גולף GTI אלפא 145 2.0 ו306 GTI

תזכיר לי להביא לך בשישי.

לגבי VTI מול GTI 106

כולם יגידו לש106 יש שילדה והגה יותר טובים ,(וזה כנראה נכון)

אבל אני הייתי הולך על הסיוויק , זה מה שהלב אומר :wink:

ZX-VTI4.jpg

ZX-VTI3.jpg

ZX-VTI2.jpg

ZX-VTI1.jpg

פורסם

הייתי הולך על ה-VTI ולו רק בגלל פוטנציאל המגניבות שלה.

מיוחדת, לא נפוצה, מנוע חזק מאוד - ואפשרויות שיפור רבות, למי שמעוניין.

אז ההגה מת קצת, לא נורא - תתגבר.

פורסם

נראה לי ש santiago זה הבחור עם ה VTI .

לדעתי, אם אתה מוצא אחת במצב שמור וטוב, לך על זה, מקסימום תתאכזב, לא יהיה לך קשה למכור.

פורסם

לא תהיה הרבה יותר איטית מההונדה ובעזרת שיכנועים מתונים :twisted: היא תיתן קרב יפה, בכל מה שקשור להנאה בנהיגה במיוחד ברכב לסופ"ש הפיג'ו הקטנה תיתן לך את הזיק.

תפסול מראש את השיקול באחזקה זולה יותר של ה-VTI מעצם היותה יפנית היות והטיפולים שלה מאד לא זולים ויתקזזו מול תקלות פה ושם בצרפתיה.

וכמו ששלומי אמר בקש את ה-VTI לסיבוב התרשמות, זה יקל על ההחלטה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בעצם לפי מה שאני קורא במבחן שאביעד נתן, מול ZX16V אין להונדה הרבה מה להציע. אולי המנוע יותר חזק והגיר יותר טוב, אבל רק בסל"ד אולטרה גבוה, שיעיל לפתיחות ולא לשימושיות ביום יום, ואפילו בנהיגה ספורטיבית הוא בעייתי אם לא מושכים אותו באמת עד הסוף.

מצד שני כשמשווים ל-106GTI, גם אצלה רק בסל"ד גבוה מגיע הכוח, ואין הרבה למטה. היא גם קלה מהסיוויק ביותר מ-100 ק"ג, וגם תהיה חסכונית יותר בדלק ואחזקה, רוב הסיכויים. בסעיף ההגה והשלדה היא מנצחת גם כן, ולכן הייתי הולך עליה, אלא רק אם הייחדויות חשובה לך (כי מול ה-GTI, דווקא ה-VTI היא המיוחדת יותר בארץ), וכמו שכבר נאמר - אם אתה לא מרוצה, לא תהיה לך בעיה למכור...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קראתי את המבחן ההשוואתי שצרף אביעד, מאכזב משהו :? , אולי אני צריך לקנות ZX 16V וזהו ? :wink:

בכל מקרה אני אשמע לעצתכם, אנהג על הרכב המדובר ואז אהיה חכם יותר. בכל מקרה כרגע נראה שזה הולך בכיוון חיובי... נקווה לטוב.

אני יודע שזה אולי נשמע פלצני מצידי לדרוש איכויות שילדה "א.א" בעוד איכויותי כנהג בוודאי עדיין אינן כאלה. אבל ממש לא בא לי להתחיל להחליף רכבים כל שני וחמישי בגלל שהרכב כבר לא עומד בסטנדרטים שלי, שאני בטוח שיעלו במשך הזמן, מאחר ואני בהחלט מתכוון ללמוד ולהתקדם בתחום, אם זה ע"י קורסים ואם ע"י נהיגה ספורטיבית.

חוץ מזה שזה פשוט סיוט לחפש ספורטיבית משומשת בישראל ! (לרוני ולשלומי היה מזל מטורף...), ולא בא לי לעבור את התהליך הזה מחדש בזמן הקרוב.

דייוויד, אני דווקא דיברתי על אמינות בסיסית טובה יותר מב106. ולא על הוצאות טיפולים\תיקונים. אגב, הנה מחירי טיפולים תקופתיים כפי שניתנים כשירות ללקוח באתר של הונדה: http://www.mct.co.il/PriceReq.asp

המחירים קרובים למחירי טיפולים ב145 שהיתה לי... :shock:

לרוני: הייחודיות לא חשובה לי בכלל (ר' מה שרשמתי למעלה), גם טויוטה סטארלט Si זה רכב ייחודי בארץ, באמת - יש "יצור" כזה בארץ ! :wink: .

