פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לאחרונה התקנתי דיבורית בלוטוס ברכב ולא רציתי להתקין את התושבת כדי שלא יהיו חורים בפלסטיקה, המתקין החתים אותי על טופס וויתור של חברת הסלולר היות ולדבריו החוק מחייב התקנת תושבת גם בדיבוריות בלוטוס. כפי שבוודאי ידוע לכם כאשר מדובר בדיבורית בלוטוס הטלפון למעשה יכול להמצא בכל מקום ברכב בזמן השיחה ללא מגע יד אדם היות וזו התקשרות אלחוטית. האם מישהו יוכל לתת יותר מידע על הנושא? תודה
הודעה אחרונה מאת odednovo, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש מחירים מיוחדים לביטוח למי שרוכש רכב מאלבר?
הודעה אחרונה מאת holyman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לי אסטמה, דיי קשה, אחריי שעשו לי בדיקת נשיפות, נתנו לי פרופיל צבאי 64 (לא יודע מה זה משנה, אבל אולי יעזור). אני לא נוהג לשתות לנהוג, אולי בימיי הולדת 330 מ"ל של בירה אבל יכול לבוא תורי, ויעצרו אותי השוטרים. הבנתי שצריך לנשוף חזק כדיי הינשוף יקלוט את רמת האלכוהול בגוף, אבל אני, לא יכול לבצע זאת. כמה שאלות : יש איזה אישור מיוחד שאני יכול לקבל ? מה אני אומר לשוטר שהוא יבקש ממני לנשוף ? האם בכלל צריך לנשוף חזק ? תודה רבה, לילה טוב.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, השבוע אקנה ככל הנראה את הרכב הראשון שלי. ברשותי שאלה כללית ואשמח לתשובה. מכיוון שזהו הרכב הראשון שלי ושל אשתי, אין לנו עבר ביטוחי והצעת הביטוח הכללי היא מעט גבוהה. בני משפחה הציעו שאת הרכב נרשום בנוסף אלינו גם על אחד ההורים שלנו על מנת שכך סכום הביטוח ירד וציינו שזה דבר מקובל ושכולם עושים את זה (לי זה נראה מוזר). האם זוהי לא עבירה של הונאת ביטוח ? הרי ההורים לא גרים איתנו (כך שאין כתובת זהה), ההורים לא רוכשים את הרכב ועל פניו אין כאן כל קשר אמיתי (פרט לקשר משפחתי) במידה ויכנס חוקר ביטוח לתמונה במקרה שנצטרך אותו בעתיד אולי נאכל אותה. מכיוון שאני לא מתכוון לבצע דבר אסור, אשמח לשמוע את דעתם מכיוון שאני שומע דיעות לכאן ולכאן. לי זה נראה לא חוקי בכל אספקט,…
הודעה אחרונה מאת newhere, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום מבחינה חוקית, מותר לי לנהוג (עם רשיון כמובן) באוטו שהוא לא שלי ושהביטוח עליו הוא לא ביטוח לכל נהג אלא רק לבעל הרכב?
