Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בית טרמוסטט מקורי של PSA - עולה כ 1200 ש"ח

צינור ב 300 ש"ח בערך ללקוח

צמה סביב 150 ש"ח ללקוח מק"ט 9804315380

כן, יכולתי להזמין לבד, יודע, אבל הנזילות שלי התחילו להתגבר ולא רציתי לחכות שבועיים+

בעקרון, הייתי אמור להוציא את המצבר ואת המגש לפני שבועיים++ ולראות את הרטיבות

לא מציין את שם המוסך.

טעות שלי שלא עשיתי מספיק שיעורי בית, אין שום סרטון ביוטיוב או הדרכה שמראה שזה לוקח יותר משעתיים. כולל צינור וצמה, כמובן פירוק הרכבה נוזל קירור וניקוז אוויר.

לטענת המוסך בגלל שהחליפו צינור טרמוסטט אחורי זה מאריך את הזמן משמעותית. הגיוני? פריט 1351VF

בגלל שאני מכיר טוב עבודה מכונאית בסיסית ביותר, כגון פלאגים פילטרים וכאלה, אני יודע בוודאות שלפחות שעתיים שהרכב היה שם - לא באמת עבדו עליו. שיחקו אותה כאילו עובדים.

מכונאי היה סביב הרכב כ-4 שעות, לא באמת עבד. אני יודע איך זה נראה כשעובדים, כאמור חייתי את העבודה הבסיסית תקופה בשנה האחרונה וגם לפני.

עזבו שביוטיוב יש כאלה שעושים הכל בפחות משעה וחצי, נניח הוא לא עובד בטורבו ובא להרשים. לא ראיתי יותר משעתיים וגם ברשת זה מה שכתוב.

יש מה לעשות?

אין סיכוי שאני אמור לשלם שקל יותר מ 2.5K ש"ח. כולל האחריות לשנה.

אני יודע שחסכתי כסף על זה שאני מטפל לבד או עם חבר בשנים האחרונות, אבל מרתיח אותי שעלה לי 3.5K ש"ח על זה. עוד רצו יותר בהתחלה, אבל נמנעתי מזה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוסך מורשה יבואן?

יש שעתון לכל טיפול. בקיה (פעם ראשונה ואחרונה) החלפת שמן נחשבת שעה בשעתון. אולי לטיפול שלך נחשב שעתיים או יותר.

לא יודע מחיר ל"שעת מוסך" היום. גוגל כותב "מחיר שעת עבודה במוסך בישראל נע בדרך כלל בין 150 ל-600 ש"ח (לפני מע"מ)".

אני מבין שידעת את המחיר מראש, אז התשובה שלאלה בכותרת: לא.

פורסם (נערך)

שמע.. אחד הלא נעימים זה שאתה קולט שהמכונאי בוודאות לא עובד, הכל מראית עין כי אמרתי להם שאין מצב שזה מעל שעתיים. שתבין שקיבלתי הנחה רצינית מהמחיר הראשוני שהם רצו.

ראיתי בפייסבוק שרצו ממישהו גם 5K ש"ח בערך על הסיפור הזה. גם לי הציעו משהו דומה וחתכתי במחיר, תודה ל-2 חברי פורום יקרים שעזרו לי בדרך.

בקיצור, שווה לדעת לעשות הכל לבד. סתם  1K ש"ח שלא הייתי אמור לשלם. חבל. לא מבינים שאני יודע לקלוט מתי מכונאי עובד ומתי לא, והמוסך קטן ורואים הכל.

התקלה נפתרה, אבל להחליף טרמוסטט אין סיכוי שגם עם הצינור זה מעל שעתיים.

אני מקווה שמי שיקרא את זה ידע לבקש מהמוסך לא לחייב מעל 800 ש"ח עבודה על זה, ויקנה חלקים לפני, שירים מצבר ומגש ויראה. כמו שנאמר בעבר, במנועים האלה כמו EP6C חובה להחזיק מברג 10 מ"מ או 2 ולדעת איך להגיע לטרמוסטט. להסתכל.

