Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

החלפתי את ה'מערכת' ברכב, עכשיו יש לי 'חשיבה לעתיד' אם אפשר לקרוא לזה כך.

HU של סוני cdxm8800 פשוט מגניב.., קומפוננט קדימה מורל +, ובדלתות בינתיים רמקולים 130W פיוניר עם טויטרים שהיו עוד מקודם ונשארובחלק העליון של הקורות האחוריות של הדלתות.

אין מגבר אבל הכל מוכן לאחד כזה..כשיהיה כסף.

הבעיה היא שהסאונד אמנם חזק יחסית אבל כשאני מגביר יותר מדי, הכל נשמע כאילו הרמקולים רועדים עם הדלתות וזה פשוט הורס את כל הסאונד.

איך פותרים את זה?

שמעתי על איזשהו חומר ששמים בין הרמקולים לדלתות, מה זה וכמה זה עולה, האם זה פותר את הבעיה?

האם אפשר להשתמש בספוג מעט קשה אבל דק במקום?

בריאות לכולם!

פורסם

בהחלט, תנסה לפתור בעזרת בפוג או חיזוקים בפלסטיק.

החומר המדובר הוא דינמט. מחירו נע בין 300 ועד לאלף ללא התקנה.

זוהי בעצם יריעת תערובת זפת מיוחדת אם חומר מגן.

אני בכל אופן מתקין חומר אחר יקר אשר אני מקבל בחינם ולא ניתן להשיגו לצרכן פרטי.

פורסם

הרמקולים רועדים בווליום הגבוה כי הכל כבר מתעוות לך, ובטח גם כיוונת כיווני באס גבוהים.

אל תשקיע באיטום, עד שאתה מסדר הגברה.

בינתיים יש וניתן לכוון את ה-HU לפי הווליום שאתה שומע (עד גבול סביר כמובן כשאין מגבר , וגם כשיש) ולפי המוסיקה שאתה שומע, כך שישמע הטוב ביותר בהתאם לנתונים הקיימים, והנתונים הקיימים והציפיות שלך, מחייבות הגברה, ורק אחכ עניין שיפור בסיס הרכב לסאונד.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קודם כל לגבי הרעידות -

תבצע התקנה מחדש של הרמקולים - כנראה שהם מותקנים בצורה רופפת לדלתות ולמגש האחורי. זה קודם כל.

אחרי זה תבצע בידוד בעזרת חומרים זולים איפה שיש לך זמזומים בפלסטיקים ופאנלים ע"י שימוש בספוג, פסי איטום (כמו של חלונות ודלתות) מדבקות לבד (כמו ששמים לרגליים של שולחנות...)

אחרי זה אם עדיין יש לך רעשים אז מדובר בעיוותים של הרמקולים - אם הרעש בא מהחלקים של הרכב הבעיה שלך היא התקנה ובידוד, אבל אם הרעש מגיע ישירות מהרמקולים (חרחורים בבאס מריחות באות S בטוויטרים) זה הגברת יתר, נכון זה נשמע לך מוזר כי אין לך מגבר אז למה הגברת יתר?

מגברים היום מגיעים מצויידים ברכיב שנקרא קרוס אובר (אקטיבי) הקרוס מונע מהרמקולים לנגן תחום תדר שהם לא מסוגלים להפיק, למשל הרמקולים הקדמיים שלך לא יכולים לתת הרבה באס (תדר נמוך) לכן אתה תכוון את הקרוס במגבר להתחיל לנגן בערוץ של הקדמיים מתחום כזה שהרמקולים שלך יכולים להפיק. כנ"ל לגבי האחוריים.

אם יש לך קרוס אובר ביחידת הראש (ממש לא מכיר את הדגם שלך) תנסה להשתמש בו כבר עכשיו וזה ישפר לך את התוצאות באופן משמעותי. אם לא - כמו שדני אמר - או שתכוון את המערכת שלך כרגע לתוצאה סבירה בכדי להגן על הרמקולים ועל האוזניים שלך - או שכמה שיותר מהר תשדרג במגבר.

בסופו של דבר מערכת הראש מגבירה תחום מלא של צליל שהוא רחב מעבר למה שהרמקולים שלך מסוגלים לנגן מצב שמביא אותך להגברה שהיא יותר מידי גבוהה לרמקולים שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי מלא כיוונים שאני יכול לבצע ב HU אבל גם לאחר קריאה של כמה מהשירשורים פה אני לא ממש מבין מה קורה פה.

יש לי כיוונים של LPF ו- HPF, שיחקתי איתם קצת ונוכחתי שהם מורידים את הבאס, מה זה אומר?

יש לי גם כיוון של DSO, שהופך את הסאונד למלא יותר בחלק הקדמי, וכל זה לפני שנגעתי באקולייזר.

בריאות לכולם!

פורסם

טוב מאוד - תשתמש בקרוס של הHU כדי להפחית את הנזק לרמקולים

HPF - הכוונה היא ל"היי פאס פילטר" כלומר מסנן שחותך את כל מה שבא מתחתיו - בקיצור מוריד את הבאס מהרמקולים - תשתמש בו לרמקולים הקדמיים שלך.

