Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בקבוק בבית של קראון רוייאל משנת 66...

למען האמת נראה לי שאבא שלי מפחד לפתוח אותו...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גילו של וויסקי נקבע על פי מספר השנים אשר בילה בחבית בטרם בוקבק. וויסקי בן 12 שכב בחביות עץ 12 שנים בטרם בוקבק. פרק הזמן בו הוא נמצא בבקבוק אינו משנה את גילו או את איכותו, אלא אם כן כמובן הבקבוק אינו אטום ואז הוויסקי נהרס.

.

מעניין, בתור אחד ששותה וויסקי לעיתים רחוקות ויש לו מספר בקבוקים פתוחים בבית, האם הוויסקי נהרס בעקבות זה? או שהפקקים בד"כ אוטמים היטב כל עוד הם סגורים עד הסוף?

אצלנו בד"כ פותחים בקבוק והוא נשאר ככה כמה שנים עד שמתרוקן.

יובל.

פורסם
הטנסי וויסקי הוא בורבון מטנסי, אשר עובר סינון בפחם פעיל (בדומה לוודקה) לכן טעמו סביר. המותגים הידועים ביותר – ג'ק דניאלס וג'נטלמן ג'ק.

בנוסף לפחם פעיל הג'ק דניאלס מעובר בין קורות של עצי מייפל מה שמעניק ל את הטעם המופלא והיחודי שלו, הגנטלמן ג'ק הוא מותג "על" של ג'ק דינאלס (משהו כמו סטולי קריסטל עלית של וודקה סטולי קרסיטל)

הווסקי טנסי הוא לא בורבון מטנסי! מדובר בשתי מקומות שונים לגמרי!!!

אני באופן אישי (יחד עם 90% מאוכלוסיות העולם) לא מחבב במיוחד את הווסקי הקנדי...

וסתם לידע כללי כל המזקקות וויסקי באירלד שייכות לאותו בעלים כך שאין ממש תחרות ....

אופנוען

פורסם
מעניין, בתור אחד ששותה וויסקי לעיתים רחוקות ויש לו מספר בקבוקים פתוחים בבית, האם הוויסקי נהרס בעקבות זה? או שהפקקים בד"כ אוטמים היטב כל עוד הם סגורים עד הסוף?

אצלנו בד"כ פותחים בקבוק והוא נשאר ככה כמה שנים עד שמתרוקן.

לא...

:wink:

פורסם

1. הכוונה למשפט בורבון מטנסי היא שמעבר לסינון זהו בורבון מבחינת חומרי הגלם, ולא ריי או משהו אחר.

2. אני בספק רב אם כל מזקקות הוויסקי באירלנד שייכות לאותו אדם. זה כמו שכל תחנות הדלק בישראל יהיו שייכות לאותו אדם. אני אשמח לראות סימוכין למשפט הזה.

3. יובל הוולקן שלך יפהפיה!

4. אם הפקק במצב טוב, והוויסקי נמצא במקום לא חם ולא חשוף לשמש הוא יחזיק שנים.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם
1. הכוונה למשפט בורבון מטנסי היא שמעבר לסינון זהו בורבון מבחינת חומרי הגלם, ולא ריי או משהו אחר.

2. אני בספק רב אם כל מזקקות הוויסקי באירלנד שייכות לאותו אדם. זה כמו שכל תחנות הדלק בישראל יהיו שייכות לאותו אדם. אני אשמח לראות סימוכין למשפט הזה.

תראה אני קצת יגזים והשווה את זה לקוניאק וברנדי אומנם מדובר על בדיוק אותו דבר מבחינת המרכבים ,תהליך ההכנה והזיקוק אבל מה לעשות רק קוניוק יוצר בחבל קוניאק הצרפתי יזכה לכינוי המכבוד קוניאק ולוועדה הממשלתית שתפקח עליו (אבל זה כבר נושא אחר...)

בכל מקרה כפי שג'לעד ציין פה בנוסף לפחם הפעיל יש גם את ה"סינון" בים קורות עץ המייפל...

בקשר למזקקות הווסקי בארילנד, עד כמה שיודע לי הן אכן תחת אותה בעלות...יקח לי קצת זמן אבל בהחלט אני יכול למצוא לך את המידע שיכוח את הטענה הזו...

פורסם
לדעתי, וזו דעה בלבד, וכל אחד יכול לחלוק עליה, אני פשוט מת על הקראון רוייאל...

אני לא אוהב את ההרגשה של לבלוע_חתול_עם הציפורניים_שלופות בגרון שלי...

