Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני כבר משקיעה כסף אז אני רוצה את התועלת המקסימלית, לכן זה חייב להיות רק מישהו מקצועי. יש לך מישהו ברמה כזו שלוקח פחות?

פורסם

אני אישית לא ממליץ על חנויות (מתוך עיקרון).

אני כן יכול לומר בוודאות, שהמחיר שקיבלת מ-א-ו-ד יקר ,פשוט לא נראה היגיוני, יש מספיק חנויות מעולות בארץ,

שלא ירוששו אותך .

ZZR

פורסם

תלוי איזה מערכת יש לך?

אני מכיר מישהו שעכשיו מתקין קרוס אקטיבי עם סט של שלושה חלקים, לוקחים לו 800 שקל.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אני מכוון מערכות בחנות עם RTA ,בחיים לא שילמתי משהו שמתקרב לסכומים האלה.

זה חלק מהמכירה של החנות, אם החנות טובה ומשלמים על התקנה,(אפשר לבקש מראש כיוון עם RTA

של audio control ) אין שום סיבה לשלם 800 (!) ש"ח על כיוון.

אני במחיר הזה שם dynamat בכל דלת ומחייך בדרך אל הים.

ZZR

פורסם

אני ממעלות, המערכת שיש לי באוטו היא: פנאל של אלפיין 9833, קומפוננט מורל היבריד איוושין, מגבר של קונווד 600 וואט הסדרה הגבוהה וסאב של קיקר 10 אינץ סדרה נמוכה. ההצעה מסאונד סטורם עולה כך כי הוא אמר שהוא צריך לפרק את הדלתות ולשים את הקרוסים ששי אצלי בבגז על פלטה מעץ בדלתות, כמו כן הטוויטרים שלי בקורות וכנראה שצריך למקם אותם אחרת. כמו כן צריך לשים משהו בקרוסים ששכחתי את שמו.

פורסם

יש חנות אחת בשם סאונד FX

יש לה שתי סניפים ואני אוהב מאוד את הכיוונים של הצמד עופר ויוסי מהחנות בראשון.

הכיוונים אמורים לעלות שם 300 שקל אבל זה שווה את זה כי זה לא כיוונים רק מהפאנל והמגברים אלה דברים הרבה יותר מושקעיםכמו להזיז פיזית את הרמקוליםולשנות מקומות לטויטרים.

מומלץ בחום.

פורסם
אני אישית לא ממליץ על חנויות (מתוך עיקרון).

אני כן יכול לומר בוודאות, שהמחיר שקיבלת מ-א-ו-ד יקר ,פשוט לא נראה היגיוני, יש מספיק חנויות מעולות בארץ,

שלא ירוששו אותך .

אולי תסביר את ההגיון מאחורי העיקרון. איך אתה יכול לומר שזה יקר מבלי שראית או שמעת את הרכב? ולא אין מספיק חניות שיודעות לכוון.
פורסם
שלום, קיבלתי הצעת מחיר מסאונד סטורם לכיוון מערכת שיהיה בין 300 ל-500 ש"ח, האם זה מחיר שווה?
מה שהבחור הגדיר בהתחלה זה כיוון מערכת.

ועם כל הכבוד לך, זה י-ק-ר .מאוד יקר.

אין לי מושג כמה אתה מרוויח לשעת עבודה , אבל 300-500 ש"ח זה בין 15 ל25 שעות עבודה

ממוצעות של בנאדם נורמלי.

לא חושב שיש כל כך הרבה רכיבים במערכת הזו,בטח ובטח לא מצדיקים כל כך הרבה כסף לכיוון.

כמה רכיבים יש?!

אני אומר שוב ,לטעמי, אין הצדקה למחיר כזה(אתה עדיין יכול לטעון אחרת), יכול להיות שנראה לכם היגיוני המחיר, מצטער לי לא נראה.

אח"כ בהמשך התרד ,הוא הסביר את העבודה הנדרשת.

גם כאן אני חולק על דעתו של שמעון המתקין.