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, למי שזוכר לפני 5 שנים עברתי תאונת דרכים לא סימפטית (תקציר-מחסום צה"לי, נהג סמיטריילר ערבי מתרסק על המחסום ב-85 קמ"ש ואני נמעך בין אביר להאמר). למרות שנשמע מאוד מאיים את התאונה סיימתי ממש ממש בזול עם מרפק מדמם, גוף מנופח\סגול\שחור\ירוק מהכתפיים ומטה עד כפות הרגליים,חוסר יכולת לנוע במשך כחודש וחצי-אבל שורה תחתונה לא שברתי\סדקתי שום עצם ולא נפגע אף איבר פנימי למעט חוליה בעמוד השידרה בגב תחתון שזזה וניזוקה. לאחר התאונה התייעצתי עם עורך דין שפעם עבד בפרקליטות הצבאית ואז שינה צדדים ועבר לעבוד כעורך דין שמתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון. אותו עורך דין הסביר שעומדות בפני 2 אופציות: 1.לתבוע את משרד הביטחון כדי לקבל הכרה כנכה צה"ל-במילים אחרות להתחתן עם…
הודעה אחרונה מאת עו"ד ד"ר דוד סער, -
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לפני כמעט יותר מ3 חודשים נסעתי לאסוף את אחותי הקטנה מהרכבת באשדוד. (עם האיביזה שנמכרה מאז) בעודי עומד בשוליים (ראה איור 1) אחותי נכנסה לרכב ובגלל העומס לא יכלתי לזוז מאיפה שהייתי. http://img801.imageshack.us/i/34218764.jpg/ ממולי הגיע אוטובוס אשר דרכו נחסמה ע"י רכב עומד. נהג האוטובוס שכנראה דמיין לרגע שהוא ברכב פרטי. כמתאור באיור 2 הנהג החליט לתמרן בין שני הרכבים ובעודו עושה כך שפשף אותי עם החלק האחורי שלו. כמובן שניסיתי לצפור לו שלא ימשיך כי ראיתי את הפגיעה אך לא יכלתי למנוע אותה. http://img411.imageshack.us/i/56757883.jpg/ הנהג המשיך בדרכו כאילו כלום ואפילו לא עצר לבדוק במה הוא פגע. הנהג הגיע לתחנה שנמצאת כ 50 מטרים ממקום הארוע . עשיתי פרסה ונסעתי …
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חברי בן ה18 החליט שהוא נותן סיבוב לחברתו על הקטנוע(הוא גם בעל רכב) וזה התרחש בבית ספר כאשר הוא נתן לה סיבוב על הקטנוע והוא מאחוריה כמורכב חברתו בת ה15 וחצי(אל תשאלו אותי) נתפסה על ידי כמה שוטרים שהגיעו למקום אקב הפרעת מנוחה היום הקטנוע כבר הגיעה לפתח תקווה והוא קיבל שלילה ל 30 יום 450 ש"ח ומשפט בדצמבר עד כמה חמור עונשו? ואם יש למישהו עורך דין טוב להמליץ עליו באזור חולון בת ים? סליחה על שגיעות הכתיב השמח לקצת עזרה כי בסוף מגיע יומו של כל אחד אין מה לעשות
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אם נגמר לי הביטוח על הרכב שלי, ואני מחר צריך לחדש אותו, ולהיום יש לי נסיעה קצרה אבל דחופה.. מה יכולות להיות ההשלכות של נסיעה ללא ביטוח החובה,במידה ותהיה ביקורת?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
רשיון אדום
מאת eli3052000- 1 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
האם קיימת אפשרות חוקית ( שמאות חוזרת , טכניון ,או משהו אחר ) להעלות רכב שירד מהכביש גם אם הדבר ידרוש הגדרה שונה ברשיון ( רכב משוקם? ) או החלפת מספר .יצויין כי מי שהוריד את הרכב מהכביש הינה חברת הביטוח ,שפיצתה את הבעלים והשאירה אותו בידיו. תודה אלי עמק יזרעאל
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
כתבה מאד מעניינת שנתקלתי בה לאחרונה ואני בטוח שתעניין רבים : מה עושים כאשר חברת הביטוח דוחה שוב ושוב את תשלום תגמולי הביטוח? http://meravs.com/http:/meravs.com/%D7%9E%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%90%D7%A9%D7%A8-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97-%D7%93%D7%95%D7%97%D7%94-%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%91
