Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

27MHz במכונית שלט, מזה אומר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה אומר שהמקלט והמשדר של מערכת הרדיו ("השלט") עובדים בתדר 27 מגה הרץ.

סתם לידיעה,תדרי ה-27 מגה הרץ במכוניות על שלט נחשבים ללא מומלצים מהסיבה שהם מאוד נפוצים גם ב-AM וגם ב-FM,ולכן יש סבירות גבוהה שתיתקל בעוד מישהו שחולק את אותו תדר שלך במסלול (אם זה קורה לנסוע בתורות ולא במקביל,כלומר בזמן שמכונית אחת נוסעת,השנייה נחה והמערכת רדיו שלה סגורה !!! אחרת יהיו לך תאונות מאוד לא סמפטיות...)

כמו כן,תבדוק מה התדר המדוייק שלך,כי 27 זה התדר הראשי,אבל צריך לבדוק מה התדר המדוייק (כלומר 27.50\27.60 וכו' וכו').

אם יש לך אפשרות להחליף מערכת רדיו,הייתי ממליץ לך לעבור לתדרי ה-75(פחות נפוצים) או 40 (מאוד נדירים).

מקווה שעזרתי....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה אומר שהמקלט והמשדר של מערכת הרדיו ("השלט") עובדים בתדר 27 מגה הרץ.

סתם לידיעה,תדרי ה-27 מגה הרץ במכוניות על שלט נחשבים ללא מומלצים מהסיבה שהם מאוד נפוצים גם ב-AM וגם ב-FM,ולכן יש סבירות גבוהה שתיתקל בעוד מישהו שחולק את אותו תדר שלך במסלול (אם זה קורה לנסוע בתורות ולא במקביל,כלומר בזמן שמכונית אחת נוסעת,השנייה נחה והמערכת רדיו שלה סגורה !!! אחרת יהיו לך תאונות מאוד לא סמפטיות...)

כמו כן,תבדוק מה התדר המדוייק שלך,כי 27 זה התדר הראשי,אבל צריך לבדוק מה התדר המדוייק (כלומר 27.50\27.60 וכו' וכו').

אם יש לך אפשרות להחליף מערכת רדיו,הייתי ממליץ לך לעבור לתדרי ה-75(פחות נפוצים) או 40 (מאוד נדירים).

מקווה שעזרתי....

או להצטייד בעוד זוג גבישים ספייר כדי לא "להיתקע" עם מישהו עם תדר דומה...

אגב, כשאנחנו היינו מטיסים עם חבר'ה היינו מכינים לוח תדרים, כל אחד היה רושם את השם שלו + התדר... ברוב המקומות הנורמאליים עושים ככה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

החברות מצהירות לרוב על 500 מטר בפועל זה בטח איזה 350 מטר חוץ מזה שגם ככה במקרה של מכוניות אתה לא תראה אותה הרבה לפני שהמקלט יסיים תפקידו - ושוב אל תשכח פיל סאייף

פורסם

בשלטים של מכוניות צריך שלטים שבאמת לא צריך יותר מ 500 מטר ,אלא אם מתחרים בתחרויות..

בטיסנים זה שונה..צריך פי 2 לפחות 1000, כי הטיסן ממריא גבוהה ויכול להגיע למעט קילומטר ואפילו למרחק שלא ניתן לראות (קרה לי כבר שהטסתי )

עם הטיסן עשיתי מלא שטויות, ברגים , לופים, טיסה צודה לאדמה, טיסה הפוכה צמודה לאדמה..ואי..עשיתי גם הרבה שטויות איתו..

לגבי התדרים, לא יכול להיות שזה בול על27.00

זה יכול להיות גם על 27.50

או 27.25

או .27.15..

לכל טיסן/מכונית גביש אחר.

Suzuki Jimny

פורסם

הכי פשוט כולל כמעט הכל יעלה לך בסביבות 1550

שלט 4 ערוצים- 800

קיט (אם אתה בונה לבד, זה ממש לא בעיה !) 300 שקל

מנוע- 250-300

חלקי חילוף ודלקים 100-150

אל תשכח שצריך ללמוד איך להטיס...

כמה אנדרנלין זורם בגוף ..אח איזה עונג

אני מדבר איתך על טיסן פשוט וכי טוב למתחילים "בננה"

כמו שהבאתי לאחד מהמפגשים של ראשון

Suzuki Jimny

פורסם
בכל מקרה מומלץ להתקין פיל סאייף....יכול לעזור בהתנגשות תדרים לרוב

אם מסיעים במסלולים מסודרים (לדוגמה רישפון) אז אין צורך בפייל בייף

לא תוכל להגיע למצב של שני תדרים זהים על המסלול

קיימת טבלת תדרים של כל המתחרים, ואחראי, שחלק מתפקידו זה לימנוע מצב זה

מערכות רדיו חדשות מכילות אפשרות לריבוי תדרים...:idea:

SENA לשעבר

פורסם
או להצטייד בעוד זוג גבישים ספייר כדי לא "להיתקע" עם מישהו עם תדר דומה...