למה לקחת קרוסאובר שנמצא בבגז' של האוטו ,מוגן ממים ולחות ומחובר עם חוט נפרד לרמקול

וגם לטויטר, כולל אופצייה לכיוון מהיר במידת הצורך.

לקחת אותו ולשים על פלטת עץ בדלת?!

מה זה השטויות האלה?

למה זה תורם? כל מה שניתן לעשות בקרוס בבגז' , לא ינתן לעשות בדלת .

מה אתה אומר? כל פעם שירצה לשנות ג'מפר לפתוח דלת? מה זה חוסר ההיגיון הזה?

אנשים מתקינים בדלת לחסוך זמן. חצי מהקטלוגים שקראתי ממליצים בבירור לשים במקום

עם גישה נוחה ,ללא מים ורטיבות.

אז עוד לשלם כסף על טעות של מתקין?

אני מוכן שהמתקין יעלה ויסביר מה כוונת המשורר.

אתם יודעים שאני צודק.

נ.ב.

ההיגיון מאחורי העיקרון:

כל אחד יכול להמליץ על חנות כאוות נפשו ,אני חושב שלא כל חנות מתאימה לכל אחד.

יש חנויות שמקדשות מחיר זול כדרך לליבו של הלקוח,

יש כאלה שקורעות במחיר אבל שירות ששוה מיליון דולר,

ויש כאלה שבאמצע, עד שלא תגיע לחנות ותתרשם ממה שהיא מציעה(מלבד המוצרים)

ומהמוכרים לא תהיה לך כל אינדיקציה לחנות.

ואם אני אמליץ על חנות בצהלה והבחור מגיע מאשקלון? כל דפקט במערכת הוא יסע 80 ק"מ

בכל כיוון.

נ.ב.נ

אני מבין את העובדה, כי לדעתך ,אין מספיק חנויות שיודעות לכוון.

אתה צודק.

אבל זה עדיין לא מצדיק כזה סכום רק לכיוון .

ZZR

פורסם

מידן אני לא מסכים איתך בקטע של הקרוס. במידה ואכן מדובר בקרוס פאסיבי, המון

מהיצרנים שקראתי את חוברת ההדרכה שלהם דיברו על מיקום כמה שיותר קרוב בין הקרוסים

לאלמנטים.

יש פה התקנות של אנשים שראיתי ששמו את הקרוסאובר הפאסיבי בבגאז. תחשוב על זה ככה

כבל סיגנל, מוגבר אומנים אבל עדיין כבל סיגנל, שרץ לכל אורך האוטו עד הקדימה, במקום

לשים כבל אחד כזה יש עכשיו שניים, לא חשוף להפרעות?

ולעומת זאת גם המיקום בדלת הוא לא בתוך הפח של הדלת בין החלון לפח הפנימי,

בד"כ מדובר על חלק בתוך הפלסטיקה של הדלת, ככה אני לפחות מיקמתי קרוס של סט T152 רוקפורד

שהתקנתי בראלי,

עוד אני אשאל אותך כמה אתה כבר מכוון את המערכת? לא כל יומיים אני מניח..

בכל אופן בקשר למחיר, במידה והוא מדבר אולי על בנייה

לטוויטר ולקרוסאובר בדלת על פלטת עץ כנראה שכאן באים בחשבון מחיר החומרים, שאולי גם

כוללים ריפוד וכולי.

במידה ומדובר פרופר על עבודה כן זה יקר.

לא ישכנעו אותי שכיוון, הכי מקצועי כולל פאזות וחיתוכים עולה 500 שקל.

מדובר כאן, בהנחה שבן אדם אחד משקיע שעה שלימה של עבודה על הכיוונים האלה,

שעה אחת, מחיר שערורייתי. אפילו אם אין הרבה חנויות שמסוגלות לעשות את הכיוון המקצועי

עדיין זה לא מצדיק. אפילו בן אדם עובד 4 שעות זה סכום שערורייתי.

Race Smart

פורסם

כן אבל ככה זה בעלי מקצוע, עורך דין עובד שעה אחת מקבל גם 10K אז מה תגיד?