הודעה אחרונה מאת gurvitz, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה לא נאמר מה לא נכתב מה לא דיברו בטלויזיה, ו..... מה ניתן לעשות ?? והכל במסגרת החוק כמובן!! ויש לזכור - "מטרת המצלמות היא לא גביית כספים אלא הפחתה של כמות תאונות הדרכים" כך מפמפמים לנו תחת כל עץ רענן. פניה לערכאות - בג"ץ וכו' הסוגיה נבדקת. המשך המאבק הציבורי בכל אמצעי התקשורת כדי להביא בפני קברניטי המדינה כי נחצה כאן קו אדום, וכי בין הצבת המצלמות במיקומם הנוכחי לבין מלחמה בתאונות דרכים אין כל קשר. יש להדגיש כמובן שאת המצלמות יש למקם במקומות אחרים מועדים לפורענות כמו ברמזורים, ליד בתי ספר , וכו'. אזהרה לנהגים מפני הימצאות המצלמה נאמר 300 מטר לפניה, כך אנחנו מגדילים את האפקטיביות של המצלמה להפחתה במהירות הנסיעה, והרי הפחתה זו תביא לירידה…
הודעה אחרונה מאת drunkg, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם שוטר רשם למישהו דוח אזהרה ללא בדיקת מסוף ומבלי שיהיה זכאי לכך, האם צפוי לקבל בהמשך דוח עם קנס על עבירה זו?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום. אני שואל עבור חבר שאין לו נגישות למחשב. תיאור המקרה: בצומת מרומזר, לא רחוק ממקום מגוריו (צומת בה הוא עובר מספר פעמים ביום, ומכיר את תזמון וסדר הרמזורים) בשעת לילה מאוחרת הגיע החבר לאותה צומת, ולאחר שהמתין פרק זמן בלתי סביר למופע ההאור הירוק, הבין שהרמזורים תקועים באדום, ולכן ללא ברירה אחרת נאלץ לעבור את הצומת באור אדום (לא משמעותי אך הוא היה הרכב היחיד בצומת, ולא היו עוד רכבים שיכלו לסכן אותו או לשמש כעדי ראייה לכך שהרמזור מקולקל). כמובן שהמצלמה הופעלה, והדוח נשלח. הבעיה היא שיש לבחור 4 נקודות מלפני שנתיים, והדוח הנוכחי הוא על 10 נקודות+ 1000 ש"ח שהם סכום מאוד משמעותי עבורו. נקודה חשובה: הנהג אינו נהג צעיר, והוא מעל גיל 21. כיצד הייתם מייעצי…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם. לצערי היום עצר אותי רכב סמוי בדיוק לאחר שיצאתי מן המוסך למען העברת הרכב טסט. לרכב אין טסט מעל לשישה חודשים, אני נהג חדש עם רישיון נהיגה מאז 22/11/09. הביאו לי הזמנה למשפט בתאריך 31/05/11. רציתי לדעת, מה פחות או יותר עלול להיות הקנס/עונש? תודה והמשך שבוע נעים, JEP.
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני לא בטוח שזה קשור לפה אבל בכל מקרה אשמח לעזרה. אתחיל את הסיפור בהיסטוריה קצרה: רכשתי לפני כ 8-9 חודשים רכב יד שניה יונדאי גטס רכשתי את הרכב מאישה מבוגרת שאיננה רצתה להחזיק רכב יותר. הרכב נרכש עם 55,000 ק"מ וקיום עומד על 61,000 ניגשתי למוסך מורשה של יונדאי בנתניה וביקשתי לראות היסטורית טיפולים של הרכב כי אין לי ספר טיפולים ומכיוון שהגיע זמן הטיפול נאמר לי שלפי חוק אסור להם לתת לי פירוט של הטיפולים שנעשו לרכב אבל בשנת 2007 כאשר הרכב היה ב 47,000 ק"מ נעשה טיפול 60,000 ועכשיו לאחר 5 שנים מרגע עליית הרכב לכביש אני צריך לעשות טיפול טיימניג. שאלתי היא האם יש דרך לקבל את היסטורית הטיפולים של הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב! קיבלתי דו"ח מהירות על סף 750 ש"ח ו-8 נקודות. הבעייה היא שלא אני נהגתי ברכב אלא חבר שלי שהוא במקרה תייר מאנגליה. הוא מודה בעבירה ומוכן לחתום על הצהרה. מה אפשר לעשות בעניין? למי פונים? אם אכן ניתן להעביר את העבירה עליו יקרה לו משהו? תודה.