תעביר את הפדר לרמקולים הקדמיים בלבד ותחתוך עם הHPF את הבאס עד לרמה שלא תשמע עיוותים בווליום הרצוי - ככה הקדמיים שלך צריכים לנגן.

הבעיה היא שאני לא יודע אם אתה יכול בלי מגבר לכוון את הרמקולים הקדמיים בצורה שונה מהאחוריים.

לאחוריים בעקרון אתה יכול לתת יותר באס ודבר יותר מעניין זה שאם אתה יכול להפעיל עליהם LPF כלומר "לו פאס פילטר" אתה תוכל להוריד מהם את הצליל הגבוהה (טוויטרים) ואפילו את המיד והם ינגנו לך רק באס - תיווצר לך ברכב במה קדמית יפה, עם השלמה של באס מאחורה - אבל עזוב את זה כרגע...

תתמקד בלכוון את הרמקולים על HPF מתאים ובמידה וזה יעזור תעביר את המשקל לרמקולים האחוריים ככה תוכל להגביר יותר ולקבל יותר באס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז כדאי להוריד את הטוויטרים מאחור?

אני אתן לאישה מחר לנהוג לעבודה ואני אשב לידה ואשחק בכיוונים של ה HPF וה LPF, אני לא יודע מה זה אומר לגבי חלוקה לרמקולים קדמיים ואחוריים אבל בטח נרגיש את ההבדל מחר, אני אשב ליד האחוריים ונראה אם יש הבדל.

בריאות לכולם!

פורסם

אם האחוריים שלך הם פיונייר 6.5 אינץ' של איזה 30 40 וואט רמס אז הם לא יפיקו לך באס. LANOS חשב שיש לך 6*9 אובליים על המגש.

יש לך מורל פולס (לא פלוס) והם עושים לך רעידות של הדלתות?? (לא של רמקול) ו גם בלי הגברה חיצונית זה מוזר מאוד.

פורסם

אין ל 6X9 אבל אם זה יתקן את בעית הבאס אז אולי אני אתקין 6X9 על המגש, פשוט אמרו לי שלא כדאי והיום עושים את זה אחרת.

מורל פולס חדשים לגמרי, כשאני מגביר את הווליום ב HU אז הכל מתעוות ורועד. שיחקתי קצת עם הכיוונים ב HU, ה LPF חותך בכמה רמות, הגעתי למצב שאין לי רעידות או עיוותים אבל איפה הבאס...?

בקיצור, להשלמת המערכת אני יכול פשוט להתקין 6X9 ולתת להם רק באס? אני יכול לחבר אותם ליציאה של הסאב?

בריאות לכולם!

פורסם

בקיצור, להשלמת המערכת אני יכול פשוט להתקין 6X9 ולתת להם רק באס? אני יכול לחבר אותם ליציאה של הסאב?

מה?

כוון את הרמקולים עפ"י הגדרות היצרן בלבד!

9*6 לא בנויים לרדת נמוך כמו הסאב.

פורסם

אם אין לך מגבר ביכלל אז לא יעזור לך כלום. ב קיצור אתה רוצה לשפר את המערכת כמה כסף אתה מוכן להשקיע?

יצאיה של הסאב, מה זה אומר? ליצאית סאב וואפר של המגבר ברדיו דיסק? אתה לא יכול לחבר את הרמוקלים ליציאת מגבר!

פורסם
אם אין לך מגבר ביכלל אז לא יעזור לך כלום. ב קיצור אתה רוצה לשפר את המערכת כמה כסף אתה מוכן להשקיע?

כמה שצריך.

יצאיה של הסאב, מה זה אומר? ליצאית סאב וואפר של המגבר ברדיו דיסק? אתה לא יכול לחבר את הרמוקלים ליציאת מגבר!

יש לי יציאה מה HU שמיועדת לסאב וואפר, מה יקרה אם אני אחבר את ה 6X9 לשם? אולי יש סאב קטן יחסית שאני יכול לחבר במקום? אני לא רוצה תיבה בבגאז' ולא רוצה דפיקות שירעידו את כל האוטו.

בנוסף, אם אני מוסיף 6X9 על המגש, איך אני מחבר את הרמקולים שבדלתות?

בריאות לכולם!

פורסם

תדייק, יש לך יציאת RCA לSW, אני צודק נכון!

היציאה הזאת מיועדת לכבל RCA שרץ למגבר ורק משם לסאב. היציאה הנ"ל נשלטת ע"י פונקציות הHU במיוחד להגדרות לסאב.

אתה יכול לחבר לשם גם את הרמקולים אבל אתה חייב מגבר וחיתוך נכון לרמקולים.

אתה לא תוכל לחבר רמקול כלשהו ללא מגבר ליציאת RCA!

לגבי הדפיקת ברכב

זה ממש אבל ממש לא נכון

הכל ניתן לכוון ולבחור לצורך מטרה זו סאב SQ קטן. לפי דעתי בזוקה 8אינץ' בתיבה קטנה גלילית.

פורסם

יש לי שאלה, איך זה שעם רמקולים לא קומפוננט של דראגסטר, לא היתה לי בעיה של עיוות ורעידות ופתאום אני חייב מגבר? אני לא כ"כ מבין בזה עדיין ולכן אני אשמח להארות.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...