Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אצלי רעש בסקסו דיזל כשאני בניוטרל ולא לוחץ על המצמד.

כשאני לוחץ על המצמד הרעש נעלם כאילו לא היה.

הקלאץ' הוחלף לפני בערך 70K ק"מ, אין לי מושג אם הוחלף המיסב.

ברור לי שהרעש הנ"ל הוא רעש מהמיסב לחץ שלא תקין.

חיפשתי פה בפורום לגבי מיסב לחץ ובכל מקום שהוא מוזכר רושמים עליו "אז מה אם הוא רועש. אל תתקן אלא אם צריך להחליף קלאץ'".

אז איך מיסב הלחץ התקול יכול להשפיע בעצם?

מה הוא עושה?

למה זה ממש לא משנה אם נוסעים איתו תקין או לא?

Back to the original - NC again.

• ספונסר פורום
פורסם

מיסב לחץ- מפעיל לחץ על בהונות ההתרה(השמש כיום)

זהו בעצם החלק המכונה בלשון העם פלטה.

כשהמנוע מסתובב,ואיתו גם הקלאץ, תנועה מועברת מהמנוע לתיבת ההילוכים,כשהנהג לוחץ על הדוושה הוא מזיז מנוף(מלגז) שעליו מורכב מייסב לחץ שלוחץ את האצבעות של הקלאץ ויוצר הפרדה, אם הוא מרעיש מחליפים(ייתכן שהראש הוא ממיסב בתיבת ההילוכים למרות שזה נפוץ פחות)

אורן

פורסם

תראה מיסב לחץ שורק לא בהכרח מצביע שהמיסב הלך יתכן שהוא זקוק לשימון.

לפני שנים המיסב לחץ בחיפושיות היה שורק למרות שהיה תקין קדחו חור והתיזו

מעט שמן ונסענו חודשים עד הפעם הבאה.שווה לבדק.

פורסם

לחץ בעדינות על דוושת המצמד, כשני ס"מ. אם הרעש נעלם, יתכן שמיסב הלחץ בלוי, או שהמצמד לא מכוון נכון (לא בכל סוגי המצמדים יש אפשרות לכיוונון) . אם הרעש עדיין שם והוא נעלם רק בלחיצה מלאה על דוושת המצמד, הרעש הוא מהגיר, כנראה.

לגבי התגובה מעליי: מיסב הלחץ ברכבים היום הוא מכלול אטום, ללא אפשרות טיפול. כשהוא הולך, מחליפים. לא משמנים.

פורסם

חנן, בלבלת אותי.

אם אני לוחץ לחיצה שלמה על המצמד והרעש נעלם - מיסב לחץ או לא?

לפי מה שהבנתי זה המיסב.

השאלה העיקרית שלי, שעדיין לא ענו לי עליה, היא על מה זה משפיע.

אם אני נוסע עם המיסב לחץ במצבו הנוכחי והלא תקין, מה אני הורס?

האם אני הורס את הקלאץ' יותר מהר?

הורס את הגיר?

או שבעצם אני לא הורס כלום והמיסב לחץ לא משפיע על כלום ברכב, והדבר היחידי שהוא נועד לעשות זה לגרום לגיר להיות שקט:shock: ?

פורסם

אם אתה נוסע עם מיסב לחץ הרוס אתה הורס את הקפיץ של המצמד- ה"שמש" .

לא ניתן לתת תשובה מוחלטת ע"פ המידע שמסרת. תעשה בדיוק מה שכתבתי לך ותחזור אלינו עם תשובה. תלחץ חלש, כשני ס"מ, עד ביטול המהלך החופשי בדוושה, ותקשיב. אח"כ תלחץ עד הסוף, ותקשיב. בסוף, תדווח.

פורסם
תיקון לתגובה שלי: אם בלחיצה עדינה הרעש נעלם' date=' אז כמעט בטוח שמדובר בכיוון לא נכון. מיסב לחץ ירעיש דווקא בלחיצה עליו.[/quote']אני בדעה עם הג'יפולוג. התופעה שאתה מתאר דומה למה שהיה לי עד השיפוץ. במקרה שלי היה מדובר במיסב בתוך הגיר שלי שהיה גמור (גמור= מפורק לחלוטין). נסעתי כך שנתיים ללא בעיות מיוחדות. כנראה שהדרך היחידה שלך לדעת מה לא תקין היא לפתוח את הגיר, השאלה היא האם זה כ"כ מפריע לך כדי לעשות זאת?

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

נסיעה עם מיסב לחץ מרעיש עלולה להסתיים בהרס מוחלט של המצמד ולעיתים גם של תיבת הגיר עצמה.

התופעה שאתה מתאר היא תופעה של מייסב גיר של הילוך ישיר רועש.

פורסם

עדכון:

הרעש של הנקישות מפסיק כאשר הלחיצה על המצמד מגיעה בערך לאיזור ההפרדה שלו.

כלומר, איפה שהמצמד מפריד בין ההילוכים זה בערך המקום שבו הרעש מתחיל להיפסק לגמריי.