כל בעל מקצוע והמחיר שלו, אם זה נשמע לך שערוריתי שהוא מקבל כמו 20-35 שעות של עובד רגיל (שעת מינימום) אז תתעורר לעולם האמיתי.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
מידן אני לא מסכים איתך בקטע של הקרוס. במידה ואכן מדובר בקרוס פאסיבי, המון

מהיצרנים שקראתי את חוברת ההדרכה שלהם דיברו על מיקום כמה שיותר קרוב בין הקרוסים

לאלמנטים.

עוד אני אשאל אותך כמה אתה כבר מכוון את המערכת? לא כל יומיים אני מניח..

במידה ומדובר פרופר על עבודה כן זה יקר.

לא ישכנעו אותי שכיוון, הכי מקצועי כולל פאזות וחיתוכים עולה 500 שקל.

מדובר כאן, בהנחה שבן אדם אחד משקיע שעה שלימה של עבודה על הכיוונים האלה,

שעה אחת, מחיר שערורייתי. אפילו אם אין הרבה חנויות שמסוגלות לעשות את הכיוון המקצועי

עדיין זה לא מצדיק. אפילו בן אדם עובד 4 שעות זה סכום שערורייתי.

אני מכיר דווקא את הטענה הזו, במידה והקרוס יושב רחוק מהאלמנט -משמע כבל ארוך-התנגדות גדולה -

וכאן המחלוקת,יש כאלה שטוענים שההתנגדות הגדלה של הכבל {(מקדם המתכת (נותר קבוע) כפול האורך(האורך גדל ) חלקי שטח חתך הכבל (במידה והכבל הינו דק)}תביא לשינוי ערכי תחימת הקרוס.

הרי חלק מתיכנון הרכיבים בקרוס לוקח בחשבון התנגדות מסויימת. ואם שינינו התנגדות זו ,

הרי ששינינו את נק' תחימת הקרוס.

לא נראה לי שזו הבעיה של הבחור.

ובטח שלא הייתי משלם 500 ש"ח לפתור את זה.

ואני שמח שאתה מצטרף לדעתי שהמחיר מופקע(בהנחה שבן אדם אחד משקיע שעה שלימה של עבודה על הכיוונים האלה).

אם בא לו לרפד דלתות ,שיהנה .

לכוון מערכת ב500 ש"ח זה יותר מדי.

אני מכיר חנויות שיכוונו לך (טוב!) במחיר הזה +דיינאמט speakers (עדיף עשרת מונים מאשר עצים וריפודים, עצים וריפודים קונים במרכז הישראלי לריהוט,ברכב,לדעתי, כדאי להשקיע במה ששומעים )

ZZR

פורסם

דבר ראשון, In case you haven't noticed - This is SHE, זו בחורה.

דבר שני, לדעתי, אם לבן אדם או במקרה הזה לבת אדם אין את הידע והמשאבים לבצע את הכיוון המדובר שאני מאמין שכולל EQ-ing עד כמה שאפשר, כמו שנאמר משחק עם מיקומים, גיינים, פאזה אקוסטית ועוד דברים אז זה מאוד משתלם ללכת לבעל מקצוע כזה, יגידו לכם פה המתקינים ואנשים שבאו אליהם עד כמה כיוון כזה מקצועי יכול להיות קריטי, זה יכול לשנות את הסאונד מקצה לקצה, לכיוונים יש חשיבות רבה מאוד באיך תישמע המערכת בסופו של יום. אפשר לקחת מערכת בעשרות אלפי שקלים ולגרום להישמע כמו אחת ב-2000 ש"ח אם לא מכוונים בצורה מקצועית.

וכן, בעל מקצוע יכול לקחת כסף על מה שהוא יודע לעשות הכי טוב ובמקצועיות וזה נכון לגבי כל תחום, אני יכול לתת לכם אלף ואחת דוגמאות של אנשים שבשביל חתימה שלהם אתם משלמים $1500.

איציק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...