Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמצע שבוע טוב לכולם!

השאלה שנשאלת היא כללית בעקרון על דרך פעולתו (או הצפתו) של קרב' מסוג wefer32 TF (פיאט אונו 92, מנוע 1000 FIRE), אני מאמין שהשאלה תקפה לכל רכב עם קרב'.

אני בהילוך שני, מהירות 20 קמ"ש (תחילת ההילוך) - אם ברגע זה אני לוחץ על גז עד הסוף, האם יש סכנה שזה יציף את הקרב'? אם כן, מה השיטה להאיץ בצורה הנכונה ביותר (לא מתכוון ל"פתיחות" וכאלה שטויות, האצה נורמלית כשהרמזור מתחלף לירוק..) כך שגם התנועה לא תתעכב, כי באמת הכי פשוט זה להאיץ לאט לאט.. אבל אז התנועה תתעכב וכולם יתקעו מאחורה.

תודה רבה רבה לכם!

כל אחד רוצה להיות גנן, ולגדל קצת דגן בגן

אני יושב לי על ענן ומחכה שכבר תבינו :wink:

פורסם

מצטרף לשאלה.

אצלנו באונו 90 1.3 אם אני לוחץ על הגז עד הסוף האוטו לא משתנק. אבל ההיגיון אומר שאכן אמורה להיות הצפת קרבורטור, והאוטו ישתנק הלא כך? כמו כן זה משנה באיזה הילוך מדובר? למשל בהילוך ראשון האוטו ישתנק ובשני ושלישי לא?

צביקה, מחכים לתשובה שלך. :-P

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

תשובה למסטולו ולפליקס!

1- אין קשר לסוג הרכב, ולדגם הקרבורטור שבו, לגבי הצפה!

2- האצת הרכב בהילוך שני , או בכל הילוך כלשהו לא תגרום להצפתו!

3- שימוש בהלוך המתאים ביותר למהירות שבה אתה נמצא, ובהתאם לתנאי הדרך שבה אתה נמצא( מישור או עלייה), לא יגרום לשום השתנקות ואו הצפה, אלא לאבוד מהירות שלא ביחס לכח שאתה לוחץ על דוושת התאוצה( אבוד שוונג)רצוי שתמצא בהילוך הנמוך ביותר להאצה, על מנת שתוכל להאיץ במהירות

הגבוהה ביותר כדי לצאת מצומת, ששהרמזור הירוק מתחיל להבהב, בכל ממקרה אין קשר בין לחיצה מהירה או איטית להצפה, אבל יש משמעות להילוך המתאים ביותר להאצה על מנת לזנק!

לפי סגנון השאלה משתמע משאלתכם שאינכם מיומנים מספיק בהתאמת ההילוך המתאים ביותר למהירות הרכב, והייתי ממליץ לכם במחילה מכבודכם, לעבור תרגול עצמי בנושא, בשטח ריק ללא כלי רכב מסביכם!

יום טוב

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התשובה, למרות שלא ממש הבנת אותי.

אני שאלתי אך ורק לגבי הצפה של הקרבורטור ע"י לחיצה על דוושת הגז עד סוף מהלכה.

מובן שפונקציית ההאצה תלויה בהילוך, אולם לא שאלתי לגבי האצה, אלא אך ורק האם האוטו ישתנק (בגלל שהקרבורטור יוצף) או לא.

לסיכום, לא שאלתי באיזה הילוך וכיצד להאיץ, אלא שאלתי הייתה בנוגע לאופן פעולת הקרבורטור, והאם הקרבורטור יוצף במצב של "פול גז". מתשובתך הבנתי שהקרבורטור לא יוצף. תודה על התשובה.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

מסטולי רק אם אתה מסטול, פנה אל יוניט, ראה הוזהרת!

פרטים בה.פ או בטלפון בלבד לגבי הזהרתי הרשומה מעלה!

ולפליקס אכן הבנת נכון לחיצה חזקה על דוושת התאוצה לא תגרום להצפה במקרה של מנוע עובד,

אבל לא בריאה למנוע עובד בהילוך סרק להעלות לסלד גבוה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...