לפני 9 דקות, FROGIE כתב:

מוסך מורשה יבואן?

מורשה לא יבואן

אני מבין שצריך סקיל מסוים כדי להחליף טרמוסטט - זה לא כמו טיפול 10K ק"מ

מקבל ומבין

אבל עדיין

מחיר יקר

לפני 9 דקות, FROGIE כתב:

אולי לטיפול שלך נחשב שעתיים או יותר

זה בוודאות לוקח שעתיים לפי היצרן. אולי 2.5 . לא פחות. יש פירוקים וגם יש טכניקה של לתמוך במנוע עם ג'ק עגלה כדי לפנות מקום. סיפור, זה לא DIY כמו החלפת רצועה אלטרנטור (שזה הכי קשה שעשיתי על הרצפה)

פלאגים הרבה יותר קל כמובן

ונוזל קירור גם כן

שמן גם כן

פילטרים גם יותר קל

לפני 12 דקות, FROGIE כתב:

יש שעתון לכל טיפול. בקיה (פעם ראשונה ואחרונה) החלפת שמן נחשבת שעה בשעתון. אולי לטיפול שלך נחשב שעתיים או יותר.

כמה שילמת על החלפת שמן? גם לא נעים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי זה נשמע לא זול, אבל כנראה שזה "מחיר מוסך". גם באלפא שלי התרמוסטט נתקע על מצב פתוח והחלפתי אותו, אצל היבואן התרמוסטט עולה כ- 1,500 שקלם ועבודה בערך 2,000. יוצא מחיר כמו שלך, לא יודע אם המחיר כולל את המע"מ ותוספות שיימצאו על הדרך. הזמנתי את התרמוסטט מחנות חלפים באנגליה ועבדתי בעצמי. הגישה לא נוחה, היה צורך בפירוק צינור יניקה של המצערת, 

עדיין לא היה לי את הכלי המיוחד לפתיחה\סגירה של באנדים מקוריים אז עבדתי בלעדיו, איך שרציתי להפריד את המחבר המהיר שבין התרמוסטט לרדיאטור החימום הוא פשוט נשבר לי בידיים, היה מאוד קשה למצוא את המחבר הזה והרכב עמד בגלל זה שבועיים עד שחבר מצא לי בדיוק את המחבר בלבד. לקח זמן עד שהוא הגיע ועד שהרכבתי את הכל בחזרה.

היה צריך גם להוסיף כמעט ליטר של נוזל קירור שקניתי מראש ולנקז אוויר, עשיתי הכל.

אחרי כל זה פתאום חשבתי שאולי לא סתם רצו 2,000 שקלים על העבודה.

בזמן הזה נסעתי לעבודה באוטובוס וזו הייתה חוויה קשה בפני עצמה, מהייאוש לחכות לאוטובוסים כמעט התקשרתי למספר של מודעה שהייתה על איזו סוזוקי ליאנה שחנתה ליד תחנת האוטובוס שחיכיתי בה. באמת שלא התקשרתי רק כי כשקמתי לראות את הרכב מקרוב ראיתי שהוא אוטומטי ועדיין אף פעם לא קניתי רכב שהוא לא ידני.

• אהבתי 2

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

שמח שהגבת, יש לי בבקשה כמה שאלות :)

קודם כל, סקיל של להחליף פלאגים, רצועת אביזרים, שמן, נוזל קירור, ופילטרים - יש לי. איך אני מתקדם לכיוון של משולשים, טרמוסטט וכו'? אין לי גם את הסקיל, עדיין, של לתמוך במנוע עם ג'ק עגלה כדי לקבל יותר גישה אחרי שמורידים את התשתית של פילטר האוויר שם. זה צריך לעשות, וכמובן לנתק צינורות, סיפור. אני מאמין שיש ביוטיוב סרטון איך להחליף טרמוסטט לשלי, אבל איך אתה למדת? גם ככה?

