Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בסובארו אמור להיות שלפני ההתנעה כל הנורות נדלקות, ואחרי ההתנעה כולם נכבות.

מה זה אומר אם לפני ההתנעה כל הנורות כבויות למעט, נורת הOIL.

מה שקודם לסיפור הוא, שלפני כשבוע נקרעה לי החגורה של האלטרנטור בנסיעה, בהתחלה נדלקה לי הנורה של הBREAK FLUID וה CHARGE מכיוון שלא יכולתי לעצור באותו רגע (הייתי בכביש מהיר ולא ידעתי שמדובר בחגורה), עצרתי רק לאחר 3-4 KM, ראיתי שהרצועה קרועה והמכסה של מיכל המים נעלם, הזמנתי גרר למוסך ושם החליפו לי את הרצועה, הוספתי מים מצאתי מכסה, ושיצאתי מהמוסך הכל היה בסדר.

משם נסעתי לצפון, ובדרך שעצרתי איפה שהוא שמתי לב לבעיה של הנורות, ואני מרגיש שהרכב כאילו לא סוחב טוב.

מה זה יכול להיות, אולי כיוון הצתה, אולי פיוזים? אשמח לעזרה.

:agrue:
פורסם

לגבי הנורות ,לי קרה משהוא דומה הבעיה היתה שהערבים במוסך שכחו לחבר את האלטרנטור, מאחורה של האלטרנאטור יש מחבר קטן,בדוק שהוא מחובר...

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

דחוף אבל דחוף , לבדוק שתקע האלטרנטור (לא הB+ הראשי) ובעצם גם הוא, אבל קודם התקע של האלטרנטור במקום.

אם במקום, מאוד יתכן ואין לך טעינה באוטו, או טעינה חלקית אם בכלל.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יש לי חבר שנוסע ככה ככה למעלה משנה.

נראה לי זו רק בעיית מגעים של הקונקטור של המנורות בלוח שעונים.

פורסם
...הבעיה היתה שהערבים במוסך שכחו לחבר את האלטרנטור...
מסתבר שגם היהודים במוסך שכחו לחבר, אחרת זה היה מחובר.
פורסם

אם האוטו לא מגיב כאתמול שלשום, ואתה מרגיש את זה בוודאות - זו בהחלט לא בעיה של המגעים של המנורה או הלד. בצע בדיקת מתח טעינה. כל חשמלאי יכול לעשות את זה.

פורסם

אני גם בעלים של סובארו DL והייתה לי אותה בעייה - הנורה הייתה נדלקת.

לאחר כחודש התברר שדני זומרשטיין צודק ("אם במקום, מאוד יתכן ואין לך טעינה באוטו, או טעינה חלקית אם בכלל") והאלטרנטור לא היה מטעין.

גש לחשמלאי על מנת שלא תגיע למצב שלא תוכל להניע.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

האם המצב בו רק הנורה של השמן דולקת ברגע שמסובבים את הסוויצ,מעיד על תקלה בטעינה? האם זו האינדיקציה לאי טעינה או לתקלה בטעינה?

בנוסף,למה משמש המחבר הקטן באלטרנטור , יש את ה + העבה, וחוץ מזה יש עוד פלאג-קונקטור, למה הוא משמש?

במידה והפלאג הזה שמחובר לאלטרנטור, לא מחובר היטב\חופשי , האם לא תהיה טעינה ברכב?

תודה.

