Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן לפני כמה ימים בערך התחילה לי בעיה מוזרה מאוד, המגבר שלי התחיל לקצר אחרי זמן מה (התחממות יתר)

הבעיה היא שהמגבר שאני מדבר עליו הוא 400.4 של רוקפורד.. עכשיו יש לי שניים כאלו בדיוק, אחד על הסאבים ואחד על רמקולים.. הסאבים נותן את כל ה 400 והרמקולים יש ניצול של איזור ה 200 וואט..

הבעיה היא שהמגבר שמתקצר הוא של הרמקולים, עכשיו הבנתי שהתחממות יתר יכולה להגרם אפילו מקצר הכי קטן (אפילו סיב של פלוס נוגע במינוס) והמגבר מתחמם פי שתיים ואפילו שלוש יותר מהר ויותר הרבה.

אבל לפי בדיקה שערכתי נמצא כי אין נגיעות כלל בין החיבורים,

יש למישהו מושג מה עוד עלול ליצור כזו בעיה ?

פשוט אני שומע בווליום מאוד גבוהה, ואחרי בערך 20 דק' של ווליום גבוהה המגבר נותן ניתוק (ההגנה שלו נכנסת לפעולה) ועוברות 10 שנ' בערך והוא חוזר לפעולה.

בכל אופן בעיה מציקה ביותר , מאחר ועכשיו אני שוקל להתחיל לפרק את כל המערך או אפילו להחליף בין המגברים ע"מ לבדוק אם זאת בעיה במגבר או שמה ברמקולים.

מה עוד אני שוקל זה פשוט לשים ונטה אשר תאוורר את המגבר בצורה טובה ותתן לו קירור כמו שצריך ואויר לנשום.

בכל אופן אם יש למישהו טיפ או עצה נוספת אודה לכם.

פורסם

כן חשבתי על זה גם כן, אבל העניין הוא שה GAIN של המגבר של הסאבים הוא על איזור ה 2\3 כמו שכאן מכוון, אבל הסאבים נמצאים בחיבור BRIDGE אשר לוקח את ההספק המקסימלי מהמגבר והם אמורים לתת חימום הרבה יותר גבוהה מהמגבר של הרמקולים,

זה מה מוזר לי, המגבר של הסאבים לא נכבה אף פעם לעומת הרמקולים שכן מאחר והוא מתחמם ממש מהר ולטמפ' ממש גבוהה!

מאוד מוזר.

פורסם

GAIN לא נקבע על פי 2/3 או 1/3 הוא נקבע לפי הסיגנל שמתקבל מהרדיו דיסק, נסה בכל זאת להוריד אותו קצת. יכול מאוד להיות שהעוצמה של המגבר לא מספקת אותך ולכן אתה דוחף אותו מעבר לגבול היכולת שלו.

פורסם

אבל גבול היכולת שלו היא באיזור ה 400 וואט.. הניצול העכשווי הוא 200 בלחץ!

תסכים איתי שבאסים לוקחים הרבה יותר הספק מרמקולים...

ובכן אני מעמיס על מגבר זהה שני סאבים של 200 וואט כאשר המגבר נותר את כל מה שהוא יכול לסאבים ואין נפילות מתח או קצרים בסגנון.

אני בטוח ב 100% שזה לא הGAIN שעושה כאן את הבעיה, יש בעיה של חימום מהיר שהתחילה רק לאחרונה בימים האחרונים, אני כבר עם המערכת למעלה משנה ולא היתה לי בעיה כזו בחיים, זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי, ישנה בעיה אבל אני לא מוצא אותה!.

פורסם

קודם כל, הוואט שהוא נותן תלוי בהתנגדות. אם יש לך מגבר שנותן 400W ב 4 אוהם ו1000W ב 1אוהם זה לא אומר שכשתחבר לו סאב ב 4 אוהם תוכל "לפתוח" את הGAIN עד הסוף.

באסים לא לוקחים יותר הספק, סאב צריך הספק גבוה יותר מטוויטר למשל מכיוון שיש לו ממברנה גדולה וכבדה אשר צריכה יותר אנרגיה (הספק) בשביל לזוז.

אולי הבעיה היא בזמן האחרון כי בזמן האחרון חם יותר, תנסה בכל זאת להוריד קצת את הGAIN. או לפחות תנסה להחליף בין המגברים אבל אם כן שים לב לכך שהGAIN במגבר שעכשיו יהיה של הרמקולים יכוון באותה צורה כמו המגבר הקודם כי רק כך תדע אם באמת הבעיה במגבר או בכיוון הGAIN.