אני לגמרי יכולתי לקנות טרמוסטט, הבעיה אצלי הייתה החשש להרים מצבר, מגש ולהגיע. כי עשיתי את זה ונלחצתי. כשנפל לי הפקק של נוזל הבלמים. לא צריך להילחץ מזה אני חושב. ניסיתי להימנע.

כל פעם שלמדתי דברים ביוטיוב ממה שעשיתי כבר, הלחיץ אותי להרים מצבר בגלל הנעילה שלו שם. שלא אצליח להחזיר או משהו. אבל זה הצליח לי.

לגבי רכישת טרמוסטט,

לקנות טרמוסטט מקורי אין ב ak24parts אבל יש את ה DORIA MEATS האיטלקי והבנתי שהוא סבבה.

לא חיפשתי באתרים אחרים.

כשמוסך מחייב אותי על חלקים ב 1400 ש"ח, ז"א שהוא קנה אותם בהרבה פחות. הוא מקבל הנחה מהיבואן על כמויות שהוא רוכש.

אני בטוח ששהית מתחת למכסי המנועים יותר ממני.

אנחנו יודעים לקלוט שזה לא באמת עבודה מתבצעת, רק מעבירים את הזמן. 

פשוט מבאס את הצורה.

זה גם לקח רציני לעתיד, כי אתה יכול להתמקח על זה בטלפון, ואם זה נראה לא טוב - לפנות למישהו אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני קניתי תרמוסטט מקורי עם הסמל של אלפא רומיאו וכשהגיע, ראיתי שהוא מיוצר על ידי "behr". יכלתי לקנות תרמוסטט מהתוצרת הזו ולחסוך את העלות הנוספת של הסמל. קורה, לפעמים משלמים על השם וזה בסדר.

גם אני למדתי לא מעט מהיוטיוב, לפחות את הכיוון הכללי. אבל אני משחק עם כלים מגיל ממש קטן, בגיל 9 כבר הלחמתי עם מלחם אמיתי, רק לקדוח אבא שלי לא הרשה לי, אמר לי ש "כשאגדל".

לגבי המצבר- באלפא 159 כבר פירקתי אותו מהמקום לא פעם. יש יותר גישה לחלקים שונים, למשל כשתחליף תרמוסטט. אצלי אי אפשר היה בלי לפרק את המצבר, פשוט לא הייתה גישה. בזמן העבודות העליתי את המצבר לטעינה בבית.

אצלי יש לו מחבר מהיר למינוס, מחבר רציני יותר לפלוס ורצועה שמחזיקה אותו עם אום. לא מאוד מסובך, אבל המצבר כבד.

אני מעריך שיש לך סמארטפון עם מצלמה טובה+ מהשנים האחרונות, תצלם כל מה שאתה חושב שיכול לעזור לך בעתיד.

הטלפון שלי מלא בתמונות של עבודות שעשיתי.

רק היום שהיתי מתחת למכסי המנועים של 2 האלפות, תהיתי מה עוד לעשות. 

כמו שכתבתי לך בפרטי, לפני שאתה מתחיל לעבוד על הרכב, במיוחד כשזה משהו שלא עשית, תנסה להסתכל מסביב לחלק המיועד ולהתכונן: 

- מה יכול להשתבש, איזה צינור עלול להיקרע או להזדקק להחלפה בעקבות טעות או בלאי ומאיפה משיגים כזה.

- האם אתה רואה, או לפחות מרגיש את כל המחברים והברגים כדי לפרק את החלק.

- האם יש לך את כל הכלים המתאימים לכל היקף העבודה (ממש תמדוד את הבוקסות על הברגים).

- האם הכלים שלך נכנסים פיזית ומצליחים לגשת לחלק המיועד, או שאולי צריך מאריך\מפתח זוויתי\ידית כוח או כלי אחר.

- מה עוד ניתן להחליף "על הדרך" כי כבר פתחת ואתה נוגע שם.