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, קנינו סובארו אימפרזה שנת 2005. מכיוון שלא היה לנו רכב קודם, הביטוח המקיף יוצא יחסית יקר- סביב 6000 ש"ח. ההצעה היחידה שזולה מזה באופן משמעותי היא מסוכנות "אביבים" בירושלים, שעובדים בתוך סוכנות הרכב של סובארו (ברזילי). אצלם המקיף יצא פחות מ 4000 ש"ח, עם השתתפות עצמית יותר נמוכה וגם במוסך הרשמי של החברה (ולא במוסכי הסדר). הביטוח שלהם הוא דרך חברת שומרה, שאני לא מספיק מכירה, ולכן רציתי לשאול אם למישהו יש תובנות. זה ממש דחוף לזמן הקרוב- כי אנחנו צריכים לסגור את זה היום. הרכב כבר יושב בחנייה. תודה!
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הקדמה: בזמן שמכוניתי חנתה (כחוק) נהג פגע בי וגרם לנזק. מכיוון שהייתי עד למקרה רדפתי אחריו רגלית, עצרתי אותו והחלפנו פרטים. אין ספק שהפוגע אשם כי רכבי חנה. יחד עם זאת הוא לא היה מוכן לשלם דבר, ואמר לי "תעשה מה שאתה רוצה". שאלתי אם הוא דיווח לחברת הביטוח שלו והוא ענה שכן. הלכתי לפחח תיקנתי את הנזק. הערכת השמאי הסתכמה ב-4400 שקל ותבעתי את חברת הביטוח שלו, אציין שלפחח יש פקידה שמטפלת בכל הבירוקרטיה הכרוכה והקשר עם חברת הביטוח של הפוגע מתבצע דרכם. לעניין: היום התברר לי שחברת הביטוח מוכנה לשלם את הסכום כלומר השמאי של חברת הביטוח ראה את התמונות ואת דוח השמאי שהזמנתי ואישר את התביעה אבל - בגלל תקנה חדשה היו צריכים לשאול את הנהג הפוגע האם הוא מוכן שחברת הביטוח תשל…
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רכשתי ביטוח רכב מקיף של שירביט והסוכן שלהם ניסה לחייב לי את כרטיס האשראי בסכום כפול מה שסוכם ועכשיו הוא תובע אותי. אם נכוותם מחברת שירביט, במיוחד באיזור נתניה, אנא צרו איתי קשר. [email protected] תודה
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
אקדים ואבקש בכל לשון של בקשה לא לכתוב בשרשור הזה שום דבר לפני שקראתם, ואתם בקיאים בחוקים של הפורום המשפטי. 1. מה היא תדירות השימוש המינימלית ברכב שרשום על אדם אחר כדי שייחשב שנסע ברכב זה בדרך קבע (לפי החוק)? 2. נניח ואבא שלי רוצה לעשות ביטוח חובה על הרכב שלו (הוא בן 50 עם 30 שנה רישיון וללא תביעות גוף או רכוש ב-30 שנה האחרונות), מאיזה תדירות שימוש שלי ברכב, הוא צריך לשנות את ביטוח החובה לביטוח יקר יותר (אני בן 26 עם שנתיים רישיון וללא עבר ביטוחי). 3. אני נהג שלא היה בבעלותו רכב מעולם ואף פעם לא בוצעה פוליסת ביטוח רכב על שמי או ששמי הופיע בפוליסת הביטוח. חברת ביטוח מסויימת הציעה לי פוליסת ביטוח ומוכנה לתת לי תנאים של נהג ללא תביעות ב-3 השנים האחרונות בתנאי ש…
הודעה אחרונה מאת מנהל פורום משפטי, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בשלב זה אני לא אספר את הסיפור, רק אבקש המלצה. תודה
