Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ועוד עם הסאב שיש לי שם... ארגז כלים והתיק של הנרגילה והבגאז' צועק הצילו...

מי אמר "מה אני צריך את כל הגודל של מכונית משפחתית?" :?

לפחות יש יתרון בחניות :wink:

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בנדר, זכותו של כל אדם למכור בכמה כסף שהוא רוצה- אם תרצה תקנה, לא תרצה לא תקנה.

יש מכוניות שהשוק שלהן חזק מאוד, והמחירון שלהן, איך לומר- בדיחה (ולא אחת מוצלחת).

ואני אתן דוגמא-

לחבר שלי יש 106XSI שנת 93, המחירון של הרכב הוא 13K שקלים, שזה פשוט בדיחה לרכב עם שוק כזה חזק, ובטח בהשוואה של מה שהוא מציע בהשוואה לרכבים אחרים בקבוצתו ובקבוצת המחיר הזו, אז באופן טבעי הוא מבקש 10K שקלים מעל המחירון (מה גם שהרכב שמור מאוד ומושקע), ויש לא מעט אנשים שמתעניינים לגבי הרכב.

אם אתה שואל אותי לגבי רכבים כמו רנו מגאן קופה, יונדאי קופה, אופל טיגרה ושות', מסכים איתך שמבחינת יכולות דינאמיות אף אחת מהן לא מדהימה או מיוחדת, אבל היא נותנת לאלה שמחפשים אותן את מה שהם מעוניינים להשיג (פוזה בעיקר), ולכן אנשים מרשים לעצמם לבקש מעל מחירון, ואפילו מחירים שנראים לך מוגזמים (כי אותך לא מעניינת פוזה, ומבחינתך למכוניות האלה אין שום קשר למושג "ספורטביות").

תמיד תזכור שההגדרה ספורטיבית היא משהו "אישי", הרי לא חסר אנשים שלוקחים סובארו גרנד ליאונה 1.6, שמים לה אגזוז לחץ (שבשילוב עם מנוע הבוקסר נותן תמיד צליל כמו של האימפרזה טורבו...), מפרקים לאימפרזה הראשונה שרואים בדרך את הספויילר, וזהו, יש להם מכונית ספורט מטורפת, ]שוט חורכת חניות (במקביל...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לחבר שלי יש 106XSI שנת 93, המחירון של הרכב הוא 13K שקלים, שזה פשוט בדיחה לרכב עם שוק כזה חזק, ובטח בהשוואה של מה שהוא מציע בהשוואה לרכבים אחרים בקבוצתו ובקבוצת המחיר הזו, אז באופן טבעי הוא מבקש 10K שקלים מעל המחירון (מה גם שהרכב שמור מאוד ומושקע), ויש לא מעט אנשים שמתעניינים לגבי הרכב.

QUOTE]

לא רוצה לפתוח פה תיבת פנדורה (למרות שזה כניראה מה שאני עושה...)

אבל 106XSI שנת 93' לא צריכה לעלות יותר מ 13K ש"ח.

הרכב הזה הוא 13 שנים על הכביש, כמעט 14.

מחירון מדבר על רכב ממוצע. לא יודע מה המצב של חבר שלך, אבל תסכים איתי שרכב ממוצע בגיל הזה הוא כבר לא מה שהיה? יש ברכב הרבה השקעה? כניראה אפילו המון השקעה? ככה שברכב ממוצע, אומנם סכום הקנייה הוא 13K, אבל כדיי לנסוע על רכב נורמלי העלות תגיע בקלות ל 20K?

חוץ מזה, בוא ניקח את המתחרה העדכנית של ה 106XSI כיום, נניח יאריס TS או משהו באזור. מחירה כחדשה הוא 105K ש"ח. מה אתה כבר חושב שיכול להיות מחירה של יאריס TS עוד 14 שנים?..

כמה כבר ה XSI עלתה כחדשה?

Back to the original - NC again.

פורסם

אבל המשוואה שלך לא נכונה.........

מסכים איתך ש-13 שנה זה המון זמן לרכב על הכביש, אבל אנחנו לא מדברים על זה, כי כל רכב בן 13 שנה יזדקק להשקעה כזו או אחרת כדי להיות במצב טוב (אלא אם כן זה דייהטסו שרייד, שם לא צריך להשקיע, הרכב ייסע גם בלי שמן, הוא יכול לנסוע גם על טרופית...).

הנקודה היא שרכב שנחשב לספורטיבי, כדוגמת ה-106 XSI\ראלי, ואני אפילו לא מדבר על הסיטרואן סקסו VTS\R שהמחירון שלהן לגמרי מגוחך, אין שום הצדקה שהוא יהיה במחירון שווה ערך לפיאט אונו באותו שנתון (ואני שם כרגע בצד את כל הנושא של איבזור ו"מותרות" כמו שיש בדגמים הספורטיביים- סאן רוף, חלונות חשמל, ריפודי קטיפה\עור וכו', לעומת רכב כמו פיאט אונו).