תמיד תכין לך בהישג יד חומר ניקוי כלשהו, מספיק נוזל קירור זהה לשלך, שמן לפי התקן ולפעמים צריך גם רכב נוסף, או לפחות חבר זמין למקרה שצריך כלי, חלק או נוזל שבכל זאת לא נמצא ברשותך, אבל הרכב כבר במצב מפורק+.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
השלמת אותיות חסרות
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אין לי מה להוסיף (אני עם קיה ריו, בינתיים הכל נגיש בצורה מיוחדת :)) אבל כללים מאוד נכונים.

לפני 8 דקות, Pavlik כתב:

בגיל 9 כבר הלחמתי עם מלחם אמיתי

הבת שלי מלחימה מכיתה א' :)

פורסם

צר לי לומר שהכסף ששילמת כבר הלך. 

גם בפורום צריך לברור בין אנשים שאתה סומך על ההמלצות שלהם, בין אנשים שכמו תוכי חוזרים על דברים שנאמרו לפני 10 שנים והם בעצמם מעולם לא חוו שירות של אותו ספק, לבין אנשים שמקבלים כסף כדי להמליץ על נותני שירות.

גם אני נכוויתי בעבר מאחת ההמלצות כאן, על מוסך שניסה לפתוח לי רקטום נוסף ודווקא בו להשחיל אותי. זיהיתי בזמן את האירוע והצלחתי להימנע מהניתוח המיותר. 

גם וותק באתר או כמות הודעות הן לא מדד לאיכות ההמלצה.

אתה לומד מי האנשים שההמלצות שלהם טובות ונכונות ומי כותב סתם כדי לנפח את כמו ההודעות שלו. 

משתתף בצערך, אם כי צריך להבין שככל הנראה המחיר הנכון הוא אולי 2000-2500 ש"ח, ואתה שילמת 3500 אז הנזק הוא רק 1000 ולא מעבר. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא הבנתי את השאלה, שילמת למוסך על עבודה שביצע וחלקים שהביא, פתר את הבעייה, יכול להיות שהמחיר יקר ויכול להיות שלא, עכשיו תלך אליו ותגיד לו שיחזיר לך חלק מהכסף לא כי התיקון נכשל אלא כי לדעתך היה צריך לגבות ממך פחות,  לא נראה לי שזה עובד ככה. לפעמים משלמים על מומחיות של מוסך, במיוחד בצרפתיות שאין הרבה מוסכים שמכירים ומוכנים לעבוד עליהם, תתנחם בכך שיש מספיק מקרים שמוסך לקח סכום כזה , החליף חלקים שהיו כנראה תקינים ולא פתר את הבעייה. ואם יש נזילות של נוזל קירור עשית בשכל שטיפלת מוקדם ככל האפשר, כי כל נסיעה אתה יכול לבשל את המנוע ואז התיקון יעלה לך בערך פי 5. 

• אהבתי 3
פורסם

ידעת על המחיר לפני שהכנסת את הרכב לטיפול? אם כן, על מה אתה מתלונן? 

דבר שני, שעתון עבודה זה מושג תיאורתי שלא יודע כמה בפועל מישהו משתמש בו, מתמחרים ע"פ עבודה. 

מכונאי מנוסה במוסך יכול לעשות טיפול שמן ופילטרים ב-15 דקות, אבל לוקח על זה מחיר של שעה שלמה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גולדן, יש משהו שגוי בתפיסה שלך.

נתחיל בטוב - אתה מודע למגבלות שלך, מה אתה מסוגל לעשות ומה לא.

אבל כשמדובר במה שאינך יודע/מסוגל/מצוייד לבצע אתה צריך לבחון את המחיר, לא רק בשעות עבודה. מה שווה הזמן שלך, מה עלות רכישת כלי עבודה לשימוש חד פעמי, מה המחיר, מבחינתך, של השבתת הרכב אם משהו מתחרבש בדרך.

ואינך יודע כיצד המוסך מתמחר את העבודה - אם זה לפי שעתון היצרן או שעות עבודה בפועל, כשבמקרה השני זה תלוי גם בידע ובזריזות של המכונאי.

