Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה.

עמלתי עם הצייר וציירתי חתך של דלת עם דיינמאט.

ככה נראית ההתקנה ברכב שלי (וככה נראית התקנה נכונה, לא כמו באתר של דיינמאט) עם קיט דלתות בודד. עם זאת כמובן שכל המרבה באיטום הרי זה משובח, ואחד השדרוגים הבאים יהיה הוספת עוד קיט.

איתמר.

דיינמאט.JPG

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עכשיו נזכרתי בעוד מגבלה יש לי,באטימה הראשונה השתמשתי בספרי זפת על מנת לתרום לאטימה,השתמשתי בו לדופן של הפח,אמורה להיות בעיה אם אני מדביק את הדיינמאט על הזפת או לא?

ואיך אני יכול להוריד את הזפת?מה מסיר אותה?

פורסם

לפי דעתי זה קשה עד בלתי אפשרי להסיר את הזפת. אני לא חושב שצריכה להיות בעייה להדביק את הדיינמאט על הזפת, ורק לדאוג לשטח אותו טוב עם הרולר.

כמו כן צריך לנקות טוב אזורי פח לפני הדבקת הדיינמאט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אבי, באיטום - כמה שיותר יותר טוב. לא הבנתי בדיוק איפה יש לך איטום, אבל להוריד את האיטום הישן בטוח שלא. אין שום בעייה לשלב בין אקסטרים לאוריגי'נל, ואם יש לך אפשרות של תוספת חומר - עדיף לשים אותו בשכבה הפנימית, זאת שצמודה לחלק החיצוני של דלת (שטח פח מאוד גדול ורועש).

מידן, נמאס לי להתווכח איתך.

איטום לא צריך לבצע על כל חלקי הפח של הדלת. צריך לאטום מקומות מסויימים, וזאת מתקין טוב יודע לעשות ולהשתמש עם החומר בחוכמה.

"אוטו של ננסים" נאמר בצחוק. גודל הדלת של הרכב שלי לא שונה בהרבה מהגודל של רכבים אחרים.

אבל בסדר, תמשיך להתווכח. מאחורי מסך ומקלדת אפשר להגיד הכל.

איתמר.

איתמר אוטמים מקומות מסויימים רק בגלל שחסר חומר אז יש כבר להדביק את החתיכות למוקומות הגדולים של הפח הלא מכופף כי רוב הסיכויים שהוא יהיה הרגיש ביותר לוויברציות! אבל אם יש לך סט קומפוננט טוב אז איתום כזה זה איטום לא רציני. איטום רציני זה שני שכבות על שני הצדדים של הדלת!

אני בזמני קניתי 7 חתיכות של חומר איטום ו שמתי שכבה מלאה על כלאחד משני הצדדים יספיקו לי 6 חתיכות כל חתיכה 50X50 6 חתיכות כאלה... ו אני לא מרוצה מהאיטום!

פורסם
איתמר אוטמים מקומות מסויימים רק בגלל שחסר חומר אז יש כבר להדביק את החתיכות למוקומות הגדולים של הפח הלא מכופף כי רוב הסיכויים שהוא יהיה הרגיש ביותר לוויברציות! אבל אם יש לך סט קומפוננט טוב אז איתום כזה זה איטום לא רציני. איטום רציני זה שני שכבות על שני הצדדים של הדלת!

אני בזמני קניתי 7 חתיכות של חומר איטום ו שמתי שכבה מלאה על כלאחד משני הצדדים יספיקו לי 6 חתיכות כל חתיכה 50X50 6 חתיכות כאלה... ו אני לא מרוצה מהאיטום!

איזה חומר?

ולמה אתה לא מרוצה?

פורסם
איטום רציני זה שני שכבות על שני הצדדים של הדלת!

אתה לא קנית דיינמאט! :lol:

האקסטרים הוא החומר המוביל שלהם והוא חומר ייעודי לרכב. זה לא קשור לעובי שלו אלא לטכנולוגיה.

הדלת שלך היא לא סטנדרטית. היא מאוד גדולה + מתוקנים בה שני מידבאסים של פוקל, שכל אחד מהם בועט לפחות כמו רונאלדיניו.

איטום כמו שתיארתי מספיק בהחלט במרבית הרכבים, למעט רכבים עם דרישות מערכת גבוהות (רכב כמו שלך) או פחנועים יפנים וקוראנים למיניהם ששכבה אחת עוזרת רק קצת.

