Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז איך אני אדע אם אני צריך חלבון מי גבינה ו\או קריאטין... בשביל הישר למסת שריר?
אתה לא צריך שום דבר משום דבר. את העצה הטובה ביותר קיבלת מ-zak-rs2000.

חלבון מי גבינה הוא חלבון כמו כל חלבון אחר שקיים באוכל. זה לא יתן לך שום דבר שאתה לא יכול לקנות בסופר. אם אתה בכל זאת רוצה לדעת את ההבדל.. חלבון מי גבינה הוא החלבון "המהיר" ביותר (נספג מהר מאוד בשרירים), וקוטג' הוא האיטי ביותר. זה לא שאחד טוב מהשני, כי שניהם טובים לזמנים שונים ביום. למשל - חלבון מי גבינה יתאים לך לארוחה שלאחר האימון. השרירים איבדו כמות גדולה של גליקוגן והם מתחילים בתהליך פירוק תודות לקורטיזול, שהוא הורמון קטבולי. אם לא תאכל חלבון מסוג כלשהו באופן מיידי - תאבד שריר.

לעומת זאת, חלבון קזאין (קוטג') יועיל לך לפני השינה. השחרור שלו הדרגתי (לעיתים אורך 4 שעות) ובכך הוא מונע פירוק במהלך חלק מהלילה (בתיאוריה..).

הפואנטה שלי היא שההבדלים האלה זניחים. אתה יכול לאכול עוף\ביצים\קוטג'\חלב\טונה ויהיה בסדר גמור. לי יש גנטיקה מחורבנת (הייתי 62 קילו 15% שומן על מטר 80) והצלחתי לא רע (78, 8%).

יש בדיוק שלוש סיבות להתעניין בחלבון מי גבינה:

1. מיצית את היכולת שלך עד עכשיו (כלומר אתה יודע מה אתה עושה, זה עבד עד עכשיו, ולמרות זאת אתה לא גדל).

2. אין לך זמן להכין\לאכול 6 ארוחות (או כמה שקבעת לך..) ואתה רוצה תוסף תזונה שיקל עליך במהלך היום. או שאתה סתם עצלן.

3. אתה לא מסוגל לאכול כ"כ הרבה אוכל מוצק. לי זה קרה ב-4,500 קלוריות.

בנוגע למה שאמר speedseeker:

גם כמויות עצומות של חלבון לא יהרסו לך את הכליות. הם כן יגרמו להן לעבוד יותר קשה, אבל אם תשתה מספיק (זה הרבה יותר ממה שאתה חושב - שתן צריך להיות שקוף) לא תהיה לך שום בעיה.

המחקר היחיד שנעשה בנושא הזה היה בשנות ה-80. הוכח שאצל נשים עם בעיות בתפקודי כליות, צריכה מוגברת של חלבון תחמיר את מצבן. אם הכליות שלך תקינות אין סיבה לדאגה. מה גם שהכמויות שעליהן מדובר לא אמורות להעמיס כמו במחקר. כך או כך מה שאני אומר לא מהווה תחליף להתיעצות עם רופא. אם יש לך שמץ של ספק, שאל אותו.

אין שום סיבה (למעט סיבה כלכלית או תחושת רעב..) לטעון שיש לצרוך מרכיב כזה או אחר מאוכל אמיתי או מתוסף. הכל קיים בשתי הצורות. אני למשל מעדיף לדפוק 100 גרם של הסוכר הכי פשוט והכי מהיר שאני יכול למצוא מיד אחרי האימון בשביל לשחרר אינסולין. זו דוגמא לפחממה שנצרכת כתוסף. לא חסרות דוגמאות לשומנים.

קראטין זה אכן חומר שקיים בגוף באופן טבעי. אני לא מכיר את ההוראות ש-gsi16v כתב, ובכל מקרה אני מציע לך לעשות רק מה שרשום על התווית. שבועיים העמסה זה בזבוז כסף וזה גם מעצבן מאוד.