כמובן שאת ההנאה שלך מכך שבסוף העבודה העצמית הרכב נוסע כשורה קשה לתמחר.

אז אם שילמת 1,000 ש״ח וקיבלת רכב נוסע באותו יום, ולא איבדת ימי עבודה (כמה שווה יום עבודה שלך?) ולא היית צריך לגרור את הרכב כי חירבשת משהו (שאז כמעט מובטח שהמוסך היה תופס אותך בגרון) - זה שווה את המחיר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

צר לי לומר שהכסף ששילמת כבר הלך. 

גם בפורום צריך לברור בין אנשים שאתה סומך על ההמלצות שלהם, בין אנשים שכמו תוכי חוזרים על דברים שנאמרו לפני 10 שנים והם בעצמם מעולם לא חוו שירות של אותו ספק, לבין אנשים שמקבלים כסף כדי להמליץ על נותני שירות.

גם אני נכוויתי בעבר מאחת ההמלצות כאן, על מוסך שניסה לפתוח לי רקטום נוסף ודווקא בו להשחיל אותי. זיהיתי בזמן את האירוע והצלחתי להימנע מהניתוח המיותר. 

גם וותק באתר או כמות הודעות הן לא מדד לאיכות ההמלצה.

אתה לומד מי האנשים שההמלצות שלהם טובות ונכונות ומי כותב סתם כדי לנפח את כמו ההודעות שלו. 

משתתף בצערך, אם כי צריך להבין שככל הנראה המחיר הנכון הוא אולי 2000-2500 ש"ח, ואתה שילמת 3500 אז הנזק הוא רק 1000 ולא מעבר. 

תודה על התגובה,

אני לא בטוח בכלל שזה שהמליץ היה שם אי פעם, הוא אומר שכן, אבל לומדים מזה.

ניסו לעשות לי את אותו ניתוח שעשו לך, ההצעה הראשונית הייתה על 5K, נזכרתי שראיתי סרטון שזה לוקח ביוטיוב שעתיים כולל פירוק והרכבה. מהנסיון שלי, מה שרואים ביוטיוב, יקח למכונאי פחות - כי הוא לא עסוק בלצלם. 

אפשר להגיד שניסו לפתוח לי רקטום נוסף וגם להשחיל בו טרמוסטט. הבנתי שמחרטטים אותי ממש והמחיר ירד ב 30%. שוב תודה ל-2 חברי פורום שעזרו לי.

לפני 57 דקות, The FixTrics כתב:

לא הבנתי את השאלה, שילמת למוסך על עבודה שביצע וחלקים שהביא, פתר את הבעייה, יכול להיות שהמחיר יקר ויכול להיות שלא, עכשיו תלך אליו ותגיד לו שיחזיר לך חלק מהכסף לא כי התיקון נכשל אלא כי לדעתך היה צריך לגבות ממך פחות,  לא נראה לי שזה עובד ככה. לפעמים משלמים על מומחיות של מוסך, במיוחד בצרפתיות שאין הרבה מוסכים שמכירים ומוכנים לעבוד עליהם, תתנחם בכך שיש מספיק מקרים שמוסך לקח סכום כזה , החליף חלקים שהיו כנראה תקינים ולא פתר את הבעייה. ואם יש נזילות של נוזל קירור עשית בשכל שטיפלת מוקדם ככל האפשר, כי כל נסיעה אתה יכול לבשל את המנוע ואז התיקון יעלה לך בערך פי 5. 

תודה רבה לך על התגובה. אמנם מדובר ב PSA-BMW ולכן כל מוסך כנראה יכל לעשות את זה, זה המנוע של מיני קופר סביב 2013, אבל עדיין למעט המשפט הזה התגובה שלך עזרה לי להבין שלא יצאתי קצת פריאר ענק כמו שחשבתי.

