Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בביקור שלי במפגש וגם מאז בכל מיני הודעות שמתי לב שהביטוי סאונד סינטתי נעשה מאוד נפוץ.

אם זה שאקולייזר עושה סאונד סינטתי, HU, כבלים ומה לא.

מה שלא מובן לי היא מה הכוונה בסאונד סינטתי?

אלא אם כן מישהו פה מחזיק נגנים שמנגנים בכלים אקוסטיים ברכב, כל סאונד שיופק אצלו יהיה סינטתי מכיוון שברגע שהכלי מוקלט דרך מיקרופן הוא כבר לא טבעי אלא סינתטתי. מה גם שבאולפנים מבצעים המון שינויים בצלילים והם עוברים המון פרוססינג. טכנאי ההקלטות יכול לבצע המון שינויים בצליל וזה גם מה שהוא עושה.

אז בבקשה שמישהו יסביר לי מה זה סאונד סינטתי.

פורסם

שמע אני מתבייש להגיד אבל גם אני לא בדיוק הבנתי , טוענים שקרוס פאסיבי עדיף מאקטיבי כי אקטיבי גורם לסאונד סינטטי???

אם למישהו יש לינק עם הסבר אשמח לקבל.

פורסם
בביקור שלי במפגש וגם מאז בכל מיני הודעות שמתי לב שהביטוי סאונד סינטתי נעשה מאוד נפוץ.

אם זה שאקולייזר עושה סאונד סינטתי, HU, כבלים ומה לא.

מה שלא מובן לי היא מה הכוונה בסאונד סינטתי?

אלא אם כן מישהו פה מחזיק נגנים שמנגנים בכלים אקוסטיים ברכב, כל סאונד שיופק אצלו יהיה סינטתי מכיוון שברגע שהכלי מוקלט דרך מיקרופן הוא כבר לא טבעי אלא סינתטתי. מה גם שבאולפנים מבצעים המון שינויים בצלילים והם עוברים המון פרוססינג. טכנאי ההקלטות יכול לבצע המון שינויים בצליל וזה גם מה שהוא עושה.

אז בבקשה שמישהו יסביר לי מה זה סאונד סינטתי.

למה אתה מתכוון בסינטטי? שהוא לא "חם" מספיק?

אני חושב שהמקולים הקדמיים אשמים בכל.. נתקלתה במערכת וקלנוע ביתי שהרמקולים שלה בנויים בתוך תיבת פח? אני משער שזה ישמע זוועתי, אז זה צריך לתפוס גם לגבי רמקולים קדמיים , שהתיבת תהודה שלהם הם לא מאשר תיבת פח.

יכול להיות שזה המבנה האקוסטי של הרכב, שרובו מחלונות , פח ופלסטיקים.

תכנס לחדר אקוסטי אמיתי של מערכות קולנוע ביתי , כזה שהקירות הם קירות אטומים , עם מבודדים.

אתה מרגיש את הצליל ה"חם" , הרי שמה לא המטרה כמו באוטו שהכל ירעד, אלא שאתה תשמע כל תדר ותדר (עד כמה שאוזן שלך מסוגלת לשמוע).

אני חושב שלאוטו צריך להשקיע הרבה כסף כדי שהסואנד ישוחזר כמו באולפן, כלומן להשקיע בציוד הכי טוב שיש, ולא לשאוף לזה שהאוטו ירעד מהבאסים (SPL)

יכול להיות שהמכשירים הם גורמים לזה שהסואנד נשמע סינטטי, אגב, סניטטי הכוונה למלאכותי?

קח דיסק מקורי של קונצרטים, ותשים באוטו, שמע אותו במערכת בבית ושמע אותו במערכת באוטו. אתה צריך לשמוע כל כלי וכלי ואז תשמע את ההבדל.

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם

מורדי אם באמת הייתי חושב שיש תשובה לשאלה הזאת כנראה ולא הייתי שואל אותה :wink:

מעבר לכך אם אתה לא מכיר את המושג ואינך משתמש בו אין סיבה שתנסה לענות על השאלה מה גם שטיעונייך השונים אינם נכונים.

פורסם
מורדי אם באמת הייתי חושב שיש תשובה לשאלה הזאת כנראה ולא הייתי שואל אותה :wink:

מעבר לכך אם אתה לא מכיר את המושג ואינך משתמש בו אין סיבה שתנסה לענות על השאלה מה גם שטיעונייך השונים אינם נכונים.

חבל לא לנסות, אבל תנסה בכל זה מה שאמרתי לך.

עוזב דיסקים של להקות רוק, טרנסים וכ"ו.