זה לא סם, זה לא מסוכן גם בכמויות גדולות (לא ניסיתי. אחרים ניסו).

יש מספר מערכות לניצול אנרגיה בשרירים. כמו שהמערכת האירובית דורשת חמצן על מנת לפעול, ישנה מערכת אנאירובית שדורשת קריאטין. זוהי המערכת ה-"כבדה" ביותר מבין כולן, אתה משתמש בה בשעה שאתה מרים משקולות (מאמצים של עד 30-20 שניות). תוספת של קראטין תגרום לך להרים משקלים גבוהים יותר, מה שיגרום לשרירים להתאמץ יותר ויגדיל את פיצוי היתר לאחר האימון.

כל זה כמובן תאורטי מאוד. מה שקורה ברוב המקרים:

אנשים לא מנוסים קונים מלא זבל, בין השאר גם קראטין. הם מעמיסים קראטין ומעלים 2 ק"ג משקל גוף (קראטין מחזיק מים באופן זמני. אחרי שתפסיק המשקל הזה ירד). הם אוכלים זבל, לא ישנים כמו שצריך, ולא שותים כמו שצריך. הם מתלהבים מה-2 ק"ג ובזה נגמר הסיפור.

בקיצור אתה לא צריך את זה חבל על הכסף. עצתי אליך - תקרא כמה שיותר. תלמד מכולם ותחליט בעצמך מה לעשות. 90% ממה שאתה שומע זה במילא בולשיט אז אל תאמין לאף אחד. בטח לא לאומללים בחדר כושר שרוצים שתעשה 4 סטים של 10 חזרות כי "זה למתחילים".

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למי שלא מסוגל לדפוק 60 ארוחות ביום, אני ממליץ על אבקות עלייה שמכילות גם כמות די טובה של קריאטין.

ועוד משהו, אם כבר פתחתם את הנושא, אז איך קובעים את כמות הסטים והחזרות?

פורסם

אבקות עלייה במשקל (gainers) לא מכילות כמות קריאטין גבוהה במיוחד.

ושוב, מי שלא עבר העמסת קריאטין, לא מכיר את הצורך להשתין 24 שעות ביממה (למשך שבועיים מפנקים במיוחד).

אההה, כן... לא ממליץ.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
למי שלא מסוגל לדפוק 60 ארוחות ביום, אני ממליץ על אבקות עלייה שמכילות גם כמות די טובה של קריאטין.

ועוד משהו, אם כבר פתחתם את הנושא, אז איך קובעים את כמות הסטים והחזרות?

אליק בליק צודק בנוגע לגיינרים. רובם ככולם זבל טהור ומבוססים על סוכרים פשוטים וכמויות קלוריות לא הגיוניות שבעיקר יגרמו להשמנה. כמות הקראטין שמכניסים לשם לא מספיקה לשום דבר.

הנושא של סטים וחזרות הוא מאוד סבוך. אין שיטה אחת לדברים האלה. כל תוכנית עובדת אחרת על אנשים אחרים. אני ממליץ למצוא תוכנית מושקעת שמורכבת מעקרונות נכונים (סופרסטים, משקולות חופשיים, burnout sets, פרמידה, וכו') ולהחליפה מדי חודש עד חודש וחצי. כמו לכל דבר אחר, גם לשיטות אימון הגוף מתרגל נורא מהר.

פורסם

ת'אכל במבה, הכי טוב. תעשה כמוני.

תמיר

פורסם

ידוע לי שיש בפורום איזשהו מדריך שעבר ווינגייט, ורובכם ממש לא..

יש פה הרבה עצות שאני לא יודע מאיפה הבאתם אותם..

לגבי הקריאטין, קריאטין נוצר בגוף לבד, השימוש בחומר הוא לתקופה של חודש, ואחריו עושים הפסקה של שלושה חודשים.