לפני 55 דקות, davemustaine87 כתב:

ידעת על המחיר לפני שהכנסת את הרכב לטיפול? אם כן, על מה אתה מתלונן? 

דבר שני, שעתון עבודה זה מושג תיאורתי שלא יודע כמה בפועל מישהו משתמש בו, מתמחרים ע"פ עבודה. 

מכונאי מנוסה במוסך יכול לעשות טיפול שמן ופילטרים ב-15 דקות, אבל לוקח על זה מחיר של שעה שלמה.

אתה צודק, ידעתי מראש, יש פה סקיל מסוים שלא לכל אחד יש, לי למשל אין את כל הסקילים להחליף טרמוסטט עם צינור. מצד שני, מבאס ששיקרו לי כמה פעמים בוודאות במהלך התהליך. גם לגבי הצנרת.

לפני 49 דקות, sperial כתב:

גולדן, יש משהו שגוי בתפיסה שלך.

נתחיל בטוב - אתה מודע למגבלות שלך, מה אתה מסוגל לעשות ומה לא.

אבל כשמדובר במה שאינך יודע/מסוגל/מצוייד לבצע אתה צריך לבחון את המחיר, לא רק בשעות עבודה. מה שווה הזמן שלך, מה עלות רכישת כלי עבודה לשימוש חד פעמי, מה המחיר, מבחינתך, של השבתת הרכב אם משהו מתחרבש בדרך.

ואינך יודע כיצד המוסך מתמחר את העבודה - אם זה לפי שעתון היצרן או שעות עבודה בפועל, כשבמקרה השני זה תלוי גם בידע ובזריזות של המכונאי.

כמובן שאת ההנאה שלך מכך שבסוף העבודה העצמית הרכב נוסע כשורה קשה לתמחר.

אז אם שילמת 1,000 ש״ח וקיבלת רכב נוסע באותו יום, ולא איבדת ימי עבודה (כמה שווה יום עבודה שלך?) ולא היית צריך לגרור את הרכב כי חירבשת משהו (שאז כמעט מובטח שהמוסך היה תופס אותך בגרון) - זה שווה את המחיר.

תודה על התגובה.

עודדת אותי.

אם באמת התקלה נפתרה ולא תחזור, יאללה, לקחו 1000 שקל יותר על המקצועיות והוותק שלהם. שיהיה.

פורסם

רובנו לא מודעים ל״פחת״ בהוצאות החיים. זה מתחיל בהשלכת כיכר לחם שהעלתה עובש, זה יכול להגיע לאלפי שקלים ויותר ב״מס אשכנזים״ בתיקוני בית. הרבה פעמים אין ברירה אלא ללמוד לחיות עם זה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קיבלת הצעות ממוסכים אחרים? לצורך העניין תבדוק מתוך סקרנות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

כתבו פה בפורום במהלך השנה+ האחרונה, שזה הוצע למישהו ב 2K ש"ח אך הוא לא הזכיר צמה ולא הזכיר צינור אחורי וצדדי, וגם לא בטוח שהוא דיבר על חלק מקורי.

אני לא בטוח שגם לי שמו צינור אחורי כי הראו לי רק את הצדדי. נניח ששמו את שניהם, אני מניח שזה סביב 2.5K ש"ח. 

אני לא רוצה סתם לשגע מוסך אחר, אז לא ביקשתי. נראה.

זה שיש שנה אחריות זה יתרון מסוים, אבל לגמרי אני לא מסכים פעם הבאה להצעה כזו.

אגב, אחד הדברים שאפשר להגיד לטובת המוסך - הדיאגנוסטיקה מאיפה הנזילה שלי 100% כלולה במחיר. לא כמו אצל היבואן שזה 50% הפחתה. 

אבל עדיין יקר כמובן.

פניתי לסטלנטיס מזה"ת והם אמרו שהם מעבירים ליבואן לבירור, אתמול פניתי היום שלחו מייל.

רציתי לברר כמה שעות עבודה זה טרמוסטט צינור וצמה. אני משוכנע שזה שעתיים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...