אגב, דווקא בשנתונים היותר נמוכים זה מאוד תקף העניין של למכור מעל מחירון מהסיבה שאין לך יותר מדי אופציות ספורטיביות אחרות.

זו הסיבה שאנשים דורשים מעל המחירון, ובצדק גם מקבלים.

אגב, סתם השתמשתי בדוגמא של ה-106, פשוט כי זה נושא שנטחן כאן המון וכל אחד מכיר את השוק שיש לרכב הזה (ולשלדה המטורפת שלו.....), זה תקף לרוב הרכבים הספורטיביים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך.

זה ברור שרכב ישן נמכר יותר מעל המחירון מאשר רכב חדש.

לראיה אפשר לראות את הקליאו ספורט כדוגמא מעולה. בתחילת דרכה היא לא נמכרה מעל המחירון בכלל. כיום, כשהיא כבר לא חדשה ואפילו לא "קצת" חדשה (הכי חדשה שיש על הכביש זה שנת 2003, ורובן הן 2001-2002) אז היא נמכרת מעל המחירון בשביל אקזמפלר טוב ושמור.

גם לי היה ראלי וגם אני יודע מה זה הביקוש המפגר שיש לרכב הזה, אבל השרשור הזה הוא לא על ראלי, אלא על רכבים ספורטיביים.

אנשים נדבקו למשפט הזה של "לוי יצחק אידיוט" לפעמים קצת יותר מדיי. נכון שהוא לא ריאלי, נכון שאין שום סיבה שבעולם שסקסו VTS תאבד מערכה עשרות אחוזים יותר מאשר 106GTI. אבל כן יש סיבה (ואפילו הרבה) שXSI שנת 93'(!!) לא תעלה יותר מ 15K ש"ח במחירון. כי המחירון הוא המצב הבסיסי. תמיד אחת שמורה תקבל מעליו, אבל מה תגיד על XSI במצב זוועתי? גם לה מגיע לקבל 20K ש"ח? ממש לא. אז על זאת של חבר שלך מגיע לקבל מעל המחירון כי היא שמורה ואין הוצאות נוספות עליה ולכן היא תקבל מעל. אבל אחת לא שמורה במצב סביר יחסית לשנתון תימכר במחיר של עד 15K, שזה סביר ואין סיבה שיהיה יותר מזה.

פורסם

תראה אני אשאל אותך שאלה אחרת...

עם היה לך רכב מסויים ולא משנה איזה רכב זה, והיית יודע שתקבל עליו כ- 20% מעל המחירון לא הייתה רוצה לקבל זאת על אף שרשום במקום כלשהו, לוי יצחק, משהוא אחר?

היית מוכן "להפסיד" את ה-20% האלו כי משהו אחר אמר אחרת?!?!?

אני יכול להגיד לך שהיתה לי יונדאי קופה שנת 98, יד שניה, 100K ומכרתי אותה לפני כחצי שנה ב-10 אלף יותר מהמחירון שלה...

המחירון עמד על 47 ומכרתי אותה ב-57...

אז עם יכולתי לקבל את זה למה לי למכור אותה בפחות "ולהפסיד"?

בכבוד רב

אופיר

פורסם

אין שום סיבה שתמכור בפחות. לא מאשים את המוכרים בכלל.

גם אני אם אני יוכל למכור את הרכב שלי ב 15K מעל אז אני אמכור, ושיתהפך כל העולם פעמיים.

אבל מה שאני טוען זה שמי שבוכה שהמחירון לא משקף את המציאות ולכן צריך לשלם מעל המחירון - לא תמיד זה נכון. לפעמים המשפט הזה הוא יותר מין "סלוגן" כזה שנתפס לחובבי המוטוריקה, סלוגן שהוא לא תמיד נכון.

פורסם

לוי יצחק מעניין את העכוז הורדרד שלי (תמונות יישלחו בה"פ למי שיבקש).

המחיר הריאלי של רכב הוא המחיר בו נפגשים המוכר והקונה, ומחירון אמור לשקף את המחירים האלו ולא לקבוע אותם.

מחירון נורמלי אמור להיקבע לפי סקר של עסקאות מייצגות שנסגרו. מחירון לוי יצחק מנסה להיות נבואה שמגשימה את עצמה, והוא מצליח כשמדובר במכוניות מיינסטרים.

אם אני ארצה למכור סוויפט 90 בחמישים אלף ש"ח ויהיה מישהו שיסכים לקנות - זה המחיר הריאלי של הרכב. אם מתוך 20 עסקאות סוויפט החודש הרוב ייסגרו במחיר הזה - זה אמור להיות המחירון, ולא משנה אם שמאי רכב זה או אחר טוען שהרכב שווה 10.