לא לוקחים שום מנה כפולה במשך שבועיים ושאר שטויות שכאלה.

העצירה של התהליך היא בשביל שהגוף ימשיך לייצר את הקריאטין, ולא יסתמך על התוסף.

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

לי יש נסיון מה3 חודש האחרונים בהם התחלתי את "פיתוח גוף"

לקחתי קריאטין, ויש לציין שזה עוזר (לפחות לי) מאוד, בעיקר בכוח זמין (בסל"ד נמוך) ומאפשר להרים משקלים גבוהים יותר מאשר ללא קריאטין, מן פוש שכזה , יש לציין שקריאטין לא עובד על כולם .. אחד ירגיש כמוני והשני לא ירגיש כלום.

אבקת חלבון זה דבר מאוד פשוט, במקום לאכול טונה וכו אחרי אימון (זיינו לי בשכל שיש כספית וכו וחלק אומרים שהטונה בארץ היא מהים התיכון אז זה בסדר.. לא יודע) , פשוט שותה את הכוס עם האבקה + חלב, ובזה סיימתי. לא תמיד יש לי זין לאכול טונה או ביצים וכו ... אז לשתות כוס בטעם שוקו בא לי יותר בטוב

בנוסף, כדי להעלות מסה אני ממליץ על אבקה בשם SERIOUS MASS, אבקה שכוללת 1250 קלוריות, 50 גרם חלבון, 123 גרם פחמימות, אני התחלתי במשקל של 62 קילו עם 12% שומן, כיום 71.3 , עם 13% שומן בלבד.

אני מאוד מבסוט מהתוצאות, את האבקה (גיינר) של הסריוס מאסס, אני לוקח כתחליף לארוחה, או אחרי אימון.

בכל מקרה זה לא בשביל שצריך או לא, זה פשוט קל יותר לשתות .. ובכלל אחרי אימון יש "חלון" שכזה (כך אומרים) של חצי שעה בערך שעדיף לך להשיג לגוף שלך מנה בריאה של חלבון (30 גרם בערך) בצורת ספיגה מהירה.. ואין ספיגה יותר מהירה מנוזל :)

שיהיה בהצלחה.

פורסם
ידוע לי שיש בפורום איזשהו מדריך שעבר ווינגייט, ורובכם ממש לא..

יש פה הרבה עצות שאני לא יודע מאיפה הבאתם אותם..

לגבי הקריאטין, קריאטין נוצר בגוף לבד, השימוש בחומר הוא לתקופה של חודש, ואחריו עושים הפסקה של שלושה חודשים.

לא לוקחים שום מנה כפולה במשך שבועיים ושאר שטויות שכאלה.

העצירה של התהליך היא בשביל שהגוף ימשיך לייצר את הקריאטין, ולא יסתמך על התוסף.

אז רגע. אתה אומר שיש הרבה עצות שאתה לא יודע מאיפה הביאו אותן, אבל אתה מציין רק אחת כזאת, ואז אתה נותן עצה חלופית שאנחנו לא יודעים מאיפה הבאת אותה?

ובכלל, ידוע לך שיש בפורום איזשהו מדריך שעבר ווינגייט. אתה עברת? אם לא, למה אתה מחלק עצות?

ראשית, אל תפסול שום דבר. גם אני לא מכיר העמסה של שבועיים, וגם לדעתי זה בולשיט. אבל לומר שמה שאחרים אומרים זה שטויות, על סמך כלום? אני גם לא מכיר שהשימוש בחומר הוא לחודש, ושאחריו עושים הפסקה של שלושה. אם זה מה שאתה מכיר - תהנה.

שנית, אם אתה מסתמך על קורסים של ווינגייט, או מתיעץ עם אלו שעברו אותם בתור סמכות עליונה בתחום הזה מצבך קשה. גם המדריכות בחדר כושר שבו אתה מתאמן עשו קורס שם. מה הן יודעות על אימון נכון?

