Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עם דיבורית או בלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחקר חדש קובע כי הדיבור בטלפון בנהיגה מסוכן באותה מידה / ניו-יורק טיימס

מחקר באוסטרליה קובע כי נהגים שדיברו בטלפון בנהיגה, עם דיבורית או בלעדיה, הגדילו הסיכוי לתאונה פי ארבעה, אך איסור גורף על דיבור בטלפון בנסיעה לא נראה מציאותי.

מאת ג'רמי וו. פיטרס

מחקר בקרב נהגים באוסטרליה קבע שאלה שדיברו בטלפון הסלולרי, באמצעות דיבורית או בלעדיה תוך כדי נהיגה, הגדילו את הסיכויים שלהם להיות מעורבים בתאונת דרכים רצינית פי ארבעה.

המחקר, אשר הופיע באתר האינטרנט של כתב העת Medical Journal" "The British הוא הראשון מסוגו אשר השתמש בנתונים מתאונות וברישומי שיחות הטלפון הסלולרי כדי לקשר בין שיחת טלפון תוך כדי נהיגה לבין תאונת דרכים. זה גם המחקר הראשון אשר הסיק באופן חד משמעי, מחוץ לקירות המעבדה, שהחזקת הטלפון הסלולרי מול האוזן ודיבור באמצעות דיבורית כלשהי מעלים את הסיכון להיות מעורב בתאונת דרכים רצינית באותו שיעור.

המחקר האוסטרלי בדק את רישומי שיחות הטלפון של 744 נהגים אשר היו מעורבים בתאונות דרכים בעיר פרת' באוסטרליה, שבה הנהגים מחויבים לדבר בטלפון הסלולרי באמצעות דיבוריות בלבד. החוקרים העריכו את זמן התאונה, וחיפשו האם הנהג השתמש בטלפון סלולרי לפני כן. אחר כך הם בחנו את רישומי הטלפון הסלולרי מהימים שלפני התאונה, כדי לחשב האם עלה הסיכון לתאונה מהשימוש בטלפון הסלולרי.

קבוצת מחקר שלא למטרות רווח בוירג'יניה0 שלחה את החוקרים לראיין קורבנות של תאונות דרכים. החוקרים שאלו כמה שאלות, ביניהן האם הנהג השתמש בדיבורית בזמן שנהג, ובאיזו תדירות השתמש בה.

המחקר האוסטרלי ומחקרים נוספים מצביעים על כך שפעולת הדיבור עצמה, ולא החזקת הטלפון הסלולרי, היא זו אשר מסיחה את דעת הנהגים. "לא נראה שיש יתרונות בטיחותיים בדרישה לדבר בטלפון הסלולרי תוך כדי נהיגה באמצעות דיבורית בלבד", אמר ריי טייסון, דובר המינהלת הלאומית לבטיחות בדרכים בארה"ב, והוסיף: "הסחת הדעת מהנהיגה נובעת מהשיחה, והרבה יותר מזאת מתפעול המכשיר".

דוברת המחלקה לכלי רכב ממונעים בניו יורק אמרה כי המחלקה עורכת בימים אלה מחקר לגבי הדרך שבה משפיע הדיבור בטלפון הסלולרי על הנהיגה ותגיש את מסקנותיה עד סוף השנה. הדו"ח יכלול המלצות לגבי הגבלות נוספות על שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה.

המחקר האוסטרלי ציין שלא רק שחוקים לגבי הטלפון הסלולרי בזמן נהיגה הם קשים לאכיפה, גם לא נראה כי יהיו חוקים חדשים בעניין. "פתרון אפשרי בעתיד הוא פיתוח טלפון סלולרי אשר לא ניתן להשתמש בו בזמן שהרכב בתנועה - הסבירות שהתעשייה תקבל את הרעיון נראית נמוכה", ציין המחקר.

פול גרין, מדען מטעם מכון המחקר לתחבורה של אוניברסיטת מישיגן, אמר כי מחקרים כמו המחקר באוסטרליה יכולים להעיר את המחוקקים ברחבי העולם: "הם מושפעים בדרך כלל ממספר ההרוגים, ואני חושב שהם יכולים לשנות את המצב", סיכם.

(הכתבה נלקחה מ-"דה-מארקר")

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יש עכשיו פירסומת שרצה ברדיו שממליצים לא לדבר הרבה במהלך הנסיעה(בדיבורית) בחסות הרשות הלאומית לבטיחות הדרכים.

to finish first first you have to finish

פורסם

אין לי דיבורית (למרות שיכולתי לקבל אחת חינם) ואני לא מדבר במכונית בזמן נהיגה. אני בכביש במצב עירנות אחד - שורד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ההבדל בין לדבר עם דיבורית לבין לדבר בלי דיבורית הוא לא כל כך גדול בסה"כ צריך להחזיק את המכשיר כאשר אין דיבורית ולנהוג עם יד אחת על ההגה ,אחרי הכל כמה מאיתנו באמת נוסעים עם שתי ידיים על ההגה?