הודעה אחרונה מאת מנהל פורום משפטי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
ערב טוב ביום חמישי האחרון נתבקשתי על ידי שוטר שעמד בצידי הדרך לעצור בצד. הוא ניגש אליי וביקש רשיונות שלי ושל הרכב, הבאתי לו והוא חזר אחרי שתי דקות ואמר שהרשיונות תקינים ושאני ימתין, הסברתי לו שאני יאחר לעבודה בעוד מספר דקות ואני לא יכול להרשות לעצמי לאחר בגלל התפקיד שמוטל עליי, ביקשתי ממנו שיבוא איתי למקום עבודה שנמצא עוד כמה מאות מטרים ממקום העיכוב והוא התעצבן עליי שאני חוצפן ומי אני בכלל. כמובן שאיחרתי לעבודה ואחרים שהיו צריכים להגיע לעבודה גם עוכבו באשמתי, השוטר החליט שהוא מעכב אותי בגלל שיש לי ברכב אנג'ל אייז שהם דרך אגב תקינים לחלוטין ושייכים לרכב מקורי מהחברה( bmw 760 של המנכ''ל), הסברתי לו שככה זה מיוצר וזה לא אשמתי וזה לא הרכב שלי בכלל , אני רק עשיתי טובה ו…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יום ארוך. נהגתי במכוניתי ברחוב יצחק שדה בתל אביב, מכיוון הסינרמה למסגר. בכביש קיימים, אם זכרוני אינו מטעני, 5 נתיבים. 2 נתיבים לכל כיוון ועוד נתיב אחד, האמצעי מבין החמישה, שכיוונו משתנה בשלב מסוים (ראו תרשים). מיד אחרי שהנתיב האמצעי השתנה לכיוון הנסיעה שלי עברתי אליו במטרה לבצע פרסה. אין קו הפרדה רציף בין כיווני הנסיעה ולא היו מכוניות מהכיוון הנגדי, לכן הפרסה נראתה לי בטוחה. אותתי כמובן שמאלה. לצערי הרב מאוד, רוכב קטנוע הגיח מהנתיב האמצעי (אליו עברתי) מבלי שהבחנתי בו, התגלח קלות על הכנף השמאלית של המכונית והחליק על הכביש. הרוכב נפגע קל ברגלו אך ישר נעמד על שתיים, כך שלא מדובר בשבר. עם זאת, הוא פונה באמבולנס לבית חולים. לא יודע בדיוק מאין הקטנוע הגיע. יתכן …
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
עם המכונית שלו ברמזור אדום. כאשר האוטו שלי לא בתזוזה (עומד באדום) והוא ניכנס בי וכופף את כל התא מטען. האם חלה עלי השתתפות עצמית- הנהג הפוגע הודה שהוא לא הצליח לבלום. החברת השכרה חייבת אותי בכמעט 3000 ש"ח. למה?
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום רב חברים אתמול בנצרת חבר שלי שיש לו מיצובישי סופר לנסר 97, לא נתן זכות קדימה בצומת בתוך העיר ופגע במאזדה 3 2007 ,כאשר הזכות היא לבעל המאזדה שנכנס שמאלה והחבר שלי פנה שמאלה, בקיצור המאזדה הינו רכב השכרה והוא נפגע בדלת הקדמית של הנהג וקצת שריטות על הכנף הקדמי, לחבר שלי אין ביטוח בכלל, הנהג של המאזדה לקח את הפרטים של החבר שלי: מספר טלפון , ספר רכב, רשיון נהיגה ותעודת זהות אבל כאמור אין ביטוח, עכשיו מה עושים ,ואחרי כמה זמן תובעים אותו ומי תובע אותו האם חברת ההשכרה או חברת הביטוח של חברת ההשכרה ,ותוך כמה זמן מקרות התאונה שולחים לו כתב תביעה?
