Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא מנסה לדחוף 50-60 גרם חלבון .. אין שום טעם ... 30 זה מספיק לארוחה אחת.

לי אישית יותר טעים וקל לשתות את האופטימום שוקו שלי מאשר טונה\ביצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי מתחיל ב-40/40/20 (20 זה שומן) ומתקן משם.

כמו שאמרת, מה שטוב לך, לא טוב לאנשים אחרים.

בן אדם שמנסה לגדול צריך לצרוך בין 1.5-2 גרם חלבון על כל קילו (ללא שום קשר להורדת אחוזי שומן או דברים כאלה, במצב כזה הכמויות משתנות)

וכמובן צריכה שנעשית על כל היום, צודק נובל1 שאומר שאכילת רק חלבון אחרי אימון או משהו כזה היא טפשית, והתהליך שנגרם הוא פירוק החלבון ולא כולו למען השריר.

אגב, האבקות נועדו לדבר אחד, בן אדם שלא מסוגל לצרוך את הכמויות המטורפות של חלבון (חישוב פשוט לאדם ששוקל 80 אומר שהוא צריך לאכול בין 120-160 גרם חלבון)

נעזר באבקות, האבקות זמינות יותר מארוחה, כי ברגע שאתה מסיים את האימון אתה פשוט מכין לך שייק טעים (או שלא) וצורך את החלבון.

בנוגע אם צריכת חלבון 10 דקות אחרי אימון או לא, הדיעות חלוקות, ואני לא יכנס לזה (כי באמת שאין לי מאיפה לתת הוכחות)

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

לאבקות יש עוד ייתרונות (מלבד ספיגה מהירה ויעילה, ערך תזונתי יחסית נמוך מבחינה קלורית, נוחות ויעילות).

מלבד החלבון אבקה מבית טוב תכיל הרבה מאד חומצות אמינו חיוניות.

עכשיו ברור שאת הכל אפשר להשיג מאוכל, אבל זה פשוט הרבה יותר יעיל ונוח!

לגבי קריאטין, אני מת מת מת על החומר הזה! בוסט עצום בכוח במהלך הסייקל. אחרי שמסיימים סייקל המשק יורד כי פשוט מאבדים נוזלים. אבל הכוח נשאר. הכוח הוא למעשה תוצאה של התאוששות מהירה יותר של השרירים ויכולת טובה יותר לבנות שריר ולכן כשהסייקל נגמר אמנם אין יותר בוסט כזה והתאוששות מהירה כזאת אבל הכוח שהרווחת קיים בהחלט!

אני באופן עקרוני מאד בעד תוספי מזון (כל עוד משתמשים בהם נכון).

אגב, אדם (לדוגמא אני) ששוקל 80 קילו צריך לצרוך באיזור ה 160 גרם חלבון ביום! נגיד ונחלק את זה לארוחות של 30 גרם חלבון זה אומר בין 5-6 ארוחות ליום! ככה שהרבה יותר קל לאכול שלוש ארוחות מבוססות אוכל ועוד שתי ארוחות השלמה מבוססות שייק.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

בדיוק כמו שקודמי אמר ! גם אני מבסוט מהקריטאין :D אני עכשיו בחודש OFF, ובעוד שבועיים מתחיל סייקל שני (הפעם לא אקח טעם לימון אלא ענבים \ כדורים .. נראה למה יהיה לי כסף :D)

אגב לא רק חלבון זה חשוב , אלא גם הפחמימות, בנאדם שרוצה לעלות במסה חייב לכלול לפחות יחס של 2 פחמימות לחלבון , ובכלל רצוי לחלק את זה 35\55\10 (לגבי השומן זה כבר תלוי בבנאדם) כש 35% זה חלבון ו 55% זה פחמימות (רצוי גם פחמימות מלאות ולא מסוכר וחרטה כזה , אלא מדברים כמו פאסטה מקמח מלא, אורז מקמח מלא וכו)

פורסם
אף אחד לא מנסה לדחוף 50-60 גרם חלבון .. אין שום טעם ... 30 זה מספיק לארוחה אחת.
על פי היחס שהצגתי קודם, 30 גרם חלבון בארוחה יתנו לך 720 קלוריות מחלבון ביום, ו-1800 קלוריות סה"כ ביום. אלא אם כן אתה בן 12, אני מקווה לטובתך שאתה לא מנסה להעלות משקל עם 1800 קלוריות ביום.