בקונצרט יש לך את הצלילים הכי מדוייקים שיש.

דוד שלי עובד בחדר הדגמה אקוסטי של מערכות קולנוע ביתי, שהוא שם דיסק כזה במערכת שווה ביותר אתה מרגיש כאילו אתה נמצא שם.

פורסם

מצטער שאני קצת לא בענינים אבל מענין אותי לדעת באיזה הקשר נאמרו הדברים?

סאונד סינטטי נשמע לי כמו מושג פלצני ותו לא. הרי זה לא יכול להיות מושג מוגדר וברור כי הרבה אנשים שומעים בהרבה אופנים. יש הרגישים יותר לבס, יש להפך ויש עוד 1000 ואחד דרכים לשמוע את הדרכים.

אז מישהו אמר שמערכת מסוימת נשמעת לו יותר מדי "סינטטית" לי זה נשמע מאד מופלץ...

ומצטער אם אני פוגע במישהו אישית. אבל סינטטי זה מלאכותי. או מלשון סינטזה אז הוא לא טבעי ומעורבב. היום 99% מהשירים עוברי עיבוד מלאכותי כלשהי או נגיעה כלשהי, ככה שהכל סינטטי. עד כמה משהו סינטטי יותר ממשהו אחר זה כבר באמת מעבר להבנה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן תן לי לתקן אותך, לא 99% אלא 100%. ואיך אני כל כך בטוח בזה? כי עצם כך שהסאונד עובר במיקרופון לשם ההקלטה הופך אותו לסינטתי.

גם בדיסק של קונצרטים יש חשיבות למיקום המיקרופונים וגם בו יש התערבות מצד העורך.

כל מה שנכתב פה הוא על מנת להוכיח שמי שנכנס לרכב ואומר הסאונד נשמע סינטטי משתמש במושג שגוי מיסודו כי תמיד הסאונד יהיה סינטתי.

להגיד למשל שאקולייזר גורם לכך שהסאונד ישמע לא טבעי זה דבר מגוחך מכיוון שבכל הקלטה משתמשים באקולייזר וללא שימוש בו רכב לא תוכל למזער את התופעות השליליות שנגרמות ברכב שהם גורמות לסאונד להשמע לא טבעי.

פורסם

מסכים איתך בהחלט ולכן ני רוצה לדעת ביזה הקשר נאמרו הדברים....

כל מיני תיאורים שונים ומשונים יש כמו "סינטטי". דברים כמו סאונד "יבש","עמוק", "קר", "חם" וכו'.. וכו'....

מה שלי נשמע חם לך יכול להישמע "יבש".... :wink:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
ראלימן תן לי לתקן אותך, לא 99% אלא 100%. ואיך אני כל כך בטוח בזה? כי עצם כך שהסאונד עובר במיקרופון לשם ההקלטה הופך אותו לסינטתי.

גם בדיסק של קונצרטים יש חשיבות למיקום המיקרופונים וגם בו יש התערבות מצד העורך.

כל מה שנכתב פה הוא על מנת להוכיח שמי שנכנס לרכב ואומר הסאונד נשמע סינטטי משתמש במושג שגוי מיסודו כי תמיד הסאונד יהיה סינטתי.

להגיד למשל שאקולייזר גורם לכך שהסאונד ישמע לא טבעי זה דבר מגוחך מכיוון שבכל הקלטה משתמשים באקולייזר וללא שימוש בו רכב לא תוכל למזער את התופעות השליליות שנגרמות ברכב שהם גורמות לסאונד להשמע לא טבעי.

אז מה המסקנה מכל העניין? שכל השירים כל הדסיקים הכל סינטטי.

אז למה אנשים אומרים שיש הבדל באיכות?

כנראה לא כולם מתכוונים לסניטטי בהמצב של ההקלטה שלו שלא במצב שאתה שומע אותו.

יכול להיות שסינטטי זה פשוט הכוונה לסאונד גרוע ושחסר בו הרבה תדרים בעיקר מידי.

בוא ננסה לעשות משהו כזה:

יוצאים מנקודת הנחה שכל סואנד הוא סניטטי.

אז כל סואנד הוא אמיתי, באיכות הכי גבוהה שיש.

שים אותו ברכב אחד, שים ברכב שני, יש הבדלים? כן.

לא ניתקלתה החיים בשני מכוניות שונות עם מערכת זהה שהסואנד פשוט לא אותו דבר?

כנראה מגדירים סואנד כגרוע או לא חם כסואנד סינטטי.

