Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי סיאט אלטיאה 06 ועליה 4 צמיגי מישלין אנרג'י. ואני צריך להחלף זוג מתוכם. החלטתי כהלצותיכם ללכת על פלקן. השאלה אם אפשר ללכת על צמיג עם מידות וקוד מהרות זהים, אך קוד עומס של 89 במקום 91??? ההבדל במחיר מסתכם ב150 ש"ח!

פורסם

ברוך הבא לפורום.

אני מבין שלא לחוץ לך לשמור על החיים והבטיחות שלך.

אסור להרכיב צמיג שקוד העומס והמהירות שלו נמוכים ממה שיצרן הרכב אישר! החיים שלך שווים 150 ש"ח?

לפי דברייך אולי כן.

נקודה למחשבה,

איתמר ג'ורג'.

פורסם

קנית רכב בסכום שהוא מעל 100K - לא תשקיע עוד 150 ש"ח למען הבטיחות שלך? נקודה למחשבה.

אגב, מה קרה שכבר צריך להחליף זוג? :|

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קוד עומס 91 = 615 ק"ג.

קוד עומס 89 = 580 ק"ג.

לדעתי לא אמורה להיות בעיה (גם בעומס מלא קשה לי להאמין שעוברים 580*2=1160 ק"ג על ציר בודד, כל האוטו בעומס מקסימלי אמור להיות אולי 1800 קילו)

אבל תשובה סופית יש בספר הרכב שלך, איפה שכתובות מידות הצמיגים ולחצי הניפוח, רשום גם קוד העומס הנדרש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה רבה.

עליתי במהירות על מדרכה ומיג 1 התפוצץ. הבנתי שחייבים להחליף זוג כדי שתהיה אותה חברה ואותה רמת שחיקה. [עברתי 15000 ק"מ.].

ההתלבטות לגבי הקוד עומס 89 היא לא רק ענין המחיר, אלא שבשואף צמיגים אמרו לי שה326 של פלקן מוצלחים יותר מה512 שרק בהם יש עומס 91, ומכאן ההתלבטות.

ב900 ש"ח לזוג לדעתכם עדיין עדיף ללכת על הפלקן??? המידות: 205/55R16 91V.

במחיר קרוב יש את הP6000 שהבנתי שפחות טובים, או דנלופ 3000 מתורכיה או גודייר שראיתי שכולם דורגו נמוך במבחנים בעולם, [אם כי פלקון כלל לא נבחנו שם...] או בעוד 300-500 ש"ח דנלופ 9000\ מישלין פרמסי\ ברידג'סטון פרונטזה\ קונטי פרימיום [שאין להשיג כעת במידה שלי].

מה דעתכם???

פורסם

מה הצמיג הרזרבי? צמיג מלא במידה האמיתית או "בייגלה"?

אם מדובר בצמיג אמיתי - אתה יכול לנסות להשיג צמיג חדש בודד מהדגם המדוייק של הרזרבי, ולהתקין אותם על הרכב.

הצמיג התקין בן 15000 ק"מ (הבן-זוג של זה שהתפוצץ) הופך להיות רזרבי.

זה כדאי כמובן רק אם ניתן להשיג את אותו צמיג בדיוק כמו הרזרבי ובמחיר הגיוני.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לדעתי, תוסיף עוד קצת ולך על הצמיגים הטובים יותר. גם אם תחליף צמיגים כל שנתיים, התוספת של כמה מאות שקלים יוצאת זניחה, התמורה של צמיג טוב בהחלט לא זניחה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אני כבר מבולבל מההיצע. מה מומלץ למקסימום איכות ואחיזה במינימום הוצאה שניתן בקלות להשגה???

עד עכשיו היחיד שענה על כל זה אחרי שהורדתי דנלופ 2000 פירלי 6000 מישלין פרימאסי מהקצה השני, וקונטי פרימיום שאין, היה ה326 של פלקון ע"פ פורום זה. הבעיה שכנראה איאלץ לקחת את ה512...

פורסם

שאלתי אצל כחלון מראשל"צ ואצל שואף והם טוענים שאם אשים קוד עומס 89 במקום 91 זה לא יורגש, [25 ק"ג] וגם אם כן אז הצמיג ישחק מעט יותר מהר אך לא יתפוצץ.

מה לעשות?: לקנות בכ"ז את הפלקן 326 שזול ושמעתי עליו הרבה טובות.

ללכת למרות מה ששמעתי על ה512.

אם מאוד משמעותי אלך על הדנלופ 9000 ב1100 ש"ח.אך אם ה326 טוב כמו שמדברים עליו ויכול להתאים לי, אין לי ענין מיוחד להגדיל את ההשקעה ב350 ש"ח.

בבקשה דעתכם המלומדת...

פורסם
דנלופ SP9000 בטופ של הרשימה :smile:
:mm_yeah:

במיוחד בהתחשב בהפרש המחיר הקטן. קח רק בחשבון שבשימוש אגרסיבי הוא נשחק מהר יחסית (מחיר האחיזה).

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

עזריאל,

מה שמעת בנוגע לפירלי P6000 שעושה אותם פחות טובים, ואיזו הצעת מחיר קיבלת עליהם ?

אני מתעניין כי גם לי יש צמיגים באותה המידה בדיוק ואני רוצה להחליף זוג (ואם אני אחליף לפירלי אז תהיה לי רביעיית P6000 על האוטו).

• תוכן חדש...