פורסם

האלטרנטור בסובארו מקבל מתח אחרי סויץ', ועירעור דרך מנורת ציור של המצבר ונוזל בלמים שבלוח שעונים. כל זה דרך תקע T שמאחורי האלטרנטור . כאשר מסתכלים על תוית של האלטרנטור מזהים את ציור התקע שמציין כל יציאה למה היא שייכת, IG = מתח אחרי סוויץ' F זרם חלש דרך המנורות לצורך ערעור שדה אלקטרומגנטי של האלטרנטור. כאשר האלטרנטור מתחיל ליצר חשמל הוא הספק לעצמו את הזרם של המנורות ולכן + של המנורות ו +שמיוצר בטעינה = 0 והנורות כבות. עד כאן תאוריה. ובמעשית יש לבדוק אם התקע תקוע כראוי אם כן אז לשלוף את התקע ולבדוק באים מגיע זרם לנקודה IG עם טסטר 12 V לפי הציור שעל האלטרנטור, אם לא בדוק פיוזים ואם כן תגשר את שקע F לגוף הרכב המנורות צריכות להידלק את 2 הבדיקות בצע עם סוויץ' פתוח , אם הבדיקה של הקונקטור T תקינה והתקע במקום ומנורות לא נדלקות כניראה אין לך טעינה והאלטרנטור נדפק.:evil:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
האם יכול להיות מצב שהתקע הזה לא מחובר היטב ועדיין תהיה טעינה תקינה?

תודה.

כן. אם הרוטור של האלטרנטור שבנוי מברזל שמר על מגנטיות אפילו קצת הוא יפתח טעינה, או קצר של הדיאודות שבפנים אל קו ה B+. או קצר של הוסת שמעביר זרם מאחרי הסוויץ' ל נקודה F = (שדה) :wink:

פורסם

יש לי חבר שנוסע כך כבר שנה לערך, זה בא והולך, פעם הוא מניע ויש רק מנורה של שמן ופעם פתאום הכל מסתדר.

אני אבדוק מחר איתו את עניין החיבורים של האלטרנטור.

האם גם חיבור + עבה, אם הוא לא מהודק חזק\רופף...גם יגרום לאחת המנורות בלבד לדלוק?

תודה.

פורסם
יש לי חבר שנוסע כך כבר שנה לערך, זה בא והולך, פעם הוא מניע ויש רק מנורה של שמן ופעם פתאום הכל מסתדר.

אני אבדוק מחר איתו את עניין החיבורים של האלטרנטור.

האם גם חיבור + עבה, אם הוא לא מהודק חזק\רופף...גם יגרום לאחת המנורות בלבד לדלוק?

תודה.

כל החיבורים חייבים להיות מהודקים היטב , לצורך שיפור אפשר להוסיף קו מ B+ עם הבורג ישירות ל + של המצבר כידי למנוע מפלי מתח קוים. בסובארו כאשר הבורג רופף הוא מתחמם וסוף החוט נשרף וכמובן שאין תפוקה נכונה ולבסוף האלטרנטור נהרס.:shock:
פורסם

אתמול חבר שלי הסתכל על הרכב, והוא ראה שיש קורוזיה על המפלג, שפשפנו אותה, והמצב משתפר, האוטו סוחב הרבה יותר טוב, (אני צריך לעשות נסיעה ארוכה כדי לבדוק עם הוא חזר למוטב ממש), ואחרי נסיעה קצרה כשכיבתי והדלקתי את הרכב עוד פעם מצב המנורות חזר להיות תקין, אבל היום בבוקר שהתנעתי שוב נדלקה רק נורה אחת, לאחר כמה שניות שהרכב עובד כיביתי והדלקתי והיה בסדר.

:agrue:
פורסם

לא נגעת בכלל בחיבורים של האלטרנטור?

תבדוק אם החוטים מהודקים הייטב כולל הפלאג שמתחבר לאלטרנטור.

היום הסתכלנו על האלטרנטור, הכבלים והפלאג אומנם היו מחוברים אך חיזקתי קצת עם מפתח 8 את ה + העבה שמגיע לאלטרנטור , אח"כ חיזקתי קצת עם היד את הפלאג של האלטרנטור, וכעת באמת הכל עובד כמו שצריך, כעת כל הנורות נדלקות.

מה שאני לא מבין זה איך נסעו עם זה ככה מעל לשנה ולא קרה כלום?

ותודה לדני על תגובתו המדוייקת .

• תוכן חדש...