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
שלום חברים אני בעל רישיון של כמעט 6 שנים ללא עבירות. היום צילמה אותי מצלמת רמזור. השאלה שלי היא כזו, הייתי ראשון בצומת גדולה במצב של עצירה מוחלטת באדום. משום מה ואני לא יכול להסביר איך זה קרה דמיינתי ירוק והתחלתי בנסיעה. איך שקלטתי שהרמזור אדום נעצרתי תוך כדי שאני בתוך הצומת.וכשהאור התחלף לירוק עברתי. מכונית שהייתה מאחורי דיווחה לי שצולמתי. השאלה היא כזו, האם יש סיכוי שבגלל שלא עברתי את הצומת במלואה ונעצרתי בסביבות ה 3 שניות לפני שהאור התחלף לירוק, יש סיכוי שהדו"ח הגדול בתוספת הנקודות לא יישלחו אליי?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, לפני כשלוש שנים הותרתי את רכבי (לשעבר) , פיג'ו 205 1993, בצד הדרך, לאחר שהתקלקל והיה דרוש תיקון רב. לאחר מספר חודשים , הגעתי והרכב איננו. לקחו אותו משם. ניגשתי למשרד הרישוי וביקשתי לבטל את הרישום של הרכב, שלא יהיה על שמי. הודיעו לי שהרכב מעוכל דרך ההוצאה לפועל, ולכן אי אפשר לשנות את הרישום. אוקי, עברו מספר שנים.. והיום אני מקבל מכתב מעיריית אשקלון (יש לציין שמעולם לא ביקרתי בעיר הזו) במכתב מתואר כך: ביום 25.3.09 נתנה החלטה ע"י בית המשפט המחוזי בבאר שבע, לפיה התקבל הערעור שהוגש על ידי העירייה וקבע כי הצבת התמרור האוסר חניית משאיות בתחומי העיר בשעות הלילה נעשתה כדין. לפיכך הריני להודיעך כי נותר לך חוב לעיריית אשק…
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום וערב טוב, שלשום קיבלתי דו"ח תנועה ממתנדב על אי עצירה בתמרור עצור, סמל סעיף 6626 ונרשמו 6 נקודות חובה בדו"ח. בהמשך נודע לי (באופן חד משמעי) שמספר הנקודות שאמורות להיות מיוחסות לסעיף הנ"ל זה 4 נקודות. ברצוני לדעת מהן ההשלכות של תשלום הקנס ואם יירשמו לחובתי 6 נקודות ולא 4 בהתאם לסמל הסעיף. כמו כן האם יש טעם לגשת למשפט ולבקש לבטל את הדו"ח בגלל הטעות. כל עצה תתקבל בברכה. תודה מראש והמשך לילה נעים עמרי לייט.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
דוחות חנייה
מאת rich79-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום שלום, נתון לכם חכם בלילה אשר לא הצמיד קבלה לשמשת הרכב בעת חניתו במדרכה הצבועה בכחול לבן ולא שילם הדוחות נתונה לכם אימו, בעלת הרכב, של החכם בלילה אשר לא הלכה לקחת דברי דאר רשומים וקיבלתם מכתבים מהמרכז לגביית קנסות שרוצים 600 ש"ח בערך על 5 קנסות חנייה מה החכם בלילה עושה עכשיו?? אוהד נ.ב. 1: הרעיון לשלם הקנסות מביא לי צמרמורת יחד עם התקף אפליפסיה נ.ב. 2: לפי דעתי, הרעיון לשלם עבור חנייה בכחול לבן במכונה האוטומטית לממכר כרטיסי חניה הינו בניגוד לחוק מהטעמים הבאים: 1. לא ניתן לשלם בשטרות, דבר אשר מהווה הפרה של חוק העונשין 1977 סירוב לקבל מטבע בשווי הנקוב 489. [א/370] מטבע או שטר שהם הילך חוקי בישראל, כל המסרב לקבלם בשווים …
הודעה אחרונה מאת ישה, -