פורסם

אני משער שאני יעשה את זה.. וכן אני יודע בהקשר להתנגדות..

אני מדבר כאן על מצב של 2 OHM הוא נותן 400 וואט.. הוא לא יורד ל 1 OHM כי אז הוא יקבל ניתוק ישר.

בכל אופן המגבר שעובד על 200 וואט ההתנגדות שבאה אליו היא 4 OHM כמו בכל רמקול רגיל שצורך הספק, מאוד מוזר .. בכל אופן אני משער שאני יחליף בין השניים ויראה מה הבעיה בדיוק, זאת הדרך היחידה.

פורסם

אני חושב שהצלחתי לעלות על הבעיה :)

ובכן אמרתי "מה יקרה אם נבודד את הבעיה :) "

ובכן ניתקתי את שני הרמקולים האחוריים שלי, ונתתי לקדמיים לעבוד בלבד... שוב קרתה התקלה והמגבר התקצר.. אמרתי טוב.. אז הבעיה היא או ברמקוליים הקדמיים או במגבר (מה שאני ממש לא חושב!)

בכל אופן אמרתי נבדוק מגעיים עם הקרוסים, פתחיתי קרוס שמאלי הכל תקין יפה וטוב..

אמרתי טוב , תורו של הקרוס השני, הלכתי ולפני שפתחתי אותו הבחנתי שהוא בוער פשוט, ולמרבה הפלא יש משהו חופשי בתוכו, פתחתי והופתעתי לגלות שבורג השתחרר והיה חופשי במערכת כולה , ואני משער ודיי בטוח שהוא נגע במגעים שהוא לא בדיוק היה אמור לגעת וגרם לקצר התמידי הזה.

אז למרבה המזל אני מקווה שפתרתי את הבעיה , מאחר ולא בדקתי את הנושא שוב אם יש קצר (לא העלתי ווליום שוב ) אני משער שאת זה אני יגלה מחר אם זה נפתר מאחר שאם זה לא הבורג אז זה 100% הקרוס אשר בוער , אני רק מקווה שלא נגרם נזק תמידי לקרוס, שהרי שאם הוא ניזוק אז אני יצתרך לעבור ולקנות קבלים חדשים , ולזה אין לי כוח! בההה

בכל אופן תודה לך אייל על העזרה , אני משער שאחרי הכל זאת בעיה טכנית שנגרמה עקב בורג חופשי,

אני משער שזהו לקח בשבילי אשר מלמד שיש דברים שהם הרבה יותר פשוטים ממה שחושבים (אני אישית כבר התחלתי לחשוב על הבעסה שאני צריך לקחת את המגבר לתיקון או לפרק חצי מהמערכת).

פורסם

מה שקרה הוא שהיה קצר תמידי אבל בווליום נמוך או בינוני המגבר התחמם לאט יותר ואני משער שאחרי הרבה זמן זה היה קורה

אבל בווליום גבוהה המגבר נותן הספק גבוהה ואז הקצר בא לידי ביטוי בצורה מהירה יותר ולכן המגבר מתחמם מהר יותר ואז הוא כמובן מתנתק ע"י ההגנה בצורה מהירה יותר

אני בטוח ב 100% שזה הקרוס ואני משער שזה הבורג ב 99% :)

מאחר והקרוס השמאלי היה פשוט בטמפ' רגילה והשני היה לוהט! אש.

פורסם

אני לא יודע במה בדיוק הבורג נגע, אבל הקרוס שוב, היה לוהט, לא בצוה שהוא אמור להיות

אני משער שזה הבורג מאחר ואני לא רואה שום סיבה אחרת לתופעה,

אני יגיד לך היום אם זה היה זה בסוף או לא, כי אני יערוך בדיקה :)

בכל אופן נחייה ונראה יום טוב אחי.

ולמה דווקא, יכול להיות שאפילו שמגעים נוגעים אחד בשני (פלוס ומינוס) בצורה מאוד מאוד קטנה ולא רצינית (ע"י סיב וכו') אני יודע שהמגבר לא יקצר ישר אלה רק אחרי שהוא מתחיל להתחמם!, ואת זה אני יודע כבר מזמן מנסיון.

מאוחר והסיב הנ"ל לדוג' גורם למגבר להתאמץ יותר מאחר והוא מקצר אך במידה שעדיין המגבר לא מפעיל את ההגנה שלו , הוא מתאמץ עד לשלב שבו הוא כבר חם מידי! ואינו יכול ל"סחוב" יותר , ואז ההגנה נכנסת.

בכל אופן נראה מה הולך היום ונקווה לטוב :)

• תוכן חדש...