איתמר.

פורסם

ברכב שלי אני עשיתי איטום חפיפניקי ביותר - ואני יכול לאמר שזה עשה שיפור רציני מאוד בסאונד.

את הדופן החיצוני (היותר קרוב לכביש) בכלל אטמתי עם פזקר שזה חומר לאיטום דודי - הוא נדבק מאליו 8 מטר ברוחב מטר של הגליל הזה עלה לי פחות מ200 ש"ח

החומר הזה עשוי מזפת וגומי (קצת מסריח אבל בתוך הרכב לא מרגישים כלום - רק כשמקרבים לאף) - החומר הזה נצמד לפח של הדלת, מוסיף לה מסה, הוא רך יותר מהפח עצמו והוא עושה את העבודה יפה.

לדעתי - לדופן החיצונית של הפח אפשר להשתמש בחומרים זולים יותר מהאקסטרים, חומרים פשוטים יותר - אפשר לעשות על זה שכבה של ספריי כמו הדיינאשילד וזהו.

מאחורי הרמקול עצמו על הדופן החיצונית הדבקתי יריעה של דיינאמאט שנקראת dynaXorb שהיא מיועדת לספיגת הגלים האחוריים של הרמקול - יש גם יריעה כזאת לסאב וופרים.

מעבר לזה - לא נגעתי בדופן החיצונית.

בדופן הפנימית שקרובה יותר לפנים הרכב - שמתי קיט של ספיקרים בלבד ממול לפודים של המידבאסים - והשתמשתי בשאריות של אוריגינל שהיה לי למקומות קריטיים.

יכול להיות שאני אשלים את האיטום הזה עם קיט אקסטרים או קסקייד לשתי דלתות רק על הדופן הפנימית.

לדעתי הדופן הקריטית היא הדופן עליה יושב הרמקול ואיפה שהגלים האחוריים של הרמקולים פוגעים צריך גם להשקיע בחומר אוטם וחומר מבודד. כלומר עדיף לאטום יותר טוב את הדופן הפנימית ובדופן החיצונית לאטום עם החומר הזול יותר אבל להשקיע באזור האחורי של הרמקול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי שאלה

את החורים הגדולים שיש בדלת גם צריכים לאטום?

יש לי סיאט ואצלי בדלת יש יותר חורים מאשר פח :-)

אני העדפתי את החורים לכסות בצמר תעשייתי ואת הדלת אצמה לכסות בספריי של כסקייד

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

בשעה טובה האיטום בוצע.

אני יכול להגיד שגם איתמר וגם מידן חצי צדקו.

הקיט של הדלתות הספיק כדי לאטום 3\4 דלת-הרבע שחסר כבר היה אטום (למזלי)

אטמנו בעזרת האקסרטים את כל הנפח הפנימי של של הדלת (כלומר הדופן של הפח) עד כמה שיכלנו.

וחצי מהדופן החיצונית,וכמו שאמרתי למזלי חצי ממנה כבר היה אטום באוריג'ינל.

אבל חשוב לציין שלא באנו לאוטו וישר הדבקנו אלא עשינו ממש תכנית וחישובים איך לאטום והצורה היעילה ביותר כדי שלא נבזבז חומר הייתה לאטום עם היריעות לגובה.

ההתרשמות מהשמיעה תהיה בערב כי כרגע אני מכין את הטבעות שבין הפוד לדלת ובגלל הסיליקון (חצי שורפרת לכל צד!!! כדי לאטום את שתי הטבעות מכל הכיוונים.) אני לא יכול להרכיב עדיין אז אני יחכה עד הערב או עד מחר כדי להרכיב חזרה את המידים.

דרך אגב הדלת שוקלת עכשיו לפחות פעם וחצי ממה שהיא שקלה לפני,כמו בטון ממש.

ומצטער שאין תמונות של האיטום כי עבדנו עד 1 בלילה ורצינו לסיים עם זה ולאהיה פנאי לצלם תמונות,יש תמונות מתהליכים אחרים בפרויקט ואני ישתדל להעלות אותם היום.י

**מגיע גם המון קרדיט ללאיאור שבלי הידיים הקטנות שלו בטוח לא היינו מגיעים לכל המקומות הצרים בדלת :mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

• תוכן חדש...