Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב תעצור!

לא מחברים מנורות למערכת שמע.

אם הלדים שלך הם 3 וולט, (אין לי מושג) ויש לך למשל 12 לדים, אתה מחבר כך:

לוקח 4 לדים, מחבר אותם בטור, זאת אומרת, פלוס של אחד מחובר למינוס של השני, וכן הלאה, 4 לדים בלבד. 4X3 שווה 12 וולט. שם בצד.

לוקח עוד 4 לדים, מחבר באותה צורה, שם בצד,

עוד 4 לדים, מחבר באותה צורה, והולך לשתות מים שלא תתיבש.

לוקח את השרשור הראשון של הלדים, מחבר את הפלוס של הראשון עם הפלוס של הראשון בשני השרשורים האחרים.

לוקח את המינוס של הלד האחרון בשרשור, ומחבר אותו למינוס של לד אחרון בכל שרשור אחר.

ככה בעצם יש לך 12 לדים, שמחוברים בצורה מסויימת, אין לי כח להסביר חוקי חשמל, זה לא מעניין, אבל זה יעבוד.

אין לי מושג כמה וולט לדים עובדים, מעולם לא התעסקתי עם לדים מהסוג הזה.

אז אם למשל הלדים הם 4 וולט, אתה מחבר רק 3 לדים בטור, אבל יוצר 4 שרשורים (מה שנקרא חיבור מקבילי)

לשרטט לך??

במצב שתארתי לך, אם לד אחד מפסיק לעבוד, רק אותו שרשור של לדים מפסיק לעבוד ולא כל ה12. זאת אומרת, רק שלושה לדים יפסיקו לעבוד, או 4. תלוי בקונפיגורציה.

עכשיו, מה ארז היה עושה?? היה לוקח (במקרה יש לי) שנאי שנועד להוריד מתח מ24 וולט ל12 וולט, ממשאיות או משהו כזה, ומחבר אותו באוטו, ואז נוצר מצב שבו יש לי מתח של 6 וולט, ואז אני מחבר רק שני לדים בטור, ואם אחד נשרף, רק שני לדים לא עובדים, ולא כל ה12 או 20.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם שמתם לב פתחתי פה את הטופיק על נורות ניאון ולא לדים

אז כמה בערך יקח לי חשמלאי נורמלי לא רמאי על חיבור שני הנורות לחשמל של 12V

ועם חיבור משהו (פיוז או משהו כזה) שיגן על הנורות והאוטו מקצר או שריפה של הנורות

פורסם

ארז תודה על ההשקה אבל את כל זה אני מבין.

הבעיה שאני לא יודע מאיפה לקחת +

וגם לא יודע איזה פיוז לשים.

:-) just smile

• תוכן חדש...