אגב, כשאנחנו היינו מטיסים עם חבר'ה היינו מכינים לוח תדרים, כל אחד היה רושם את השם שלו + התדר... ברוב המקומות הנורמאליים עושים ככה...

גילי

העניין עם הגבישים זה שבכל מקרה גם אם יקנה סט גבישים נוסף,גם הוא יהיה בתחום תדרי 27 מגה הרץ, וכמו שאמרתי,כל התדרי 27 מאוד נפוצים,וסובלים מהרבה הפרעות בשידור (הפרעה בשידור= בהרבה מקרים תאונה...), ולכן המלצתי לעבור לתר 75 או 40 שבהם הבעייה הרבה פחות נפוצה.

וכמובן שאם מסיעים בקבוצה גדולה מומלץ בחום להצטייד בלוח תדרים (אנחנו הכנו שלטים בלימינציה עם סוג הרכב והתדר וליד כל מסיע שמנו שלט,ולא היו פקשושים).

לגבי פייל סייף,הכל טוב ויפה,חשוב לדעת את המגבלות שלו (אם הסוללות מתנתקות בבת אחת הוא לא יפעל),לכן חשוב לקבע היטב את הסוללות\פאק.

מבחינת טווח,שוב,תלוי אם מדובר ב-AM או FM,תדרי FM סובלים מפחות הפרעות שידור ולכן יכולים לפעול בטווח גדול יותר,בפועל,במכוניות אין צורך בטווח גדול מ-120 מ',וגם זה בהגזמה,מעבר לטווח הזה קשה לראות את המכונית (קשה מאוד...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

27 מג"ה זה תדר של מכוניות לרוב (בארץ :wink: )...

פעם, כשהיו עוד חנויות חוץ מהמונופולשל טיסן חיפה, היו כאילו שמכרו מולטיפלקס (כמו שהיתה לי)... היא היתה גם 27 מג"ה וכללה 7 ערוצים (אני מדבר על מערכות מלפני 15-16 שנה)...

היתה אחלה מערכת וסבלה הכל, נפילות, היתעללויות, דלק, מים, חול... בסוף היא נפלה לידיים של אח שלי... :roll:

בכל אופן, נהוג שטיסנים טסים על 72 ומכוניות טסות/נוסעות על 27...

בחו"ל זה לא ממש ככה... כנראה ככה השוק וכאילו הם המינהגים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אם מסיעים במסלולים מסודרים (לדוגמה רישפון) אז אין צורך בפייל בייף

לא תוכל להגיע למצב של שני תדרים זהים על המסלול

קיימת טבלת תדרים של כל המתחרים, ואחראי, שחלק מתפקידו זה לימנוע מצב זה

מערכות רדיו חדשות מכילות אפשרות לריבוי תדרים...:idea:

פיל סייף מגן עליך גם ממתח נמוך של הפאק ברכב, יציאה מטווח קליטה,

הפרעות שידור...התנתקות פיתאומית של השלט וכל דבר בסיגנון, כמו שאמרו פה : הדבר היחיד בעקרון שהוא לא מגן עליך זה אם ינתק מתח יחידת המקלט...ובשביל זה מקבעים טוב טוב את הסוללות לרכב....ואת החיבור סוגרים עם בידוד מתכווץ

פורסם
הכי פשוט כולל כמעט הכל יעלה לך בסביבות 1550

שלט 4 ערוצים- 800

קיט (אם אתה בונה לבד, זה ממש לא בעיה !) 300 שקל

מנוע- 250-300

חלקי חילוף ודלקים 100-150

אל תשכח שצריך ללמוד איך להטיס...

כמה אנדרנלין זורם בגוף ..אח איזה עונג

אני מדבר איתך על טיסן פשוט וכי טוב למתחילים "בננה"

כמו שהבאתי לאחד מהמפגשים של ראשון

בננה היא 2 ערוצים לפי מה שאני זוכר, לא?

פורסם

סט גבישים בתדר אחר אכן יכול לעזור. העניין שאם רוצים באמת תדר אחר, קשה למצוא בארץ..

שווה לבדוק אם יש לך מישהו קרוב, שנוסע לחול, שיביא לך.

זה כמובן במידה ואתה מסיע הרבה, יחד עם עוד חברה נחמדים שמסיעים על אותו תדר :)

גדעון.

!AWDSOME

• תוכן חדש...