מסכים, אבל לפעמים זה גם נחמד.

בקראון רוייאל אין את זה, הוא פשוט מחליק בגרון...

שוב, מסכים.

בקיצור, מומלץ (שלד, נהנת, אה?;))

כן בהחלט :D

גילי

12345

פורסם

כל הכבוד למי שהמליץ פה בעבר על ה-"היילנד פרק "12 :mm_yeah:

ממליץ בחום הלאה. לאוהבי המעושן.

והכי חשוב לגבי וויסקי ( וחובבי האמריקאי והקנדי יסלחו לי זה לא בשבילכם .)

וויסקי הוא לא משקה. הוא דרך חיים!

כך בשבילי לפחות.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

אני גם אחזור על ההמלצה על הארדבג - ויסקי כבד, מעושן ופשוט מצויין!!!!

פורסם

סורי - אני קונה לעצמי...

יש המלצות למאלטים כבדים? אני מחפשת לרענן את הבר שלי

פורסם

כמובן שיש המלצות:).

בפעם האחרונה קנינו את הבלוויני 15, שהוא מאלט SINGEL BARREL, פשוט מדהים.

כמוכן יש את ההיילנד פארק 12 או 15.

בלוויני 12 גם נהדר.

לגבולין 16 או 18.

טאליסקר מאוד מעושן ומתאים לכל חובבי הISLAY ואיתו גם הארדבג 10 או 12.

כמוכן קנינו לפני כ3 חודשים את הלאפרוייג 10 המחוזק (55.7% אלכוהול), מדהים, גם מאוד מעושן וכבד.

עוד המלצה תהיה על המק'קאלן 12 או 18 שהם מדהימים, מאוד מעודנים אבל זהירות איתם כי הם נותנים בראש:).

ויש גם את הגלנמורנג'י 15 או 18 שהם בין הטובים ששתיתי.

הרכישה הבאה שלי היא בלוויני 21 ומק'קאלן 18...

אם נשאר לך מקום פנוי לאיזה בקבוק אני אשמח אם תעזרי ברכישה, תמורה מובטחת!:).

אגב, אני אצרף פה שוב תמונה כדי לעורר את החשק:):).

Whisky3.jpg

under construction..

פורסם

נראה לי שאני אלך על היילנד פארק (יש כאלה שמגיעים באריזה קטנה של שלושה בקבוקים - 12,15,18 )

את הרוב למעשה יש לי

אבל זה הבאר של אבא שלי והוא למעשה בסופו של דבר מחליט מה קונים

פורסם

אם יכולה להביא לי , אני אשמח.

תביאי בקבוק בשבילך ו3 בשבילי, אם יש בעיה עם המכס וחס וחלילה יתפסו אותך אני מוכן לשלם את הקנס:):).

הבאר אצלנו מתרוקן במהירות, דרושים חברי פורום שטסים לחו"ל למילוא הבאר, הצריכת מאלט בביתי עומדת על בקבוק לחודש, אולי צריך בקבוק של K44?

under construction..

פורסם

לאוהבי המאלטים הכבדים אפש להוסיף את הבונהייבן, מאלט ומעושן ומעט מלוח מאיילה.

אובן 14, אחד מהשישיה הסקוטית מאוד מומלץ. לא כבד מאוד אבל מלא טעמים ומאוד מעניין.

מי שמגיע לדיוטי פרי ורוצה עשן - בוומור 15 ו-17, יש גרסה של ה-17 שריווד פיניש מעולה.

לכל הממליצים על מק'אלן - לשים לב שיש מספר סוגים של המק'אלן 12. ה-12 הרגיל, ללא כיתוב נוסף הוא די קשה להשגה בשנה האחרונה. לא מגיע בצורה מסודרת, ולטעמי הוא ה-12 הכי טוב.

יש את ה-12 fine oak - לדעתי לא משהו. עדין מידי. כמו כן בכל שנה יש הוצאה של מק'אלן אלגנט - כתוב על הבקבוק Elegancia. גם כן בן 12, וגם הוא עדין מידי לטעמי - והוא נפוץ בדיוטי פרי. לדעתי לא שווה את הכסף.

המק'אלן המומלץ הוא ה-10 חוזק חבית. חזק, מלא, וסיומת של שרי (או מדרה, לא זוכר). וויסקי מדהים.

לא להתבלבל עם ה-10 הרגיל, שמזכיר את הזמנים שהיה גלנפידיך 8.

קוואסקי EN 500 VULCAN

• תוכן חדש...