פורסם

לא ממשהבנתי את ההקבלה בין האיכת לבין עובדה שכל שיר הוא סינטטי.

כל מהות הת'רד הזה הוא שאין דבר כזה סינטטי ולא סינטטי, כי פשוט הכל סינטטי.

אני בכלל לא מבין את כל התיאורים הפואטיים האלה. כשאני מתיישב ברכב אני יכול להרגיש/לשמוע אם משהו חסר, כלומר קצת מיד קצת באס להוריד פה להוריד שם לשנות מיקום וכו'...

אבל להתיישב באוטו ולהגיד משהו כמו:

" הבאס שלך נשמע לי קצת יבש וחסר טיפה עומק", לדעתי זו פלצנות לשמה. אפשר ךהגיד תוסיף טיפה באס אותשנה את הגיין או תשחק עם הפיידר. אחרי הכל מה שבנאדם X שומע לא אומר שבנאדם Y שומע אותו דבר, שמיעה איננה מדע מדויק.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
להתיישב באוטו ולהגיד משהו כמו:

" הבאס שלך נשמע לי קצת יבש וחסר טיפה עומק", לדעתי זו פלצנות לשמה. אפשר ךהגיד תוסיף טיפה באס אותשנה את הגיין או תשחק עם הפיידר. אחרי הכל מה שבנאדם X שומע לא אומר שבנאדם Y שומע אותו דבר, שמיעה איננה מדע מדויק.

ראלימן

צודק, זה באמת פלצי, זה כמו טועמי היין.

הם אומרים לך שיין הוא יבש ובעל ארומה שמימית עם נגיעות מענבי הטוסקנה - פלצני ביותר.

אבל חושי הטעם הם שונים מאדם לאדם ולכן טועם אחד ירגיש מה שטועם אחר לא.

בגלל זה יש משפט שאומר על טעם וריח אין על מה להתווכח.

ולפורום שלנו אפשר להוסיף : על טעם שמיעה וריח אין על מה להתווכח.

פורסם

מורדי אתה לוקח את ה"שאלה" שלי למקום אחר לגמרי. לא דיברתי על מאפייני סאונד שונים דיברתי על המושג הזה ששמעתי הרבה אנשים שמשתמשים בו. כמו שאמרתי בהתחלה אתה לא משתמש בו לכן לא הבנתי את הצורך שלך לנסות להסביר אותו בטח אם לא הכרת את המושג ממקודם.

בוא נעצור את זה בזה כי זה סתם לוקח את למקום אחר וזה דבר שאני לא אוהב, שכשאין תשובה לשאלה מסיתים את הנושא.

פורסם
מורדי אתה לוקח את ה"שאלה" שלי למקום אחר לגמרי. לא דיברתי על מאפייני סאונד שונים דיברתי על המושג הזה ששמעתי הרבה אנשים שמשתמשים בו. כמו שאמרתי בהתחלה אתה לא משתמש בו לכן לא הבנתי את הצורך שלך לנסות להסביר אותו בטח אם לא הכרת את המושג ממקודם.

בוא נעצור את זה בזה כי זה סתם לוקח את למקום אחר וזה דבר שאני לא אוהב, שכשאין תשובה לשאלה מסיתים את הנושא.

אני יודע למה אתה מתכוון, וזה שיש לי באוטו מערכת חרא זה אומר שאין לי תקציב למערכת טובה אבל זה לא אומר שלא שמעתי מערכות אחרות בחיים שלי...

סנטטי, מלאכותי, לא אמיתי, סאונד גרוע, איכות לא טובה, מערכת גרועה.

איך שלא תגדיר את זה לא תמצא תשובה ואני לא חושב שגם צריך למצוא תשובה כי כל אחד מגדיר את זה איך שהוא רוצה.

ומה רע לפתח דיון אחר? מיצינו נושא, תעבור הלאה, נושא תלוי בנושא וזה טבעי שנעבור מנושא לנושא אחר קרוב..

זה ניראה יל משעמם לדבר כל הזמן על אותו דבר..

בגלל זה אני לומד את כל הנושאים שקיימים, מחשבים וסאונד , תאורה ,גרפיקה ,עריכת וידאו ,אפקטים לוידאו וסאונד,ציוד לDJ כולל שימוש בכל סוגי המכשירים(קומפקטים וכדומה), אלקטרוניקה וחשמל , תלת מימד ,תיכנות וכ"ו..

אני כמו חידק, סרטן כזה... עובר מפורום לפורום, לומד הכל -כל הטכניקות, מושגים וכ"ו ועובר לפורום בנושא אחר לגמרי.:twisted:

• תוכן חדש...