תעזבו את המחירון כבר. אם בעל רכב ספורטיבי משומש רוצה עליו סכום מוגזם - הוא לא ימכור. הוא יוריד עד שהוא יגיע לסכום שסביר בעיני לפחות קונה אחד, והסכום הזה מן הסתם יהיה מעל המחירון של לוי יצחק מפני שמדובר בקניה אמוציונלית.

אם כבר מישהו משתגע בשוק הזה זה הקונים ולא המוכרים. כל עוד יהיו כאלו שמוכנים לשלם 25K על XSI בת 13 יד שמינית עם קילומטראז' עד הירח - זה יהיה המחיר שלה. ברגע שלא יהיו משוגעים שמוכנים לשלם, המחיר יירד. המוכרים סה"כ עושים את המעשה הנכון פיננסית עבורם.

פורסם

אנשים גם שוכחים את הכלל הפשוט - "קנית מעל, תמכור מעל".

לי הייתה מיאטה בארץ ששילמתי עליה כמעט 9K מעל מחירון, שנתיים אחרי שקניתי אותה מכרתי אותה ב-1500 ש"ח פחות ממה שקניתי אותה, מה שעדיין היה הרבה מעל המחירון.

שוק המשומשות הוא שוק של ביקוש והיצע ואסור לשכוח שלא צצות פתאום *עוד* מכוניות משומשות משום מקום... אם שילמת על אוטו מעל מחירון ושמרת על מצבו במהלך תקופת הבעלות שלך, אין סיבה שלא תמכור אותו מעל המחירון באחוזים דומים למה ששילמת עליו מראש.

מוטי

פורסם

יש להוסיף את המשפט המפורסם:

מכונית שווה כמה שאתה מוכן לשלם עליה

.

ישנן ספורטיביות שבעליהן מצהירים עליהן כ "יד אחרונה".

אלה בדר"כ מכוניות שמורות בקנאות, ובמצב תצוגה.

ובמקרים נדירים ,עקב אי-אילו בעיות אישיות,

הרכב לפתע מוצע למכירה- שווה לעקוב....

Moti - Miata R כתב:

"שוק המשומשות הוא שוק של ביקוש והיצע ואסור לשכוח שלא צצות פתאום *עוד* מכוניות משומשות משום מקום... "

מוטי כמעט ידידי כמעט(ע"ע מכוניות ייבוא אישי/ אספנות)

זה אחד הפרמטרים, המעלים את הביקוש לספורטיבית זו או אחרת.

מאחר שארה"ק איננה רוויה בשכאלה, אזי כמעט כל אחת שמוצעת למכירה

היא אופציה.

גם כך הספורטיביות החדשות לא נמכרות בכמות "ליסינג", וכך בחלוף כ-3 שנים

הרכב מתיישן, והדגם מוחלף בחדש. שלא לדבר על קומבינות ייבוא רכב

שלפתע צצות להן כאן מכוניות בנות כשנתיים,שלא נמכרו כאן באופן סדיר או כלל לא. :shock: .

*ישנם יבואנים שמפסיקים את הייבוא ע"ע קרסו

למשל: רנוספורט קליאו 182 -שלא יובאה לישראל.

יבואנים לא ששים לייבא מכוניות ספורט/ספורטיביות לארץ

עקב המכירות הקטנות עד בודדות,וכך כל מכונית שכזו שממנה

נמכרו כמה אחדות הופכת למכונית מבוקשת מאוד- למשל: אלפא 147GTA.

ומה שעל הכביש הופך להיות מיד ההיצע הקבוע שנכנס לשוק המשומשות.

כמובן שישנם ש כאלה אשר "נעלמות" עקב תאונות כלשהן,והופכות מיד

לשלל עבור אי אילו טיונרים/ או חלפים מה"פגר".

עקב התגברות המודעות למכוניות ספורטיביות, וכן לתחביב האספנות בישראל

ערכן הכספי מתחיל לעלות בדרך מטאורית לשמיים.

שימו לב

לאן נעלמו להן מכוניות ספורטיביות שנעו כאן לפני למעלה מ -20 שנה :?:

קיימות בודדות ששרדו. האם זהו גורלן של:

אאודי TT ?

אלפא GT ?

ב.מ.וו M3/M5/M6 (איפה הן ה M3 ?)

ב.מ.וו מיני קופר /S

הונדה סיוויק Type R ? (איפה הסיוויק VTI _למרות שאני מכיר אחת )

וולוו C70?

טויוטה יאריס T ספורט?

טויוטה MR2 ?

יונדאי קופה

מאזדה MX-5 מיאטה?

מיצובישי EVO?

מרצדס SLK

ניסאן 350Z (כמה 200SX שרדו?)