כל אחד יכול להציע מה שבא לו. מדריך מווינגייט או לא. אם אתה רוצה אתה מוזמן לחכות למדריך, עד אז כולנו נשתוק.

פורסם

NOBLE:

תראה, את המי גבינה נראה שאני דיי צריך בעקבות השירות הצבאי שלי שהוא בשעות משתנות ויהיה לי קשה לעמוד בארוחות סדירות, אז מכאן נראה שאצטרך עזרה בתוסף לארוחות.

בנוסף לקריאטין, הגעתי למסקנה שאני צריך אותו מכוון שאני מתאמן כבר בערך כחצי שנה ולא נראה שינוי גם שהצלחתי לעמוד בארוחות סדירות...

מה דעתך?

פורסם

לפותח השרשור,

ראה חבר אימון בחדר כושר בסופו של יום קשור לצערי הרב (אך לשמחתם של אחרים) בגנטיקה.

מה שמתאים מבחינת אימונים לאחד לאו דווקא יתאים לאחר כך גם מבחינת תזונה.

השאלות שלך מאוד מאוד נכונות אך מאחר ולא ראיתי אותך אני לא יכול לספק לך עצה קונקרטית בנוגע לשימוש ספציפי בחומר מסוים.

הקריאטין כאמור, משמש לסיפוק אנרגיה זמינה לגוף מה שיביא בסופו של דבר לעליה במסת השריר.

משימוש שלי בו הרגשתי שיפור אך לא כ"כ משמעותי .

את הקריאטין לוקחים למשך תקופת העמסה של 5 ימים בה לוקחים את האבקה חסרת הטעם 5 פעמים ביום כאשר ההמלצה היא לקחת אותה עם סוכר ענבים (אני השתמשתי בתירוש).

ובהמשך פעם פעמיים ביום במשך חודש ולאחר מכן הפסקה של שבוע וחוזר חלילה.

אנשים אחרים דיווחו על תופעות לוואי של סחרחורות וכאבי ראש אך אני לא הרגשתי זאת , כמו גם את תופעת ההשתנה המוגברת עליה דווח כאן.

תופעה נוספת ששמעתי עליה בלבד ולא חוויתי היא איבוד המסה שנצברה כביכול ע"י הקריאטין במהירות לאחר הפסקת השימוש בו. שוב, שמועה בלבד אני אישית לא חוויתי ירידה משמעותית אם בכלל.

אני השתמשתי בקריאטין מתוצאת MET-RX שהיה עדיף (שוב מניסיון ) על הקריאטין מתוצרת GNC.

לדעתי, השאלות שלך נכונות כי אני אישית, מאמין ב-GYM SCIENCE כלומר ניסיון בחדר הכושר של מאמנים שמאמנים עשרות שנים על פני בוגר מכון וינגיט טרי שלמד את כל התיאוריות (מבלי לבצע הכללה גורפת- "מכל מלמדי השכלתי").

עצה נוספת, אם אתה מתאמן אז עד הסוף NO PAIN NO GAIN רוצה לגדול? תסבול (אלא אם ניחנת בגנטיקה מושלמת) שעות לא נוחות בצבא? תביא אוכל מהבית בקופסא.

אני זוכר שבצבא נכנסתי ללשכה של התא"ל עם 10 ביצים ושתיתי לו את החלבון החי מול העיניים (אותי זה לא הגעיל אחרים קצת..). תבוא עם אוכל מוכן ותאכל זה ממש לא מסובך מתמכרים לזה וזה הופך לשגרה.

רק בהצלחה גבר,

דביר

פורסם
אז רגע. אתה אומר שיש הרבה עצות שאתה לא יודע מאיפה הביאו אותן, אבל אתה מציין רק אחת כזאת, ואז אתה נותן עצה חלופית שאנחנו לא יודעים מאיפה הבאת אותה?