כמו שאמרת, מה שטוב לך, לא טוב לאנשים אחרים.
זה דווקא פחות נתון לויכוח. מאחר וכל המרכיבים נדרשים במהלך דיאטה כזאת, אתה לא יכול לקצץ בשום מרכיב בודד, ולכן אין טעם לסטות בהרבה מהיחס שציינתי. אתה חייב שיהיה הכל מהכל (רוב האנשים מזניחים את נושא השומן, שחיוני מאוד לפיתוח גוף). אגב, אני לא השתמשתי ביחס הזה. זה בסך הכל דבר בסיסי שכדאי להתחיל איתו.

בן אדם שמנסה לגדול צריך לצרוך בין 1.5-2 גרם חלבון על כל קילו (ללא שום קשר להורדת אחוזי שומן או דברים כאלה, במצב כזה הכמויות משתנות)
ואם הבנאדם שוקל 120 קילו, 45% שומן? הנוסחא הזאת לא שווה הרבה כל עוד היא לא מתיחסת לשומן בגוף. מנסיון שלי, גם שאר הנוסחאות שכן מתיחסות לשומן לא שוות יותר מדי. יש אנשים שצריכים לאכול הרבה ויש אנשים שלא.

בנוגע לסוגי הדיאטות, אני לא מסכים. דווקא כשעוברים לחיטוב (איזו מילה מגעילה יא אלוהים) יש סיבה טובה לשנות את היחסים, וגם כמובן את הכמויות. למעשה יש דיאטות שבהן מקצצים בכוונה בפחממות למשך תקופות קצרות במטרה לגרום לגוף להשתמש בחלבונים בתור מקור אנרגיה, ובכך לגרום לו לשרוף יותר קלוריות במנוחה. זה נשמע דבילי אבל זה עובד.

אורן אני הייתי מעלה את השומן על חשבון הפחממות. הנוסחא שנתת לא עובדת גם לפי המספרים שאתה עובד לפיהם, כך שאני לא יודע מה היא שווה.

שומן אחראי בין השאר על הטסטוסטרון מהביצים שלך. אני מתכוון לבלתי רווים כמו אומגה 3 ו-6. למטרות עליה - לא הייתי יורד מ-15%. אני הייתי אוכל 30% שומן כשהייתי מתאמן.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

שוב, מה שנתתי הוא כללי, זה לא מה שאני משתמש בדיוק .. אני משתדל לאזן בכל ארוחה הרבה פחמימות + חתיכת חזה עוף \ ביצים \ טונה\ וואטאבר , וכמובן שב 2 ארוחות אגוזי מלך או משהו בסגנון.

הקלוריות שאני טוחן ביום הן באיזור ה 2500-2600 , אם לא נכנס, אז יש סריוס מאס שנביא איתו 750 קלוריות לכף הגשה.

התחום הזה הוא מאוד אפור, שום דבר שתגיד פה לא יהיה טוב למישהו אחר. כל אחד חייב לדעת את הגוף שלו ולנסות הרבה דברים עד שהוא מגיע לרמה שהוא מבסוט ממנה. וזה לא חודש ולא חודשיים.

פורסם

אורן תאורתית אתה מדבר כאילו אתה מינימום בודי בילדינג, כמה זמן אתה מתאמן?? ותדביק תמונה לראות את התוצאות...

תמיר

פורסם
מילה אחת בקשר לקריאטין

פיפי

והמון

לא מפסיקים להשתין

כל הזמן

לא ממליץ.

ראיתי שעוד שאלו על זה פה,

וגם אני עד לתופעה.

תופעה זו נובעת בעיקר מהרגשת הצימאון שהקריאטין נותן וככה שותים יותר

בנוסף, מי שדבק בהוראות שימוש בקריאטין , ללא קשר להיתייבשות , צריך לישתות המון נוזלים בתקופת הצריכה כדי לימנוע כל סיכוי של נזק לכליות (ששכחתי לציין את זה בהודעה הקודמת שלי)

ובקשר לחלבונים, אני מוסיף על מה שנאמר:

מי שאינו מצליח לספק לגופו בעזרת ארוחות 1.5-2 גרם ביום אימון (רצוי מהחי) אז זה באמת נחוץ, מעבר לכך אני לא רואה את זה כתחליף לחלבון מן החי וזה כן יכול להיות כתחליף חלבון לצימחוניים (גם חלבון ביצה זה מן החי למי שיש ספק)

אין טעם להגזים עם חלבונים בארוחה אחת שכן מעבר ל 30 גרם חלבון נטו הגוך לא סופג (ליפעמים הוא גם הופך את השאריות לשומן).