אני חייב לציין שבלבלתם אותי לגמריי.

דניאל, מה הן התוצאות של נסיעה עם מיסב גיר של הילוך ישיר רועש? על מה אחראי המיסב?

מה זה אומר? הגיר בסוף החיים שלו? או סתם מיסב לא חשוב שצריך להחליף בפעם הבאה כשמחליפים קלאץ'?

חיפשתי עוד קצת הודעות בפורום ויש 2 תגובות הפוכות אחת מהשניה של שני בעלי מקצוע.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=543815#post543815

כאן בני.ל. טוען שכשלוחצים על המצמד והרעש מפסיק אז זה לא מיסב הלחץ אלא בעיה כלשהי מהגיר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=706360#post706360

כאן צביקה. טוען שכאשר ישנם נקישות שמפסיקות כאשר לוחצים על הקלאץ' אז הבעיה היא מיסב לחץ.

אז אם אפשר....הייתי שמח לקבל הסבר על ההבדל ביניהם (על מה כל אחד משפיע), ומה הסימפטום אומר? (הקלאץ' בסוף החיים שלו? הגיר בסוף החיים שלו? סתם מיסב שהלך וכדאי לי לחכות להחלפת הקלאץ' הבאה בשביל להחליף אותו "על הדרך"?).

תודה לבנתיים :smile:.

פורסם

שלום.

בו נעשה קצת סדר בבלגן.

עקרון פעולה של מיסב לחץ: תפקידו לאפשר ללחוץ את השמש או העצבעות (תלוי בסוג המצמד אבל לא משנה כי העקרון זהה).

שיטת פעולה: בזמן עמידה או נסיעה כאשר מהלך משולב והרגל השמאלית נחה על ריצפת תא הנהג "ולא על הדוושה כמו הרבה נהגים שנוהגים לעשות וזה פסול כי זה מזיין את המצמד"

ברוב המכוניות (לא כולם) כאשר לא לוחצים על דוושת המצמד מיסב הלחץ עומד ולא מיסתובב כלל בתנאי שהמערכת המצמד תקינה ומכוונת היטב.

יש מיספר מואט של מכוניות שהמיסב נוגע כול הזמן במצמד ומיסתובב אימו.

מתי מופיעה רעש ומימה.

אים המיסב לחץ דפוק הוא ירעיש בלחיצה על המצמד .

אים הרכב עומד בהילוך סרק ומנוע מיסתובב ויש רעש וכאשר לוחצים על המצמד הרעש מפסיק

בדרך כלל וברוב המקרים הבעיה לא במיסב הלחץ.

יש להבין דבר אחד עקרוני גם כאשר הרכב עומד ומנוע עובד בסרק והגיר בנאוטראל כול הגיר מיסתובב

למעט המשלבים."כולל כול מערכת המצמד מיסתובבת"

והיה ויש רעש מהגיר בהילוך סרק בעמידה כאשר המנוע עובד הבעיה לא במצמד כי אים בגיר.

כאשר מיסב לחץ דפוק הוא (המיסב) ירעיש בזמן לחיצה על המצמד ויפסיק להרעיש בעזיבה של דוושת המצמד

קורה הרבה פעמים (לצערי) שכאשר מחליפים מצמד המכונאי עובד כמו חמור ומכניס את הגיר בכוח למקומו הוא פוגע בשמש ואז השמש מיתעקמת אצבע או יותר מיתעקמת כלפי חוץ והיא נוגעת במיסב וגורמת לרעש..

זהוא הסבר קל על קצה המזלג.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

רשמת שהמצמד הוחלף לפני 7000 ק"מ, ואם אני יוצא מתוך הנחה שמיסב הלחץ כן הוחלף, הרעש

יתכן ומגיע מהקונטרה גיר, חוסר שמן, יכול לגרום ולהחריף את הרעש, הרעש עלול בהחלט להגיע מהילוך הישיר, כפי שדניאל כתב, במידה והרעש לא מחמיר בתקופה הקרובה, יש להסתפק בבדיקת חוסר שמן בשלב זה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

על פניו, זה נשמע שהרעש שלך נובע מבלאי בגיר. עד כמה הבלאי משמעותי? האם אפשר לפתור את הרעש ע"י שמן כזה או אחר? אני חושב שתתקשה לקבל תשובה חד משמעית על השאלות האלה. לפעמים אפשר לחיות עם רעשים כאלה עשרות רבות של אלפי ק"מ. אני במקומך (בהנחה שאתה מטפל במוסך ומשלם כסף רב על פירוק והרכבה) הייתי ממשיך לנסוע ורואה איך העניין מתפתח. הכול כמובן, אם מדובר בסוג של רחש, ולא בקקפוניה נוראית. קצת קשה לתאר רעשים בכתב...

במקרה שלי, כשאצלי הלכו מיסבים בקונטרה גיר והתחילו לרשרש, פירקתי מייד את הגיר כדי לראות מה קורה שם, אבל זה כי העבודה לא עולה לי כסף וכי אני אוהב להכיר דברים חדשים.

• תוכן חדש...