ובכלל, ידוע לך שיש בפורום איזשהו מדריך שעבר ווינגייט. אתה עברת? אם לא, למה אתה מחלק עצות?

מקבל את ההערה. אבל, לגבי ההערה שלך לגבי מיי שעבר וונגייט, אני לא מדבר על הקורס של הכמה חודשים, אני מדבר על מישהו שעשה לימודי תואר, ומאחת התגובות בת'רדים אחרים שנפתחו לא מזמן הוא הגיב.

כל אחד שמתאמן וראה איזה מישהו גדול ושאל אותו מה הוא עושה ומה הוא לוקח, יכול לקבל מיליון תשובות.

במהלך השהות בחדרי כושר השונים שמעתי על מיליון שיטות, שיטות האימון למשל של הרוסים הגדולים (בלי לפגוע בשום אדם כמובן) בד"כ שונה לגמרי מהמפתחי גוף האחרים.

ואותו הדבר גם בקשר לתוספי המזון, כל אחד פועל בשיטות שלו.. אבל, מה לעשות, אי אפשר לעשות מה שבא לך, יש הוראות לגבי הכמות, ולקחת כמות כפולה בכלל לא בא בחשבון, ובעצם, מזה כמות כפולה, מזו הכמות הרגילה?

אגב, לא יודע איפה אתה מתאמן, אצלי אין שום מדריכה בחדר כושר.

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם
NOBLE:

תראה, את המי גבינה נראה שאני דיי צריך בעקבות השירות הצבאי שלי שהוא בשעות משתנות ויהיה לי קשה לעמוד בארוחות סדירות, אז מכאן נראה שאצטרך עזרה בתוסף לארוחות.

בנוסף לקריאטין, הגעתי למסקנה שאני צריך אותו מכוון שאני מתאמן כבר בערך כחצי שנה ולא נראה שינוי גם שהצלחתי לעמוד בארוחות סדירות...

מה דעתך?

אם אתה לא גודל במשך חצי שנה אתה בהכרח עושה משהו לא נכון. אלא אם כן אתה כבר שוקל 90 קילו וכולך בהמה..

אין לזה קשר לקראטין. אם תיקח אותו, אתה תעלה 2 קילו מים (לפעמים גם זה לא, כפי שציין דביר), ויהיה לך שתן יקר. אם אתה בטוח במאה אחוז שמה שעשית עד עכשיו זה כל מה שאפשר לעשות, קח קראטין.

לגבי מה שדביר אמר:

לצערנו הרב.. המשפט no pain no gain לא מכסה את כל המקרים. יש הרבה מאוד אנשים שמשקיעים את הנשמה שלהם בדברים מסויימים, אבל לא יודעים מה הם עושים. למשל ההורים שלי שעושים דיאטות רעב ומורידים הרבה מאוד משקל (שריר), בלי להוריד גרם שומן.

דביר אמר שנושא פיתוח הגוף קשור מאוד בגנטיקה. הוא צודק.. אבל צריך לדבר גם על הפן החיובי.

אין בנאדם שלא יכול להעלות במסה. אין אנשים שהם רזים ונדונו להיות רזים, כפי שאין כאלה שנדונו להיות שמנים. זה אולי קשה יותר, אבל זה בסוף קורה.

שוב - אלא אם כן אתה כולכך הר אדם, אתה לא יכול לפנות לשום תוסף במחשבה שהוא יעזור לך לשבור איזשהו מחסום.

אגב, לא יודע איפה אתה מתאמן, אצלי אין שום מדריכה בחדר כושר.
חבל אתה לא יודע מה אתה מפסיד.

פורסם

אני לא אוכל אבקות, מתאמן כול יום רק בבית, מאוחר בלילה ככה.....12-1.

לא משקיע בכלל באוכל, ואין עלי טיפת שומן, ואני מתאמן כבר כמה שנים טובות בצורה הזו,.

תמיר

• תוכן חדש...