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש מצב שהקריאטין יגרום להתייבשות?

בנוסף, אשמח לדעת על מחירים של כאלה שנרשמו פה למכון כושר, מה העסקאות?

לי סגרו ל-12 חוד' 250K + חודש חינם = 230K לחודש כאילו..

בנוסף 300K ביטוח + 150K ללוקר.

סה"כ 3450 לשנה. שחיטה?

יש לציין כי המכון באמת ברמה, אסטטי ונראה כי יש שם צוות מוסמך ומבין בעניין.

פורסם

K זה קילו. מציין אלפים.

300 אלף לביטוח זה קצת הרבה, אולי כדאי להתמקח.

זה תלוי באיפה אתה גר. בירושלים למשל אין לך מה לחפש בפחות מ-300 לחודש.

פורסם

סורוק, דבר אחד יש לציין, שהולמס פלייס לשנה זה בערך 4000 שקל

לשלם 500 שקל פחות, אני ממש מקווה שהחדר כושר שלך ברמה מעולה.

(לא שאני מהלל את הולמס פלייס, לא ממש מזיז לי שהחדר כושר בגודל אסטרונומי ויש שם יוקרתי)

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

לדעתי 250 זה מחיר הגיוני לחודש. אם לא טוב לך בטל את התשלומים.

אתה לא מעניין אותך אנשים\פקידות קבלה\טלויזיות מול ההליכונים\קרמיקה בחדר הלבשה.

אתה צריך 2 דברים. שיהיה פתוח בשעות שנוחות לך, ושיהיו המכשירים שאתה צריך. הכוונה לכמה שיותר משקולות חופשיים, מתח, כלוב לסקוואט.. קיצר לא מקומות עם מכונות בלבד ומאה אנשים על כל מכונה.

פורסם

תמיר א.

אני בהחלט לא בודי בילדר, ואני בכלל לא "גדול" , למען האמת אני מתאמן 3 חודשים ברצינות , ו 3 שנים בצחוק (זתומרת שלפני 3 שנים התחלתי לחקור את הנושא, קניתי מולטי טריינר והבטחתי לעצמי שאני אעשה עם זה משהו, ונחש מה? הוא עדיין עומד מלא אבק.), רק לפני 3 חודש נרשמתי למכון כושר, והתחלתי לעבוד עם הידע שלי, לא תאמין כמה ידע אתה צובר בזמן שאתה משוטט בפורומים , וקורא המון (המון !!) מאמרים..

הידע שלי בא מהמון שאלות (אני קרציה.) מהמון קריאה (אני חנון.) ומהמון המון חפירה באינטרנט (חנון, שוב.)

אני מאוד רציני במה שאני עושה, ומאוד רוצה להצליח ולראות תוצאות , ולהגיד לך תאמת. יש תוצאות :) והרבה מהן ... הרבה מסה, קצת אחוזי שומן (עומד על 15 בנתיים) וברוך השם הרבה עוד בדרך :)

לבחור עם השאלה על הקריאטין, בעקרון אתה לא תתייבש, אבל רצוי מאוד לשתות לפחות 600-700 מל מים קרים לכף הגשה של קריאטין אקסטרים (לדעתי הקריאטין הכי טוב שיש) , אני שותה קרוב לליטר שעה לפני האימון , וזה כולל גם 3 כפיות של סוכר ענבים כדי להקפיץ את האינסולין (להחדיר ת'יודע)

נ.ב אני מתאמן במכון קטן , לא גדול כמו שייפ, ואני הכי מבסוט בארץ, 178 שקל לחודש קונים לי לוקר, ושימוש במה שאני רוצה, בקושי יש תור על המכשירים , אנשים מאוד נחמדים ואדיבים , וכיף. אגב המכון בפ"ת, זה לא ממש עוזר לך, אבל תדע שהגודל לא קובע, למשל פה ב"שייפ" יש להם איזה 300 אופניים , ו 300 מסלולי ריצה, אבל בחלק הטכני של דאמבלים ומוטות ומכשירים כמו TBAR וכו קיפחו מאוד מאוד.. שייפ זה בעיקר לבחורות שרוצות טוסיק יפה ולשמנים שרוצים להרזות.

לא כל מה שיקר באמת שווה, תבדוק את כמות המכשור למה שאתה צריך ..

• תוכן חדש...