:conf:

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

דעתי?-במ'ום להחזיק את הטלפון בפוזה לא נוחה,"צליית"האוזן,אי יכולת לעשן תוך כדי דיבור ועוד ועוד...בשבילי רק דיבורית.אין לי בעייה עם דיבור ו"לשרוד" כמו ש-falou אמר.אם צריך להתרכז בפתאומיות-אני משתתק ומי שאני מדבר איתו לא מבין מה קרה...ואני עדיין מודע לכל מה שקורה סביבי כשאני מדבר בטלפון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
דעתי?-במ'ום להחזיק את הטלפון בפוזה לא נוחה,"צליית"האוזן,אי יכולת לעשן תוך כדי דיבור ועוד ועוד...בשבילי רק דיבורית.אין לי בעייה עם דיבור ו"לשרוד" כמו ש-falou אמר.אם צריך להתרכז בפתאומיות-אני משתתק ומי שאני מדבר איתו לא מבין מה קרה...ואני עדיין מודע לכל מה שקורה סביבי כשאני מדבר בטלפון.
היכולת לנהל חלוקת קשב היא יכולת מולדת שניתן לשפר אותה. יש כאלה שיותר מוכשרים בעניין ויש כאלו שפחות, כך שרמת הסיכון כתוצאה מדיבור בסלולרי משתנה מאדם לאדם. כמובן שזה גם נכון לגבי שתיית אלכוהול, לדוגמא.

סביר להניח שאם תנסה זאת על טייסים תגלה שהם יכולים תוך כדי נהיגה לדבר בסלולרי, לטפל בילד במושב לידם, לתפעל את המזגן, למצוא את גלגל"צ ברדיו ולקלל את הנהג שמפריע להם בשמאלי. עם זאת, מכיוון שלא ניתן לבצע מבחני כשירות לכלל האוכלוסיה, אני חושב שברגע והוכח שמדובר בפעילות מסוכנת סטטיסטית (פעילות, לא נסיבות) יש לאסור אותה. נקודה.

פורסם
היכולת לנהל חלוקת קשב היא יכולת מולדת שניתן לשפר אותה. יש כאלה שיותר מוכשרים בעניין ויש כאלו שפחות, כך שרמת הסיכון כתוצאה מדיבור בסלולרי משתנה מאדם לאדם. כמובן שזה גם נכון לגבי שתיית אלכוהול, לדוגמא.

סביר להניח שאם תנסה זאת על טייסים תגלה שהם יכולים תוך כדי נהיגה לדבר בסלולרי, לטפל בילד במושב לידם, לתפעל את המזגן, למצוא את גלגל"צ ברדיו ולקלל את הנהג שמפריע להם בשמאלי. עם זאת, מכיוון שלא ניתן לבצע מבחני כשירות לכלל האוכלוסיה, אני חושב שברגע והוכח שמדובר בפעילות מסוכנת סטטיסטית (פעילות, לא נסיבות) יש לאסור אותה. נקודה.

אתה כמובן צודק לגבי חלוקת הקשב. אגב ידוע שנשים יותר מוצלחות בתחום הזה מגברים.

לדעתי לא ריאלי לאסור דיבור בפלאפון גם עם דיבורית, זו תהיה גזירה שהציבור לא יוכל לעמוד בה.

לי אישית יש דיבורית אבל אני משתדל להמעיט בדיבור בנהיגה, ולא יוזם שיחות מיותרות בזמן הנהיגה אלא רק שיחות קצרות (אני מגיע עוד 5 דקות, וכו').

אגב אני מחשיב את עצמי לאחד האנשים עם יכולת חלוקת קשב נמוכה למדי, לא רק בנהיגה אלא בכלל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אתה כמובן צודק לגבי חלוקת הקשב. אגב ידוע שנשים יותר מוצלחות בתחום הזה מגברים.

לדעתי לא ריאלי לאסור דיבור בפלאפון גם עם דיבורית, זו תהיה גזירה שהציבור לא יוכל לעמוד בה.

לי אישית יש דיבורית אבל אני משתדל להמעיט בדיבור בנהיגה, ולא יוזם שיחות מיותרות בזמן הנהיגה אלא רק שיחות קצרות (אני מגיע עוד 5 דקות, וכו').

אגב אני מחשיב את עצמי לאחד האנשים עם יכולת חלוקת קשב נמוכה למדי, לא רק בנהיגה אלא בכלל.

ריאלי זה עניין של מוטיבציה. בטח יש גם פתרונות ביניים שונים ומשונים שיכולים לעזור עם הבעיה. ברמה האישית, מי שרוצה שידבר, זה החיים שלו, לא שלי. אם הוא כמוך, מפעיל שיקול דעת ומשתמש באופן סביר אז באמת לא נורא. דרך אגב, גם לי יש לי חלוקת קשב איומה (אבל כושר ריכוז מעולה...)...

פורסם

חברה המחקר הזה שטויות אל תשכחו שאוסטרלים הם כמו אנגלים פסיכים "בלי לפגוע באף אחד"

עם דיבורית יותר בטוח נקודה, ודיבורית לא מסוכנת בכלל

ההגדרה של מסוכן: וויכוח בינך לבין בת/בן זוג שלך בזמן נסיעה זה מסוכן

או אפילו דיבור עם חברים בזמן נסיעה זה יותר מסוכן מלדבר בדיבורית

ולמי שיש לו בת זוג "אני לא מדבר על האוטו"

מצדיק אותי

פורסם

אני רוצה לקוות שבעתיד "ימצא" מחקר שיגיד כי "הימצאות ניידות מישטרה בכבישי ישראל מעלה את אחוז התאונות"

עם דיבורית או בלי דיבורית זה לא משנה (לפי דעתי)

העיניין הוא שהנהג כל הזמן מיתרכז בלחפש ניידת על מנת לא להיתפס .ולא מיתרכז בנהיגה !!!

זאת דעתי וקשה לשנות אותה

ירון מאיר

• תוכן חדש...