ובנוגע ל106 ה"מדוברת" זה נמשך כמו מסטיק ולדעתי אין לה כוונה למכור בזמן הקרוב. מה גם שלהשיג את בעלה (הוא נועל את הנעליים בבית, או את כפפות הנהיגה אם תרצה :wink: ) זו פשוט משימה בלתי-אפשרית.

כמובן שאני מכין את עצמי לכך שביום שאני אקנה רכב אחר... או-אז הם יחליטו שהם מוכרים ויפרסמו :?...

נ.ב: אני מחפש יונדאי קופה, גיר רגיל או אוטומטית שתחליף את הVTI של הבחור, אחרת אין על מה לדבר (הוא לא מוכן להישאר ללא רכב בכלל),

לכן מי ששמע\ראה כזה אוטו למכירה נא לפנות אליי בפרטי.

פורסם
קראתי את המבחן ההשוואתי שצרף אביעד, מאכזב משהו :? , אולי אני צריך לקנות ZX 16V וזהו ? :wink:

בכל מקרה אני אשמע לעצתכם, אנהג על הרכב המדובר ואז אהיה חכם יותר. בכל מקרה כרגע נראה שזה הולך בכיוון חיובי... נקווה לטוב.

אני יודע שזה אולי נשמע פלצני מצידי לדרוש איכויות שילדה "א.א" בעוד איכויותי כנהג בוודאי עדיין אינן כאלה. אבל ממש לא בא לי להתחיל להחליף רכבים כל שני וחמישי בגלל שהרכב כבר לא עומד בסטנדרטים שלי, שאני בטוח שיעלו במשך הזמן, מאחר ואני בהחלט מתכוון ללמוד ולהתקדם בתחום, אם זה ע"י קורסים ואם ע"י נהיגה ספורטיבית.

חוץ מזה שזה פשוט סיוט לחפש ספורטיבית משומשת בישראל ! (לרוני ולשלומי היה מזל מטורף...), ולא בא לי לעבור את התהליך הזה מחדש בזמן הקרוב.

דייוויד, אני דווקא דיברתי על אמינות בסיסית טובה יותר מב106. ולא על הוצאות טיפולים\תיקונים. אגב, הנה מחירי טיפולים תקופתיים כפי שניתנים כשירות ללקוח באתר של הונדה: http://www.mct.co.il/PriceReq.asp

המחירים קרובים למחירי טיפולים ב145 שהיתה לי... :shock:

לרוני: הייחודיות לא חשובה לי בכלל (ר' מה שרשמתי למעלה), גם טויוטה סטארלט Si זה רכב ייחודי בארץ, באמת - יש "יצור" כזה בארץ ! :wink: .

ובנוגע ל106 ה"מדוברת" זה נמשך כמו מסטיק ולדעתי אין לה כוונה למכור בזמן הקרוב. מה גם שלהשיג את בעלה (הוא נועל את הנעליים בבית, או את כפפות הנהיגה אם תרצה :wink: ) זו פשוט משימה בלתי-אפשרית.

כמובן שאני מכין את עצמי לכך שביום שאני אקנה רכב אחר... או-אז הם יחליטו שהם מוכרים ויפרסמו :?...

נ.ב: אני מחפש יונדאי קופה, גיר רגיל או אוטומטית שתחליף את הVTI של הבחור, אחרת אין על מה לדבר (הוא לא מוכן להישאר ללא רכב בכלל),

לכן מי ששמע\ראה כזה אוטו למכירה נא לפנות אליי בפרטי.

תראה, איכויות שילדה ואפיצות הגה, כמה שזה נשמע פלצני מאוד , מרגישים מייד, לא צריך להיות כתב רכב בשביל זה, לכן אני חושב שהכי טוב זה שתיקח סיבוב.

אני מציע לך שתקבע עם אחד מחברי הפורום העליזים שבידם 106 או אפילו 306 ספורטיבית , ישר אחרי הסיבוב בהונדה ותחליט מה טוב לך, אני מאמין שגם נהג לא כ"כ מנוסה יבין את ההבדלים.

דר"א, לא ראיתי ברשימה שלך 306 , אני יודע שהסיכוי למצוא אחת במצב טוב הוא לא גבוה, אבל S16 זה נראה הרכב המושלם בשבילך , לא חזק מאוד, אבל לא עגלה מאוזן בצורה מופלאה ובנוסף לכל אלה, איכות חיים (נוחות, איכות בנייה ומרווח) .

פורסם
ה VTI מאוד מיוחדת ולך תדע אם תקלות בה לא יעלו יותר מתקלות ב 106.