סובארו GT/WRX/STI (איפה ה XT TURBO)

סיאט איביזה FR ? ( איפה האיביזה SXI ואחותה המלאגה SXI?)

סיאט ליאון 20VT ?

סיטרואן C4VTS?(סיטרואן AX SPORT/GTI/BXGTI)

סמארט רודסטר?

סקודה אוקטביה RS?

פולקסווגן GOLF GTI MK5/MK4 (כמה GTI MK1 שרדו?)

פורד מוסטאנג(זוכרים גם את הפורד אסקורט RS טורבו?)

פורשה בוקסטר/911?

פיאט פונטו HGT ?(איפה הן האונו טורבוie/ או ה 127 ספורט?)

פיז'ו 206GTI ? (נו ומה עם 205GTI ?-בישראל נמכרו כ 1000 יח' סה"כ)

רנוספורט קליאו 172 ? (ראו כמה רנו 5GT Turbo שרדו).

ועוד'...

רבים מהספורטיביות הן רכב יחיד ולא משמשות כמכונית שניה ,והן הכסף היחיד שיש לבעל הרכב(ספורטיבית), ואם ברצונו להתקדם הוא מוכר אותה, ישנם שמצרים על כך שמכרו .אך המציאות לא מותירה להם ברירה. וכך הספורטיבית עוברת מיד ליד במקרה הנפלא שורדת,

ובמקרה הגרוע מכל נעלמת לעולם שכולו מתכת.

תהיה נשמתן צרורה בצרור המתכת.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

לי הייתה מיאטה בארץ ששילמתי עליה כמעט 9K מעל מחירון, שנתיים אחרי שקניתי אותה מכרתי אותה ב-1500 ש"ח פחות ממה שקניתי אותה, מה שעדיין היה הרבה מעל המחירון.

שוק המשומשות הוא שוק של ביקוש והיצע ואסור לשכוח שלא צצות פתאום *עוד* מכוניות משומשות משום מקום... אם שילמת על אוטו מעל מחירון ושמרת על מצבו במהלך תקופת הבעלות שלך, אין סיבה שלא תמכור אותו מעל המחירון באחוזים דומים למה ששילמת עליו מראש.

מוטי

מסכים לגמרי

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אאודי TT ?

אלפא GT ?

ב.מ.וו M3/M5/M6

ב.מ.וו מיני קופר /S

הונדה סיוויק Type R ?

וולוו C70?

טויוטה יאריס T ספורט?

טויוטה MR2 ?

יונדאי קופה

מאזדה MX-5 מיאטה?

מיצובישי EVO?

מרצדס SLK

ניסאן 350Z

סובארו GT/WRX/STI

סיאט איביזה FR ?

סיאט ליאון 20VT ?

סיטרואן C4VTS?

סמארט רודסטר?

סקודה אוקטביה RS?

פולקסווגן GOLF GTI MK5/MK4

פורשה בוקסטר/911?

פיאט פונטו HGT ?

פיז'ו 206GTI ?

רנוספורט קליאו 172 ? (ראו כמה רנו 5GT Turbo שרדו).

ועוד'...

היית יכול לרשום ככה :

אאודי TT ?

אלפא GT ?

ב.מ.וו M3/M5/M6

ועוד'...

הבנת ? או שאתה צריך הרבה צבעים בשביל להבין ?

הבנו שאתה זוכר את כל הדגמים וכולם כאן בפורום גם הבינו . הרי אתה מזכיר להם את זה בכל הודעה...

יאשה , שנמאס לו להעביר טסטים ביום שבת בבוקר... :roll:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

מוטי, אני חושב שחלק מהמשתתפים בדיון מתרעמים על המחירים המוגזמים בגלל שמרבית האנשים מחפשים לקנות ב"מחירון" או "מתחת למחירון" - ובגלל שהם "שמרו" על האוטו (הכניסו אותו לטיפול 10,000 פעם בשנה, תידלקו מתי שצריך, בדקו שמן מידי פעם ולחץ אויר פעם ב-5 חודשים) מגיעים להם סכומים מופרזים "מעל המחירון" בזמן המכירה.

על רכב במצב מעולה שווה לשלם מעל המחירון, גם כמה אלפים. הכוונה ברכב במצב מעולה הוא לרכב שאינו דורש שום השקעה. מערכת המתלים שלו תקינה ב 100%, הגה, בלמים, *מזגן*, חימום, צמיגים, פחחות/צבע - הכל במצב מצויין. את זה, לצערי הרב, קשה מאוד לומר על 99.99% מהרכבים הללו.

אתה, בתור אחד שחי בעבר בישראל, מכיר את המנטאליות והאופי של הישראלים במיוחד בכל מה שקשור למכוניות (חסכנות מוגזמת). אז כן - זה רק החמיר מאז.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...