אני בספק. אחרי שלוש שנים וחצי עם הרכב הנ"ל אני בהחלט יכול להעיד על אמינות פנטסטית.

לגבי דברים שעלולים לצאת יקרים בגלל נדירות ומיוחדות הרכב: הדברים ששונים ב-VTI מסיוויק "רגילה" הם המנוע כמובן , המחשב , העברת הכח (גיר קלאצ' ציריות) ועוד כמה זוטות - לא אמור להשפיע פרט להחלפת קלאצ' שדורשת את החלק הספציפי לאוטו הזה.

ואגב, זה לא יהיה ממש חכם להתרשם מהאוטו שלי ספציפית עם בולמי זעזועים מתים, קלאצ' שחוק ומערכת פליטה (די סתומה סביר להניח) בת 9. הדברים הנ"ל יוחלפו מן הסתם כשיתאפשר לי...

כמו"כ תמיד יש את עניין המנתק ב8000 RPM.... :twisted:

תיקון קטנטן: הקו האדום הוא ב-8000. המנתק נמצא אי שם באיזור ה-9000...

פורסם

שתי מכוניות מעולות, ההעדפה בינהם לדעתי זה עניין של טעם בעיקר.

על ה GTI לא נהגתי אבל הXSI אמור להיות משהו דומה...

יש לחבר שלי סיוויק VTI שנת 94' עם 100,000 ק'מ אמיתיים על השעון.

נהגתי על ה VTI שלו והיה פשוט תענוג...

מנוע כזה בחיים שלי לא "החזקתי" המנוע מטפס עד 9,000 סל'ד כמו מים, כאילו אין לו התנגדות בכלל, איזה כיףףף :D

האוטו מאוד נמוך ואתה יושב ברצפה (אפילו יותר נמוך מהונדות אחרות).

הגיר בעל מהלך בורר קצר מאוד וכיפי,ההגה בכלל לא ברמה של פיז'ו הוא קל ואין לו היזון חוזר.

ובנוגע לאמינות, הוא אומר שהאוטו אמין מאוד.

אם מצאתה סיוויק VTI, תקנה !

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

דר"א, לא ראיתי ברשימה שלך 306 , אני יודע שהסיכוי למצוא אחת במצב טוב הוא לא גבוה, אבל S16 זה נראה הרכב המושלם בשבילך , לא חזק מאוד, אבל לא עגלה מאוזן בצורה מופלאה ובנוסף לכל אלה, איכות חיים (נוחות, איכות בנייה ומרווח) .

שלומי, בעיקרון אני די "נעול" על ה106GTI ולא מוכן לסטות ימין או שמאל. כנראה שה306 יותר טובה, אבל פשוט הגעתי לכלל החלטה שאני צריך לקנות סופר-מיני ולא רכב קומפקטי. הוצאות כלליות (אחזקה וטיפולים, ביטוח, דלק וכו') נמוכות יותר ב106 לעומת ה306. וחוץ מזה יש את העניין של 50K שקונים לך אוטו צרפתי שנת 97-98 (106GTI) או 94-95 (306S16). אם כבר לרדת לשנתון כזה נמוך (ולוותר על הדרישה לסופר-מיני), אז בשביל הסיוויק שכנראה תראה אמינות טובה משתיהן גם יחד. וחוץ מזה מס' 2... למצוא 306S16 במצב טוב זה :lol: , או :( למי שבאמת מחפש אחת. אני מעדיף לבזבז את האנרגיות שלי על ה106GTI (למי שתוהה מה פשר "האנרגיות שלי", בוא רק נגיד שהסיוויק הזו לא נחתה עליי במקרה דרך העיתון או משהו כזה...) פחות נדירה מה306 לדעתי.

ומעל לכל, רשמת "נוחות, מרווח". אני מזכיר, זה רכב לסופ"ש... לא רלוונטי.

נ.ב: אם הייתי רוצה 306, הייתי קונה את הרכב של אלדר (לפני שאתה קנית אותו :wink: ) . לא ייאמן שאני מחפש עוד מאז...

פורסם

הוצאת לי את המילים מהפה

HEE HEE :wink:

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

לדניאל

כתבת וציטטת את עומר:

עומר כתב:

הוצאת לי את המילים מהפה

באמת הוא הוציא לך את המילים מהפה ?

כשנהגת בעצמך ב-VTI גם אתה הרגשת שההגה מת ?

אם נהגת ולא הרגשת, או אם לא נהגת ולא זכרת איפה קראת - בבקשה אל תגיב.

תגובות כאלו לא תורמות לכלום, חוץ למונה ההודעות שלך שייאופס.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...